Gasloze klanten Eteck zien rekening in 2023 met 73 procent stijgen: heb jij hier ook ervaring mee?

Heb je bepaalde ervaringen met een energiebedrijf? Deel hier jouw mening.
Radar
Site Admin
Berichten: 5504
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Gasloze klanten Eteck zien rekening in 2023 met 73 procent stijgen: heb jij hier ook ervaring mee?

Ongelezen bericht door Radar »

Beste lezer,

In de Radar-uitzending van vanavond spreken wij bewoners van een nieuwbouwwijk in Blaricum. Zij schrokken zich rot: de huur van hun warmtepomp en hun vastrechtkosten voor 2023 waren gestegen met 73 procent.

Heb jij hier ook ervaring mee, bij Eteck of een ander warmtenet? Laat het ons weten!

Alles omtrent deze uitzending is hier te vinden: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... t-stijgen/.

Het is ook mogelijk om je verhaal niet openbaar te delen via onze vragenlijst: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... t-stijgen/

Rui Silva
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 feb 2023 07:57

Re: Gasloze klanten Eteck zien rekening in 2023 met 73 procent stijgen: heb jij hier ook ervaring mee?

Ongelezen bericht door Rui Silva »

Warm Aan het ij te Amsterdam

Ik ben een gedwongen klant van warm aan het ij in Amsterdam, die dezelfde manier van werken heeft als Eteck, mijn rekening voor het opwarmen en verkoelen van mijn studio is met 73% gestegen over het jaar 2022 zonder enig melding, communicatie is nagenoeg niets, bij de afrekening is een dubbel rekening opgesteld door de korting op btw van 9% en daarmee de kosten verdriedubbeld, is dit herkenbaar voor andere klanten ?

ebuzzz
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 feb 2023 17:12

Re: Gasloze klanten Eteck zien rekening in 2023 met 73 procent stijgen: heb jij hier ook ervaring mee?

Ongelezen bericht door ebuzzz »

Ik lees regelmatig dat het allemaal zo slecht gesteld is met de tarieven 'omdat de nieuwe Warmte Wet op zich laat wachten'. Maar ook de nieuwe warmtewet gaat veel ellende opleveren. Allereerst wordt hier uiteraard extreem goed door de energiebedrijven voor gelobbyd, dus ga er vanuit dat zij er niet (veel) op achteruit zullen gaan. Daarnaast is het uitgangspunt de kostprijs+. En laat die kostprijs bij een aantal warmtenetten in verhouding tot een normale CV ketel nu veel hoger liggen. Soms zelfs hoger dan wat de ACM nu op basis van de maximum tarieven afdwingt.

heiyu
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 feb 2023 11:14

Re: Gasloze klanten Eteck zien rekening in 2023 met 73 procent stijgen: heb jij hier ook ervaring mee?

Ongelezen bericht door heiyu »

Ook hier bij ons in de week in Den Haag zitten we vast aan Eteck met de huur van de warmte incl. een onderhoudscontract. Momenteel bedraagt deze €136,52 per maand. Wat in de afgelopen 2 jaar met 20% is gestegen. In het beginsel werd de onderhoud uitgevoerd door een dochteronderneming van Itho, de fabrikant van de warmtepompen, en is de loop van de tijd overgenomen door Eteck.

Het onderhoud wordt niet door Eteck uitgevoerd maar is uitbesteed aan een externe partij, Comfort Partners. Er is geen sprake van jaarlijkse onderhoud en bij klachten / storingen wordt er matig tot slecht actie op ondernomen. Als er een monteur wordt gestuurd, hebben ze regelmatig beperkte kennis over het systeem of hebben ze niet de juiste materialen bij zich om het probleem te verhelpen. Zo kan het maanden duren voordat een probleem is opgelost. Ook wij in de wijk vragen we ons af waarvoor we eigenlijk €1638,24 per jaar betalen.

Er is vrijwel geen alternatief behalve de bijna 14 jarig oude systeem af te kopen en een compleet nieuwe warmte installatie zelf af aan te schaffen met een kostenplaatje van ongeveer €20.000.

Plaats reactie