LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] euro munten verzamelen

Je hebt geen vertrouwen in de euro of juist wel? Geef hier jouw mening.
rommie
Berichten: 14
Lid geworden op: 20 sep 2006 19:18

euro munten verzamelen

Ongelezen bericht door rommie » 02 dec 2009 19:36

Door de euro is het verzamelen van die munten interessant geworden. Vooral die munten uit het Vaticaan/Monaco. Sommige brengen veel geld op! :lol:

Quisquid
Berichten: 292
Lid geworden op: 08 okt 2008 14:17

Re: euro munten verzamelen

Ongelezen bericht door Quisquid » 04 mar 2010 17:52

Een echte verzamelaar verzamelt niet voor de handel of de verkoopwinst. Bovendien brengen de meeste munten - zelfs na tientallen jaren - niet of nauwelijks meer op dan de nominale waarde (en als zij uit de circulatie worden genomen, vaak nog minder), tenzij het zeldzame exemplaren betreft die je meestal niet zomaar bij toeval in je portemonnee tegenkomt als wisselgeld, maar waarvoor je zelf ook een flink aankoopkapitaal neer hebt moeten tellen. En aan wie zou je die munten weer met winst moeten verkopen?
De handelaar van wie je het muntje hebt gekocht, wil dat muntje graag weer terugkopen, maar ónder jouw aankoopprijs. Anders kan hij er zelf niet op verdienen.
Verder is een goede numismatische kennis vereist en dienen de munten, willen ze interessant genoeg zijn, in een excellente "fleur de coin"-toestand te verkeren én te worden gehouden.

En als de collectie een behoorlijke waarde begint te krijgen, zal een kostbaarhedenverzekering ook geen overbodige luxe zijn.

Bedrijven die niet de gespecialiseerde numismaat, maar de massaconsument benaderen om speciale munten aan te verkopen, hebben meestal niet iets dat écht interessant is en snel flink in waarde zal gaan stijgen.

Gesloten