Valys Hoog persoonlijk kilometer budget

Ervaringen met gehandicaptenvervoer? En ben je hier niet tevreden over of juist wel? Geef hier jouw mening.
mirjam geerdink
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 dec 2018 10:20

Valys Hoog persoonlijk kilometer budget

Ongelezen bericht door mirjam geerdink » 13 dec 2018 10:27

Onderstaande vraag heb ik naar de redactie gestuurd maar wellicht zijn er meer mensen die via deze weg zich willen verenigen om dit een eerlijke toewijzing te laten zijn. Graag hoor ik jullie reacties.

Door mijn beperkingen maak ik gebruik van de regiotaxi. Hierdoor heb je gelijk recht op vervoer via Valys voor vervoer verder dan de 7 OV zones (waar de regiotaxi voor is). Jaarlijks krijg je 600 km. Je kunt een aanvraag voor een HPKB doen, dan krijg je 2200 km. Hiervoor gelden heel veel regels. Ik heb een aanvraag gedaan. Deze is afgewezen. Vervolgens heb ik bezwaar gemaakt en dit bezwaar is ongegrond verklaard. Ik ben geholpen door ARAG (via mijn rechtsbijstandverzekering). De juriste die mij helpt heeft al diverse zaken behandeld en nog in behandeling maar alle zaken worden tot nu toe afgewezen op een reden die volgens mij niet terecht is.
De afwijsreden is dat ik met begeleiding (die ik zelf moet regelen) wel met het OV kan reizen. Volgens mij kan op deze manier de aanvraag altijd afgewezen worden. Want iedereen kan met hulp wel met het OV reizen. Het gaat er juist om waarom dat voor mij, en dus ook vele anderen, praktisch niet werkt. De juriste van ARAG heeft tot nu toe nog nooit een bezwaar/beroep gegrond verklaard gekregen en ze twijfelt er ook aan of dat wel lukt met deze afwijsreden.
Er zijn nog wat andere zaken die volgens mij niet kloppen in hun bezwaar, maar dat is te veel om zo op papier uit de doeken te doen.
De juriste zoekt nu uit of er überhaupt wel eens een HPKB wordt afgegeven en waaraan deze persoon dan voldoet om er voor in aanmerking te komen, want daar twijfelen we aan. Daarnaast ga ik op zoek naar mensen die mij kunnen helpen om te kijken of hier een zaak is.
Mijn vraag is of jullie hier eens in willen duiken en vooral ook om van een individuele zaak een collectieve zaak te maken. Als je als collectief optreed en dit aan de kaak stelt wordt het volgens mij serieuzer genomen. Voor mij is het niet mogelijk om uit te vinden wie er een aanvraag heeft gedaan die ook afgewezen is en of we samen kunnen optreden.
Maar de voornaamste reden is dat ik denk dat de afwijsreden niet rechtmatig is en dat met deze reden iedere aanvraag afgewezen kan worden.
Ik wil mijn aanvraag, afwijzing, bezwaar en de afwijzing daarvan zeker naar jullie toe sturen en natuurlijk ook graag met iemand van jullie spreken om te kijken of jullie wat voor mij (en denk ik vele anderen) kunnen betekenen.

Groetjes
Mirjam

mahadma
Berichten: 1887
Lid geworden op: 03 dec 2015 13:52

Re: Valys Hoog persoonlijk kilometer budget

Ongelezen bericht door mahadma » 13 dec 2018 11:57

Dit is het forum, niet de tv redactie, onderaan de pagina staat het adres van de tv redactie.

berndv
Berichten: 6963
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Valys Hoog persoonlijk kilometer budget

Ongelezen bericht door berndv » 13 dec 2018 12:57

Als ik de voorwaarden zo lees dan is het vrij duidelijk. Als iemand met de trein kan reizen, dan krijgt u geen HPKB om met de taxi te gaan. Is er voor u een reden dat u niet met de trein zou kunnen reizen? Zo ja, dan zou het bezwaar daar op gericht moeten zijn, de reden zou dan moeten zijn dat u niet in de trein kunt of mag komen, als u in een rolstoel zit, dan wordt er geredeneerd dat u met de trein kunt, wellicht met hulp bij het in en uitgaan van de trein.
https://www.hoogpkb.nl/kom-ik-in-aanmerking/

Komkommertijd
Berichten: 2212
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44

Re: Valys Hoog persoonlijk kilometer budget

Ongelezen bericht door Komkommertijd » 13 dec 2018 16:05

Voor een collectieve zaak moeten voldoende personen in dezelfde situatie zitten.

Verder proberen ze zoveel mogelijk af te wijzen en dat je alleen met hulp kan reizen houden ze nauwelijks of geen rekening mee.

Arag voerde wel procedure maar was die persoon ook deskundig?
Volgens mijn kun je beter een plaatselijke of als ontbreekt een SP afdeling in jou Regio om hulp vragen, die weten soms wel vaker de weg in dit doolhof en dat zonder kosten.

Plaats reactie