LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Eneco

Heb je bepaalde ervaringen met een energiebedrijf? Deel hier jouw mening.
Gesloten
pina
Berichten: 16
Lid geworden op: 25 jan 2010 14:16

Eneco

Ongelezen bericht door pina » 13 dec 2010 10:18

Beste mensen,

Ik heb een contract met eneco met dubbel tarief. Ik heb een voordeeltarief wat na 23:00 uur ingaat en in het weekend geldt dit ook.
Op zich was dat geen probleem want ik werkte en was overdag niet thuis. Nu ben ik overdag gewoon thuis want ik werk nu niet. De tv en computer en magnetron worden volop gebruikt alsook de strijkbout. Is het handig om dit om te zetten omdat ik nu overdag heel veel verbruik? Dan kan ik toch beter voor het voordelige tarief overdag kiezen???
heeft iemand ervaring?????

Eneco mdw
Berichten: 183
Lid geworden op: 03 feb 2010 11:43

Re: Eneco

Ongelezen bericht door Eneco mdw » 14 dec 2010 09:03

Beste pina,

Op dit forum vraagt u zich af of het voor u voordeliger is om gebruik te maken van enkeltarief nu u overdag vaker thuis bent.

Over het algemeen geldt dat wanneer u minimaal 40% van uw totale elektriciteitsverbruik tijdens de daluren verbruikt, dubbeltarief voordeliger is dan enkeltarief. Als u minder dan 40% van de het totale elektriciteitsverbruik in de daluren verbruikt, is enkeltarief voordeliger.

Ik adviseer u daarom om uw elektriciteitsverbruik bijvoorbeeld een week of maand in de gaten te houden en de meterstanden voor uzelf te noteren. Op die manier kunt u nagaan of u voldoende energie verbruikt tijdens de daluren. Zo niet, dan kunt u het tarief kosteloos omzetten naar enkeltarief. Neemt u in dat geval contact met ons. Voor het wijzigen van uw tarief hebben we wel uw meterstanden nodig.

Ik hoop u duidelijke uitleg te hebben gegeven over het enkel- en dubbeltarief. Als u nog vragen heeft kunt u mij mailen via [email protected].

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Gesloten