LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De allerbeste energie leverancier

Heb je bepaalde ervaringen met een energiebedrijf? Deel hier jouw mening.
Shine
Berichten: 2475
Lid geworden op: 17 jan 2007 11:02

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door Shine » 05 sep 2007 13:19

Breedt genomen weet ik zeker dat er meer tevreden dan ontevreden klanten zijn.
Niet iedere klacht is daadwerkelijk een terechte klacht. En niet iedere geuitte ontevredenheid is bij uitstek een terechte ontevredenheid.
Als je links en rechts de topics hier leest, maak ik op dat er ook een veelvoud van ontevredenheid /klachten onterecht zijn omdat de oorzaak al begint bij het stuk nalatigheid van de klant zelf. (rekeningen niet bijtijds betaald, verhuizing niet doorgegeven, meterstanden niet -bijtijds-doorgegeven enz.)

Als ik verder naar het soort klachten kijk worden deze vooral veroorzaakt wanneer er sprake is van een (onterechte) leverancierswissel. Klaarblijkelijk loopt dit administratieve proces nog erg moeilijk.

Ik ben tot op de dag van vandaag tevreden met mijn leverancier. Maar ik moet zeggen dat ik dan ook geen hopster ben en tot op de dag van vandaag bij een en dezelfde ben gebleven. Het risico over me afroepen door een wissel voor een paar eurocenten vermijd ik liever.

HvanGennip
Berichten: 68
Lid geworden op: 08 okt 2006 20:36

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door HvanGennip » 05 sep 2007 13:36

Ik vind 220 euro besparing (vastelastenbond) bij een gemiddeld jaarverbruik ten opzichte van Nuon geen kattepis. Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders.

Shine
Berichten: 2475
Lid geworden op: 17 jan 2007 11:02

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door Shine » 06 sep 2007 00:00

Is inderdaad geen kattepis.
Regelmatig laat ik ook eens de vergelijk en kijk er op los op talloze sites. Vastenlastenbond staat dan bij mij niet bovenaan. (huh?)
Los daarvan, heb ik weinig fedusie in die gepresenteerde vergelijkingen.
Iets valt me bij vastenlastenbond op wat me regelrecht steekt en waarvan ik vind dat ze plank goed misslaan:
Ik wil overstappen. Moet ik mijn meterstanden doorgeven?
Nee, u hoeft uw meterstanden niet door te geven. De netbeheerder maakt een nauwkeurige schatting van uw meterstanden. Deze meterstanden worden door gegeven aan de nieuwe en aan uw oude leverancier. Het kan dus in geen geval voorkomen dat u teveel betaalt.
Ojee, je standen NOOIT, maar dan ook NOOIT laten schatten. Het merendeel van de schattingen wijkt behoorlijk van de werkelijkheid af en zijn bepaald niet in het voordeel van de klant. Omdat de geschatte standen zowel eind- als beginstanden zijn betaal je binnen deze filosofie inderdaad nooit teveel. Alleen...... aan wie betaal je te weinig en aan wie teveel als je de standen laat schatten en deze als eind en startstand te hoog zijn tov de werkelijkheid?
Juist,........ik betaal teveel aan mijn oude (dure) leverancier (slotfactuur) en krijg te weinig terug van mijn nieuwe (goedkopere) leverancier, jaarfactuur.

Bliep,..... slim slim!

HvanGennip
Berichten: 68
Lid geworden op: 08 okt 2006 20:36

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door HvanGennip » 06 sep 2007 10:38

Ik heb net even gebelt met ze, ze worden daar echt gek van me. Ik wil echt alles weten.

Maar bij de aanmelding kun je de meterstanden gewoon doorgeven. Ook als je ze niet direct invult dan wordt er nogmaals om gevraagd. Indien ze dus na twee keer niet doorgegeven worden, dan worden ze pas geschat.

Ze bedankte me voor het feit dat ik ze erop gewezen had dat die vraag inderdaad niet echt klopte, daar bleek al lang niet meer naar gekeken te zijn. Dat bedankje geef ik maar door aan jou Shine.

De reden dat ze niet bovenaan staan en wel de goedkoopste zijn is doordat bijv. Greenchoice en Energie Direct werken met een variabel tarief. Na een half jaar wordt dat tarief sterk naar boven bijgesteld, waardoor de klant uiteindelijk toch meer betaalt.

Ook zijn er leveranciers zoals Main, Nuon en RWE die een eenmalige korting geven om in het eerste jaar goedkoop te lijken. Dan kun je er dus vanuit gaan dat je het tweede jaar de hoofdprijs betaalt, want ze moeten ergens hun winst vandaan halen.

Mega6972
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 sep 2007 15:54

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door Mega6972 » 12 sep 2007 15:58

Mijn energieleverancier is Westland Energie Services. Dit bedrijf is in 2006 uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland voor consumenten.

Ben zelf ook erg tevreden. Goede service, als je belt krijg je direct iemand aan de lijn. Ze helpen je snel en goed. Ook de prijs is prima.

Dus wat mij betreft de beste energieleverancier.

Tiellie
Berichten: 30
Lid geworden op: 05 sep 2007 20:36

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door Tiellie » 13 sep 2007 00:02

Ja, is volgens mij ook niets mis mee. Maar is onlangs wel overgenomen door Essent, ik weet niet of dat nu wel zo'n verbetering is.

http://vastelastenbond.blogs.com/vastel ... mt_we.html

Mega6972
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 sep 2007 15:54

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door Mega6972 » 18 sep 2007 16:31

Essent is inderdaad hun nieuwe aandeelhouder geworden maar daar merken we helemaal niets van. Alles blijft bij het oude. De grootste verandering zal zijn dat er meer mogelijkheden komen van soorten contracten net als bij Essent maar verder is de prijs en service nog steeds heel goed. Als ik bel krijg ik direct iemand aan de lijn die mijn vraag beantwoord....helemaal geweldig toch?

HvanGennip
Berichten: 68
Lid geworden op: 08 okt 2006 20:36

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door HvanGennip » 18 sep 2007 17:47

Denk je niet dat na verloop van tijd steeds meer in de pap te brokkelen krijgt, essent heeft toch niet echt het beste met mensen voor?

Shine
Berichten: 2475
Lid geworden op: 17 jan 2007 11:02

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door Shine » 18 sep 2007 23:36

essent heeft toch niet echt het beste met mensen voor?
Nou nou dat vind ik een wel heel erge boute vooringenomen uitspraak.
Dat je wegloopt met de vastelastenbond is nu wel bekend, maar om dan te zeggen dat alle andere leveranciers dan maar rotzooi zijn.......
*hm frons nu toch even serieus mijn wenkbrauwen*
Je zou natuurlijk ook de vraga kunnen stellen:
Als de vastelastenbond de omvang zou hebben als een Essent, zouden zij dan ook nog zo foutloos werken?
De toekomst zal het moeten uitwijzen. VBl groeit immers aan leden.
Als tweede is het natuurlijk ook nog zo dat VBL haar energie leverancie elders afneemt voor haar klanten. Ze hoeven dus niet te investeren en zich bezig te houden op/in allerlei ontwikkelingen op energieopwek gebied, wat een leverancier als Essent en gelijkwaardig grote zusjes wel doen.
Dunkt me dat dit een er groot verschil is.

HvanGennip
Berichten: 68
Lid geworden op: 08 okt 2006 20:36

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door HvanGennip » 19 sep 2007 21:08

Wat ik bedoel met dat Essent niet echt het beste met mensen voor heeft is dat ze meer dan 400 miljoen winst maken per jaar. Ze kopen erg groot in en produceren zelf.

Zij zouden dus veel goedkoper moeten kunnen zijn dan de Vastelastenbond, maar zijn het niet. Het draait daar dus meer om geld dan om het welzijn van mensen.

De vastelastenbond wil gewoon de laagste prijs met de beste service uit de markt halen voor de leden, dat is in mijn ogen het beste voor hebben met mensen.

[email protected]@n
Berichten: 717
Lid geworden op: 07 nov 2006 14:40

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door [email protected]@n » 22 sep 2007 00:25

Er kan maar een de beste zijn, en ik vind dat dit Essent is.

HvanGennip
Berichten: 68
Lid geworden op: 08 okt 2006 20:36

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door HvanGennip » 22 sep 2007 14:40

Helaas vindt de gemiddelde consument dit niet. Essent krijgt een rapportcijfer 3.7 en daarnaast zijn ze te duur.

De Vastelastenbond wordt beoordeeld met een 9.3 en zijn ongeveer 200 euro gooedkoper op jaarbasis bij een gemiddeld verbruik (3500 kwh en 1800 M3).

Zie: http://www.energieleveranciers.nl/energ ... waardering

Shine
Berichten: 2475
Lid geworden op: 17 jan 2007 11:02

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door Shine » 22 sep 2007 15:34

De cijfers worden vooral gegeven op de prijsstellingen tussen de verschillende bedrijven. Dat zegt echter niets over het bedrijf zelf!
Je kunt jezelf de vraag hoe objectief deze waarderingen zijn als ik (wat geen uitzondering is) lees:
Kan me niet vinden in de onderstaande beoordeling. Ik vind dat Elektran een DIKKE 8 verdiend, vandaar dat ik allemaal 10en geef!
Verder vind ik het opmerkelijk dat er klakkeloos het cijfer 10 voor klachtenafhandelingen gegeven worden als men geen klacht heeft of heeft gehad. M.a.w. als men geen ervaring heeft in een klachtafhandeling kan men hiervoor logischerwijs ook geen rapportcijfer voor geven.
Als tweede is opvallend te zien dat men veel klaagt over betalingen. Betalingen die de klant eerst zelf niet heeft betaald en het dan raar vindt dat er herinneringen komen en -indien nog niet betaald- incasso.
Om dit probleem en daarmee samenhangende beoordeling dan op een bedrijf af te schuiven vind ik raar. Ieder bedrijf zal op haar strepen gaan staan als rekeningen niet worden voldaan.
Tot slot: veel onvrede ontstaat omdat de consument het zelf wat erbij laat zitten. Niet doorgeven van meterstanden, niet bijtijds contact opnemen indien het termijnbedrag als te hoog wordt gezien en bijgesteld wordt of zich daadwerkelijk eens wat meer inlezen over de gang van zaken bij een verhuizing of overstap. Kortom de procedure.

Om kort te gaan: ik hecht eerlijk gezegd weinig waarde aan dit consumenten waarderingscijfer omdat het allemaal erg gekleurd is. (op een enkele serieuze en genuanceerde 'beoordeling' na)

In mijn rede zeg ik niet dat Essent of een Nuon beter of slechter is, net zomin als dat ik ga zeggen dat de vastelastebond de beste is. Ieder heeft zijn ervaringen met een bedrijf.
Laats heb ik eens een test gedaan wat beteft wachttijd voordat ik aan de beurt was.
Een vriend zat naast me met zijn stopwatch. De bedoeling was om na afloop mijn gevoelsbeleving in tijd te zeggen en die af te zetten tegen de daadwerkelijke tijd.
Gevoelsmatig: 10 minuten. Daadwerkelijk: 5 minuten.

HvanGennip
Berichten: 68
Lid geworden op: 08 okt 2006 20:36

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door HvanGennip » 22 sep 2007 17:47

Je bent toch met me eens dat als mensen allemaal tienen geven dat mensen echt meer dan tevreden zijn, en als ze allemaal éénen geven dat ze dat dan niet zijn.

Ik ben het met je eens dat je niet iedere beoordeling serieus kan nemen, maar je kunt het geheel toch wel zien als een goede graadmeter.

Maar deze tread gaat er toch over wie de allerbeste energieleverancier is, het is overduidelijk dat dat de Vastelastenbond is. Zowel op prijs als op service, of heb ik daar geen gelijk in?

Shine
Berichten: 2475
Lid geworden op: 17 jan 2007 11:02

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door Shine » 23 sep 2007 08:33

Wellicht op dit moment wel, maar dat heeft dan meer te maken met het gegeven dat de VLB nog maar sinds kort in opmars is. Dus nog niet een klantenbestand heeft vergelijkbaar aan de grote broers en zusjes.
In prijs zijn ze absoluut scherp.
Kijk alleen maar in de topics hier. Sinds ongeveer 3 maanden zie je de VLB met grote regelmaat voorbij komen. (positief). Daarvoor helemaal niet. Ze zijn dus betrekkelijk nieuw op het gebied van zijnde een energieleverancier.
Uiteindelijk zal en moet de toekomst uitwijzen of ze hun 'cijfer', als ze groter worden, dus een groot ledenbestand hebben, kunnen behouden.
M.a.w de VLB zal zich in de toekomst moeten bewijzen op het gebied van service, administratie enzomeer. Anders dan een scherpe prijsstelling.

Voor mij bestaan 1-nen en 10-nen niet. Juist met het geven van dergelijk cijfers vraag ik me serieus af hoe objectief en genuanceerd dit is.
Nogmaals, als men geen klacht heeft gehad en dus geen ervaring heeft op het gebied van klachtenafhandeling, kan er simpelweg voor dit onderdeel ook geen serieus cijfer gegeven worden.

Of ze daadwerkelijk de beste zijn... ik ga me echt niet op dit terein begeven.
Ik heb nog nooit problemen gehad met mijn leverancier van welke aard dan maar ook. Maar pretendeer daarmee niet dat ze dé beste zijn.
Voor mij is de beste niet alléén gerelateerd aan een scherpe prijsstelling. Het is het totaal plaatje men dat is in de lengte en de breedte.

HvanGennip
Berichten: 68
Lid geworden op: 08 okt 2006 20:36

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door HvanGennip » 24 sep 2007 12:29

De Vastelastenbond bestaat in ieder geval al meer 3 jaar. In 2005 zijn ze namelijk beoordeeld met een 8.9, in 2006 met een 9.6 en volgens mij wordt de beoordeling over 2007 nog hoger. Ze zijn dus zelfs alleen maar beter aan het worden.

We kunnen dus best stellen dat zij de allerbeste energieleverancier zijn, toch? Volgens mij komt er geen enkele leverancier ook maar in de buurt.

zie: http://www.energieleveranciers.nl/energ ... &lev_id=49

HvanGennip
Berichten: 68
Lid geworden op: 08 okt 2006 20:36

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door HvanGennip » 04 okt 2007 18:11

Alle overige kosten zijn bij de vastelastenbond gelijk, maar je betaalt per eenheid gewoon minder:

tarieven vastelastenbond (3 jaar vast):

piektarief: 0,0679
daltarief: 0,0367
gas: 0,319

Essent:
Prijzen: levering elek. dal € 0.0467 piek € 0.0976 per KWh
Prijzen gas: levering € 0.3556 per m3

De besparing op het piektarief is dus bijna 3 eurocent ten opzichte van Essent. Uitgaande van 1700 piek en 1700 dal en 2000 kub. gas is de besparing:

dal (0.0467-0.0367= 0.01 * 1700) 17 euro
piek (0.0976-0.0679=0.0297* 1700) 50.94 euro

gas (0.3556-0.319=0.366*2000) 73.20 euro

Besparing: 141.14 euro
Verder zijn de tarieven die u van uw jaarafrekening haalt van de vorige periode. Eigenlijk moet je huidige tarieven van Essent (http://www.essent.nl/essent/consument/p ... _flex.html) vergelijken met deze tarieven, dan is het verschil nog groter.

HvanGennip
Berichten: 68
Lid geworden op: 08 okt 2006 20:36

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door HvanGennip » 04 okt 2007 18:13

huidige tarieven Essent:

KeuzeTarief Standaard piek 11,53 en dal 5,49 cent

[email protected]@n
Berichten: 717
Lid geworden op: 07 nov 2006 14:40

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door [email protected]@n » 12 okt 2007 22:42

http://www.essent.nl/essent/consument/k ... index.html

Concurrerende prijzen

Onze energieprijzen zijn een stuk lager dan de prijzen van de drie andere grote energiebedrijven Nuon, Eneco en Oxxio. De verschillen kunnen oplopen tot ruim € 60,- per jaar voor een gemiddeld gezin. Van de dertien aanbieders staat Essent op de vierde plaats. Er zijn drie energieleveranciers die nog net iets goedkoper zijn.

Essent is een van de goedkoopste!

Altijd een goede prijs

Hoe dat kan? Essent heeft haar eigen productie en een prima handelstak, waardoor ze altijd een goede prijs kan bieden. Concurrenten stunten op internet met tijdelijk lage prijzen voor nieuwe klanten, maar daarna ga je veel meer betalen. Daar doet Essent niet aan mee. Essent biedt een goede prijs, niet alleen aan nieuwe, maar juist ook aan bestaande klanten.
:)

[email protected]@n
Berichten: 717
Lid geworden op: 07 nov 2006 14:40

Re: De allerbeste energie leverancier

Ongelezen bericht door [email protected]@n » 13 okt 2007 00:07

Géén appels met peren vergelijken, of heb ik het mis?

http://www.essent.nl/essent/consument/p ... _vast.html

ESSENT Levering per 01-07-2007

Elektriciteit
KeuzeTarief Plus piek 10,98 cent dal 4,94 cent

Gas
Gasprijs per m3, < dan 5000 m3, € 0,3987
(Sinds 1 januari 2005 is de prijs die u betaalt voor gas afhankelijk van de plaats waar u woont. Hoe dichter u bij het winningsgebied - Groningen - woont, hoe lager uw gastarief.)
Bovengenoemde tarieven zijn inclusief 19% BTW

--------------------------------------------------------

http://www.vastelastenbond.nl/nieuw/scr ... rieven.php

VASTELASTENBOND in 2007

Elektriciteit
Energieprijzen 2007 voor 1 jaar vast

Elektriciteit Excl. btw Incl. btw
Dubbeltarief hoog 0,073 0,0868
Dubbeltarief laag 0,039 0,0464

Gas
Gas Excl. btw Incl. btw
Tarief 0,319 0,380
-----------------------------------------------------------

Bij Essent wijzigen elk ½ jaar de tarieven, zodat de gemiddelde prijs de prijs is van het 1e half jaar en het 2e half jaar gedeeld door 2.
D.w.z. (0.3987 + 0.3556)/2 = € 0.3772 per m3. Dus 0.38 – 0.3772 = € 0.0028 goedkoper bij Essent dan bij de Vastelastenbond in 2007.

Dit kun je ook toepassen bij elektriciteit.
:?

Gesloten