Regels bij gebruik handscanner Jumbo

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
grun
Berichten: 1732
Lid geworden op: 11 jul 2011 15:23

Re: Regels bij gebruik handscanner Jumbo

Ongelezen bericht door grun »

Moneyman schreef:
07 jan 2021 09:49
Gaat het scannen bij een zelfscankassa echt sneller dan? Of staan er gewoon veel meer dan reguliere kassa’s? Ik zie bij mij AH wel eens mensen prutsen bij de scanner, en dat duurt gewoon nog lang. Terwijl ik met mn handscanner binnen enkele seconden kant en klaar ben.
Nee, het gaat niet sneller, integendeel. De retourbon van de emballage wil nog wel eens mis gaan, omdat de opvangbak vol zit of omdat er een gekreukelde bon in de opening blijft hangen. Dan kun je niet verder maar moet een medewerker ingrijpen. Hetzelfde bij het scannen van alcoholische producten, om de leeftijd te controleren. Of als je sommige grootverpakkingen wilt scannen, de ene keer is de barcode bedoeld voor alles in de verpakking, bij andere merken is de barcode voor één product en moet je zelf het aantal invoeren. Vooral bij frisdrank, bruiswater en dergelijke.

Het voordeel is denk ik vooral de ruimte: op de plek van twee normale kassa's met aanvoerband voor en verzamelbak achter kun je 6 of 7 zelfscan stations kwijt. Je hebt dan wel een medewerker nodig die in de buurt blijft om toezicht te houden, een kartonnen politieagent werkt niet (zie de link). :lol:

https://www.dvhn.nl/groningen/Kartonnen ... 64799.html

Alle supermarkten worstelen met ruimte. Je kunt maar een bepaalde hoeveel artikelen op een gegeven vloeroppervlak kwijt. Bij een AH in de buurt hebben ze dat gedeeltelijk opgelost door de gangpaden smaller te maken en tegelijkertijd de winkelkarretjes kleiner, zodat die elkaar met passen en meten nog net kunnen passeren.
De Lidl heeft de vrieseilanden verdubbeld door ze dubbeldeks te maken: eronder staan de normale vrieskisten met schuifdeksels, erboven hangen vrieskasten met deurtjes. Best handig, waarmee je meer artikelen kwijt kunt op hetzelfde oppervlak.

Toch kies ik altijd voor de zelfscanner. Sowieso ben ik van de gadgets, maar daarnaast is er soms bij de normale kassa een ander probleem: filevorming.
Op zich heb ik alle tijd van de wereld want gepensioneerd. Ik vind het niet erg om in een rij te staan, maar dan alleen als die rij duidelijk is. Voor een normale kassa komt er op drukke tijden vaak verkeer uit verschillende gangpaden samen en ik haat het als mensen uit een naburig gangpad dan toch proberen voor te kruipen door gewoon hun wagentje ertussen te drukken, Niet dat ik in gevecht wil maar ik vind het niet prettig.

Plaats reactie