LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Dierenmishandeling of ander dierenleed kan je hier bespreken.
tasash
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 mei 2012 23:57

pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door tasash »

Hallo,

Ik heb in 2009 een pup gehaald uit gilze, ze was pas zes weken oud maar mocht haar meenemen. Ze was gezond verklaard. In goede vertrouwen heb ik haar meegenomen was in de zevende hemel, ik ben de volgende dag gelijk naar de dierenarts gegaan om haar na te laten kijken, ze was hevig aan de diaree en was heel erg mager. Ze woog nog geen 2 kilo en de dierenarts zei dat ze giardia had na weken antibiotica hadden we dat eindelijk onder controle en ze kwam ook lekker aan. Ze was bang voor vreemde mensen (nu vertrouwd ze nog niet mensen die ze niet kent en gromt dan) maar goed dat even achterwege houden. Ik heb haar tot een jaar in een honde buggy gehad was heel voorzichtig met haar. Maar in dat jaar als ze dan even los liep en speelde met een andere hond gaf ze soms een harde gil en liep gelijk kreupel. De dierenarts heeft foto's gemaakt en daar kwam uit dat ze hele ernstige ED heeft en kon niet meer geopereerd worden. Ik gelijk fam van alderen bellen, nou ik had het zelf veroorzaakt bij de hond, want zij fokken met twee soorten door elkaar en zijn hd en ed vrij. En mijn dierenarts zag het vast verkeerd maar ik heb de foto's naar een chirurg gestuurd en die bevestigde dat mijn lieve hond een hele erge vorm van ed heeft. Ik wilde geen geld terug van fam. van alderen maar erkenning dat ze mij een hond hebben verkocht die ed heeft en zeer ziek was toen ik haar haalde. Ze heeft van haar begin leven bij mij zeker 6 a 7 weken aan de antibiotica gehad. Ik vertrouwde hun maar ik geloof ze niet meer, ik ben heel voorzichtig geweest met mijn hond zeker het eerste jaar en dan zou ik het verooorzaken dat ze ed heeft, zelfs de dierenarts zegt dat dit komt door de fokker. Ik heb ook geen moederhond en vaderhond gezien toen ik mijn ashley kwam halen. Ze is nu drie jaar en doet het goed, ze heeft goed voer en loopt op pijnstillers ze kan alleen niet echt spelen met honden want dan gaat het verkeerd met haar pootjes, ze kan alleen zwemmen en aan de fiets lopen dus dat doen we veel. Nu zou ik graag willen weten of er meer mensen zijn die hier een pup hebben gekocht ben wel nieuwschierig of ik de engiste ben.

Milady
Berichten: 46
Lid geworden op: 06 aug 2010 00:13

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door Milady »

ze was pas zes weken oud maar mocht haar meenemen
Wettelijk mogen pups pas weg vanaf 7 weken!
Ik heb ook geen moederhond en vaderhond gezien toen ik mijn ashley kwam halen
De moederhond moet altijd aanwezig zijn!!
Ik vertrouwde hun
Door bovenstaande had je al alle redenen om ze juist niet te vertrouwen!
Je zal idd niet de enige zijn die ondanks dat je alarm bellen hadden moeten afgaan er toch een pup kopen!
Laatst gewijzigd door Milady op 18 mei 2012 01:11, 1 keer totaal gewijzigd.

Linoge
Berichten: 392
Lid geworden op: 21 feb 2012 16:38

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door Linoge »

Het is enige en als je even zoekt vind je het topic erover.

vronie
Berichten: 110
Lid geworden op: 10 aug 2006 04:15

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door vronie »

Linoge schreef:Het is enige en als je even zoekt vind je het topic erover.
Je had ook de moeite kunnen doen.
Om dit op te halen.

vronie
Berichten: 110
Lid geworden op: 10 aug 2006 04:15

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door vronie »

Bij deze.
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?t=24935
Heel veel sterkte TS .
Groetjes Vronie

MAXIEM

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door MAXIEM »

tasash

In principe kun je zelf opzoeken op de verschillende fora of er meer mensen zijn die ervaringen hebben met pups van van alderen uit gilze "leemberg".

Zie
*Forums:

http://forum.www.opgelicht.nl
http://www.consumentenbond.nl/forum/
http://forum.www.trosradar.nl/
http://kassa.vara.nl/discussies/
http://www.klacht.nl/
http://www.meldpunt.tv/?waxtrapp=fpnbfDsHnHUVaBFVA

Sukses, Maxiem.

Jolijn
Berichten: 6309
Lid geworden op: 02 apr 2011 23:45

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door Jolijn »

vronie schreef:
Linoge schreef:Het is enige en als je even zoekt vind je het topic erover.
Je had ook de moeite kunnen doen.
Om dit op te halen.
Ja, TS had had die moeite kunnen doen.

Ekels
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 aug 2012 16:44

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door Ekels »

In 2005 hebben wij 2 choco bruine labradors uit hetzelfde nest gekocht nadat onze zwarte labrador uit Deurne (fam Michiels) hadden moeten laten inslapen. We hebben bij de Leemberg ruim een uur gezeten met de pups op het grasveld bij het huis. Na het contract getekend te hebben, zijn ze op controle geweest bij onze dierenarts en werden ze (natuurlijk) gezond verklaard. In 2009 hebben we nog een 3e hondje bij de Leemberg gekocht. Alle 3 de honden zijn erg sociaal en knuffelen bij het leven. Iedereen die onze honden ziet zegt "zo een wil ik ook wel wat een schatten!" Bij iedere vakantie gaan ze terug naar de Leemberg (kennel) en gaan de staarten op en neer zodra ze het pad oplopen. Zo ook deze vakantie, nu was 1 van de honden ziek door bijwerkingen van medicijnen. Ze hebben extra op hem gelet en apart gezet bij het eten..

Ik snap niet dat er zoveel negatieve reacties zijn over de Leemberg, het zijn fokkers met hun hart op de juiste plaats. Alles wordt goed schoon gemaakt, je hond is gewassen bij het ophalen en geven je graag advies. We reden zelfs naar Gilze om brokken te halen.

Er zijn veel broodfokkers die de boel naar de vervelend helpen zoals fam Michiels uit Deure, die na een rechtzaak door de dierenbescherming een doorstart kunnen maken op naam van hun zoon. Daar lagen de pups tussen dode kadavers. Maar zeker niet bij De Leemberg. Het karakter van een hond maak je zelf niet de fokker :x Een hond kan altijd iets krijgen maar haal de fokker zo door het slijk want dat verdienen ze niet.

LodewijkXVI
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 jun 2013 10:24

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door LodewijkXVI »

Hallo,

Wij hebben in september 2011 een labradorpup bij De Leemberg gehaald en zijn heel erg tevreden.
Hij was 11 weken oud toen wij hem haalden (dus heel wat anders dan 6 weken) en goed gezond, lief, vriendelijk en sociaal. Hij was van af het begin dol op andere honden, kinderen en volwassenen.
Hij is steeds heel gezond geweest, we hoeven alleen met hem naar de dierenarts voor zijn jaarlijkse injecties. Hij speelt veel met andere honden en is goed gesocialiseerd. Van de eigenaren van deze andere honden (met stamboom) hoor ik juist vaak dat deze honden al op jonge leeftijd ziektes hebben als hartklachten, voedselallergie, problemen met gewrichten. Er is ook al regelmatig een programma op TV geweest, dat rashonden doorgefokt worden en allerlei vervelende ziektes hebben. Onze hond is gelukkig geen rashond: 90% labrador en 10% golden retriever en erg gezond. Hij is heel mooi gebouwd en slank voor een labrador en heeft een mooie glanzende vacht. Ik krijg vaak complimenten van mensen dat hij er zo goed uit ziet. Iemand, die in onze wijk woont, kwam zelfs naar mij toe en vertelde dat zij een hond heeft die er precies zo goed uitziet, lijkt er sprekend op. Zij vroeg of wij hem uit De Leemberg hadden gehaald.
Bleek, dat deze labrador ook uit De Leemberg kwam, was alleen 4 maanden ouder. Ook zij was erg tevreden over hun hond. Met de eigenaren van De Leemberg heb ik alleen heel positieve ervaringen. We zijn een paar keer geweest voor we hem ophaalden en hebben toen ook de moeder gezien (gewoon vragen). Omdat wij het weekend daarop weg moesten en nog geen oppas hadden, mochten we hem daar nog een keer brengen en 's avonds laat weer ophalen. Gratis en zonder problemen. Toen hebben wij ook de binnen verblijven gezien. Alles was netjes en schoon. Als het vervuild was hadden we dat ook moeten ruiken, dat was absoluut niet het geval. Als ik vragen heb (het is onze 1e hond) wordt ik altijd heel vriendelijk en deskundig te woord gestaan. Wij begrijpen dan ook niet de erg negatieve reacties die op deze site geplaatst worden.
Wij hebben zelf erg positieve ervaringen en anderen (uit onze wijk) dus ook, met de hond die wij uit De Leemberg hebben gehaald.
Wij hebben dus wel de moederhond gezien en zijn ook binnen

Annikaatje
Berichten: 517
Lid geworden op: 27 feb 2013 20:21

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door Annikaatje »

Kan het niet zijn dat jullie geluk hebben gehad? Ook een broodfokker kan gezonde en sociale pups fokken. Je kunt je alleen afvragen of de ouderdieren een goed leven hebben, of er getest wordt op erfelijke ziekten enzovoorts?

Bovendien: als je een pup hebt die 90% een bepaald ras draagt (hoe kan dat trouwens?? 90%??) denk je dan echt dat die hond aanzienlijk gezonder is dan een pup die 100% dat ras draagt? Of zou het een verkooppraatje kunnen zijn? Als je geen doorgefokt dier wilt, kun je naar een gewone fokker gaan, aangesloten bij een fok-/rasvereniging, of je haalt gewoon ergens een vuilnisbakkie!


Ik ben nog nooit bij De Leemberg geweest, en het kan natuurlijk ook zijn dat iedereen die op internet negatieve ervaringen deelt over De Leemberg "pech" hadden (bij elke fokker kunnen zieke dieren geboren worden), maar ik denk dat je misschien toch ook 'geluk' had. En: dat een fokker aardig en toeschietelijk blijft als je met positieve reacties en vragen komt, is niet zo bijzonder. Als een fokker vriendelijk blijft bij ziekten/probelemen, dst zegt m.i. veel meer!

Barman
Berichten: 1473
Lid geworden op: 05 aug 2012 22:56

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door Barman »

Annikaatje schreef: Ik ben nog nooit bij De Leemberg geweest, en het kan natuurlijk ook zijn dat iedereen die op internet negatieve ervaringen deelt over De Leemberg "pech" hadden (bij elke fokker kunnen zieke dieren geboren worden), maar ik denk dat je misschien toch ook 'geluk' had.
Mensen zijn altijd, meestal uit frustratie, eerder geneigd negatieve ervaringen te delen. Deel je positieve ervaringen dan wordt het ook al snel gezien als reclame, of als een account aangemaakt om de negatieve reacties te compenseren.

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door rozemarijntje »

LodewijkXVI schreef:Hallo,

Wij hebben in september 2011 een labradorpup bij De Leemberg gehaald en zijn heel erg tevreden.
Hij was 11 weken oud toen wij hem haalden (dus heel wat anders dan 6 weken) en goed gezond, lief, vriendelijk en sociaal. Hij was van af het begin dol op andere honden, kinderen en volwassenen.
Hij is steeds heel gezond geweest, we hoeven alleen met hem naar de dierenarts voor zijn jaarlijkse injecties. Hij speelt veel met andere honden en is goed gesocialiseerd. Van de eigenaren van deze andere honden (met stamboom) hoor ik juist vaak dat deze honden al op jonge leeftijd ziektes hebben als hartklachten, voedselallergie, problemen met gewrichten. Er is ook al regelmatig een programma op TV geweest, dat rashonden doorgefokt worden en allerlei vervelende ziektes hebben. Onze hond is gelukkig geen rashond: 90% labrador en 10% golden retriever en erg gezond. Hij is heel mooi gebouwd en slank voor een labrador en heeft een mooie glanzende vacht. Ik krijg vaak complimenten van mensen dat hij er zo goed uit ziet. Iemand, die in onze wijk woont, kwam zelfs naar mij toe en vertelde dat zij een hond heeft die er precies zo goed uitziet, lijkt er sprekend op. Zij vroeg of wij hem uit De Leemberg hadden gehaald.
Bleek, dat deze labrador ook uit De Leemberg kwam, was alleen 4 maanden ouder. Ook zij was erg tevreden over hun hond. Met de eigenaren van De Leemberg heb ik alleen heel positieve ervaringen. We zijn een paar keer geweest voor we hem ophaalden en hebben toen ook de moeder gezien (gewoon vragen). Omdat wij het weekend daarop weg moesten en nog geen oppas hadden, mochten we hem daar nog een keer brengen en 's avonds laat weer ophalen. Gratis en zonder problemen. Toen hebben wij ook de binnen verblijven gezien. Alles was netjes en schoon. Als het vervuild was hadden we dat ook moeten ruiken, dat was absoluut niet het geval. Als ik vragen heb (het is onze 1e hond) wordt ik altijd heel vriendelijk en deskundig te woord gestaan. Wij begrijpen dan ook niet de erg negatieve reacties die op deze site geplaatst worden.
Wij hebben zelf erg positieve ervaringen en anderen (uit onze wijk) dus ook, met de hond die wij uit De Leemberg hebben gehaald.
Wij hebben dus wel de moederhond gezien en zijn ook binnen
Ik ben blij dat u wel een mooie labrador heeft!!
90/10 kan als het via ki is gedaan? Dan meer labrodar dan golden in spuitje?

Geniet lekker van u hond,niet alle fokkers zijn slecht! Maar zodra moederhond met smoes weg is,of het ziet er niet goed uit of,ik kan de pup komen brengen?
Dan zit je gewoon verkeerd,of pup zit in eigen ontkasting in hok etc,en nog trappen mensen in de smoezen

U heeft missxhien gewoon een hele goede fokker gehad!

En barman heeft gelijk meestal spuiten mensen alleen negatieve ervaringen erop,

Ik heb ook mij positieve eropgezet

Geniet ervan!

Al moet ik zeggen dat de leemberg niet goed bekent staat! Ik er dus nooit heen zal gaan!
Dus u heeft misschien gewoon geluk... :wink:

ciske
Berichten: 10821
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door ciske »

: 90% labrador en 10% golden retriever
Dit geloof je toch zeker zelf niet he? :lol:

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door rozemarijntje »

@ ciske

Het kan wel,serieus als het door echt begleidede da gedaan wordt kan het met ki gedaan worden..
2 x sperma 90% geel 10% wit kan wel...maarniet als er twee honden boven op gedoken zij ihihhii nee dat kan niet...

Maar begeleid en echte begeleiding wel,alles in spuitke en klaar ff erin,,,hoppa

ciske
Berichten: 10821
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door ciske »

@rozemarijntje , klopt dat het kan, maar je maakt mij niet wijs dat die persoon dat heeft laten controleren. En een pup van 11 weken is al niet goed ,een pup hoort met 7 a 8 weken het nest te verlaten.

Annikaatje
Berichten: 517
Lid geworden op: 27 feb 2013 20:21

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door Annikaatje »

ciske schreef:@rozemarijntje , klopt dat het kan, maar je maakt mij niet wijs dat die persoon dat heeft laten controleren. En een pup van 11 weken is al niet goed ,een pup hoort met 7 a 8 weken het nest te verlaten.
Ja, maar het kan natuurlijk ook zijn dat een dier niet verkocht wordt en dus wat langer blijft zitten. Dat is nog zo gek niet.

ciske
Berichten: 10821
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door ciske »

Ja, maar het kan natuurlijk ook zijn dat een dier niet verkocht wordt en dus wat langer blijft zitten. Dat is nog zo gek niet
Klopt , maar met 7 a 8 weken is beter voor de pup.

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door rozemarijntje »

ciske schreef:@rozemarijntje , klopt dat het kan, maar je maakt mij niet wijs dat die persoon dat heeft laten controleren. En een pup van 11 weken is al niet goed ,een pup hoort met 7 a 8 weken het nest te verlaten.

Ja,ik snap je wel..

De mijne met 9 wk precies,maar ze wilde ze pas aanbieden met 8,5 week,geen dag eerder,eers goed gezond,rustig opgroeien en dan pas weg...dus ...is iemand die ze fokt en als deze blijft zitten,is ie net niet misschien leuk genoeg geweest voor de mensen die kwamen!
( probeer het niet alle aal zwart wit te zien,maar leemberg vertrouw ik ook niet daar niet van)

Marjoleinla
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 jan 2014 18:04

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door Marjoleinla »

Vorige week heb ik mijn 1 jarige Golden Retriever naar Kees van Alderen gebracht voor een training. Ik had meteen een prima indruk. Kees was lief voor mijn hond en alles ziet er schoon en netjes uit.
Mijn hond is erg lief maar luistert echt niet als ik buiten ben. Ze wil naar honden kinderen en trekt mijn schouders uit de kom. Na een duidelijke uitleg van Kees heb ik mijn hond in het volste vertrouwen daar achtergelaten.
Vandaag ben ik gaan kijken en oefenen met mijn hond. Echt helemaal geweldig! Ik heb door het dorp gelopen, langs auto's, kinderen, honden, vogels, met mijn hond los naast me. Echt een feest om zo te lopen. Tijdens de wandeling kreeg ik duidelijke instructies van Kees. Ook kon ik mijn hond vrij geven zodat ze lekker kon uitkeren en na een keer roepen zat ze naast me.
Mijn hond had alle aandacht voor mij en was vrolijk.
Ik snap dan ook het commentaar op dit forum niet. De familie van Alderen zijn echt geweldig gemotiveerde mensen die met hart en ziel achter het bedrijf staan.
Waar vind je iemand die werkt op basis van no cure no pay?
Ik verheug me nu al op volgende week, dan wacht mijn hond keurig gewassen op me om mee naar huis te gaan. Kortom........GEWELDIG!!!

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: pups van van alderen uit gilze "leemberg"

Ongelezen bericht door rozemarijntje »

Geweldig dat je daar speciaal account voor aanmaakt...
Vind toch niet erg als ik. Je voor geen meter geloof,van zijn leven niet..

Maar hey...top hoor ,beetje leemberg aanprijzen alleen negatieve dingen op google overheersen...jammer!!

En ik hoop dat de mensen zo wijs zijn er noooooit een pup te kopen..

Maar hey jij bent happy

Gesloten