LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Interlease nederland den haag

Bespreek hier jouw ervaringen met dealers en garagebedrijven.
maikeldb
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 sep 2010 03:34

Interlease nederland den haag

Ongelezen bericht door maikeldb »

Goede dag
Ik heb ik Oktober van 2008 een auto gehaald bij dit bedrijf.
Verder geen klachten over hun maar ik vraag mij iets af.
Ik heb de 2de hands toyota uit 2000 daar geleast, dit kon ik daar doen omdat hun groot adverteerde met geen BKR check, ik heb verder geen onbetaalde leningen maar in het verleden wel een zware BKR notering gehad.

Nu lease ik daar de auto voor €414 euro per maand voor 3 jaar met dan het recht om deze auto dan over te nemen voor €500 aan het einde van de lease periode.
Ja ik weet het hoe heb ik dit ooit kunnen doen? 36 maanden x €414 = €14.904
voor een corola uit 2000, nu is mijn vraag ook, wat zijn de koste voor een "lease bedrijf"dan ook, er zit niets bij, geen onderhoud geen verzekering geen wegenbelasting, niets van dat soort service zit erbij.

Ik was in die tijd niet zo slim bezig om dit te doen maar ja gedaan is gedaan.
ik heb nu 23 maanden betaald intussen (€9522) terwijl de waarde van deze auto rond de 4500-5500 euro ligt, kan ik hier nog iets aan doen, of heeft iemand ervaring met het leasen van auto's op deze manier?

Ik heb al een keer geprobeerd te stoppen met betalen , maar dan krijg ik brieven thuis of ik de auto terug wil komen brengen, en dan eerst de achterstand betaal voor ik hem weer op mag komen halen, plus uiteraard stallings koste, of ze willen hem ook wel komen halen voor €500 , en dan na achterstand en ook stallings kostte betaald te hebben mag ik hem weer komen halen.
Dus dat doen we maar niet.

Ik weet dat ik zelf hiervoor heb getekend, maar hun hebben 0 onkoste aan de auto, en hebben er nu al bijna 2x zoveel voor gevangen als dat hij waard is.
Ik heb het vermoedde dat hun gewoon misbruik maken van mensen die een negatief BKR hebben , lijk dit nu een beetje op oplichting of niet?

En heeft iemand een idee of en wat ik hier nog aan kan doen?

evdbeek99
Berichten: 420
Lid geworden op: 06 jul 2007 20:36

Re: Interlease nederland den haag

Ongelezen bericht door evdbeek99 »

Lees je kontrakt eens na, het klinkt meer als huurkoop. Huurkoop is 1 van de slechste leenvormen. Lease en huurkoop verschilt van elkaar op 1 belangrijk punt. Aan het einde van de afgesproken periode kan je voor een relatief klein bedrag de auto overnemen. Je bent naar mijn mening dus een huurkoop kontrakt aangegaan.

Bij huurkoop betaal je veel rente en is de auto tot de laatste termijn eigendom van de verkoper. Als je van de huurkoop afwil zal je met het volgende rekening moeten houden.

-14904 is het geleende bedrag
+9522 is betaald

-5382 moet dus nog worden betaald
-1000 boete (staat in je kontrakt wat het boete bedrag is)
+2500 verkoop auto (door garage, dus verwacht daar andere bedragen dan particuliere verkoop)

Dus dan moet je nog 3882 euro betalen zonder dat je een auto hebt. Anders zou je nog 5882 euro betalen en dan wordt de auto van jouw. Zelf de auto verkopen is volgens mij geen optie dit omdat de auto gewoon niet van jouw is.

Naar mijn mening is het dus het 'goedkoopst' als je de auto tot het laatste termijn afbetaald. Zo wordt de auto dus echt van jouw en kan je hem daarna eventueel verkopen. Probeer anders eens zelf deze rekensom te maken met de werkelijke bedragen (boete bedrag + waarde auto bij verkoop door de garage). Misschien dat het gunstiger uitvalt.

Carspecialist
Berichten: 36
Lid geworden op: 22 apr 2010 20:21

Re: Interlease nederland den haag

Ongelezen bericht door Carspecialist »

En voor die 414 p/m had je elders een nieuwe kunnen rijden...

Voortaan dus goed de voorwaarden lezen en rekensom maken. Een kennis van mij heeft zijn C1 ondergebracht bij een leasemaatschappij voor minder dan 230,- incl. btw. incl. onderhoud en verzekering e.d Ging wel om het instapmodel van drie keer niks maar toch. En die looptijd was volgens mij 3 of 4 jaar. Zal het eens navragen.

Was 48mnd. en 15000km.

maikeldb
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 sep 2010 03:34

Re: Interlease nederland den haag

Ongelezen bericht door maikeldb »

Ja dat was mss slimer geweest, maar ik weet niet of die een negatieve BKR hadden geacepteerd

Gesloten