Nieuwe klanten Energiedirect voordeliger uit?

Heb je bepaalde ervaringen met een energiebedrijf? Deel hier jouw mening.
MCD
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 nov 2022 18:41

Nieuwe klanten Energiedirect voordeliger uit?

Ongelezen bericht door MCD »

Het volgende, sinds deze maand een energiedirect Flex contract waarbij de gasprijs €3,09 per m3 is, maar op de site staat bij aanmelding €2,71 per m3.
vervolgens dit gemeld. Niemand wist hoe dit kon. Maar na eindelijk 1,5 week. Het heeft te maken met moment van inkopen, bij het inkopen van gas en stroom voor jou zijn wij meer kwijt geweest dan als wij nu zouden gaan inkopen voor een nieuwe klant. Vandaar dat jij (en de rest van de klanten) ook in de maanden November en December een vergoeding ontvangen van €190 p.m.
Vanaf 01-01-2023 gaan alle klanten de zelfde tarieven betalen dit komt door het prijsplafond. Hoe kunnen ze dit nu weten, ik had ook ergens anders heen kunnen gaan, en ik kan nu gewoon aanmelden voor een lagere prijs bij energiedirect. En dan staat er ook nog op hun eigen website:Sinds 2002 altijd voordelige energie voor jou. Scherpe deal voor nieuwe én trouwe klanten. Altijd groene stroom. Alles direct online regelen. DUS NIET.nog even cashen tot het einde van de maand. Dus als je nu aanmeld bij energiedirect ben je goedkoper uit als de vaste klant.

StevieNL81
Berichten: 803
Lid geworden op: 04 apr 2018 16:55

Re: Nieuwe klanten Energiedirect voordeliger uit?

Ongelezen bericht door StevieNL81 »

Toen jij je hebt aangemeld was de gasprijs hoger dan dat hij nu is. Je contract loopt per maand, dus ze hebben ook voor de hele maand voor jou ingekocht tegen dat tarief.

Als een week later het tarief lager ligt, werkt dat mechanisme ook zo. JOUW gas voor deze maand is echter al ingekocht tegen het iets hogere tarief. Voor volgende maand gaan jullie ivm het prijsplafond beide hetzelfde betalen.

triangel
Berichten: 76
Lid geworden op: 28 nov 2006 14:42

Re: Nieuwe klanten Energiedirect voordeliger uit?

Ongelezen bericht door triangel »

Wij betalen € 3.39. En ja dat is nou ook goedkoper. Sterker: toen dit tarief voor ons ging gelden maakte Eneco bekend dat de gasprijs was gedaald, dus iedereen die nog een tariefwijziging moest krijgen betaald as we speak stukken minder dan wij.
Onze tariefwijziging was helaas iets te vroeg....
Hopelijk wordt het nog niet echt winter deze en volgende maand. Hoopvol wachtend op januari.

BevdSteeg
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 jun 2020 18:52

Re: Nieuwe klanten Energiedirect voordeliger uit?

Ongelezen bericht door BevdSteeg »

De gasprijzen sinds eind augustus 2022 met 50% -70% gedaald (hoewel nog steeds het dubbele van de prijzen van vóór de crisis van januari 2022). Al bericht van de leverancier? Lager maandbedrag? Leverancier zal wel even wachten met de verlaging. RABO verlaagde hypotheekrente, alleen voor nieuwe klanten. Bekende truc. Toch wisselen van leverancier.

Nijogeth
Berichten: 8411
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Nieuwe klanten Energiedirect voordeliger uit?

Ongelezen bericht door Nijogeth »

triangel schreef:
11 nov 2022 16:53
Hopelijk wordt het nog niet echt winter deze en volgende maand. Hoopvol wachtend op januari.
Voorlopig zie ik hier in de regio tot 24 november maximumtemperaturen van 10 graden of hoger en minimumtemperaturen van 3 graden of hoger. Een hele zachte november hebben we tot dan.

Om het even te duiden. Bij mij binnen heeft de verwarming nog niet gewerkt, want het is nog boven de 18 graden.

corvanhalder
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 nov 2022 19:27

Re: Nieuwe klanten Energiedirect voordeliger uit?

Ongelezen bericht door corvanhalder »

Als je een variabel contract hebt , kun je per maand opzeggen zonder boete.

Plaats reactie