LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kappers BTW verhoging

Je hebt geen vertrouwen in de euro of juist wel? Geef hier jouw mening.
pang
Berichten: 42
Lid geworden op: 29 mar 2004 00:11

Re: Kappers BTW verhoging

Ongelezen bericht door pang »

hehe tijd voor loonmatiging en hogere productiviteit. Verdien eens wat geld voor je baas luiedonders :)

dus dan klopt het toch dat gezien de kosten hoog zijn dat de kappers veel verdienen en dat de btw verlaging ten goede is gegaan aan oa lonen aangezien dat een groot component is? en niet die 2 euro op 75 alleen? wellicht is dat de winst wat de kapsalonhouder aan overhoud na aftrek van alles(slechte management trouwens)
of winst begrip is makkelijk fiscaal en economische gezien we te werken in het boekhouden(.

weet jij toevallig wat de omzet is van de kappersbedrijfstak en hoe die de afgelopen jaren heeft gedragen?

tenslotte dan ik eis openbaring van de loonkosten van de kappers die buitensporig verdienen :)(ben ik tegen hoor hoe kunnen leken nou meediscussieren hoeveel specialisten mogen verdienen)

maar de conclusie is van mij iniedergeval dat ik de hoge kosten in meeste gevallen bij de kapper niet rechtvaardig vind en de verkapte prijsverhoging van 16 % is erg geniepig, want de jaren erna was er telkens de netjes prijsverhogingen toegepast.
Jammer dat je me (nog)niet op andere gedachte heb kunnen brengen wat de hoge kosten rechtvaardigt, maar naar de kapper moet ik nog steeds, want mijn vriendin vertrouw ik nog niet, misschien in de toekomst :) en een simpele kapsel neem

Tevens is zo te zien deze topic totaal niet meer belangrijk aangezien we met zijn 2en zitten te discussieren en hebben ze het zo te zien geaccepteerd

!!!!

Re: Kappers BTW verhoging

Ongelezen bericht door !!!! »

De lonen zijn de laatste paar jaar iets beter geworden, maar is nog steeds geen vetpot hoor.
En ik heb het over netto-winst gehad, dus na aftrek van alle kosten.....
Omzet is in het kappersvak heel erg wisselend net als de kosten.
Kan alleen van gemiddelde uitgaan.
Sommige kapsalons zitten te hoog, maar gemiddeld is dit echt niet het geval.

Gast

Re: Kappers BTW verhoging

Ongelezen bericht door Gast »

Wat zijn die kappers toch zielig,ze verdienen echt niks ? Wel een volwassene knippen en afrekenen en een kind knippen invullen in de boeken.Dus kappertjes hou maar op met zielig doen.

Groeten :twisted:

Gast

Re: Kappers BTW verhoging

Ongelezen bericht door Gast »

zo werkt het niet he. De belasting weet ook wel hoe het in elkaar zit, wil niet zeggen dat er geen zwart geld in omgaat, maar dat is peanuts. Als je eenmaal een belasting controle heb gehad en ze zijn dagen bij jouw de boekhouding aan het doorspitten kom je daar wel achter. Het is niet overdreven maar bv de belasting gaat ervan uit dat er zoveel behandelingen met shampoo uit een literfles gaan en dat gaat voor alle produkten op. Dit is niet alleen in het kappersvak maar ook in bv de horeca, er moeten een x aantal glazen uit bv een fles wijn.

renate1058

Re: Kappers BTW verhoging

Ongelezen bericht door renate1058 »

Ga maar eens na dat een kapster (geen leerling maar eentje boven 23 jaar) per uur al aan loonkosten 70 euro kost.
Die knipt in een uur als het meezit 3 klanten die 20 euro betalen, dat is 60 euro in een uur en daar moet dus geld bij! Op een leerling kapster kan nog wel wat verdient worden maar die moet het tekort van de oudere collega aanvullen. Die oudere collega is zeker nodig om de kwaliteit van het werk te kunnen waarborgen en de jongere kaspers leren daar weer heel veel van.
De belasting oplichten is een optie maar de controles zijn niet mis en als de inkoop niet rijmt met de omzet word ingeschat wat de inkomsten dan wel niet zijn geweest en kan er betaald worden.
De eisen van de administratie worden steeds hoger en een aangifte van de inkomsten worden dan weer afgewogen tegen personeelskosten en geen enkele kapper kan meer loonkosten hebben dan de omzet is en dan snapt de belasting echt snel dat er ergens geld (zwart) verdwijnt.
Er zijn natuurlijk atijd kappers die misbruik maken maar er zijn er vele die echt hun beste beentje voor zetten. Bij ons zijn niet de prijzen verhoogd maar ook niet omlaag gegaan. Wel is er veel meer geinvesteerd in opleiding waar we nu zeker de vruchten van plukken we hebben een erg drukke salon waar we nu ook meer leerlingen opleiden en die verrichten weer hand en span diensten voor die duurdere kapster die dan 4 klanten in een uur kan knippen.
Aan werkgelegenheid hebben wij ons steentje al zeker bijgedragen en dat was mede de opzet van die btw verlaging.

Ik wil met de hand op hart verzekeren dat echt niet elke kapper er misbruik van heeft gemaakt maar rotte appels vind je overal en die mogen wat mij betreft hard aangepakt worden.

Zit je bij je kapper op de stoel vraag er gewoon eens na want een kapper die goed met deze regeling is omgegaan kan je helder verhaal doen.

Gast

Re: Kappers BTW verhoging

Ongelezen bericht door Gast »

mwahhhh uitroeptekentje of je hebt een hele grote K kapsapsalon waar geen kip komt of je verdiend heel veel geld, jij vindt €17 misschien niet veel maar voor een kwartiertje werk vind ik het een hel boel. €68 per uur kosten je kapsters die je in dienst hebt zo ie zo niet, dus daar hou je erg veel aan over, en dan klaag je dat kapsters hun geld niet terug verdienen....... zal aan mij liggen hoor maar dan denk ik dat je 20 man er continue hebt rondhuppellen zonder dat er klanten zijn...
en op een beetje locatie betaal je nog eens het dubbele van die €17 dus niet de eigenaar maar de klant betaald de locatie

lijkt me dat de MNA eens een goed onderzoek moet gaan doen binnen dat kapperswereldtje, volgens mij vallen daar nog wel heel veel boetetjes uit te delen

Gast

Re: Kappers BTW verhoging

Ongelezen bericht door Gast »

Ik verf en knip al jaren mijn eigen haar (langer dan mijn schouders)..Waarom naar de kapper als ik dat zelf kan doen ?
Het is zo eenvoudig om te doen en ik begrijp niet dat sommigen naar de kapsalon gaan voor zoiets. Ok als je een kort haar hebt of een mooi kapsel wil laten maken, maar voor een beetje afknippen en verven hoef je niet naar de kapper, als je een beetje praktisch en dapper bent...

Gesloten