LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Onbekende hogekosten

Heb je bepaalde ervaringen met een energiebedrijf? Deel hier jouw mening.
Gesloten
jeroendh
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 apr 2012 18:52

Onbekende hogekosten

Ongelezen bericht door jeroendh »

Sinds een jaar wonen wij in ons huidige huis. Na een paar maanden de verbruiksmanager van essent eens geraadpleegd. Bleek dat we bij de jaar afrekening dik zouden moeten bij betalen met ons huidige maandbedrag wat al op 250,- zat. Een aantal keren gebeld met essent om te vragen waar de hoge kosten vandaan kwamen. We moesten ons niet te veel van de verbruiksmanager aantrekken werd er gezegt zou wel meevallen met de afrekening. Nou mooi niet dus. Moesten bijna 1500,- euro bij betalen. Op de eindafrekening stond een erg hoog bedrag bij de netwerkkosten. Nu blijkt dat we een aansluiting hebben van 3x 35 amp ipv de gewone 3x 25 amp. Dit scheelt 600,- euro op jaarbasis. Als iemand ons dit nu vorig jaar al had gemeld hadden we toen al actie kunnen ondernemen. Maar nergens blijkt uit dat we zo'n zware aansluiting hebben zelfs niet op het contract. We voelen ons belaserd. Wij vinden dat essent/enexis dit aan ons hadden moeten melden toen we een gewone woonhuisaansluiting bij hun hebben aangevraagd.

Jahier
Berichten: 45
Lid geworden op: 02 jul 2010 13:17

Re: Onbekende hogekosten

Ongelezen bericht door Jahier »

Heel goed, dat u dit berichtje op dit forum hebt geplaatst. Binnen een mum van tijd zal Enexis en/of Essent reageren op uw bericht. Zo niet, plaats het bericht dan ook eens op Kassa of www.goeievraag.nl. Ook kunt u uw klacht bij de geschillencommissie deponeren. Succes ermee, ik heb er alle vertrouwen in dat er voor u een passende oplossing komt!

Milady
Berichten: 46
Lid geworden op: 06 aug 2010 00:13

Re: Onbekende hogekosten

Ongelezen bericht door Milady »

Kijk even naar deze aflevering!! Gaat over een naheffing omdat mensen een te grote gasmeter hebben zonder dat ze het zelf wisten of ooit gevraagd hadden.
De 3x 35 amp ipv de gewone 3x 25 amp komt ook ter spraken zelfde verhaal als de gasmeter.
De uitslag is dat men niet hoeft te betalen.

http://www.trosradar.nl/uitzending/item ... r-liander/

forumessent
Berichten: 321
Lid geworden op: 19 nov 2008 09:26

Re: Onbekende hogekosten

Ongelezen bericht door forumessent »

Beste jeroendh,

In uw bericht van 2 april op dit forum geeft u aan dat op uw jaarafrekening een bedrag in rekening is gebracht voor een meter van 3x35 Amp.
Om samen tot een oplossing te komen, verzoek ik u uw klantnummer en forumnaam te mailen naar [email protected]. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om samen tot een oplossing te komen.

Met vriendelijk groet,

Angelique
Afdeling Klantenservice
Essent

jeroendh
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 apr 2012 18:52

Re: Onbekende hogekosten

Ongelezen bericht door jeroendh »

Inderdaad een mail van Essent gehad nadat ik gevraagde gegevens die ze via het forum hebben gevraagt had toegezonden.
Ze schuiven de schuld door naar Enexis natuurlijk. Lekker dan ik heb toch echt een contract ondertekend van Essent. Wel komen ze met een voorstel van 50,- euro als tegemoetkoming. Daar kun je nog niet eens de kosten van de geschillencommissie en de advocaat van betalen dus schieten we niets mee op. En komt zeker niet in de buurt van de kosten die wij extra hebben gehad op de jaarafrekening. (meer dan 600,- euro extra/onnodig)

[email protected]@n
Berichten: 717
Lid geworden op: 07 nov 2006 14:40

Re: Onbekende hogekosten

Ongelezen bericht door [email protected]@n »

Logisch Jeroendh dat Essent (Leveringsbedrijf) dit doorsluist naar Enexis, dit is namelijk de Netbeheerder en verantwoordelijk voor de aansluiting (techniek).
Misschien dat je kunt verwijzen naar de uitzending van TrosRadar zoals Milady al aangeeft, maar deze uitzending had betrekking op Liander. Maar omdat dit bedrijf zich coulant opsteld heb je mogelijk geluk. Nee heb je, ja kunt je krijgen.
Succes. Laat je nog eens iets weten van de afloop?

muzi2021
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 apr 2012 11:34

Re: Onbekende hogekosten

Ongelezen bericht door muzi2021 »

Inderdaad een mail van Essent gehad nadat ik gevraagde gegevens die ze via het forum hebben gevraagt had toegezonden. Afbeelding

Gesloten