LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kwik Fit Amsterdam

Bespreek hier jouw ervaringen met dealers en garagebedrijven.
Sergio020
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 mar 2007 00:29

Kwik Fit Amsterdam

Ongelezen bericht door Sergio020 »

Op woensdag 7 maart 2007 om 9uur mijn Opel Astra naar de Kwik Fit in Amsterdam Zuidoost gebracht voor een grote beurt met APK keuring. Om 11uur werd ik al opgebeld dat de APK keuring niet uitgevoerd kon worden. Omdat ik een sportuitlaat heb en zij hadden geen juiste hulpstuk voor de roetmeting. Maar het juiste hulpstuk werd gelijk door Kwik Fit besteld en zou de week er op binnen zijn. De grote beurt kon overigens wel uitgevoerd worden en dan hield ik de APK tegoed. Ik ging akkoord, de grote beurt mochten ze uitvoeren en de auto zou de week er op gekeurd worden.

Vrijdag 9 maart 2007 werd ik gebeld, de remschijven, remblokken en alle vier banden waren slecht en waren nodig aan vervanging toe. Ook het aansluitpunt van de middendemper achterdemper waren slecht van de uitlaatsysteem (ofzoiets). Bij vervanging werd de auto uitgelijnd en gebalanceerd. Zo kon de auto niet door de keuring, dus ik gaf toestemming om de auto te repareren. Het zou bij elkaar €1103,- kosten werd verteld.

Na bijna week niks gehoord te hebben, werd ik op donderdag 15 maart 2007 gebeld dat de auto klaar was. Maar de APK kon niet uitgevoerd worden omdat zij het juiste hulpstuk niet binnen hadden gekregen. Maar ik kon terecht bij een andere filiaal in Amsterdam West, daar hadden zij wel een hulpstuk die op mijn uitlaat paste.

Op vrijdag 16 maart 2007 ging ik de auto dus halen om naar de Kwik Fit in Amsterdam West te rijden, er werd nog voor de zekerheid met dat filiaal gebeld om er zeker van te zijn dat ze het juiste hulpstuk hadden. En ja hoor, ze waren er 100% zeker van dat het daar wel zou lukken. Dus ik betaalde de rekening die opeens €1113,79 was. Nu lig ik niet wakker van €10,- maar ik zei hier iets van waarop de medewerker heel droog vertelde dat hij misschien een foutje gemaakt had met zijn berekening.

Ze reden mijn auto vanuit de Kwik Fit naar buiten zodat ik weg kon en toen brak de zekering van de stuurbekrachtiging. Dat zeiden zij, ik heb er geen verstand van, maar die zou gelijk even gemaakt worden. Stond dus weer een half uur te wachten voor ik weg kon.

Bij Kwik Fit in Amsterdam West aangekomen werd gelijk het hulpstuk erbij gepakt. Maar deze paste er dus ook niet op. Het probleem is niet dat ik een extreem grote sportuitlaat heb, maar omdat ik een dubbele uitlaat heb. Het hulpstuk waar de beste man mee aan kwam lopen was voor een enkele uitlaat, als er onderling goed gecommuniceerd werd en duidelijk was dat het om een dubbele uitlaat ging dan hoefde ik niet zomaar ongekeurd naar een ander filiaal te rijden.

Ik ben naar huis gereden en heb het filiaal van Zuidoost weer gebeld dat het ook in West niet kon. Er werd verteld dat ze zelf een hulpstuk zouden maken en dat ik de maandag erop maar weer terug moest bellen. Nu ik thuis was aangekomen kon ik rustig even het overzicht van de grote beurt doornemen. Daar stonden de banden dus ook op, profiel 1.8, 1.7, 2.5 en nog eens 1.8. Nou heb ik geen verstand van auto´s, maar zover ik weet is 1.6 de grens om door de keuring te komen. In ieder geval, de banden hadden naar mijn mening wel een maandje kunnen wachten. Ook stond er onder het overzicht een aantekening wat betreft de prijs: €1103,79.. toch apart!

Maandag 19 maart gebeld zoals werd geadviseerd. De medewerker van Kwik Fit vertelde dat ze eigen hulpstuk gemaakt hadden en dat ik vrijdag 23 maart 2007 maar langs moest komen, ik ben benieuwd.

Ik ben nu 14 dagen verder en €1113,79 armer, maar helaas nog geen goedgekeurde auto!

Wordt vervolgd!

jeroentje271
Berichten: 585
Lid geworden op: 22 nov 2006 21:28

Re: Kwik Fit Amsterdam

Ongelezen bericht door jeroentje271 »

Stuur dit verhaal eens naar de klantenservice van Kwikfit.

aafjeton
Berichten: 4
Lid geworden op: 25 mar 2007 11:45

Re: Kwik Fit Amsterdam

Ongelezen bericht door aafjeton »

Ik heb dit weekend ook een zeer negative ervaring bij kwikfit heerlen gehad.Men zou deze mensen het handwerk moeten leggen

kanovaarder
Berichten: 2889
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Kwik Fit Amsterdam

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Klantenservice Kwikfit??

Bestaat (au, begin weer knobbels op m'n po, sorry -benen te krijgen).die klantenservice wel?
't Zijn toch Franchisers?
Dus iedere Kwikfit z'n eigen baas?

Ach, Kwikfit kan soms leuk zijn.
Ik zeg soms, omdat ook vaak die "aanbiedingen" in de praktijk geen aanbiedingen zijn en elders nog goedkoper.

Ook zijn er enkele goede Kwikfits maar, zoals gezegd, dit ligt wel aan die eigenaar!!

Weinig verstand van auto's? Dan kan zo'n Kwikfit dit ruiken, ze zijn daarop getraind!
Menig klein garage'tje zou het dan beter kunnen doen.
Wel veel verstand van auto's? Blijf er dan wel bij! En mag dat niet en mag je alleen in de kantine koffie drinken? Wees dan gewaarschuwd.

'k Zeg altijd maar; "Beter een goede garage dan een goede auto".

Grootvader

vronie
Berichten: 110
Lid geworden op: 10 aug 2006 04:15

Re: Kwik Fit Amsterdam

Ongelezen bericht door vronie »

wat voor hulpstuk bedoelen zij eigenlijk? ben zelf keurmeester en weet niets van een ander hulpstuk voor uitlaten.bij een roetmeter worden 2 pijpjes geleverd ,die achter in de uitlaat gestoken worden
tijdens de roetmeting.een is voor kleinere motoren ,dus personenauto.s,de ander is voor grotere motoren,vrachtauto,s.
het maakt niet uit dat een uitlaat 2 uitgangen heeft,de pijp wordt gewoon in een van de twee uitgangen gestoken en meten maar.
dus het hele verhaal over een hulpstuk klopt van geen kanten.
wanneer gaan zij bij kwikfit eens vakbekwaam personeel in dienst nemen?,die zullen wel te duur zijn.en de boel belazeren doen zij al jaren,datis dus niks nieuws

roland48
Berichten: 216
Lid geworden op: 16 dec 2006 15:50

Re: Kwik Fit Amsterdam

Ongelezen bericht door roland48 »

Beter een goede garage dan een goede auto
Liever beide natuurlijk. Daarom heb ik nu ook een Focus, omdat mijn eigen garage me superservice biedt, na ervaring met mijn Escort.


Ontopic?
Over kwikfit heb ik al te veel negatieve dingen gelezen: vooral reparaties van zogenaamde slechte onderdelen om hun verkooptargets te halen. Nee, zelfs geen gratis APK van die lui.

Spy21
Berichten: 96
Lid geworden op: 09 apr 2009 12:36

Re: Kwik Fit Amsterdam

Ongelezen bericht door Spy21 »


Piet Piraat
Berichten: 27
Lid geworden op: 26 feb 2009 18:42

Re: Kwik Fit Amsterdam

Ongelezen bericht door Piet Piraat »

Man oh man oh man,

Jij bent vreselijk in de aap gelogeerd. Bezint eer ge begint: voorik dat iets wat duur is aanschaf en ook voordat ik iets aan mijn auto laat repareren, kijk ik ALTIJD eerst op internet op zoek naar fora (forums) of er iets negatiefs over bekend is. Nu heb jij dit forum, als ik het goed heb, zelf opgestart. Maar als je even de moeite had gedaan om je maar een beetje in kwik fit te verdiepen, dan had je je auto ZEKER, maar dan ook echt ZEKER, niet naar kwikfit gebracht.

Mijn oprechte deelneming,

Piet Piraat

Gesloten