Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Heb je bepaalde ervaringen met een energiebedrijf? Deel hier jouw mening.
Pieter1970
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 okt 2017 15:13

Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door Pieter1970 »

Beste mensen,

Ik heb deze week een "solar specialist" van Novavolt over de vloer gehad. Mijn vrouw en ik hebben eerst aandachtig naar het verhaal geluisterd. Deze vertegenwoordiger van Novavolt kwam uiteindelijk met een ongelooflijk hoge prijs. Het verhaal werd eerst aangehouden dat wij voor dezelfde maandlast zonnepanelen op ons dak zouden kunnen krijgen. Ik gaf hem aan dat de prijs die Novavolt hanteert hoog is, maar je hoort er niemand over en dat heeft een reden.

Novavolt maakt namelijk gebruik van een hele simpele methode; door media-aandacht en 'reviews' van bestaande klanten, nemen nieuwe geïnteresseerden meteen aan dat het betrouwbaar is en dus qua prijs goed zit. Wat dus zeker niet het geval is. Ze staan qua prijs echt als hoogste in de markt.

De berekening wilde de adviseur persé meenemen. 15 LG panelen met solar edge omvormer kwam op bijna €13.000,-

Schandalig. Ik waarschuw jullie hierbij graag, want je gaat ECHT te veel betalen bij Novavolt!!

Lady1234
Berichten: 16565
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door Lady1234 »

En over wat voor maandlasten hebt u het dan?

Dat prijzen verschillen is toch bij alles het geval wat u koopt, huurt of op afbetaling koopt?

Een normale consument vraagt zeker drie vrijblijvende offertes en gaat dan vergelijken,

ManchesterU15
Berichten: 330
Lid geworden op: 20 jan 2017 15:50

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door ManchesterU15 »

Wat is te veel?

Gegrand
Berichten: 138
Lid geworden op: 31 jan 2018 14:29

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door Gegrand »

Pieter1970 schreef: De berekening wilde de adviseur persé meenemen. 15 LG panelen met solar edge omvormer kwam op bijna €13.000,-
Dat zal de totale prijs zijn geweest inclusief de rente die men betaald gedurende de gehele looptijd.
Of dit duur is kan ik niet weten .
Hoe lang zou de totale looptijd zijn?
Is het op basis van annuïteiten of lineair?
Krijgt u de BTW terug of wordt die na uitbetaling door de belastingdienst van het basisbedrag van de lening afgetrokken?

Dat u het duur vind mag hoor maar om te schrijven dat u beduveld wordt zal toch met verdere informatie onderbouwd moeten worden.

newwave
Berichten: 26
Lid geworden op: 13 dec 2010 14:17
Locatie: Lobith / Zevenaar

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door newwave »

Leuk onderwerp !!

Als technicus blijf ik ook op de hoogte van zonnepanelen en alles wat er omheen hangt, ben er zelf ook mee bezig.
Bij aanschaf van een nieuw systeem, even kijken naar de opbrengst van de panelen, er zijn n.l. ook nieuwe soorten met een hoger rendement in de aanbieding. De oudere types worden goedkoper aangeboden of zelfs nog te duur verkocht.
Oudere systemen leveren tussen de 5 - 6 Ampère, nieuwe types zitten aan de 9 Ampère...
Even uitkijken dus, en je vooraf even laten voorlichten...

GJS
Berichten: 331
Lid geworden op: 04 jan 2007 13:43

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door GJS »

Als je de berekening niet mag houden dan krijg je daar toch niet echt een goed gevoel bij, blijkbaar wil men niet dat je gaat vergelijken met andere aanbieders.

Het systeem wat hun aan TS aanbieden kan je voor iets meer dan de helft van dat bedrag laten plaatsen (beetje afhankelijk van wat er in de meterkast moet worden aangepast), moet je wel in 1 keer het hele bedrag betalen.
De BTW kan je daarna nog terugvragen dus betaal je uiteindelijk waarschijnlijk minder dan de helft.

juliomariner
Berichten: 2135
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door juliomariner »

Met een bedrijf dat zich zo schaamd voor zijn prijzen dat hij deze niet bij de klant wil achterlaten zou ik geen zaken willen doen

LectoriSalutem
Berichten: 172
Lid geworden op: 13 jan 2017 19:14

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door LectoriSalutem »

Wees blij dat hij de berekening weer meegenomen heeft. Hoe je je er ook niet meer aan te ergeren. Neem gewoon contact op met een gerenommeerd installatiebedrijf op in de buurt van je woonplaats. Als er dan iets aan mankeert heb je een backup. Al die wonderbaarlijke internet aanbieders zijn waarschijnlijk in no time weer vertrokken, en bij panne sta jij met lege handen...

RSE
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 mar 2019 20:09

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door RSE »

Recent hebben ook wij een gesprek gehad met een solar specialist van NovaVolt. Solar specialist bleek een label gebaseerd op een nergens bestaand keurmerk, maar dat terzijde. Het gesprek ging heel snel, je wordt overdonderd met een berg informatie, berekeningen etc. Wij besloten de informatie eerst even te laten bezinken en zelf een en ander uit te gaan zoeken. Al snel bleek ons eerste vraagteken niet te kloppen: de financiering. We kregen een snelle en onduidelijke berekening van de financiering via de SVN (1,6%, 15 jaar vast) en via NovaVolt (2,8% 10 jaar vast), toegestuurd via de app. Navraag bij SVN leverde veel lagere maandbedragen op dan door NovaVolt in de app werden vermeld, waardoor financiering via novavolt ineens veel minder aantrekkelijk bleek (78€ via SVN tegenover 125€ via novavolt). Na zorgvuldige herberekeningen besloten we af te zien van financiering via NovaVolt maar wel een offerte op te vragen. We ontvingen een offerte voor 13panelen met een grotere omvormer zodat we in de toekomst meer panelen zouden kunnen leggen indien gewenst. De offerte was ruim 12.000 euro!! Daar schrokken we nogal van en vroegen om een nadere specificatie van de onderdelen in de offerte. Via de app kregen we al te horen dat een specificatie niet mogelijk was. Na telefonisch contact waarin werd gezegd dat er met pakketprijzen werd gewerkt en een en ander niet nader uitgewerkt kon worden hebben we besloten af te zien van de offerte. Voor een hoog bedrag als dit wil ik inzicht in wat ik koop, en niet 5 regels waarin vooral alle garanties dikgedrukt waren.

NovaVolt schermt met allerhande keurmerken die nergens geregistreerd staan, ze gebruiken de consumentenbond om aan te tonen hoe goed de panelen zouden zijn, maar op die website staat niets over de specifieke panelen die NovaVolt legt. Het aangeboden pakket lijkt alles te hebben, gemak, luxe, comfort en heel veel voordeel, korting etc. Toen we doorvroegen op garanties, overeenkomsten, juridische aansprakelijkheid etc kwam er maar weinig boven tafel. Alles is exclusief btw en totaal niet te controleren voor de consument. Weinig transparant en vooral veel verkooppraatjes.

Wij hebben inmiddels een offerte opgevraagd bij een dealer die vergelijkbare glas op glas panelen levert, inclusief grote omvormer, dakscan, gebruik van de app, etc. Die offerte valt bijna 6000 euro lager uit en we krijgen exact hetzelfde! Panelen komen ook uit Duitsland, maar zijn niet van DSE waar novavolt mee werkt. Laat je dus nieg misleiden door novavolt die zeggen de enige te zijn die deze glas op glas panelen levert in de Benelux! Er zijn meerdere aanbieders op de markt. Wees kritisch, vraag meerdere offertes op en vergelijk. Zoek op internet en neem niets klakkeloos aan!!! Keurmerken, labels, iedereen kan ze verzinnen en maken. De vraag is waar ze voor staan en wie er op toe ziet! Doe tevens grondig onderzoek naar je financieringsmogelijkheden en maak je berekeningen zelf, neem niet aan wat novavolt je voorschoteld want het klopt niet. Het was.....te mooi om waar te zijn!

criticus2
Berichten: 708
Lid geworden op: 06 sep 2018 12:38

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door criticus2 »

om het verhaal wat beter volgbaar te maken is het handig het Wp getal van de panelen erbij te zetten, en of het totaalbedrag in of ex btw is.
Ik betaal nu 348,-0 ex btw per paneel (310Wp, duitse fabrikant) incl omvormers etc. Wel 66 panelen dus prijs per paneel zal wat lager uitvallen dan anders.

thecure
Berichten: 2625
Lid geworden op: 05 apr 2011 16:21

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door thecure »

ter vergelijking: mijn systeem was 3700 incl. btw excl montage (zelf gelegd)
10 sharp panelen 300 Wp
SMA sunnyboy omvormer.

Maar dit was al bijna 2 jaar geleden.

BreejKC
Berichten: 1325
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door BreejKC »

Geld lenen kost geld. Maar het maakt wel uit wáár het geld geleend wordt. Als er plannen zijn zonnepanelen, op een eigen woning, te leggen en men heeft het geld niet liggen dan is men op lenen aangewezen. Hierboven een voorbeeld hoe het beter niet kan.

Eigen woning bezitters, ga eens na hoeveel op uw hypotheek is afbetaald en/of er een overwaarde op uw woning is. Is er inmiddels veel afgelost op uw hypotheek en/of er is een overwaarde op uw woning, neem dan eens contact op met uw hypotheekverstrekker. Mijn hypotheekverstrekker, een grote Nederlandse bank, bood mij al een aantal jaren geleden, vanwege genoemde situatie, een aanvullende krediethypotheek aan.

In die krediethypotheek wordt een afgesproken maximumbedrag afgesproken en daaruit kan vrijelijk worden 'opgenomen' en weer gelijdelijk worden teruggestort. Het werkt eigenlijk als een doorlopend krediet met de woning als onderpand. Verschil is dat de rente over het opgenomen bedrag zeer laag is. Ik betaal op dit moment 0,69%.

Mijn zonnepanelen en nieuwe kozijnen zijn met deze krediethypotheek voorgefinancierd. Als binnenkort mijn 'gewone' hypotheek eindigt gebruik ik het maandbedrag nog iets langer om het opgenomen bedrag in mijn krediethypotheek langzamerhand weer terug te storten. Op die manier merk je nauwelijks dat je een relatief groot bedrag geleend hebt.

Wellicht is dit een goede tip voor eigen woning bezitters om op een redelijk voordelige manier toch verduurzamingsmaatregelen te nemen en er niet meteen grote sommen liggende gelden hoeven te worden ingezet.

Moneyman
Berichten: 20085
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door Moneyman »

Goede tip. Als dit kan, is dat veel flexibeler en goedkoper dan "gewone" financiering. En dankzij de geëxplodeerde huizenprijzen zullen meer mensen overwaarde hebben.

Lady1234
Berichten: 16565
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door Lady1234 »

En als een krediethypotheek niet mogelijk is en die zonnepanelen toch dringend gewenst, is een persoonlijke lening nog altijd verstandiger dan een gefinancierde aankoop bij de leverancier

kweenie
Berichten: 15617
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door kweenie »

De kosten voor het afsluiten van een krediethypotheek zijn vaak relatief hoog. Als het alleen om het financieren van zonnepanelen gaat, dan is dat vaak niet echt een handige keus.

Een lening van bijvoorbeeld 6.000 euro die je tegen een procent meer rente in tien jaar aflost, kost je over de hele looptijd maar ongeveer 300 euro meer rente. Maar voor die duurzaamheidslening hoef je verder geen kosten voor het afsluiten te maken. Die 300 euro heb je dan al snel terugverdiend.

Het is natuurlijk een ander verhaal als die panelen onderdeel zijn van een veel grotere verbouwing waar je, bijvoorbeeld, 50.000 euro nodig hebt...

BreejKC
Berichten: 1325
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door BreejKC »

De kosten voor het afsluiten van een krediethypotheek zijn zo hoog, kweenie? Bij mij viel het allemaal heel erg mee. Als u er zoveel verstand van heeft, geef dan hier eens een opsomming van al die hoge kosten, eventueel zelfs rekening houdend met inkomensaftrek?

Ik kon door het verkrijgen van die krediethypotheek er een stuk achtertuin bijkopen van de gemeente. Toen heb ik die krediethypotheek afgesloten maar wel gelet op de totale hoogte van die hypotheek. Voor geld dat je in de toekomst niet nodig denkt te hebben hoef je ook niet zo'n hoog maximumbedrag af te spreken. De notariskosten zijn een vast percentage van het maximale krediethypotheek bedrag. Die kosten kun je dus zelf ook al beperken.

Samen met de overdracht van die grond is toen ook die hypotheek bij de notaris geregeld. Twee aktes tijdens één notarisbezoek scheelde dus ook in de kosten.en zelfs een beetje vergelijken tussen notarissen kan je een stuk voordeel opleveren.

Kweenie weet het niet zo goed, haalt selectief aan uit mijn tip en noemt alleen het gebruik van een krediethypotheek voor de investering van zonnecellen. Men kan, als je die krediethypotheek krijgt, er veel meer mee voorfinancieren. In mijn geval alleen voor investeringen t.b.v. mijn woning, zoals dat extra stuk achtertuin, mijn totale installatie zonepanelen, een nieuwe kunststof achter- en voorgevel in mijn woning. Maar als men wil kan men er zelfs, bijvoorbeeld, een auto van kopen.

Daarnaast heeft een krediethypotheek geen einde looptijd, dus over de vele jaren heen vallen de eenmalige kosten daarvan alleszins mee.

kweenie
Berichten: 15617
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door kweenie »

Maar dat is toch ook precies wat ik zeg? Dat als het alleen om zonnepanelen gaat een krediethypotheek niet handig is, maar dat het een heel ander verhaal is als de panelen onderdeel van een veel grotere verbouwing zijn?

Ik ben trouwens wel benieuwd wat jij dan kwijt was aan afsluitkosten voor adviseur, bank, notaris, eventueel taxatie etc. Dan kan TS dat ook in zijn afweging meewegen.

Lady1234
Berichten: 16565
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Afgezien daarvan is nu de rente van een nieuwe krediethypotheek niet meer aftrekbaar, omdat er niet op afgelost hoeft te worden.

Erthanax
Berichten: 6248
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door Erthanax »

Bij een rente van 0,65% over een relatief gering bedrag (bv 20.000 euro) zou die aftrek toch al niet veel voorstellen.

BreejKC
Berichten: 1325
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: Zonnepanelen zonder investering van Novavolt

Ongelezen bericht door BreejKC »

Dat is inmiddels meer dan 15 jaar geleden. Precies weet ik het niet meer, maar samen met de akte van de grondoverdracht was dat, dacht ik, om en nabij de € 600,00. Deel dit dus door twee, één akte voor de grondoverdracht en één voor de krediethypotheek, dan zou dat dus neerkomen op €250,00 á € 300,00. Met een financiële opleiding had ik geen financieel adviseur nodig. Dat was dus gratis. En de tip kreeg ik van een bankmedewerker waar ik gratis informatie van kreeg. De ingevulde formulieren opsturen kostte me één postzegel.

Gerekend met die meer dan 15 jaar zou dat betekenen, nu, minder dan € 20,00 per jaar. Maar die krediethypotheek is nog lang niet beeëindigd en, bij leven en welzijn, duurt hij misschien nog wel 15 jaar.

Destijds waren die eenmalige kosten ook nog aftrekbaar van het inkomen, dus dat maakt het nog voordeliger.

Daarnaast, van die renteaftrek die niet meer aftrekbaar is van het inkomen, wordt je echt niet arm. Van het opgenomen deel in de krediethypotheek, tot nu toe, betaalde ik over 2018 in totaal € 27,00 rente. Bij dit bedrag mag iedereen zijn eigen conclusies over de betaalbaarheid trekken.
Laatst gewijzigd door BreejKC op 29 mar 2019 08:42, 1 keer totaal gewijzigd.

Plaats reactie