LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De economie, de euro, en de regering !

Je hebt geen vertrouwen in de euro of juist wel? Geef hier jouw mening.
[email protected]

De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door [email protected] » 17 sep 2003 14:49

Als je het mij vraagt is de overheid zelf de schuldige aan de economische crisis waarin we nu verkeren: nadat de Euro werd ingevoerd heeft iedereen zijn prijzen opgedreven tot ongekende hoogte. Nu, bijna 2 jaar later, geven de de euro uit zoals we dat deden met de gulden !

Voorbeelden te over: Wat te denken van een pakje pleisters bij het Kruidvat: intertijd 2,59 gulden; nu 2,49 euro ... om maar te zwijgen van 3 euro voor een pilsje ...

De overheid had er moeten op toe zien en gepaste maatregelen nemen. Maar Europa was toen belangrijker. Merendeel van de man in de straat heeft niet om de euro gevraagd ... een referendum dierf men niet aan ... wellicht hadden we de gulden dan nog. Gelijk hebben de Zweden, Denen en de Engelsen ... en hun beweegredenen om niet deel te nemen aan de euro worden nu in de eurozone dubbel en dik aangetoont.

Door die haast 'onzichtbare' prijsstijgingen is het geld overal veel sneller opgeraakt dan de mensen, bedrijven en instanties in de gaten hadden. En nu zitten we met de gebakken peren.

Op een reclame billboard zag ik een reclame van een of andere verzekeringsmaatschappij (ik dacht die van "Van Lunteren"). Daarop werd gezinspeeld dat ze op alles waren voorbereid ... zo ook ok de terugkeer van de gulden ... tsja ... wie weet he ?

Gast

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door Gast » 28 sep 2003 00:11

Wij kiezen de premier en de premier kiest voor zichzelf. Als zijn eigen bankrekening maar vol is, hij maalt toch niet om een ander. Dit is geen democratisch land. Als dat zo was, dan was die euro er niet gekomen. Nu niet, nooit niet. :evil:

resp00197600

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door resp00197600 » 04 apr 2004 14:00

Er zijn wel degelijk maatregelen vastgelegd voor het invoeren van de euro binnen euro.
Het invoeren van een gezamelijke munt binnen europa is namelijk vastgelegd in "het verdrag van Maastricht"

Daarin is ook vastgelegd dat invoering van de euro geen nadelige gevolgen mocht hebben voor de consumunt!!!!!!

Onkosten die door de handel etc. zouden moeten worden gemaakt voor het invoeren van de nieuwe munt konden worden gedeclareerd bij het rijk.

Het lijkt er nu op dat deze zijn (en nog steeds) worden doorberekend bij de consument.

M.i. is de politiek nalatigheid te verwijten omdat zij niet gezorgd hebben voor een goed controle-apparaat op het naleven van het "verdrag van Maastricht".

Is het niet een beetje vreemd dat je niemand hierover hoort?

Ferdinand

DannyIIX

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door DannyIIX » 04 apr 2004 19:10

premier kok(sucker)zogenaamd"de man van het volk"heeft ons gedwongen om met de euro ons betalingsverkeer te gaan voldoen en inderdaad zonder een referendum,want ik weet zeker dat er geen meerderheid te behalen zou vallen voor de invoering van de euro.wim kok(sucker)is een verrader van het nederlandse volk,wim kok(sucker)partijleider van het pvda laat me niet lachen,hij heeft zijn ziel verkocht voor de euro en dan ook nog een baantje aangeboden krijgen bij $hell,hij zal branden in de hell :evil:

Roenie

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door Roenie » 05 apr 2004 11:09

Wat een onzin allemaal. De producten in de winkel zijn voornamelijk duurder geworden door winkeliers en horecauitbaters. Daarbij komt dat de premier zijn zakken echt niet vult, wanneer je weet wat hij krijgt voor zijn werk. En een crisis, dat is ook maar betrekkelijk. Het zit bij de meeste mensen tussen de oren.

Het is allemaal duurder geworden, zeker de horeca, maar laat dat dan ook merken. Ga niet meer naar die dure kroeg en stem op een ander.

Gast

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door Gast » 05 apr 2004 11:21

Ja Minister Zalm bijvoorbeeld is daar niet schuldig aan.
Was toen ook al minster en zei toen dat alles niet duurder zou worden door de euro.

En hoezo geen zakkenvullers .
Als ik wordt ontslagen geen wachtgeld voor jaren .
Moet gewoon soliciteren anders word je gekort.
Ook geen 100% WAO .Waarvoor dit verschil dat het CDA en de VVD al jaren niet willen veranderen.
Wel de anderen keihard aanpakken terwijl de meeste ook daar niet voor hun plezier er in zitten..
Kok had trouwens kritiek op de de hoge salarisverhogingen tijdens zijn premierschap .En zie wat er nu gebeurt bij de ING waar hij nu zelf ook in zit .
Gellukkig zijn er nog wel poltici die daar wel anders overdenken maar die vind je niet in dit kabinet.

Roenie

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door Roenie » 05 apr 2004 11:25

Gast, hoe kan de regering verantwoordelijk zijn voor het duurder worden van het pilsje in de kroeg. We leven in een vrij lanbd, waar de meeste prijzen vrij zijn. Net als consumenten de vrijheid hebben om naar een andere winkel te gaan of op een andere partij te stemmen.

Gast

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door Gast » 05 apr 2004 16:40

Je kan zeggen dat je de prijzen niet onodig hoog mogen gaan stijgen.
Dat heeft ooit wel bestaan maar dat is allemaal afgeschaft.
Je bent vrij om te gaan waar je geld uitgeeft maar waar moet ik naar toe als iedereen mee doet.De horeca kan je negeren maar niet iedereen wil nu eenmaal thuis blijven.
En voor anderen dingen kan je niet anders want zelfs de gemeentes doen hier aan mee.

Dat de politiek die euro ons hebben opgedrongen kan ik niet meer zien als in een vrij land leven.De Denen hebben het beter gedaan om gewoon nee te zeggen in een referenderum .
Voor de Economie is het ook grote onzin .Landen die nu niet mee doen zijn er heus niet slechter van geworden.Wel de EU-landen met sterke munten zoals de Gulden en de Mark omdat we de kosten van voorheen zwakke valuta nu moeten dragen want er zijn geen koersen meer.

GJW2

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door GJW2 » 05 apr 2004 19:42

:( In en in triest vind ik de situatie zoals die nu is. Via onze bonden en minister de Geus krijgen wij geen verhoging en zelfs geen inflatiecorrectie op onze lonen en uitkeringen.

De overheidskosten en alles wat daar voor door gaat stijgen de pan uit. Ziektekosten verzekeringen, huren, belastingen, bijdragen etc. alles wordt duurder.

Hoe kan een gewetensvol iemand nu zeggen dat we geen salarisverhogingen mogen krijgen en zelfs moeten inleveren en zelf de mensen uitbuiten. Nee dan de top van het bedrijfsleven die hebben het beter gezien en laten zich niet voor het karretje van de regering spannen want die hebben wel gezorgd dat ze 10-2--o fin sommige gevallen meer dan 40 procent salarisverhoging kregen.

Op gevaar af voor communist uitgemaakt te worden, ik vind het asociaal en als de heren politici zo doorgaan dan stemt er straks niemand meer en worden de politici wereld vreemd, wat ze nu al zijn naar mijn mening.

Waar blijven eigenlijk onze vakbonden om daar een halt aan toe te roepen en paal en perk te stellen aan het grote graaien?

Dit is dan nog maar in Nederland. Laat staan wat er niet allemaal achter onze ruggen om in Europa gebeurt.

Ik wil er verder niret meer over praten, maar ergerlijk vind ik het wel

Groetjes
G.J. Weinans

wallie
Berichten: 8
Lid geworden op: 03 apr 2004 09:16

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door wallie » 05 apr 2004 21:04

Had Zalm niet gezegd dat het allemaal bij de consument tussen de oortjes zit? Die prijsverhogingen waren onderzocht en waren helemaal niet waar. Klootjesvolk dacht dat de regering hen een oor probeerde aan te naaien maar de overheid is er om onze belangen te beschermen. Denk daar maar aan!
Vooral als er straks weer verdergaande bezuinigingen aan komen omdat "vriend" Zalm een maand of wat terug hoog van de toren stond te blazen omdat Duitsland en Frankrijk boven de 3% kwamen. En nu gaat Nederland zelf die 3% niet halen (0,4% erboven uit) en om het gezicht van Zalm te redden moeten wij de broeksriem verder aanhalen. Alsof ik nog een riem kan betalen?!?!
En het gezicht van Zalm redden?? Laat me niet lachen...lukt zelfs met plastische chirurgie niet meer!
Maak Nederland maar kapot dames en heren politici! En vul in dat traject maar lekker je eigen zakken. Ook het bedrijfsleven heeft hier trouwens een prachtig handje van. En om het allemaal betaalbaar te houden gaan de prijzen omhoog, vooral extra omhoog als de Euro komt maar dat zit tussen onze oortjes. Toch?!?!

OOOP

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door OOOP » 05 apr 2004 21:13

De meeste mensen zijn zelf schuld aan de dure euro.
Ze geven nog steeds makkelijk geld uit als water.
WIJ met z'n allen moeten de winkelier boycotten en alleen kopen wat echt nodig is en dan alleen daar waar dat het goedkoopst is.
En niet vergeten gewoon blijven omrekenen in guldens anders raak je het (euro)spoor kwijt.
Eigenlijk moeten wij weer de prijzen in guldens er bij zetten,dan krijg je te zien dat witlof 8 gulden per kilo kost en meer van die leuke prijsjes.

J. Slim

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door J. Slim » 06 apr 2004 19:09

[citaat]M.i. is de politiek nalatigheid te verwijten omdat zij niet gezorgd hebben voor een goed controle-apparaat op het naleven van het "verdrag van Maastricht".

Is het niet een beetje vreemd dat je niemand hierover hoort? [/Citaat]

Tsja, da's nou politiek. Dit krijg je door dat mensen die er niet voor gestudeerd hebben op verantwoordelijke plaatsen terecht komen. Woon zelf in een gemeente waarin net een nieuw gemeentehuis is neergezet. Betreft een verbouwing van een al bestaand gebouw. Voor het bedrag dat ze daar verbouwd hebben zou ik een pand -gloednieuw- van 2x dezelfde oppervlakte hebben kunnen bouwen. Wat doet de gemeente omdat ze de kosten van het verbouwen wat te laag heeft ingeschat? Juist..die verhoogt de ozb met 30%, en de bewoners draaien voor de misrekening op.

Leuk he dat financiele wanbeleid in dit land..en niemand die die beunhazen aanpakt. Alle ambtenaren moeten minimaal 1 jaar van hun werkzame leven in het bedrijfsleven doorbrengen. Leren ze eens wat verantwoordelijkheid dragen is. Als ik me misreken staan er 10 man op straat en zitten er 10 families zonder eten. Sukkels.
[/b]

Gast

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door Gast » 06 apr 2004 19:35

Alhoewel ik geen vvd'er ben, steun ik wel hun plan om de ozb helemaal af te schaffen. Dan kunnen gemeenten niet meer zo makkelijk geld over de balk smijten en dat compenseren door de ozb te verhogen.

Gast

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door Gast » 07 apr 2004 13:37

Alhoewel ik geen vvd'er ben, steun ik wel hun plan om de ozb helemaal af te schaffen. Dan kunnen gemeenten niet meer zo makkelijk geld over de balk smijten en dat compenseren door de ozb te verhogen.
Eerst zeg je afschaffen maar later zeg je door te compenseren door de ozb te verhogen.Hoe kan je nu iets verhogen als het dan is afgeschaft.

En ik ben het volkomen eens dat poltici eens moeten worden afegerekend op hun beleid .
Eén van de dingen van Fortuyn waar ik wel mee een was.
Wegwezen, want dit is ons belastinggeld wat wordt verspild.
Als het gebeurt dan maar weer ergens anders de boel verknoeien.

wallie
Berichten: 8
Lid geworden op: 03 apr 2004 09:16

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door wallie » 11 apr 2004 10:28

Wegwezen, want dit is ons belastinggeld wat wordt verspild.
Als het gebeurt dan maar weer ergens anders de boel verknoeien.
Das dan toch ook precies wat er gebeurd? Als ze het dan eindelijk ergens een keer te bont hebben gemaakt en deze dames/heren moeten vertrekken dan kom je ze tegen in de Europese politiek, worden ze van wethouder tot burgemeester benoemd elders, worden wethouder in grotere stad of commissaris van de Koningin, enz. enz.

Laten we wel wezen mensen: De dames en heren politici hebben voor zichzelf de zaakjes keurig voor elkaar! Hoe betrokken zou je niet moeten zijn door in deze tijd van bezuinigen te durven aandragen dat de salarissen (vergoedingen!) voor ministers met zo'n 30% zouden moeten stijgen!! Omdat topambtenaren meer verdienen dan hun baas.
Ook een methode: eerst zorgen dat alles onder je meer verdient (wordt je op handen gedragen) en dan zeggen dat je eigenlijk als baas meer dan je werknemers moet verdienen en dit gaat dan ten koste van werkgelegenheid in het bedrijfsleven en belastingverhogingen bij de overheid.
Voor mij mogen ze dit huidige zootje zo aan de kant knikkeren en er een nieuw stelletje zakkenvullers voor neer zetten. Maar dan wel mensen die humor hebben dan halen ze tenminste lachende de centen uit je beurs.
Want als je die Zalm met zijn zure smoel weer ziet verkondigen dat er extra bezuinigd moet worden.......je ziet hem inwendig gewoon lachen!
En dat omdat meneer zo nodig Duitsland en Frankrijk moest terug fluiten. Alles in het belang van het land en het volk daar praten we niet meer over.

Gast

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door Gast » 11 apr 2004 11:00

Wat een kul-verhaal.

Het advies dat ministerssalarissen met 30% moeten worden verhoogd komt niet van politici, maar van een commissie, los van de politiek, die moest onderzoeken of de salarissen redelijk waren.

Op de dag dat het advies bekend werd gemaakt liet minister Zalm meteen weten dat in deze tijden van bezuinigingen de ministerssalarissen NIET verhoogd moeten worden.

En dan wordt er hier nog over gezeurd!

Inter

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door Inter » 11 apr 2004 11:07

Want als je die Zalm met zijn zure smoel weer ziet verkondigen dat er extra bezuinigd moet worden.......je ziet hem inwendig gewoon lachen!
En dat omdat meneer zo nodig Duitsland en Frankrijk moest terug fluiten. Alles in het belang van het land en het volk daar praten we niet meer over.
Dat niet alleen .Hij is de minister die al jaren niks doet aan de hoge bijdrage van Nederland aan de EU .We betalen al jaren veel meer dan we terug krijgen terwijl het bij een hele boel EU-landen het juist andersom is.

Over blunderende politici die elders weer werk krijgen zijn genoeg verhalen.Vaak gaat het dan weer fout.

Inter

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door Inter » 11 apr 2004 11:15

Geplaatst op 11 Apr 2004 11:00 door Gast


--------------------------------------------------------------------------------

Wat een kul-verhaal.

Het advies dat ministerssalarissen met 30% moeten worden verhoogd komt niet van politici, maar van een commissie, los van de politiek, die moest onderzoeken of de salarissen redelijk waren.

Op de dag dat het advies bekend werd gemaakt liet minister Zalm meteen weten dat in deze tijden van bezuinigingen de ministerssalarissen NIET verhoogd moeten worden.

En dan wordt er hier nog over gezeurd!
Dat heb gelijk in dat heb ik elders op dit forum bij gezondheidszorg ook al gezegd.Wie geeft de opdrachten aan hun dan als je zegt dat de regering hier niks mee te maken heeft?
Want dan is wel erg onzinnig om zoiets te gaan onderzoeken als dit toch niet wordt overgenomen.
Deze mensen werken tenslotte ook niet voor niks .
Of het is weer om paar ambtenaren weer op kosten van de belasting aan werk te helpen.

Gast

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door Gast » 11 apr 2004 13:36

Deze commissie had volgens mij een veel bredere opdracht. Ze moesten ook kijken of de sollicitatieplicht voor ex-ministers en ex-kamerleden verSCHERPT moest worden. Daar hoor ik nu niks meer over. Maar ja, als het volk liever z e i k t over salarisverhogingen die toch niet doorgaan, dan hebben de kranten geen interesse meer voor dat wat echt belangrijk is. Wij roepen dus zelf de ellende over ons af door zo te willen luisteren naar zinloze berichten.

Inter

Re: De economie, de euro, en de regering !

Ongelezen bericht door Inter » 12 apr 2004 11:11

Deze commissie had volgens mij een veel bredere opdracht. Ze moesten ook kijken of de sollicitatieplicht voor ex-ministers en ex-kamerleden verSCHERPT moest worden. Daar hoor ik nu niks meer over. Maar ja, als het volk liever z e i k t over salarisverhogingen die toch niet doorgaan, dan hebben de kranten geen interesse meer voor dat wat echt belangrijk is. Wij roepen dus zelf de ellende over ons af door zo te willen luisteren naar zinloze berichten.

Naar boven
Dat het ook nog over iets anders gaat dan die salarisverhogingen klopt ook.Waarvoor voor politici andere regels gelden als voor de rest van de bevolking begrijp ik niet..Alle partijen ,behalve het CDA en VVD (uizonderingen na gelaten) willen dit al jaren veranderen.Dit hoef je dus niet te onderzoeken Gewoon voor iedereen stoppen met deze ongelijkheid .
Dit kan je niet verkopen naar al die WAO`rs en nog veel meer mensen die jaren een baan hebben gehad en nu in de financielle ellende zitten.
Of maar niet spreken wat er nog meer gaat komen.
Maar het lijkt wel dat ze zich zelf beschermen ,om dit steeds maar niet te gaan veranderen.

Gesloten