LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Onzinboetes

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
Jan1
Berichten: 774
Lid geworden op: 15 nov 2003 19:16

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door Jan1 »

Bailey


Geplaatst op 05 Jun 2006 11:27 door Bailey
want je bent niet goed wijs.
Naar boven
Als jij meent te mogen zeggen dat een ander niet goed wijs is, dan veroorloof ik mij om te zeggen dat je in mijn ogen een "dom wicht bent"

Bailey
Berichten: 1646
Lid geworden op: 07 jun 2005 14:42

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door Bailey »

Je gaat je gang maar, doet mij niets!

bot321
Berichten: 3170
Lid geworden op: 05 okt 2004 14:30

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door bot321 »

Pas op bailey en jan 1 anders krijgen jullie
een boete.

tienepien
Berichten: 880
Lid geworden op: 31 aug 2005 22:23

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door tienepien »

Ehhhhhn daar gaan we weer :)

showgirl
Berichten: 539
Lid geworden op: 24 feb 2006 15:42

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door showgirl »

eeliane


Geplaatst op 05 Jun 2006 11:23 door eeliane

Maar weet wat je eens moet doen bailey, ga voor je tv zitten, pakken hem met beide handen vast aan de zijkanten, en ram met je hoofd een gat in de voorkant. Zo voelt t namelijk als je met je kop door de voorruit vliegt.
Geen gordel?? Wil je dan weten hoe dat voelt?? Kan je thuis alvast oefenen...
jij hebt nou wel een hoop commentaar maar zelf rij je toch ook te hard?
zo heilig ben je dus niet,
ik zou tegen je willen zeggen, ga naast bailey zitten, en pak samen die tv even vast... zo voelt het nou als je een botsing krijgt met een andere automobilist en zo voelt het voor de fietsganger als jij hem aanrijdt.

Bailey
Berichten: 1646
Lid geworden op: 07 jun 2005 14:42

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door Bailey »

Weet je showgirl, je hebt gelijk. Misschien is het niet wijs wat ik doe, maar ja...die 2 keer in het jaar dat ik langs water rijd. En ik breng mezelf in gevaar, een ander niet. Dat zal ik niet doen.

Ja oke....voor de hulpverleners is het misschien minder leuk, dat moet ik toegeven. Maar nogmaals ik rijd nagenoeg nooit meer zonder gordel. Zelfs achterin heb ik em tegenwoordig om. Dus als er een hulpverlener mij hulp moet verlenen dan komt dat niet omdat ik geen gordel om heb. Of die persoon en ik moeten net de pech hebben dat er iets gebeurt als we langs water rijden. Die kans ik er natuurlijk wel, maar is wel klein. De kans dat je iemand dood rijdt omdat je te hard rijdt is veel groter.

showgirl
Berichten: 539
Lid geworden op: 24 feb 2006 15:42

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door showgirl »

ach, ik ben zelf als de dood voor auto en water. volgens mij raak ik dan ook zo in paniek dat ik helemaal niets meer kan.
iedereen mag zelf bepalen of hij de gordel draagt, je hebt er alleen jezelf mee.

met hardrijden daarin tegen betrek je vaak een andere automobilist, een fietser, of een wandelaar.
en die kunnen er niets aan doen als iemand te hard wil rijden.

nl1sms
Berichten: 109
Lid geworden op: 09 jun 2005 11:22

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door nl1sms »

Dat lijken wegen waar je makkelijk harder kan. Maar ja zal er maar fietsen en er schiet er eentje langs met 100 kilometer per uur. Je kan daarvan zo schrikken dat je van je fiets aflazert. En stel dat er dan nog eentje achteraan komt rijden ook met 100 kilometer per uur en die kan niet meer op tijd stoppen. Nou lekker dan hoor.

Ik vind dat als jij je niet aan de regels wil houden, je daarvoor gestraft dient te worden. Dus of zitten of je rijbewijs kwijt. Die regels zijn er nu eenmaal en als je het daar niet mee eens bent, dan ga je maar ergens anders wonen, of je probeert ze op een of andere manier te gaan veranderen (bijvoorbeeld door de politiek in te gaan o.i.d.). Maar ga dan niet onnodig de boel onveilig maken voor anderen.

Ik denk dat we jou nog wel eens zien bij Blik op de weg of Wegmisbruikers
Ten eerste rijd ik niet 100 waar je 50 mag. Tip van flip rij nooit harder dan 53 km per uur want anders ben je je rijbewijs kwijt.

Er zijn wegen waar je 50 mag waar je met gemak 60 of 70 kunt rijden, waar gescheiden fietspaden zijn of waar helemaal geen fietsers mogen komen. Jij gaat direct weer uit van een woonwijk of een drukke straat ofzo... Feit is gewoon dat er zat wegen zijn waar je makkelijk harder kan dan de toegestane snelheid.

Ook ik vind dat er altijd flitspalen staan op plekken waar het makkelijk scoren is. Gaat het dan om de verkeersveiligheid of om het quotum te halen? Zeg het maar. Oom agent staat liever een uurtje te laseren zodat hij 50 bonnen heeft ipv op een stuk weg waar statistisch meer dodelijke ongelukken voorkomen en hij maar 25 bonnen zou scoren. Het is een feit. Beetje makkelijk om te zeggen dan moet je bij Den Haag zijn. Ik heb nooit gestemd op dit vervelend kabinet, dus hoe bedoel je moet je bij den haag zijn ?

1 km te hard is er 1 te veel. Wat een bull. Als je zo zwart wit denkt wat betreft regelgeving dan mag je heel wat gevangenissen bij bouwen en heel wat extra agenten in dienst nemen. Willen we daar heen in Nederland ? Nee godzijdank niet en godzijdank heeft iedere politie agent hun zogenaamde discretionaire bevoegdheid. Ze mogen per situatie zelf inschatten en bepalen of ze wel of niet een bekeuring geven. Dit is per wet geregeld. Heeft een flitspaal ook een discretionaire bevoegdheid? Nee. En daarom adviseer ik ook om altijd bij iedere bekeuring in bezwaar te gaan en het voor te laten komen. De kans op een vormfout neemt zo gigantisch toe om over de werkdruk maar te zwijgen bij die arme stakkers bij het OM. Moeten ze zowaar gaan werken.

En inderdaad... als een officier van justitie niet vervolgd wordt omdat hij zogenaamd niet opzettelijk kinderporno op zijn computer had en ik krijg een bekeuring van 3 km te hard dan moet je niet op begrip rekenen van mijn kant. Integendeel.

Enne showgirl, mijn opmerking over stoer dan was sarcastisch bedoeld, beetje jammer dat je dat niet begreep.

Bailey
Berichten: 1646
Lid geworden op: 07 jun 2005 14:42

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door Bailey »

Feit is gewoon dat er zat wegen zijn waar je makkelijk harder kan dan de toegestane snelheid.
Feit is ook dat je je aan de regels in het verkeer moet houden, anders ben je een rijbewijs niet waardig. Als je je niet aan de regels wilt houden, dan moet je niet gaan rijden.

karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door karr-2 »

Dank je wel Bailey ik wilde het net zeggen. Dat je op een weg harder KAN als toegestaan dat geloof ik best, maar er zal een reden zijn dat je daar niet harder MAG als aangegeven staat. Het is niet aan jou of iemand anders om die reden te bepalen, dat doet de overheid voor je.

just the cook
Berichten: 247
Lid geworden op: 14 nov 2005 20:23

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door just the cook »

Er zijn wegen waar je 50 mag waar je met gemak 60 of 70 kunt rijden, waar gescheiden fietspaden zijn of waar helemaal geen fietsers mogen komen.
Waar mag je 50 waar geen fieters mogen komen? Bij een file op de A16?
Ook ik vind dat er altijd flitspalen staan op plekken waar het makkelijk scoren is.
:lol: Ja hehe, natuurlijk staat die op plekken waar mensen Altijd te hard rijden...

Joh, er zijn zoveel regeltjes in nederland je word er niet goed van.
Doe dit, Doe dat, Je mag dit niet, Je mag dat niet... :evil:
Maar als je een regel overtreed en een bekeuring krijgt dat is dat JOU fout!
Als je weet dat je iets niet mag en je doet het toch dan is dat JOU verantwoording, die van niemand anders,en dan kan je mopperen, moeilijk doen, je rekeningen te laat betalen (eeliane heeft liever een verhoging erbij) dan is dat helemaal aan jezelf te danken.
Ik heb ook 130 moeten betalen voor bellen in de auto, 1 zinnetje,
''schat ik ben onderweg'' niets meer.
Dat zinnetje koste me 130 euro omdat er een blauwe golf achter me reed en ik kort daarna een bordje politie volgen te zien kreeg.
Balen?
Ja natuurlijk!
Maar IK heb toch gebeld. Ik weet dat het niet mag, dat je een bekeuring krijgt en ik heb het toch gedaan. Dan kan ik boos worden, voor laten komen, niet betalen, maar het is toch echt aan mezelf te danken.

Dilbert29
Berichten: 2509
Lid geworden op: 31 mar 2005 15:08

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door Dilbert29 »

Als mensen dat nou maar eens door krijgen en naar zichzelf kijken in plaats van de overheid, de politie of wie dan ook de schuld te geven van je eigen stomme gedrag, dan zijn we al een heel eind verder.

nl1sms
Berichten: 109
Lid geworden op: 09 jun 2005 11:22

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door nl1sms »

gelukkig is niet iedereen een brave burger. en gelukkig is niet iedereen het met de overheid eens. en gelukkig zijn er mensen die anders denken.

Maar ik vind dat er wel heel zwart wit gedacht wordt. als je 1 zin zegt door een telefoon terwijl je rijdt, vertel me dan wat de gevaars-setting is ? Is die bekeuring in het leven geroepen voor mensen die gaan slingeren omdat ze langdurige gesprekken voeren in de auto met een telefoon ???? volgens mij wel.... daarom bestaat die discretionaire bevoegdheid ook. Flitspalen hebben die niet, waarom hoor ik daar niemand over?

Bailey
Berichten: 1646
Lid geworden op: 07 jun 2005 14:42

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door Bailey »

Op het moment dat je 1 zinnetje zegt door een mobiele telefoon, is je aandacht even verslapt. Als er op dat moment iemand voor jou remt en jij merkt dat te laat, dan knal je er bovenop.

Is er dan achter jou ook nog iemand die op dat moment 1 zinnetje door te telefoon zegt en het dus te laat opmerkt dan zit ie bij jou achterin. En dat zal dan maar even een vrachtwagen zijn, hopelijk overleef je het dan.

Ja...ik neem soms het risico dat ik doordat ik mijn gordel niet om heb, tegen de ruit te vliegen, maar daar heb ik alleen mezelf mee. Als je belt neem je het risico om zelf een ongeluk te krijgen, maar neem je ook het risico dat je iemand anders letsel bezorgt!

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door eeliane »

56 i.p.v. 50, ga dat zelf maar eens meten in je auto als je rijdt, tjonge jonge wat een snelheidsduivel zeg, hahaha.
Gaat mij om het feit dat er lui zijn die de gordel niet om doen en dus laat ik even zien hoe dat dan voelt als je je kop breekt tegen glas. Vervolgens in een karretje belanden en voor de rest van hun leven parasieteren op de maat'ij. Iedereen lkan wat overkomen maar willens en wetens nee dat gaat er bij mij gewoon niet in...
(Nog even terzijde, dit was mijn eerste bekeuring in 22 jaar en tja wat voor een!!!, holland weer op z'n smalst)

nl1sms
Berichten: 109
Lid geworden op: 09 jun 2005 11:22

Re: Onzinboetes

Ongelezen bericht door nl1sms »

Op het moment dat je 1 zinnetje zegt door een mobiele telefoon, is je aandacht even verslapt. Als er op dat moment iemand voor jou remt en jij merkt dat te laat, dan knal je er bovenop.

Is er dan achter jou ook nog iemand die op dat moment 1 zinnetje door te telefoon zegt en het dus te laat opmerkt dan zit ie bij jou achterin. En dat zal dan maar even een vrachtwagen zijn, hopelijk overleef je het dan.

Ja...ik neem soms het risico dat ik doordat ik mijn gordel niet om heb, tegen de ruit te vliegen, maar daar heb ik alleen mezelf mee. Als je belt neem je het risico om zelf een ongeluk te krijgen, maar neem je ook het risico dat je iemand anders letsel bezorgt!
tja je zal het net zien he... precies op dat ene moment moet je remmen. Een kans van hoeveel procent schat je ? en wat als er niemand voor of achter je rijdt? Of wat dacht je van geflitst worden op een recht stuk snelweg om 03.00 uur s'nachts wanneer er geen hond op de weg is ??? gewoon bekeuren toch? want 1 km te hard is 1 km te hard zoals iemand hier van mening is. Mijn god, ben ik blij dat de praktijk (politie, rechters) niet zo kortzichtig en zwart wit denken. Je moet kijken naar de gevaarssetting, het moment, de feiten en omstandigheden en op basis daarvan is een bekeuring wel of niet terecht. Doet een rechter ook, die kan ook een boete halveren omdat er omstandigheden zijn die daar aanleiding toe geven. Dus mensen die zo dom en kortzichtig denken door te zeggen regels zijn regels, wet is wet en 1 km te hard is 1 km te hard die kan ik niet anders als dom en naief betitelen.

Gordel? die heb ik niet op een motor. Straks krijg ik daar ook nog een bekeuring voor! :lol:

Gesloten