Vestia, Vestinee

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
Vestineetje
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 mei 2017 13:37

Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door Vestineetje » 09 mei 2017 14:16

Er wordt nee gezegd tegen ons, schimmels, vieze stukken (afval vorige bewoner) drijvend in het water van het kruipruim onder ons huis, kieren, gaten, gebobbelde muren en zeeziekmakende vloeren, Vestia raakt niet echt onder de indruk. Onervaren aannemers worden gestuurd, die niks oplossen.

Een ervaren firma (Rentokill) die ingehuurd was door Vestia om inspectie te doen, heeft niks meer van Vestia vernomen na de mail die gestuurd was. Rentokil had schimmel/zwam geconstateerd en Vestia een mail gestuurd om met spoed opdracht te krijgen.

Beste was om zo snel mogelijk te beginnen, Vestia heeft niet gereageerd en op de mails daarna ook niet, wij waren echt teleurgesteld toen we dit hoorden. Zelf hadden wij ook 2 gratis offertes laten maken door ervaren experts en die hadden dezelfde conclusie. Hoe moet dit opgelost worden, lekkages, vocht verwijderen, schimmels/zwam, schoonmaken, vloer/muren egaliseren en mechanische ventilatie, het wordt niet uitgevoerd zoals het moet (we hebben klachten ingediend, Vestia reageert niet, geschillencommissie is nog in behandeling) .

Nu zeker een half jaar is de bovenverdieping een soort opslag, kale vloer omdat het laminaat en bed enz. beschimmeld eruit moest, en we hebben alleen het hoekje eethoek waar we wat comfortabel kunnen zitten, woonkamer is bezet door het matras op lattenbodems. We waren op 1 kamer na boven bijna klaar, we hadden geverfd/geklust want we gingen vanaf half juni samenwonen en wilden het ons huisje maken, nou die hebben we nu, zeer riant sinds september 2016 !!!

Nu is onze vraag, heeft iemand een tip/suggestie wie of wat wij nog meer kunnen inschakelen die ons kan helpen? Wij zijn ten einde raad, ventileren zoveel mogelijk, ramen open, stoken enz., het wordt niet warm, het is vaak ijskoud, we zouden graag weer wat meer comfort willen hebben !!!
Laatst gewijzigd door Radar op 09 mei 2017 14:26, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Topictitel aangepast.

Miepje1
Berichten: 1711
Lid geworden op: 22 feb 2005 15:12

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door Miepje1 » 09 mei 2017 14:42

Neem eens hier een kijkje: www.woonbond.nl
Hier kan je voor een luttel bedrag per jaar heel veel informatie en hulp krijgen.
Succes en sterkte!

Vestineetje
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 mei 2017 13:37

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door Vestineetje » 09 mei 2017 15:21

Hoi Miepje1, dank je voor de tip, wij hebben gekeken en gaan er zeker wat mee doen!

olaf79
Berichten: 8277
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door olaf79 » 09 mei 2017 15:30

Zet al je klachten op papier en stuur deze aangetekend naar Vestia. Maak er een zakelijke brief van dus zonder emoties. Gewoon een duidelijke opsomming van de gebreken, eventueel met foto's. Geef Vestia vervolgens een redelijke termijn om de zaken op te lossen of in ieder geval een aanvang te maken met het oplossen, 30 dagen lijkt me in dit geval redelijk (eigenlijk als zeer coulant van jullie kant). Geef ook aan dat als ze niks doen dan gaat u zelf professionals inhuren om de zaken oplossen en trekt de kosten af van de te betalen huur.

Vestineetje
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 mei 2017 13:37

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door Vestineetje » 09 mei 2017 22:43

Hoi olaf79, bedankt voor de tip, klachten met foto's hebben wij ingediend en houden zelfs een tijdlijn bij. De prijs van de professionals wil je niet weten en Vestia zeker niet, No Money.

THP17
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 mei 2017 13:47

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door THP17 » 10 mei 2017 14:07

Hoi Vestinee,

Zo te lezen hebben wij vergelijkbare problemen in een van Vestia gehuurde woning. Reken er niet op dat Vestia de problemen snel zal hebben opgelost. Mijn ervaring met Vestia is dat zij alles doen om de huurder aan te wijzen als de schuldige van de vochtproblemen in het huis. Zij blijven zeggen dat er niets fout is met hun huisje en hun niets te verwijten is.
Het is altijd de schuld van de huurder, want die ventileert het huis niet goed. Komt de huurder echter met een lijstje gebreken, dan doen ze de simpele reparaties uit de lijst. De complexe, en dus dure, reparaties worden niet uitgevoerd, maar met een goedkope oplossing verborgen. Blijft de huurder vragen om oplossingen, dan komt Vestia met telkens weer de loze beloftes om de problemen aan te pakken. Om de boel te rekken, worden er aannemers op je afgestuurd, waaraan jij uiteindelijk uitlegt wat gebeuren moet. Meestal blijken zij dan net niet de juiste spullen bij zich te hebben om de klus af te ronden. Vestia rommelt zo maar verder, terwijl de huurder uiteindelijk het slachtoffer is.
Zorg dat de afspraken met Vestia zwart op wit staan. Laat je niet verleiden om zelf aannemers in te schakelen, Vestia betaalt je echt niet terug.
Buiten de al gegeven tips, kan je misschien overwegen om de media op te zoeken en daar aandacht voor jouw problemen met Vestia te krijgen

Vestineetje
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 mei 2017 13:37

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door Vestineetje » 10 mei 2017 18:31

Hallo THP17,

De media heb ik alwel aan zitten denken een tijdje terug en dacht, wacht nou nog maar even omdat ik de hoop had dat er toch actie zou komen.
Vestia is verantwoordelijk hiervoor en je zou dan toch verwachten dat zij dat moeten weten en er werk van gaan maken? Het ergste is dat we nu zo'n 1,5 maand helemaal niks of niemand meer hebben gezien of gehoord en dat terwijl er afspraken waren gemaakt. De klacht blijft en word alleen maar erger, gisteren zagen we zwarte beestjes met poten voelsprieten, zou dat boktor kunnen zijn? We zagen aardige kieren tussen het hout van de schuifpui en puilt naar binnen toe, dat was niet zo. We krijgen het één na het ander, de verrassingen zijn ons huis nog niet uit. Maar we hebben wel de huursverhoging al binnen, dat vergeten ze niet hoor! Ons wel, dat vinden ze niet belangrijk, het liefst zien ze je vertrekken, dan kunnen ze alles weer dichtstoppen/verstoppen en niemand die het ziet, Vestia denkt daar helemaal niet bij na, ook niet wat er nog meer voor gevolgen kunnen komen.
En dan hebben we het niet eens over onze gezondheid, ik heb er aardig veel last van en dat komt nooit meer helemaal goed!

ZaBo
Berichten: 243
Lid geworden op: 10 mei 2017 19:59

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door ZaBo » 11 mei 2017 20:47

Zouden het geen zilvervliesvisjes kunnen zijn?

Zijn donker grijs (neigt naar zwart toe)en hebben ook voelsprietjes en vele pootjes

Kan me voorstellen dat u daarvan schrikt, maar heeft niets te maken met hygiene of onhygiënische omgeving

Die diertjes komen gewoon en zijn in vrijwel alle huishoudens te vinden

berndv
Berichten: 8264
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door berndv » 11 mei 2017 21:05

Vestineetje schreef:De media heb ik alwel aan zitten denken een tijdje terug en dacht, wacht nou nog maar even omdat ik de hoop had dat er toch actie zou komen.
euhm, dit is het forum van tros radar. De Tros is een televisieomroep en radar is een programma van die oproep, dus volgensmij heb je al enigszins de media opgezocht. Nu is het meer wachten tot het verhaal opgepikt wordt.

THP17
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 mei 2017 13:47

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door THP17 » 11 mei 2017 21:49

Hoi Vestineetje,

Wat voor vorm hebben die beestjes? Rond of langwerpig?
Heb je gezien waar ze vandaan kwamen?
Kijk anders op internet voor foto’s, weet je met welk ongedierte te maken heb.
Heb je foto’s gemaakt om die aan Vestia te laten zien?

ZaBo
Berichten: 243
Lid geworden op: 10 mei 2017 19:59

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door ZaBo » 11 mei 2017 21:58

[quote="Vestineetje"]Er wordt nee gezegd tegen ons, schimmels, vieze stukken (afval vorige bewoner) drijvend in het water van het kruipruim onder ons huis, kieren, gaten, gebobbelde muren en zeeziekmakende vloeren, Vestia raakt niet echt onder de indruk. Onervaren aannemers worden gestuurd, die niks oplossen.

Nu zeker een half jaar is de bovenverdieping een soort opslag, kale vloer omdat het laminaat en bed enz. beschimmeld eruit moest, en we hebben alleen het hoekje eethoek waar we wat comfortabel kunnen zitten, woonkamer is bezet door het matras op lattenbodems. We waren op 1 kamer na boven bijna klaar, we hadden geverfd/geklust want we gingen vanaf half juni samenwonen en wilden het ons huisje maken, nou die hebben we nu, zeer riant sinds september 2016 !!! /quote]

Zouden het echt geen zilvervliesvisjes kunnen zijn, die zijn gek op vochtige plekken en komen vanuit het niets.
Daar kunt u helaas niets aandoen.

Behalve dan dat u een gespecialiseerd bedrijf kan inschakelen m.b.t. het verhelpen van het probleem ( maar geen garantie)
Deze diertjes zijn gek op welke vochtige plek dan ook

ZaBo
Berichten: 243
Lid geworden op: 10 mei 2017 19:59

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door ZaBo » 13 mei 2017 16:13

Heeft u al enige idee of het boktorren waren of zilvervliesvisjes.

En is het probleem verholpen en bent u verlost van deze diertjes?

Vestineetje
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 mei 2017 13:37

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door Vestineetje » 17 mei 2017 19:32

Hoi mensjes,

Bedankt voor jullie berichtjes, ZaBo, berndv en THP17, de beestjes waar ik het over had zijn toch boktorren, we hebben er 2 weer gezien en het zijn echt geen zilvervliesvisjes die heb ik alwel eens vaker gezien. Vandaag is het dak voor de zoveelste keer gecheckt en eindelijk is de lekkage ontdekt. Het (regen)water loopt onder de dakbedekking door naar binnen via de spouwmuren. Nu afwachten wat we kunnen verwachten van Vestia.

ZaBo
Berichten: 243
Lid geworden op: 10 mei 2017 19:59

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door ZaBo » 17 mei 2017 20:03

[quote="Vestineetje"]Hoi mensjes,

Bedankt voor jullie berichtjes, ZaBo, berndv en THP17, de beestjes waar ik het over had zijn toch boktorren, we hebben er 2 weer gezien en het zijn echt geen zilvervliesvisjes die heb ik alwel eens vaker gezien. Vandaag is het dak voor de zoveelste keer gecheckt en eindelijk is de lekkage ontdekt. Het (regen)water loopt onder de dakbedekking door naar binnen via de spouwmuren. Nu afwachten wat we kunnen verwachten van Vestia.[/quote

Top, dank voor je terugkoppeling,

al om al een heel vervelende situatie, hoop dat er heel snel een solide oplossing voor jullie probleem komt

Succes:-):-)

Vestineetje
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 mei 2017 13:37

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door Vestineetje » 17 mei 2017 20:30

Dank je,

ik hoop het ook, in ieder geval het lek is ontdekt, voor ons positief en gaan voor de rest, we zijn nog niet klaar

THP17
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 mei 2017 13:47

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door THP17 » 19 mei 2017 15:44

Hoi Vestineetje,

Goed om te horen dat ze één oorzaak hebben gevonden, maar uit jouw verhaal kan ik afleiden, dat er meer oorzaken voor het vocht in jullie huis zijn. Laat jullie dus niet wijsmaken, dat alles opgelost is, als dit gerepareerd is. Zorg dat Vestia nu alles aanpakt, anders blijft de ellende nog een tijd doorgaan.
Over die boktorren, hoop ik dat je het verkeerd gezien heb, of heb je er duidelijke foto’s van?
Die gelijk naar Vestia doorsturen, zodat ze er van weten, kunnen ze daar niet meer omheen.
Zou verder alles van hout, goed in de gaten houden. Weet niet wat voor meubels jullie hebben staan? Heb er voor mijzelf ook naar moeten googlen, en ben er voor mijzelf nog steeds niet uit of boktorren alles van hout kunnen aanvreten. Of dat ze bv. spaanplaat met rust laten, lijkt mij niet.
In ieder geval nog veel succes met jullie strijd tegen het vocht en de mogelijke ongedierte in jullie huis.

Vestineetje
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 mei 2017 13:37

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door Vestineetje » 19 mei 2017 17:39

Hoi THP17,

Dank je voor je bericht en ja mooi dat het lek in het dak is gevonden, dat klopt, daar zijn we heel erg blij mee, maar dan verder!
We weten nu wel waarom de muur van het trapgat vochtig is en dus ook de trap naar boven. Maar de muren en vloeren, die schots en scheef aflopen vooral in de hoeken, waar dan kieren en gaten zitten (dat zeker in 1 van de kamers je naar rechts valt zowat), weten we niet! Dat is over de hele bovenverdieping, onverklaarbaarbaar, je zou er nu echt geen laminaatje op leggen. Bedankt voor je tip en we hebben er zelf weinig vertrouwen in dat het hele probleem is opgelost. De boktorren komen uit het hout van de schuifpui in de woonkamer, de pui is aan het ontzetten (foto,s gemaakt van de pui en ook de boktor, maar was plat), de beestjes zitten wel iedere keer daar in de buurt en dat zit tussen boven en beneden. Want ons kruipruim staat ook nog steeds vol met water en we vragen ons af of dat van de lekkage van het dak afkomt, dan zouden we optrekkend én opstijgend vocht kunnen hebben. Wat we hadden begrepen is dat het lek bij de regenpijp zat en die loopt dus naar het kruipruim. De meubels zijn waarschijnlijk aangetast, dressoir en hoekkast (bovenblad bolt op, nieuw gekocht, hele set, vorig jaar), keukenblok is aangetast, maar dat doet niet alleen boktor, vocht en schimmels gaan ook hun gang. In ieder geval hebben we bericht inmiddels van de geschillencommissie, we zijn uitgenodigd!

Bob Schurkjens
Berichten: 7521
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 19 mei 2017 18:05

Welke geschillencommissie? U moet bij de huurcommissie zijn. Kijk eens in het openbare register van de huurcommissie. Misschien waren andere buurtbewoners u al voor.

Vestineetje
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 mei 2017 13:37

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door Vestineetje » 19 mei 2017 18:27

Hoi Bob Schurkjens,

Bedankt voor je tip, wij hebben een huurhuis in de vrije sector en vallen dan niet onder de huurcommissie, tenmisnte deze info hebben wij en of andere buurtbewoners ons voor zijn geweest, weten wij niet van. Wel zijn we ondertussen dan ook nog met de woonbond aan de slag gegaan, deze tip komt van Miepje 1

Bob Schurkjens
Berichten: 7521
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Vestia, Vestinee

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 19 mei 2017 19:32

Klopt inderdaad dat de huurcommissie er alleen is voor sociale woningbouw. Toetsdatum is aanvang huurcontract. Verdere uitleg zie

Plaats reactie