Ervaringen met Catawiki

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
Catawikigebruiker
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 mei 2017 15:16

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Catawikigebruiker »

Daarnaast heb ik ook vele situaties met kavels meegemaakt waarbij automatische biedingen waren ingesteld tot een vrij hoog niveau, maar waarbij de bieder daarvan dan uiteindelijk zelf ook live ging meebieden. Daarvoor stel je geen automatische bieding in. Ook komen vaak biedingen pas zeer laat op gang, waarbij er helemaal geen belangstelling lijkt maar door slechts 1 andere bieder ineens vlak voor sluiting aggressief tot hoge niveaus geboden wordt. Is toch wel heel toevallig altijd. Dit heb ik al zo vaak meegemaakt dat het er toch op lijkt dat hier de verkoper of een hieraan gelieerde partij aan het meebieden is om maar zoveel mogelijk geld er aan over te houden. En als ze dan zelf onverhoopt de hoogste bieder zijn geworden dan kost dat slechts iets van 10% aan veilingkosten.

Bob Schurkjens
Berichten: 9778
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Op Catawiki kun je ook makkelijk op je eigen spullen bieden als verkoper. Het is gewoon een geldmachine. Er is circa 80 miljoen in gepompt aan durfkapitaal en dat geld moet natuurlijk wel terugkomen.

Als ik u was zou ik al uw catalogusbijdragen van Catawiki verwijderen. Of laat ze er voor betalen.

Catawikigebruiker
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 mei 2017 15:16

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Catawikigebruiker »

Uiteindelijk heb ik nauwelijks bijgedragen aan de catalogus omdat het maar een rare club was die zelf alle wijsheid in pacht dacht te hebben en erg bureaucratisch opereerde naar echte verzamelaars toe. Je zou denken door verzamelaars voor verzamelaars dus meestal aardige, behulpzame mensen met een gezamenlijke interesse, maar zodra ze dan catalogusbeheerder werden, voelden ze zich ineens in een soort machtspositie oid waarbij ze zich als arrogante idioten gingen gedragen, beetje jammer. Dit is naadloos doorgetrokken bij de veilingmeesters, een uitzondering daargelaten.

Wat ik overigens nog vergeten was te vermelden is dat ik later gelezen heb dat de oprichters altijd al dit veilingmodel in gedachten hadden, dus ook toen ze dit hartgrondig ontkenden tijdens de catalogusperiode. Totale hypocrisie. Maar zo zie je maar, idioot personeel aangestuurd door idioten in de top. Of die nemen ze zelf aan uiteraard alhoewel ik nu wel iets van een management structuur verwacht vanwege de groei. Begrijp me niet verkeerd, het concept vind ik beter dan Ebay, kan nog veel beter in de uitvoering, maar de mensen erachter zijn meedogenloze graaiers. Wat dat betreft gun ik het de oprichters van Marktplaats hun succes veel meer, bijv. Crebas die begon met een kringloopwinkel en vanuit zijn kantoor startte met de website.

Josbert Lonnee
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 jun 2017 23:29

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Josbert Lonnee »

Uiteraard zegt Catawiki dat het omschrijven van het kavel en de foto's daarbij de verantwoordelijkheid zijn van de verkoper! Catawiki kent de verkopers ook helemaal niet. Ze zien de verkopers nooit in het echt en de verkochte producten al helemaal niet. Het enige wat ze voorbij zien komen is al het geld en e-mail. Het is daarom ook helemaal niet veiliger te handelen via Catawiki dan bijvoorbeeld marktplaats.nl; wel is het duurder uiteraard. Als de koop goed gaat houden ze ruim 20% van het geld voor zichzelf. Als het fout gaat tussen een koper en verkoper, dan gaan ze 'gokken' wie er gelijk had en op basis daarvan bepalen wie ze nog een rekening kunnen sturen. Als het helemaal fout gaat laten ze de zaak (en daarmee de koper en verkoper) keihard vallen en houden ze tot 100% van het geld voor zichzelf.

Er zijn meer mensen die slechte ervaringen hebben met Catawiki. Dat zijn trouwens zeker niet alleen kopers; ook verkopers kunnen goed genaaid worden. Ik heb eigen ervaringen, klachtenstromen en de voorwaarden van Catawiki bestudeerd en vervolgens hier samengevat hoe het écht werkt met Catawiki:

https://josbertlonnee.wordpress.com/201 ... -catawiki/

Philo12
Berichten: 49
Lid geworden op: 11 jan 2017 16:37

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Philo12 »

Catawiki kun je tegenwoordig niet meer missen... in de zin van ontgaan. Klik je eens op hun site, dan je zit er voor altijd aan gebakken. Maakt me wel steeds nieuwsgierig omdat ze vaak leuke auto's uit het buitenland aanbieden. Maar net zoals ik 99% zeker weet wat bij modelauto's gebeurt (overbieden tot 2x wat je er bij marktplaats voor betaalt... en waarom zou je als geinteresseerde?), vermoed ik dat dat ook bij het aanbod van klassieke auto's gebeurt. M.a.w. veilingsites als Catawiki werken als prijsopdrijver. Kan me voorstellen dat items helemaal niet verkocht worden omdat aanbieders van items zelf achter het opbieden zitten en vinden dat ze er te weinig voor vangen.

Miepje1
Berichten: 1742
Lid geworden op: 22 feb 2005 15:12

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Miepje1 »

Beste mensen, ik zat eens rond te kijken op Catawiki. Nu zie ik daar toch prachtige sieraden staan voor een laag bedrag. Vraag ik me ten eerste af hoe het kan dat er nu voor vandaag een veiling afloopt voor een ring met een diamant van 1,2 karaat, hoogste bod nu 94 euro, zonder reserveprijs? Nou ja, het is maar 14 karaat goud, maar toch, het lijkt me gewoon erg weinig.

Is dit betrouwbaar? Zijn er mensen hier die ooit wel eens iets heel moois voor heel weinig hebben gekocht (en ja, ik weet dat er nog kosten bij komen)?

Ik ben op zoek naar een mooi cadeautje voor mezelf. Niet persé die ring die ik noem, maar misschien iets dergelijks. Loop ik de kans een nepsieraad te ontvangen? Of gewoon iets wat helemaal niet klopt?

Nijogeth
Berichten: 9920
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Nijogeth »

U loopt wel de kans om overboden te worden. De reserve wordt trouwend nooit vooraf bekend gemaakt.

taxikemperman
Berichten: 631
Lid geworden op: 08 jun 2005 16:51

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door taxikemperman »

En vergeet de bijkomende kosten niet

Miepje1
Berichten: 1742
Lid geworden op: 22 feb 2005 15:12

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Miepje1 »

taxikemperman schreef:En vergeet de bijkomende kosten niet
Nee, zie mijn openingspost, ik weet dat er nog kosten bij komen.

Nijogeth: natuurlijk kan ik overboden worden, maar het is een veiling, toch? Ik kocht vroeger nogal eens boeken op een veiling, en ik heb een nogal speciaal schilderij ook van een veiling. Ik weet dat je niet jezelf gek moet laten maken en als het niet lukt, dan is het jammer maar niet getreurd.

Ik vroeg me gewoon af of het allemaal een beetje betrouwbaar is?

Dieke83
Berichten: 460
Lid geworden op: 04 mei 2017 12:32

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Dieke83 »

Over Catawiki zijn de meningen nog al verdeelt de een is er lierisch over de ander spuugt er gal over.
Zelf 1 keer gekeken maar niet mijn ding maar er word wel flink geboden of het robots zijn die bieden kan natuurlijk ook nog
op trustpilot komen ze er redelijk uit
https://nl.trustpilot.com/review/catawiki.nl

Costnix
Berichten: 1081
Lid geworden op: 26 nov 2016 10:27

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Costnix »

Ik houdt mij verre van catawiki. Je kan niet zien waar men op bied. Een foto zegt (mij) totaal niets.

Miepje1
Berichten: 1742
Lid geworden op: 22 feb 2005 15:12

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Miepje1 »

Dank jullie wel voor de reacties. Het heeft geholpen tot een besluit te komen: wat ik nu graag voor mezelf wil kopen ga ik niet daar doen. Ik ga het elders halen - in een stenen winkel ;-)

Misschien ga ik ooit nog eens iets simpels kopen op Catawiki, maar wat ik nu ga kopen is iets te duur om mee te experimenteren.

Jefdus
Berichten: 927
Lid geworden op: 08 sep 2011 12:00

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Jefdus »

Bij internetveilingen wordt over het algemeen vooral op het laatste moment geboden. Vroeg bieden heeft weinig zin, omdat de kans groot is dat je toch overboden wordt. Prijzen zullen vast dus nog wel (flink) stijgen.

Miepje1
Berichten: 1742
Lid geworden op: 22 feb 2005 15:12

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Miepje1 »

Dat is met echte veilingen al niet anders hoor. Ik heb vaak zwetend op mijn stoeltje gezeten als ik op een boekenveiling zat en een bepaald boek écht graag wilde hebben. Niet dat daar de tijd afloopt, maar je moet net even iets meer financiële ruimte hebben dan je 'tegenstanders' en die weet je dus niet.

rvjapio
Berichten: 997
Lid geworden op: 17 apr 2017 18:47

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door rvjapio »

Ik heb tientallen aan- en verkopen via catawiki gedaan en nooit problemen gehad. En ja, afhankelijk van wat wordt aangeboden kan je geluk hebben of pech. En als je je niet van tevoren informeert over de kosten dan kan je verrast worden. De 9% veilingkosten zijn vast, de verzendtarieven variabel. Juist omdat het een internationale site is.

Nijogeth
Berichten: 9920
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Miepje1 schreef:Dat is met echte veilingen al niet anders hoor. Ik heb vaak zwetend op mijn stoeltje gezeten als ik op een boekenveiling zat en een bepaald boek écht graag wilde hebben. Niet dat daar de tijd afloopt, maar je moet net even iets meer financiële ruimte hebben dan je 'tegenstanders' en die weet je dus niet.
Het gaat er eigenlijk meer om dat je meer aan iets wil uitgeven dan de ander. De ander kan wel meer te spenderen hebben, maar als ie iets minder waard vindt, dan zal ie eerder stoppen.

Bob Schurkjens
Berichten: 9778
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

https://veiling.catawiki.nl/kavels/1358 ... -and-steel

michelin-air-compressor-bibendum-in-cast-iron-and-steel

Weer zo'n typisch kermisartikel waar ze bij Catawiki goed in zijn. Origineel jaren dertig volgens de gespecialiseerde veilingmeester. Juridisch niets tegen te beginnen dus ze komen er mee weg.

Bob Schurkjens
Berichten: 9778
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

https://veiling.catawiki.nl/buyer/searc ... compressor

Michelin - Air compressor Bibendum in cast iron and steel

Deze Chinese fantasieprul van een jaar oud blijft Catawiki dus meermaals aanbieden. De Vlaamse veilingmeester jokt dat hij echt uit de jaren dertig is. De Nederlandse veilingmeesters gokjokken jaren tachtig. Er is natuurlijk veel meer van dit soort flessentrekkerij gaande op Catawiki. Ze weten heel goed wat ze doen. U bent gewaarschuwd.

Miepje1
Berichten: 1742
Lid geworden op: 22 feb 2005 15:12

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Miepje1 »

Dank voor de waarschuwing. Ik heb intussen besloten om het door mij gewenste artikel níet op Catawiki te kopen. Gelukkig is het elders ook verkrijgbaar.

Jakob01
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 dec 2017 11:09

Re: Ervaringen met Catawiki

Ongelezen bericht door Jakob01 »

Ook ik ben absoluut niet tevreden over de afhandeling van een verkoop via Catawiki.
Ik heb een auto gekocht die in uitstekende staat is, was .
voor mijn aankoop heb ik hun meerdere malen gebeld wat mijn rechten waren als koper, en of ik ook een soort garantie op mijn verkoop had.
Ja, meneer, we houden het geld voor u twee weken vast, en dan wachten we op u of u tevreden bent met de aankoop. Niet eerder gaan wij het geld overmaken naar de verkoper.
Dat was voor mij afdoende garantie om tot de koop over te gaan.
Echter, ik kreeg van de verkoper een contractje toegestuurd met de mededeling of ik die wilde tekenen, zodat hij de auto kon meegeven aan de transporteur. Ook nu Catawiki gebeld of dat goed was en dat ik dan nog steeds de garantie had. Dit werd bevestigd.
Niets was dus minder waar, ik had dus een contract getekend dat de verkoper direct zijn geld zou krijgen.

Nu snappen jullie het al wel, de auto was niet zoals de tekst deed vermoeden, in uitstekende staat !! Zowel vanbinnen als van buiten.
Scheuren in de bekleding, bekleding die los zit, en zelfs geen hemeltje erin. Uitstekende staat ? nee dus.

Dit gemeld bij catawiki, en in eerste instantie kreeg ik gelijk van de veilingmeester, in tweede instantie van een ander veilingmeester dus niet.
Uiteindelijk heeft me er een auto bij gekost en ik voel me erg belazerd door Catawiki. Misleidende teksten in de tekst en verkeerde informatie verstrekking en garantie . Uiteindelijk ook nog es het niet nakomen van bestaande en toegezegde afspraken. De uiteindelijke vergoeding die ik heb gekregen was, terugstorten van de provisie en een tegoedbon van € 50,00 euro. De reparaties aan de auto zijn inmiddels opgelopen tot € 3500,00 .

Bedankt catawiki , koop du nooit een auto via de veiling, alvorens het gezien te hebben !!!!

Plaats reactie