LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Slechte Ervaringen Fokster uit Brabant

Dierenmishandeling of ander dierenleed kan je hier bespreken.
Ria2689
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:01

Slechte Ervaringen Fokster uit Brabant

Ongelezen bericht door Ria2689 »

In september 2010 hebben wij een perzische kitten gekocht bij een fokster uit Brabant. Op het eerste gezicht kwam deze mevrouw heel vriendelijk over en maakte ze de indruk dat ze hart voor haar katten heeft. Ashley(onze kat) had een stamboom en alles zag er prima uit.

Helaas kwamen we er na 2 maanden achter dat ze niet helemaal lekker was en ze werd steeds zieker en zieker. Na heel veel onderzoeken en medicijnkuren verder hebben wij en onze dierenarts sterk het vermoeden dat Ashley het FIP virus heeft opgelopen. En er zijn meerdere argumenten aanwezig waardoor het zeer waarschijnlijk is dat ze dit al heeft gehad voor de aankoop. Ashley is uiteindelijk op 27 december 2010 overleden. Uiteraard hebben wij contact opgenomen met de fokster, maar deze geeft niet thuis en ontkent dit uiteraard. Tijdens deze telefoongesprekken heeft ze ons meer onzin aan de laars proberen te lappen. Zo zouden bijvoorbeeld al haar katten zijn getest op het coronavirus en geen een kat draagt dit virus bij zich, terwijl er uit wetenschappelijk onderbouwde onderzoeksresultaten blijkt dat 90 % van alle katten dit virus bij zich draagt.

Wij zouden graag in contact willen komen met mensen die denken dat ze bij deze fokster ook een kitten hebben gekocht, ongeacht de ervaringen met deze mevrouw mag u me daar over mailen op [email protected].

Alvast bedankt! Ria van Goor
Laatst gewijzigd door Ria2689 op 19 jan 2011 18:19, 1 keer totaal gewijzigd.

MAXIEM

Re: Slechte Ervaringen Fokster uit Brabant

Ongelezen bericht door MAXIEM »

Ria2689

Heel belangrijk ten deze is de status van deze fokster. Is zij een professionele fokster of handelt zij als particulier. Is dat laatste het geval, dan kun je geen verhaal halen. Is echter het eerste het geval, dan kun je de verkoper er op wijzen, dat bij een defekt in de eerste 6 maanden na de aankoop, de koper recht heeft op vervanging óf als dat niet kan of de verkoper wil daar niet aan mee werken, je de aankoopsom dient terug te krijgen. Het gewone consumentenrecht (BW7) is dan immers van toepassing.

Maxiem.

Soraya
Berichten: 501
Lid geworden op: 08 feb 2006 15:04

Re: Slechte Ervaringen Fokster uit Brabant

Ongelezen bericht door Soraya »

Sorry Maxiem, je zit wat fout....
Fip kan altijd ontstaan. Vaak door stresssituaties zoals verhuizingen ontstaat dit. Je ziet het dan ook vaak bij jonge katten.
Dit is niet iets waar de fokker iets aan kan doen, tenzij het diertje al ziek was toen die bij de fokker vandaan kwam.
Is er sectie op het kitten gepleegd? Dit is de enige officiele manier om aan te tonen dat het echt FIP is.
Dit is dus niet perse iets waar de fokker verantwoordelijk voor is.

Maar je kunt dit ook gewoon bij de vereniging neerleggen, die kan je zonodig helpen.

En een proffesionele fokker bestaat niet. Vaak zijn de particuliere fokkers slechter dan de cattery's die zich houden aan de richtlijnen van de vereniging.

MAXIEM

Re: Slechte Ervaringen Fokster uit Brabant

Ongelezen bericht door MAXIEM »

Soraya

BW7/18.2
Bij een consumentenkoop wordt vermoed dat de zaak bij aflevering niet aan de overeenkomst heeft beantwoord, indien de afwijking van het overeengekomene zich binnen een termijn van zes maanden na aflevering openbaart, tenzij de aard van de zaak of de aard van de afwijking zich daartegen verzet.
Voor de wet maakt het helemaal niet uit, dat FIP altijd kan ontstaan. Bovendien bestaan er voorzover ik weet wel degelijk professionele fokkers.

Maxiem.

Soraya
Berichten: 501
Lid geworden op: 08 feb 2006 15:04

Re: Slechte Ervaringen Fokster uit Brabant

Ongelezen bericht door Soraya »

Voor de wet ben je als fokker wel verantwoordelijk als het dier een afwijking heeft waarop te testen was, zoals kattenaids en kattenleukemie en PKD en HCM.
Maar verder blijven het dieren, waarbij wel de wet geldt, maar niet volledig.
Een goede fokker test op wat te testen is, vooral binnen het ras, en meer kan diegene niet doen.

In Nederland ken ik geen proffesionele kattenfokkers. Ik ken wel fokkers/handelaren, maar dit zijn hondehandelaren, maar bij katten heb ik dit nog niet gezien, daar je dan heeeeeel veel dieren moet hebben om het wistgevend te kunnen zijn. Wel kunnen kattenfokkers aangesloten zijn bij verenigingen en zo erkend zijn. Maar dat maakt van hun nog niks proffesioneels.

Gesloten