Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Bespreek hier jouw ervaringen met dealers en garagebedrijven.
renewouters
Berichten: 3498
Lid geworden op: 27 jul 2015 12:20

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door renewouters » 12 sep 2017 13:16

marianne67 schreef: Dus als ik het goed begrijp.... Weten de dealers niet van te voren welke acties er komen maar moet ik wel bij mijn dealer informeren over de acties die gaande zijn...
Dat begrijp je goed. En is ook heel logisch. Slechts een klein aantal mensen weet van dit soort acties. Je wilt immers niet dat verkopers klanten gaan adviseren om te wachten want dat valt te verkoop compleet stil. Showroomverkopers staan onderaan in de hierarchie in die wereld (dat zie je ook aan het salaris dat ze verdienen, niet veel dus), dus die krijgen echt niet ver vantevoren te horen wat er gaat gebeuren. Ze horen ook relatief laat pas wanneer nieuwe modellen geleverd kunnen gaan worden, ook weer om te voorkomen dat mensen hun aankoop uitstellen omdat de verkoper iets te vriendelijk was richting de klanten.

snuffel1
Berichten: 3721
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door snuffel1 » 12 sep 2017 16:33

De dealer organisatie weet wel dat er acties aan zitten te komen maar wanneer hangt af van de verkoopcijfers. Als er een overschot in de voorraad is wordt er een actie op losgelaten want er moet verkocht worden mede omdat modellen jaarlijks van nieuwe snufjes voorzien worden. In de eerste periode van een jaar gaan de oudere modellen de aanbieding in en in het najaar het restant van het nieuwe model. Het is echter niet zo dat als u een auto in een tussentijdse periode heeft gekocht en pas later afgeleverd heeft gekregen alsnog aanspraak kan maken op de actie want uw auto is in de verkoopcijfers meegeteld.

sjohie
Berichten: 9373
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door sjohie » 12 sep 2017 16:43

marianne67 schreef:Wij hebben 2 weken geleden onze nieuwe opel karl rocks op gehaald bij de opel dealer. Toen we gingen kijken vertelde we dat we in maart ook hadden gekeken en toen was de big event net bezig met €2000 extra inruil en €250 accessoires en €500 gratis brandstof. De verkoper reageerde verder niet en ook 2 weken geleden werd er niks gezegd. Tot we verleden week zagen dat de big event weer was begonnen. Dus ik contact via facebook gezocht met opel . Met de vraag waarom wij van niks wisten en dat we anders wel 2 weken hadden gewacht.
Hun antwoord was :

Opel Hoi Marianne,

Opel maakt van tevoren niet kenbaar welke acties er gaan komen en in welke periode deze zullen worden gepubliceerd. Hierdoor kunnen Opel dealers je op voorhand niet informeren over opkomende acties of nieuws. We raden je aan om jouw dealer te raadplegen voor de huidige campagnes.

We begrijpen dat dit wellicht een teleurstellend antwoord kan zijn, maar helaas kunnen we niet van de actievoorwaarden afwijken.

Met vriendelijke groet,
Milou van Opel

Dus als ik het goed begrijp.... Weten de dealers niet van te voren welke acties er komen maar moet ik wel bij mijn dealer informeren over de acties die gaande zijn... Dus ik denk dan... Auto terug brengen en dan weer kopen om alsnog gebruik te kunnen maken van hun actie, toch? En bij navraag blijken ze wel degelijk op de hoogte te zijn van aankomende acties....
Dus wat nu?
Het getuigt toch niet van klantvriendelijkheid door zo te reageren... We hebben geen brood gekocht maar een auto ter waarde van zo'n €15.000!!!
Er is altijd een aardige levertijd voor nieuwe auto's, de de aankoopdatum zal veel verder in het verleden liggen dan die twee weken lijkt me. Wanneer is het koopcontract getekend?

kokka
Berichten: 3486
Lid geworden op: 30 mei 2012 10:32

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door kokka » 12 sep 2017 17:05

overigens is de extra inruilwaarde op een Karl maar 1000 euro.

marianne67
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 sep 2017 15:08

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door marianne67 » 12 sep 2017 22:55

Wij hebben de auto 2.5 week voor de actie gekocht en 1 week voor de actie opgehaald. Vandaag contact gehad met de garage en die kunnen niks voor ons doen aangezien de actie kenteken gebonden is. Dus ik stelde voor hem in te ruilen en weer terug te kopen... helaas... dan is hij 2e hands en komt ook niet in aanmerking voor de actie. We hebben ook geen auto ingeruild en kregen maar €500 korting omdat er weinig marge zit op de karl rocks volgens de garage. Aangezien wij uit betrouwbare bron hebben gehoord dat de dealers wel degelijk op de hoogte zijn van acties maar niks mogen zeggen tegen de klanten is hun reactie op facebook dus echt flauwekul!

breien
Berichten: 3765
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door breien » 12 sep 2017 23:10

Marianne67. Het maakt niet uit of de dealer wel ofniet wist van de actie. U heeft de auto 2,5 week voor de actie gekocht, dus u kwam niet in aanmerking voor de actie. Dan kan men wel bezig blijven en is het ook geen tijdelijke actie meer. Iedereen heeft wel een goede smoes om ook van de actie gebruik te mogen maken.
Laatst gewijzigd door breien op 12 sep 2017 23:21, 1 keer totaal gewijzigd.

NeoDutchio
Berichten: 7394
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 12 sep 2017 23:13

marianne67 schreef:Wij hebben de auto 2.5 week voor de actie gekocht en 1 week voor de actie opgehaald. Vandaag contact gehad met de garage en die kunnen niks voor ons doen aangezien de actie kenteken gebonden is. Dus ik stelde voor hem in te ruilen en weer terug te kopen... helaas... dan is hij 2e hands en komt ook niet in aanmerking voor de actie. We hebben ook geen auto ingeruild en kregen maar €500 korting omdat er weinig marge zit op de karl rocks volgens de garage. Aangezien wij uit betrouwbare bron hebben gehoord dat de dealers wel degelijk op de hoogte zijn van acties maar niks mogen zeggen tegen de klanten is hun reactie op facebook dus echt flauwekul!

U ruilt geen auto is en denkt achteraf nog recht te hebben op een extra inruilprijs? Maar goed, u mag uw nieuwe auto altijd terug verkopen aan de dealer (als deze dat wil). Van de €15.000 die u betaald heeft krijgt u nog een schappelijke € 10.000 terug. De auto is immers tweedehands. U krijgt € 1.000 extra inruilvoordeel, dus u schiet er al € 4.000 bij in op een nieuwe auto. Want de Big Event geldt alleen op nieuwe auto's.

Linksom of rechtsom, u zit buiten de aktie tijd en voldoet niet aan de aktievoorwaarden.

Dat er overigens weinig marge op de Karl zit verklaard waarom er ook maar € 1.000 extra inruilbonus op zit. Al met al heeft u € 500 meer betaald als nu met de aktie. Om die korting te krijgen had u eerst een andere auto moeten kopen om deze in te ruilen, dus wat is uw voordeel?

marianne67
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 sep 2017 15:08

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door marianne67 » 12 sep 2017 23:27

kokka schreef:
marianne67 schreef:Wij hebben 2 weken geleden onze nieuwe opel karl rocks op gehaald bij de opel dealer.
was het een showroom model, of had je deze al eerder besteld?
als dit het geval was, dan was de deal al lang voor het begin van de actie gemaakt. ik zie niet helemaal waarom Opel nu dan ineens klant onvriendelijk is omdat ze de met jouw gemaakte afspraak niet willen veranderen.
Hij stond in de showroom en kon binnen 2 weken geleverd worden

sjohie
Berichten: 9373
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door sjohie » 13 sep 2017 07:56

marianne67 schreef:
kokka schreef:
marianne67 schreef:Wij hebben 2 weken geleden onze nieuwe opel karl rocks op gehaald bij de opel dealer.
was het een showroom model, of had je deze al eerder besteld?
als dit het geval was, dan was de deal al lang voor het begin van de actie gemaakt. ik zie niet helemaal waarom Opel nu dan ineens klant onvriendelijk is omdat ze de met jouw gemaakte afspraak niet willen veranderen.
Hij stond in de showroom en kon binnen 2 weken geleverd worden
Dat zijn vaak speciale actiemodellen die vanuit de importeur al op kenteken zijn gezet, en die zijn ook vaak uitgesloten van dit soort acties. dit omdat zodra een auto op kenteken staat, deze een "leeftijd" heeft, en dus eigenlijk al 2ehands is. Bij koop van zo'n model krijg je ook vaak wat minder inruil, omdat je deze met een X korting krijgt. Het is dus niet gezegd dat TS die auto tijdens de huidige inruilactie óók had kunnen kopen.

witte angora
Berichten: 22748
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door witte angora » 13 sep 2017 08:14

marianne67 schreef:de big event net bezig met €2000 extra inruil en €250 accessoires en €500 gratis brandstof.
Je had geen inruil, dus die 2000 euro ga je al niet krijgen. Blijft over 250 euro aan accessoires, maar aangezien het een showroommodel was, zaten die accessoires er al op. Of niet. Er kon sowieso niks meer aan versleuteld worden, dus die 250 euro aan extra accessoires zaten er ook al niet in.

Blijft over 500 euro aan brandstof, terwijl je dus een korting van 500 euro hebt gehad.

Wat zit je dan te miepen?

Dan wil je het ding ook nog eens terug geven en opnieuw kopen om alsnog van die actie gebruik te kunnen maken. Op welk deel van de actie denk jij dan aanspraak te kunnen maken?

chrisd1
Berichten: 2061
Lid geworden op: 24 mar 2009 07:12

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door chrisd1 » 13 sep 2017 08:33

witte angora schreef:
marianne67 schreef:Op welk deel van de actie denk jij dan aanspraak te kunnen maken?
M.i. mag TS als antwoord op haar vragen in OP daar een voorstel van de dealer voor verwachten.
In deze reaktie wordt gesteld:
Kan best zijn dat de dealer toen een gunstiger inruilprijs heeft gegeven.
Als dat toen idd was gebeurd had Opel dat achteraf kunnen zeggen in plaats van 'Milou' een, op z'n zachtst gezegd, lullig briefje te laten sturen.

witte angora
Berichten: 22748
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door witte angora » 13 sep 2017 08:44

Jawel, maar Marianne had dus geen inruil...

chrisd1
Berichten: 2061
Lid geworden op: 24 mar 2009 07:12

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door chrisd1 » 13 sep 2017 08:54

witte angora schreef:Jawel, maar Marianne had dus geen inruil...
Klopt; maar wel korting op niet-inruil; jij begrijpt wel, wat bedoeld wordt; jij laat toch ook niet altijd het achterste van je tong zien?

witte angora
Berichten: 22748
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door witte angora » 13 sep 2017 09:19

chrisd1 schreef:
witte angora schreef:Jawel, maar Marianne had dus geen inruil...
Klopt; maar wel korting op niet-inruil; jij begrijpt wel, wat bedoeld wordt; jij laat toch ook niet altijd het achterste van je tong zien?
Ze heeft dus 500 euro korting gehad, geeft ze aan. En of dat nu is vanwege niet-inruil of omdat het een showroom exemplaar is doet eigenlijk niet ter zake. Waarbij het de vraag is of die 500 euro niet een extra korting is bovenop een eventuele korting omdat het een showroom exemplaar is. Dat wordt er niet bij gezegd.

jonis
Berichten: 1853
Lid geworden op: 23 okt 2007 01:45

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door jonis » 13 sep 2017 10:03

marianne67 schreef:Wij hebben de auto 2.5 week voor de actie gekocht en 1 week voor de actie opgehaald. !
Dus zelfs bij mediamarkt waar ze een laagsteprijsgarantie hebben, had je gewoon geen geld teruggekregen.

Als je bij mediamarkt 2,5 een TV koopt van 3000,- en zij verlagen 2.5 week daarna de prijs naar 2500,- , dan hadden ze ook wel "jammer dan" gezegd omdat de termijn 2 weken is.

stofzuigertje

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 13 sep 2017 10:49

Deze Actie was al vele jaren regelmatig terugkerende.... en je had kunnen wachten.
Alleen is bij een inruil van 10 jaren of jonger de restwaarde dan aangepast... dus geen €6000,- maar €4000,- + €2000,-

Deze actie is leuk als je een nog rijdende voor sloop bestemde die bij sloperij €150,- waard is zou inruilen voor nieuwe!
Dan krijg je wel €2150,- minimaal..... maar zonder inruil is 5% korting over €15.000,- wat met enig onderhandelen normaal is....
Die 5% komt dan rond de €750,- voor deze Karl zonder inruil....
Een lease firma komt vaak tussen de 8% en 12% uit afhankelijk ruimte en deze zal op 8% zitten.
De 12% zijn vaak voor grote luxe voertuigen boven de €50.000,-.....

Deze actie is meerdere keren per jaar en al jarenlang herhaald!

marianne67
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 sep 2017 15:08

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door marianne67 » 14 sep 2017 17:40

Net een boeiend gesprek gehad met een medewerkster van Opel Nederland. Deze mevrouw gaf dus duidelijk de bevestiging dat Opel de dealers ruim een week van te voren laat weten als er een actie komt en ze laten de keuze aan de dealers of ze dit kenbaar maken ja of nee en niet zoals ze steeds beweerde dat de dealers niks weten. Ik geloof dat sommige van jullie het punt ook niet snappen want we zijn blij met onze auto maar het idee dat ze wisten dat de actie kwam en je dan niet even inlichten van, wacht even 1 dag ( want daar blijkt het nu om te gaan ,wij haalde hem de 24e op en de 25e ging de actie van start) en komt u dan uw auto halen en profiteert u dan nog even van onze kortingen. Dat komt heel anders over dan hoe het nu is gelopen.

breien
Berichten: 3765
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door breien » 14 sep 2017 17:54

U begrijpt het niet. Het is een tijdelijke actie die een bepaalde periode geldig is. Als de actie de 25e van start gaat dan geldt de actie op de 24e nog niet.
De dealer hoeft u er ook niet over in te lichten. De koop was nog eerder gesloten. De datum van afhalen doet niet ter zake.

chrisd1
Berichten: 2061
Lid geworden op: 24 mar 2009 07:12

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door chrisd1 » 14 sep 2017 17:59

breien schreef:U begrijpt het niet.
Dan is TS althans vlg deze post in goed gezelschap.

NeoDutchio
Berichten: 7394
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Opel KARL ROCKS te vroeg gekocht

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 14 sep 2017 18:01

marianne67 schreef:Net een boeiend gesprek gehad met een medewerkster van Opel Nederland. Deze mevrouw gaf dus duidelijk de bevestiging dat Opel de dealers ruim een week van te voren laat weten als er een actie komt en ze laten de keuze aan de dealers of ze dit kenbaar maken ja of nee en niet zoals ze steeds beweerde dat de dealers niks weten. Ik geloof dat sommige van jullie het punt ook niet snappen want we zijn blij met onze auto maar het idee dat ze wisten dat de actie kwam en je dan niet even inlichten van, wacht even 1 dag ( want daar blijkt het nu om te gaan ,wij haalde hem de 24e op en de 25e ging de actie van start) en komt u dan uw auto halen en profiteert u dan nog even van onze kortingen. Dat komt heel anders over dan hoe het nu is gelopen.
Het gaat hier niet om 1 dag, maar om 2 weken. U koopt een auto op een bepaald moment en haalt deze later op. De koop is dus al eerder gesloten. Iemand die een auto afhaalt krijgt geen korting, iemand die een auto koopt.

Plaats reactie