LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Afschaffing eurocent komt dichterbij

Je hebt geen vertrouwen in de euro of juist wel? Geef hier jouw mening.
Gast

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door Gast » 13 jan 2004 20:37

Piet koopt ook vast heel vaak bij de AH meerdere boodschappen, en daar maakt hij winst op. Of is het een idioot die nooit eet en drinkt, maar slechts leeft op cola.

Piet gaar er dus 48 eurocent per maand op achteruit. Wat een zielePIET.

ja.wo.44

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door ja.wo.44 » 20 jan 2004 17:36

laat aub de eurocenten blijven bestaan anders zijn wij er
weer de dupe van wat voor de kleine man wordt alles toch
al duurder maar met de afschafing van de eurocent nog
duurder[/b]

ARME MAAR ZELFSTANDIGE

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door ARME MAAR ZELFSTANDIGE » 21 jan 2004 02:02

Helemaal mee eens laat ons die kleine munt behouden keer je tegen dit kabinet zorg dat wij kleine man groter en sterker worden> laten we het eens weer op worden in heel veel kleine dingen en vinden we elkaar eens in het ongeluk dat deze regering te weeg brengt. Laten we weer samen spannen mensen en laat onze stem weer gelden. LAAT JE WEER HOREN DAT NIET ALLES VAN DE GROTERE EN RIJKE AFHANKELIJK ZIJN

Gast

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door Gast » 21 jan 2004 07:46

En dan te bedenken dat in zo'n socialistisch land als Finland 1 en 2 eurocent direct in 2002 is afgeschaft, en dat zelfs iedere onbenuld daar snapt dat het leven daar niet duurder van wordt.

Ook toen wij in Nederland in 2002 de cent afschaften snapte iedereen dat het leven daar niet duurder van werd.

neels

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door neels » 21 jan 2004 15:40

Van afrondingen naar boven en naar beneden, zoals in het gulden tijdperk is volgens mij niemand beter of slechter geworden, dus ook nu niet. We vonden het handig, dus waarom nu niet? Drie artikelen die op 9 cent eindigen (1,59, 0,99 en 4,49) en je hebt een 7 (7,07), afgerond naar beneden een 5 dus (7,05). Een besparing van 2 cent. 't Is een zegen, die muntjes mogen weg. Wat een gedoe allemaal met centjes in m'n portemonnee. Weg ermee.[/quote]

Roenie

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door Roenie » 21 jan 2004 16:07

Afschaffen ok, maar dan alle prijzen afronden naar beneden.

Aangezien het de winkeliers veel geld bespaard, kan dat er wel af.

resp0014133

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door resp0014133 » 21 jan 2004 16:27

Alles is inderdaad duurder geworden (soms tot 200%) doordat ze alleen die valuta tekens hebben verandert, alleen de inkomens lijken te stagneren. :shock: Van mij mogen ze nu ook de Fl vervangen voor de op onze salarisstrookjes :!:

resp00114756

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door resp00114756 » 21 jan 2004 20:25

Na dat er houders voor het munt geld van de euro munt in de handel zijn gekomen via o.a. de huishoudspciaalzaak Blokker. Gaat men nu de eurocent afschaffen. Let wel ik ben er niet op tegen maar krijg je dan niet net zo'n situatie als toen met de guldencent/ De prijzen in de supermaarkten waren niet afgerond en bleven op 1 tot 4 en 6 tot 9 cent bestaan. Is het niet beter om de de prijzen ook afteronden inn het schap en dan ten voordelen van de consument. Afronden naar beneden tot op vijf cent en niet op twee of drie centen. Daar naast heb ik nog steeds het gevoel dat men de "F" heeft vervangen voor de "E" of men is 255 in prijs gedaalt met de gulden en toen omgereekend naar de euro. Het licht mischien aan mij maar ik vind het levens onderhoud na invoereing van de euroe en een gewennings piriode van ca. een jaar toch nog steeds duur. Nee, wat mij betreft mag de euro helemaal weg en de gulden weer terug of de prijs een eind naar beneden. Voorbeeld: ik koop wel eens een grote warme stroopwafel op de markt, daar betaalde ik altijd 1,25 in guldens voor. Nu bataal ik voor de zelfde wafel 0,85 euro cent voor. Dit is een verschil van van 29 eurocent wat ik nu meer betaal. dit is een prijsverhoging van 53procent. Normaal? Nee toch. :oops:

paienne

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door paienne » 23 jan 2004 20:42

Van mij mogen ze de centen afschaffen maar dan ook de zogenaamde psychologische prijzen. Dus als iets 1.99 euro kost dan moet er niet 1.99 euro geprijsd worden maar gewoon 2 euro. Dus ook die prijzen afronden naar boven of naar beneden. Dan heb je sneller door hoe duur iets is en kun je gemakkelijker tellen.

resp00113892

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door resp00113892 » 25 jan 2004 14:18

Eurocente niet afschaffen. Immers er is een spreekwoord die zegt, Wie het kleine niet eert is het grote niet weert.
Als nu de eurocenten 1 en 2 cent worden afgeschaft, dan zou dit alleen bij de kassa gebeuren beweert men. Maar als de 1 en 2 eurocent strakks niet meer wettelijk geldig is, dan zegt zo'n winkelier later, waarom zou ik mijn artikelen nog prijzen in niet afgeronde eurocent prijzen, ik kan beter ieder artikel prijzen op afgerond 5 of 10 cent, want in 1 of 2 cent, mag het toch niet meer. en dan kost iets eerst 1,88 euro en later dus 1,90 euro, want winkeliers hebben nu eenmaal de gewoonte om lastige dingen afteschaffen. en wie weet wordt zo over 5 jaar ook nog eens de 5 eurocent afgeschaft, want afgerond op 10 cent is natuurlijk nog veel gemakkelijker en kosten besparender.[/b]

Gast

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door Gast » 25 jan 2004 22:40

En waarom zijn de prijzen in guldens dan altijd 1,88 en zo gebleven, terwijl de cent al twintig jaar verdwenen was?

resp00118179

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door resp00118179 » 07 feb 2004 18:14

:evil: De afschaffing van de Eurocent (en inmiddels heb ik geluiden gehoord dat ook het E 0,05 stuk eraan moet geloven) is natuurlijk kolder.
Vergeleken met de oude vertrouwde Gulden is dat dus 2,2 cent of 0,11 cent.

Afschaffen is dus pure diefstal.
Laat dan iedereen a.u.b. afrekenen met plastic, zoals Pin of Chip en schaf bankbiljetten af.

Gast

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door Gast » 07 feb 2004 18:16

Dat kwam omdat ook toen mensen al met plastic konden betalen.

Gast

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door Gast » 26 jul 2004 13:46

Voor de tegenstanders van de één en twee centen; veel plezier gewenst aan de kassa.
Voor diegene die daar anders over denken, kijk eens naar het volgende;

Nou heb ik me laten vertellen dat pas vanaf 1 september de winkeliers aan de kassa mogen afronden, terwijl dit bij mijn supermakt nu al het geval is. Ik heb de cassière gevraagd hoe het nu zat en zonder blikken of blozen vertelt ze dat vanaf 1 juli 2004 het afronden mag en vanaf 1 september 2004 ze verplicht zijn tot afronden..... Dit lijkt me toch niet het geval.

Ik ga centen sparen en ze voortaan uittellen bij de kassa en wee diegene die dit wettig betaalmiddel niet accepteert. Het volgende geldt ook: Als ik letterlijk op de cent gepast kan betalen, mogen ze het niet afronden. Dan zouden ze dat namelijk bij de chipknip of chipper, ook moeten doen.

Gast

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door Gast » 26 jul 2004 14:15

wat een gezeur zeg over die centen. Hoe vaak koop je nu iets CONTACT in een winkel ? 20 keer per week ? Laten we zeggen dat je van die 20 keer, 5 keer op 5 of 0 uitkomt, blijven er nog 15 over.

Laten we voor het gemak stelle, dat we er 10 x 2 cent bij in schieten, en 5 x 1 cent verdiened. Per week kost het dan dus z'on 15 cent, ofwel EUR 7,80 op jaar basis. Waarschijnlijk is de verhouding nog veel lager, omdat de meeste aankopen boven de eur 25 met de pin betaald worden en het aantal cash-betalingen veel lager is. Ik ga bijvoorbeeld 1 keer per week naar de markt (gemiddels 4 kramen), en dan nog een keer of 5-6 per week naar de supermarkt.

hou toch alsjeblieft allemaal, aan de ene kant neuzelen we allemaal over centen, maar aan de andere kant smijten we geld met bakken tegelijk uit het raam.

Benzine ? dat kopen de meeste bij de "goede" maatschappijen in ruil voor airmiles, freebees etc, terijl de goedkopere merken 8 or 10 cent PER LITER voordeliger zijn.

en zo zijn er nog plenty voorbeelden te verzinnen. Ik bedoel maar, als je wilt kun je overal een probleem van maken. Mijn advies: zorg dat je 100 EUR in de portomee heb zitten: eindigt het bedrag op een 1,2, 6 of 7, dan betaal je contact, en anders gewoon lekker met je pin. Zo betaal je ALTIJD de juiste prijs of minder.

Gast

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door Gast » 26 jul 2004 15:13

Met de afschaffing van de 1 en 2 cent zal het in de supermarkt niet veel uitmaken als je contant betaald. De eene keer wordt het naar boven de andere keer naar beneden afgerond. Maar juist in alle andere winkels ga je gepakt worden als je contant betaald! Ik noem er maar een paar: kledingwinkels, schoenenwinkels, CD-winkels, warenhuizen, elektronicawinkels, enz. Want in die winkels eindigd bijna alles op 49 of 99. Als je contant betaald ga je pas vooruit als je dus bijvoorbeeld 3 CD's of 3 paar schoenen tegelijkertijd koopt.
Wat mij trouwens opviel toen ik het laatst op TV hoorde en in de krant las is dat er alleen over de supermarkt werd gesproken en met geen woord over de andere winkels. Het lijkt wel of de pers niets negatiefs over de euro mag vertellen. Ook in alle andere eurolanden is alles duurder geworden en heeft bijna iedereen een hekel aan de euro, maar vreemdgenoeg hoor of lees ik daar nooit iets over. Het zou mij niets verbazen dat de pers de mond wordt gesnoerd over de euro. De EU en de Europese regeringen zullen daar dan wel achter zitten.

Gast

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door Gast » 26 jul 2004 15:19

VREEMD DAT HIER NIET DE VRAAG NAAR VOREN KOMT WAAROM SUPERMARKTEN DE CENTEN GEBRUIKEN, JUIST OM GOEDLKOOP TE LIJKEN, KIJK HET KOST NOG GEEN EENS EEN EURO IS MAAR 99 CENT, JA DANK JE DE KOEKOEK ALS JE BIJ DE KASSA KOMT KOST HET JE DUS WEL DEGENLIJK EEN EURO

tom

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door tom » 26 jul 2004 15:26

jongens maak je niet zo druk mijn schoonzuster woont in helsinki daar hebben ze de cent nooit gebruikt
tom

Gast

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door Gast » 26 jul 2004 15:30

Maar in Helsinki wonen ook geen z e i k e r d s maar nuchtere mensen met een gezond verstand.

tezziejj

Re: Afschaffing eurocent komt dichterbij

Ongelezen bericht door tezziejj » 26 jul 2004 15:36

jah ik vin afsgaffe der mee
jah wat hb je der nou eigelijk aan het is alleen maar irritant
vind ik dan iedereen heeft zo zijn mening maar wat moet je met al die centen in je portemonee
en als je achter de kassa zit is het alleen maar vervelend
dus kortom gewoon weg al die losse centen :twisted: :!:

Gesloten