CATF

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
Cor25
Berichten: 139
Lid geworden op: 01 jun 2009 19:36

Re: CATF

Ongelezen bericht door Cor25 » 24 jul 2012 20:00

Van de website CATF het laatste nieuws:

Van Vistra Fund Services. Vorige week is alle informatie voorgelegd aan Vistra Fund Services, de beheerder van het Fonds CATF. Vistra zal de intrinsieke waarde (NAV) van het Fonds opmaken, alsmede de beleggers verklaringen voor 2012. Nadat de verklaringen zijn ontvangen, zullen ze worden toegevoegd aan het profiel op de website. Ook kan de waarde worden verkregen via de communicatie met de klant Agent, Oko-life. Binnen een maand na publicatie van de NAV, zal een nieuws update gestuurd worden aan alle beleggers over de laatste ontwikkelingen op de plantages.

Stay tuned zou ik zeggen!
NB:
Vistra Find Services is inmiddels vervagen door Atlantic Fund Services.
Laatst gewijzigd door Cor25 op 05 feb 2013 15:11, 1 keer totaal gewijzigd.

houdmoed
Berichten: 7
Lid geworden op: 09 jan 2012 23:50

Re: CATF

Ongelezen bericht door houdmoed » 26 jul 2012 02:56

Hallo Cor25,

dank voor je opbeurende woorden! We moeten geloof houden.
Na de 'winstwaarschuwing' waarbij voor een deel van de plantages de opbrengst tegen gaat vallen, en enkele andere 'tegenvallende zaken' ben ik niet zo hoopvol over de nieuwe waardebepaling.
We hebben allemaal aandelen van 10 dollar.
Het zou mij niet verbazen als de nieuwe waarde 9 dollar is.

Wat ik zo vreemd vind is dat je van te voren moet zeggen wat je wilt verkopen (moest voor 15 mei) en dat je niet weet wat je er voor krijgt, want dat hangt van de waardebepaling af?
Stel je voor (extreem geval) dat je slechts 5 dollar krijgt, kan je dan nog weigeren als je dat te weinig vindt?

Groet en keep-in-touch.

azwartkruis
Berichten: 9
Lid geworden op: 18 jun 2012 09:51

Re: CATF

Ongelezen bericht door azwartkruis » 26 jul 2012 08:50

Dus nog meer tijd rekken :twisted:

@ houdmoed...je hebt toentertijd zowel bij öko als bij CATF aan kunnen geven dat je wilde verkopen.
Als je de fysieke papieren naar Luxemburg gestuurd hebt staat daar geregistreerd dat je wilt verkopen en zou het Fonds inkopen..........maar OOK die afspraak is alweer terug gedraaid- eenzijdig...

Wat ik er nu van begrijp is dat als je aangegeven hebt bij öko dat je wilt verkopen dat enkel nog maar ter inventarisering is...
Je krijgt nog bericht om te bevestige dat je daadwerkelijk wilt verkopen.
Dat had in mei jl zullen plaatsvinden....hoezo tijd rekken??

co38
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 jul 2012 11:31

Re: CATF

Ongelezen bericht door co38 » 26 jul 2012 11:48

Nog langer wachten, het zou toch niet!!! Begin er echt goed klaar mee te raken. Doordat ik bij terra vitalis drie jaar op mn geld heb zitten wachten, en nu bij CATF ook weer kom ik alleen maar verder en vooral ook dieper in de financiele problemen.
Dankzij TV heb ik me helaas genoodzaakt gezien om me te melden bij de schuldhulpverlening. En dat terwijl ik drie jaar geleden als TV zijn woord had gehouden en gewoon alles verkocht had zoals afgesproken overal vanaf was geweest, en nu een normaal leven had kunnen hebben op financieel gebied met mijn gezin. Niet bang had hoeven te zijn dat ik uit huis gezet wordt, niet mn kinderen van alles ontzeggen omdat het geld naar mensen is gegaan die ons opgelicht hebben. Ik heb vaak genoeg op het punt gestaan om die mensen van TV op te zoeken, en ik zou dan niet instaan voor de dingen die ik op dat moment gedaan zou hebben. En om heel eerlijk te zijn begint het nu ook weer te kriebelen. Als je iedere maand weer dag in dag uit bezig bent om te overleven, en maar zit te wachten tot je bomen verkocht worden zodat je van die ellendige schuld af bent raak je behoorlijk gefrustreerd. En dan blijkt ook nog dat alles minder waard is dan je altijd is voorgehouden. Wat weer resulteert in een gedeelte schuld wat blijft staan. Maar ja alle beetjes helpen. Ben erg benieuwd hoelang CATF blijft uitstellen. Want ik geloof niet dat men daar door heeft dat er mensen aan onderdoor gaan, gezinnen in armoede leven omdat ze toentertijd voorgelogen zijn. Zo dit mag ook weleens gezegd worden, want dit is op dit moment de realiteit!!!

Cor25
Berichten: 139
Lid geworden op: 01 jun 2009 19:36

Re: CATF

Ongelezen bericht door Cor25 » 26 jul 2012 20:01

Het verhaal van co38 is een in triest verhaal. Zo zijn er meerdere bij mij bekend uit de oude Terra Vitalis stal. Maar. Alle verantwoordelijke personen (ik mag geen namen noemen!) uit de periode 2000 - 2011 zijn inmiddels (bijna?) van het toneel verdwenen. Een aantal van hen is inmiddels door de curator van het faillissement van PBMG, TVI b.v., Terra Vitalus b.v., C'est la Vie, 4S3 Marketing B.V. en door de fiscus aansprakelijk gesteld voor tekorten in het faillissement.

Eigenlijk zouden de participanten van STV (wij allen dus) deze lieden ook aansprakelijk moeten stellen voor 2-ledig bedrog.
1. Doordat de afspraken over wederverkoop na 5 jaar allemaal volkomen inhoudsloos bleken te zijn, kwamen velen in de problemen. Vaak was er ook nog geleend geld bij. (financiering)
2. De situatie in Costa Rica is altijd (2002 -- 2010) veel te rooskleurig voorgesteld.
Zie hiervoor de nieuwsbrief die we allemaal thuis gestuurd kregen via Ökolife!

Een zeer schrale troost is dat de beleggers in Goodwood en Eco Direct er nog beroerder op staan door die faillissementen. Er is nauwelijks nog organisatie in Brazilie (GoodWood) schijnt??

Dit helpt ons natuurlijk niet vooruit. Zeker als je op verkoop zit te wachten. Zelf zou ik ook graag verkopen, maar ik kan wachten omdat ik geen geld geleend heb. Dat doe ik dus ook om de mensen die echt klem zitten optimaal de kans te geven te verkopen. Vooral de SAC zal een belangrijke rol moeten spelen in de informatievoorziening aangaande de gang van zaken in Costa Rica. Want het is heel simpel. Daar moet het gebeuren! Met de organisatie die nu de zaak in handen heeft (BAUM s.a.r.l.) gloort vertrouwen in een goede afloop aan de horizon. Vooral de eerste AVU (Algemene Vergadering van Unithouders) zie ik met grote belangstelling tegemoet. Daar kan ieder verschijnen en zijn mening geven als Unithouder van CATF. Helaas zijn wij als groep van Unithouders tot nu toe enkel los zand.
Laatst gewijzigd door Cor25 op 05 feb 2013 15:13, 4 keer totaal gewijzigd.

azwartkruis
Berichten: 9
Lid geworden op: 18 jun 2012 09:51

Re: CATF

Ongelezen bericht door azwartkruis » 27 jul 2012 09:56

Het verhaal van Co38 is ongeveer gelijk aan t mijne, wij hadden in 2008 ook zullen verkopen. Ik heb tot nu toe de schuldsanering buiten de deur kunnen houden, maar voor hoe lang??

Cor25 wat zou een vereniging van unithouders aan meerwaarde hebben?

ennu1234
Berichten: 46
Lid geworden op: 30 jul 2008 09:58

Re: CATF

Ongelezen bericht door ennu1234 » 27 jul 2012 10:58

Het ziet er naar uit dat de spelregels achteraf worden vastgesteld....Pfffff, een vermoeiend geheel en een gebed zonder end. Ik heb spijt dat ik ooit hiermee in zee ben gegaan voor de zgn."goede" zaak. Goed voor die foute zakkenvullers. Bah.
Het duurt allemaal zo erg lang.
Hoe is nu eigenlijk precies de procedure als ik wil verkopen? Ik heb al eens een inventarisatie ingezonden. Al lang geleden. En hoe lang duurt het dan nog voor het verkocht is? weet iemand op dit forum precies hoe het werkt? reacties welkom.

houdmoed
Berichten: 7
Lid geworden op: 09 jan 2012 23:50

Re: CATF

Ongelezen bericht door houdmoed » 27 jul 2012 12:51

Hallo ennu1234.

Ik heb ook opdracht gegeven om plm. 3000 aandelen voor 10 dollar per stuk te verkopen.
Ik heb OKO-life gevraagd of ze op de site kunnen zetten hoeveel aanvragen er zijn om aandelen te verkopen en hoeveel aanvragen er zijn om aandelen te kopen (en tegen welke prijs).
Hierop antwoorden ze dat dat vertrouwelijke informatie was die (uiteraard) niet gepubliceerd werd.
Daarna heb ik hun gevraagd of ze een idee hadden over hoeveel tijd mijn aandelen verkocht zouden zijn.
Ze hadden geen idee. Ze schreven: dat hangt van de vraag en het aanbod af.

Zo is er niet veel te doen. Afwachten maar.
Ik weet nog steeds niet welke bedrag Vistra betaalt als het aandelen in gaat kopen namens CATF.

Het is wel erg zuur voor degenen die hier door in de financiele problemen komen.
Ik had mij de financiele situatie ook anders voorgesteld.

Maar ik ben wel blij dat we niet, zoals bij andere boom-bedrijven, failliet zijn. Er is nog hoop.

Sterkte voor iedereen en hopelijk krijgen we snel duidelijkheid.

Heeft Cor25 niet wat ingangen om sneller antwoord te krijgen?

Bij voorbaat dank.

Groeten en houdmoed.

ennu1234
Berichten: 46
Lid geworden op: 30 jul 2008 09:58

Re: CATF

Ongelezen bericht door ennu1234 » 27 jul 2012 13:12

Dat afwachten ben ik wel een keer beu. Straks ben ik al de pijp uit! Wat heb ik er dan nog aan. Ik kan die poen wel gebruiken in deze dure tijden.
Ze zitten zeker weer te rekken om hun volgende plannen te bekokstoven.
Het komt op mij vooralsnog niet echt professioneel over. Ja, en dan die folder over ziekten in de bomen. Ik dacht meteen: ja hoor het zal ook niet. Weer een reden om de waarde de laten dalen.
Ik zou blij zijn dat ik dit hoofdstuk eindelijk eens defintief kon sluiten.

Cor25
Berichten: 139
Lid geworden op: 01 jun 2009 19:36

Re: CATF

Ongelezen bericht door Cor25 » 27 jul 2012 13:33

Voor de duidelijkheid. Ik beschik niet over andere ingangen. Dus informatie is bij mij net zo snel als bij iedereen. Een vereniging oprichten heeft als voordeel dat je beter druk kunt zetten naar buiten toe omdat je bijvoorbeeld 1500 man vertegenwoordigt. Voor zeg even 20 euro inleg pp heb je meteen slagkracht. Je kunt een eigen, onafhankelijke, website in de lucht houden. Je kunt juridisch advies bekostigen. Je kunt zorgen dat er iemand uit je midden in de SAC komt. Dat we allemaal zwaar "gefopt" zijn door PBMG indertijd is wel duidelijk. Iedere afspraak en belofte die ze maakten is met voeten getreden. Door het faillissement van PBMG bv waren ook meteen al die afspraken per direct waardeloos. Dat is de grootste les die ik persoonlijk geleerd heb. Maak nooit (meer) afspraken met bv's. Bij faillissement is alles in de emmer. Bij GIN bv (Groeninvest) heb ik dat ook al meegemaakt! Onze investering in Terra Vitalis leeft nog dankzij CATF. Dat we geen hallelujah kunnen roepen is duidelijk. Maar die investering staat nog overeind. Voor wat het waard is dat wel. "Afwachten" is wel een woord waar je steeds meer aversie tegen krijgt. Maar wat is het alternatief vraag ik me iedere keer af?
Laatst gewijzigd door Cor25 op 29 jul 2012 21:13, 1 keer totaal gewijzigd.

houdmoed
Berichten: 7
Lid geworden op: 09 jan 2012 23:50

Re: CATF

Ongelezen bericht door houdmoed » 29 jul 2012 20:29

Hallo,

is er al niet iemand uit ons midden (van aandeelhouders) in de SAC?
Er zijn toch afgevaardigden namens ons actief?

Moeten we daarnaast nog een vereniging van aandeelhouders oprichten met een website waar alleen leden op kunnen komen?

Misschien kunnen we toch wat doen.
Maar het mag niet te veel kosten, want niemand heeft meer geld.

Groet.

Cor25
Berichten: 139
Lid geworden op: 01 jun 2009 19:36

Re: CATF

Ongelezen bericht door Cor25 » 02 aug 2012 11:03

Vistra Fund Service lijkt aardig vakantie te vieren. Op 23 juli kregen ze de informatie om de waarde van de Units te bepalen. Heden (02-08) heb ik nog niets gehoord. De spanning stijgt wel hier in huis. Afwachten.

houdmoed
Berichten: 7
Lid geworden op: 09 jan 2012 23:50

Re: CATF

Ongelezen bericht door houdmoed » 02 aug 2012 22:05

Hallo allemaal,

ik heb (opnieuw) aangegeven dat ik units wil verkopen.
Je kan daarvan een melding op de site van CATF bekijken.
Ik had nummer 396.

Dat duidt er volgens mij op dat er nu 396 mensen hebben aangegeven bij OKO-life dat ze willen verkopen.
Dit zal naast de verkopen zijn, waarbij CATF (door Vistra) de units zelf gaat inkopen.
Stel je voor dat dat ook 400 unit-houders zijn.

Samen is dat 800 van de 3340 unithouders die willen verkopen. Dat zou 25% zijn.

Maar dat wil niet zeggen dat ook een kwart van de aandelen verkocht moeten gaan worden, want niet elke aanbieder zal alles willen verkopen.

Maar het lijkt toch wel aardig veel.
Dat zal wel komen omdat mensen er door in de financiele problemen zijn geraakt.

Heeft iemand andere ideeen?

Groet en houdmoed.

ennu1234
Berichten: 46
Lid geworden op: 30 jul 2008 09:58

Re: CATF

Ongelezen bericht door ennu1234 » 02 aug 2012 23:15

Tegen welke redelijke koers zijn de units verkoopbaar dan? 10 dollar per unit? Ik had al eerder aangegeven de units te willen verkopen en dat moet maar voldoende duidelijk zijn. Ik zou graag willen weten hoe snel die order gaat. Ik wil als sinds 2007 verkopen. Inmiddels 5 jaar verder en ook nog flink verlies. Frusterend is het zeker. Ik hoop dat de verantwoordelijken voor al deze ellende eens aan de bedelstaf gaan... na alle zelfverrijking en wanprestaties.

Cor25
Berichten: 139
Lid geworden op: 01 jun 2009 19:36

Re: CATF

Ongelezen bericht door Cor25 » 04 aug 2012 13:23

Over inkoop van Units CATF is onderstaand (van de website van CATF) van belang:
Alleen inkoopverzoeken aan CATF ingediend voor 15 mei voorafgaand aan de betreffende Inkoopdatum, worden in behandeling genomen. De inkoopopbrengst van een uitgevoerd inkoopverzoek wordt berekend op basis van de intrinsieke waarde op de Inkoopdatum. De intrinsieke waarde wordt jaarlijks na 30 juni gepubliceerd.
Als je dus voor 15 mei 2012, via de daarvoor bedoelde formulieren, een verzoek tot verkoop van Units hebt ingediend, kom je in aanmerking voor verkoop via het fonds. Let wel. Je neemt dan een zeker risico omdat je de intrinsieke waarde nog niet weet. Die stond tot 30 juni 2012 op 10 dollar per unit. De nieuwe intrinsieke waarde is nog steeds niet bekend gemaakt door Vistra Fund Services. Het kan dus zijn dat je opbrengst onder die 10 dollar komt. Verder gaat er dit jaar (2012) nog eens 20% vanaf. Die korting bouwt af richting 2016 als de eerste percelen geoogst aan worden. Wie buiten CATF om wil verkopen komt bij Ökolife terecht. Dat is in feite de opvolger van de voormalige verkooptakken PBMG bv (failliet gegaan in 2008) en GMS. Door de aanhoudende negatieve berichtgeving omtrent hardhoutbeleggingen en de tegenvallende opbrengsten van de tussenkappen is wederverkoop tot heden een illusie gebleken. Laten we daar gewoon helder en transparant over zijn. Goede prestaties van de plantagebedrijven zullen daar verandering in moeten brengen. "The best is yet to come" zeg maar.
Inmiddels heeft ATF (vroegere Goodwood) uitgebreide waarderapporten op de site staan. Zie daarvoor: http://www.amazonteak.nl/waardetaxaties.htm . Voorlopig voor ons Unithouders CATF dus noch maar even afwachten tot Vistra Fund Services terug is van vakantie. Stay tuned!
Laatst gewijzigd door Cor25 op 25 jan 2013 16:10, 2 keer totaal gewijzigd.

Dantorn
Berichten: 12
Lid geworden op: 01 sep 2011 12:45

Re: CATF

Ongelezen bericht door Dantorn » 04 aug 2012 14:20

Het belangrijkste moet gebeuren in Costa Rica: de bomen moeten verzorgd opgroeien en voor een goede prijs verkocht worden. Voor de belangstellenden en unithouders zou een wekelijks vrijdag berichtje met foto op oko-life een uitkomst zijn. Daardoor worden de organisaties in Costa Rica geactiveerd en kunnen wij zien dat ze daar niet dagelijkse een uitgebreide siësta houden. Een foto van de jongste aan plant, van oude bomen, houtcentrum, verkooporganisaties, vergadering enz. stimuleert een ieder en maakt het allemaal meer tastbaar voor de investeerders.

Een keer een excursiedag naar Oko-life, BAUM en CATF in Luxemburg zou ook op zijn plaats zijn.

Cor25
Berichten: 139
Lid geworden op: 01 jun 2009 19:36

Re: CATF

Ongelezen bericht door Cor25 » 08 aug 2012 19:34

Niet meer van toepassing!
Laatst gewijzigd door Cor25 op 05 feb 2013 15:16, 1 keer totaal gewijzigd.

azwartkruis
Berichten: 9
Lid geworden op: 18 jun 2012 09:51

Re: CATF

Ongelezen bericht door azwartkruis » 28 aug 2012 09:08

Vergeet ook niet dat het fonds ,indien ze al ingaan op aanbiedingen slechts 5 % van t aanbod opkopen, bij mijn 3000 aandelen zou me dat nu dus 800 € opleveren, maar öko-life kan niet zeggen of mn aanvraag in Luxemburg geregistreerd is. ( die papieren kwamen net na de dood van mn echtgenote en weet echt niet meer of ik ze nou wel of niet opgestuurd heb) Al die registraties op de website schijnen slechts te zijn om te kijken wie er nu MISSCHIEN wil kopen/verkopen.

Vistra lijkt de zoveelste vrehullende/vertragende trap te zijn , begin t vertrouwen rap te verliezen :twisted:

Dantorn
Berichten: 12
Lid geworden op: 01 sep 2011 12:45

Re: CATF

Ongelezen bericht door Dantorn » 29 aug 2012 16:28

Dear Webmaster,

Today we got news from CATF. I logged in at the catf.lu website with login code. That is working well. Then I try to open the pdf files. Both the 2011 as 2012 pdf file are not opening.

Please help.
--------------
I see the NAV has been calculated at 8.777 dollar. What can i say ?

boppie
Berichten: 15
Lid geworden op: 19 aug 2008 21:20

Re: CATF

Ongelezen bericht door boppie » 30 aug 2012 18:16

Ja een koersdaling van meer dan 12% in een jaar tijd. En dat terwijl die bomen zouden moeten groeien. Wordt er ergens op de site van CATF nog een verklaring gegeven hiervoor? Ik kan niets vinden.

Plaats reactie