Overweeg je de aanschaf van een elektrische fiets?

Nieuwe fiets gekocht of problemen met jouw scooter? Bespreek hier jouw ervaringen.
Margarita
Berichten: 12
Lid geworden op: 19 mar 2011 23:15

Re: Overweeg je de aanschaf van een elektrische fiets?

Ongelezen bericht door Margarita » 29 aug 2018 14:04

Ik heb mijn tweede e-bike, de eerste (Gazelle) was met een motor in het voorwiel, dat vond ik niet prettig, zwaar aan het stuur en met zijwind lastig. Nu heb ik al een paar jaar een e-bike (Sparta) met middenmotor en dat bevalt veel beter, voelt stabieler en met tillen makkelijker, ik moet nl. in mijn schuur de achterkant optillen om de fiets te stallen, een motor in het achterwiel is daarom voor mij te zwaar.
Hopelijk hebben mensen iets aan mijn ervaring!

newwave
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 dec 2010 14:17
Locatie: Lobith / Zevenaar

Re: Overweeg je de aanschaf van een elektrische fiets?

Ongelezen bericht door newwave » 29 aug 2018 17:38

Het schrapen wordt veelal veroorzaakt door dat de rotor (die het wiel aandrijft) tegen de stator loopt.
De afstand is 1 á 1.5 MM tussen beide, deze afstand is zo klein mogelijk gehouden, om een zo hoog mogelijk rendement te behalen.

Ik heb 4 wielen bij de plaatselijke fietshandel opgehaald die op de schroothoop lagen, ook deze schraapte enigszins.
Na demonteren van het geheel even heb ik even de rotor magneten van los zittend vuil / roestvorming ontdaan, daarna met Epoxy de boel verzegeld zodat roesten niet meer mogelijk is en de motor weer in elkaar gezet.
Klaar !! lopen alle 4 als een zonnetje !!

Normaal, mag u met een nieuwe motor hier geen last van hebben... Ik vind het raar dat de dealer hier niet even naar kijkt.
Het is vaak onwil / onkunde van veel fietsenhandelaren om niet even verder te kijken dan hun neus lang is..

Een behandeling als hierboven omschreven, duurt ongeveer een uur en is goedkoper dan een nieuwe motor te plaatsen met al het nieuwe spaakwerk erbij.. Het merk mag niets uitmaken, direct aangedreven motoren zitten over het algemeen allemaal hetzelfde in elkaar.

Motoren in een middenmotor zijn kleiner maar hebben een hoger toerental waarna het 3:1 wordt vertraagd, ook deze motoren zitten exact hetzelfde ineen als een naafmotor.

pk49
Berichten: 21
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:16

Re: Overweeg je de aanschaf van een elektrische fiets?

Ongelezen bericht door pk49 » 29 aug 2018 21:49

ik heb nu zo'n 7 jaren dezelfde e-fiets en ben net aan de tweede accu begonnen. Door wat rond te kijken op internet heb ik een redelijk goedkope bedrijf in Eindhoven gevonden die de accu reviseerde/van nieuwe cellen voorzag. Regelmatig vallen/breken er stukjes plastic eraf, want de bedieningsorganen zijn van plastic.Dus een rol gaffatape en tube plasticlijm van Pattex altijd bij de hand houden. Klein onderhoud,zoals kettingspannen en smeren, remmen afstellen, is goed zelf te doen. En als je een bepaalde reparatie niet weet uit te voeren dan even op Youtube zoeken. Een nadeel kan zijn dat alles in het engels is.

newwave
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 dec 2010 14:17
Locatie: Lobith / Zevenaar

Re: Overweeg je de aanschaf van een elektrische fiets?

Ongelezen bericht door newwave » 29 aug 2018 22:11

even kopiëren en plakken en dan met Google vertalen, gaat goed op de grammatica na dan.

newwave
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 dec 2010 14:17
Locatie: Lobith / Zevenaar

Re: Overweeg je de aanschaf van een elektrische fiets?

Ongelezen bericht door newwave » 29 aug 2018 22:21

Willemwriter schreef:

" Nadat mijn vrouw met een Ebike van de weg werd gereden door een onoplettend automobilist, kregen we in het ziekenhuis te horen dat ze daar dagelijks (!) minimaal 1 slachtoffer met Ebike onder behandeling kregen... Ik vermoed dat het eerder de verkeersintensiteit (vooral in de grotere steden) is die ouderen op Ebikes parten speelt. Voor ons (beiden 70) in ieder geval geen Ebikes meer, een auto voelt toch veiliger aan. "

Het is algemeen bekend dat er veel slachtoffers vallen onder de oudere weggebruikers met Ebikes. Het reactievermogen t/o van de snelheid is vaak de boosdoener. Vanuit je ooghoeken kunnen kijken is een must in de steden en vaak ook op het platte land. Er zullen andere regels moeten komen ten aanzien van deze weggebruikers.. Maar hoe... Tja..!!??

Plaats reactie