LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
grada
Berichten: 3
Lid geworden op: 29 mar 2005 09:13

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door grada »

Leven wij nu in 2005 of vergis ik mij ? het lijkt er niet op de regels gaan terug naar voor de oorlog. Of zijn wij een dorp geworden van Amerika ? steeds slechter gaat het hiero in Nederland. De mindere delven weer het onderspit en kunnen net als toen geen goede zorg krijgen. Kots misselijk word ik ervan hoe alles met de zorg achter uit gaat, en je nek maar uit steken voor de andere landen kijk eens wat een goed land het is Nederland...behalve voor dr eigen volk. :evil:

[/b]

Inter
Berichten: 791
Lid geworden op: 31 jul 2004 18:28

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door Inter »

Of zijn wij een dorp geworden van Amerika ?
Zij we dat al bijna niet .Maar ja Bakellende kan weer in mei met Bush gaan slijmen want dan komt deze in Nederland.
Haantjes de voorste zijn we na de GB .Dat zie je maar weer in Afganistan.
Wat dit ons allemaal maar niet kost wordt er niet bij gezegd.
Nu weet ik waarvoor we zo moeten inleveren .

grada
Berichten: 3
Lid geworden op: 29 mar 2005 09:13

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door grada »

Inderdaad volkomen met je eens de oudjes liggen dagen in het vuil en uitgedroogt en wie wordt er aan gepakt de verpleegkundige. die willen dit absoluut niet maar ze hebben gewoon geen tijd. Maar de hoge heren vullen hun zakken wel en de mensen op de werkvloer wordt het loon bevroren. Ze moeten eens een maand vertoeven in zo,n zorginstelling en ze vastbinden en als ze de behoefte moeten doen ze eens heerlijk laten zitten.Kijken hoelang ze het volhouden de hoge heren.

g.wennink
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 mar 2005 15:09

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door g.wennink »

Voel me soms afgedankt omdat ik wao heb ben pas 52 en heb hier echt niet om gevraagd Heb soms het gevoel dat de regering de gezonde en de "ongezonde " tegen elkaar opzet de zieken worden steeds duurder daar vragen ze zelf niet om De ziekenfonds wordt voor iedereen duur Laten we a.u.b. solidair blijven voor elkaar.ben niet levensmoe maar soms wel het leven moe .Van deze regering moeten we het niet hebben .Laten we aardiger voor elkaar zijn ongeacht Inkomen of gezondheid .

PV

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door PV »

Waasrom niet iedereen een vast percentage van het bruto inkomen cq uitkering laten betalen(zonder aftrek van kosten zoals hypotheek etc.)
Iedereen betaald dan naar draagkracht.

Zullen ze in Den Haag wel niet goed vinden want dan moeten ze zelf meer gaan betalen

alex111

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door alex111 »

Kijk dat vind ik nou een goede oplossing, iedereen betalen naar draagkracht, heel simpel, de belastingschijven/tarief omhoog, de hypotheken van huizen boven de 300.000 euro niet meer aftrekbaar en we zijn er toch , moet je zien wat een geld er vrij komt, dan eten die rijke stinkers maar een toastje minder kaviaar.

Gast

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door Gast »

en dat is dus ook een idee van niks , jullie schijnen te vergeten dat een echtpaar met pensioen dan dubbel moeten betalen omdat dan gezegd wordt dat ze een goed inkomen hebben , maar omdat ze op leeftijd zijn moeten ze vaak ook meer betalen. en als je de noodzakelijke eenverdieners bekijkt dan sla je de plank volledig mis; waarom? omdat die van een inkomen rond moeten komen maar wel voor twee moeten betalen . dus dan moeten ze eerst de vaste lasten bekijken ,en dan het ziekenfonds berekenen , moet je eens opletten hoe snel ze geld tekort komen. tja, dat werkt dus ook niet.

romade
Berichten: 11
Lid geworden op: 29 mar 2005 23:01

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door romade »

Nou dat idee van Alex is helemaal niet slecht je betaald naar draagkracht dus laten we zeggen
10 of 15% van je brutoloon dan betalen de rijken meer dan die wie minder hebben, zo werkt het toch ook met loonsverhoging willen de rijken toch ook in % hebben of zie ik het verkeerd.
Dus als een echtpaar 2 pensioenen heeft van de man en vrouw dan betalen ze er die 10 of 15 % van dat is toch eerlijk of niet soms.
En dan nog wat wat moeten mensen doen waar kinderen boven de 18 zijn en maar een deeltijd baan hebben zeg maar 20 uur per week werken.
Is niet hun schuld ze krijgen gewoon niet meer vooral jongeren niet die in winkels werken.
Want die worden gewoon voor een paar uur in dienst genomen en thats it. die krijgen niet eens de kans om wat op te bouwen zo. Er zijn zo nog maar 2 type mensen de hele rijken en de hele arme net als vroeger. En de mensen die werken die worden nog harder gestraft want die moeten flink in de buidel tasten om op het werk te kunnen komen want dat wordt ook steeds duurder. Maar dat is toch wat Den Haag wil wij moeten plaats maken zodat zij meer ruimte krijgen om hun leven te lijden die zij willen. Dus weg met de arme maak plaats voor de rijken. Ik heb 3 jongens, hebben gestudeerd maar krijgen geen werk. De middelste is 20
Die krijgt geen werk omdat hij te oud is zeggen de heren directeuren.
Nou dan pak ik me toch aan mijn kop 20 en dan al te oud. In de winkelbranche wel te verstaan
dan. Maar dat is toch te gek voor woorden of niet som’s te oud en te duur zullen ze bedoelen.
Want zij willen steeds meer in hun zak hebben.
De normale werker heeft een loonstop, dus geen loonsverhoging maar bij de hoge heren hebben ze dat weer verkapt zodat ze daar wel weer een flinke duit meer krijgen.
Ik zou zeggen mensen sta op laat je horen, want het is nog altijd zo wie zwijgt stemt toe.

Ps we hebben een voorbeeld gehad de kanker bestrijding waarom moet een dergelijk man die er aan het roer staat zoveel geld verdienen waarom. En dat geld ook voor de sport waarom moeten die zoveel verdienen de clubs gaan er aan kapot dus wij betalen naderhand de rekening.

pascalemarjan

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door pascalemarjan »

even een reactieop Romade: Maar dat is toch wat Den Haag wil wij moeten plaats maken zodat zij meer ruimte krijgen om hun leven te lijden die zij willen. Dus weg met de arme maak plaats voor de rijken.""

Ik ken mensen in mijn nabijheid, die zich hun leven kapot hebben gewerkt wat gespaard, een caravan gekocht aan het water in Friesland (en dat is niet goedkoop, dacht dat ze 20.000 euro hadden betaald) omdat dat beter voor de gezondheid is van beide, i.v.m. de luchtwegen, komt er zo een rijke patser van een projectontwikkelaar die koopt het hele project op en "sotemieterd"iedereen eraf, geeft ze dan nog de tijd van 18 maanden omdat hij dat contractueel is verplicht, waar moeten die 70 caravans naar toe (bijna allemaal 60+ ers die er bijna allemaal voor hun gezondheid staan) en hun laatste centjes hebben geinvesteerd in hun "plekje" en nu 90 % van hun geld kwijt zijn. Dus wat kunnen die Rijken het nu schelen of wij de wat minder bedeelden , altijd door hun uitgebuit, in eens niets meer hebben en met hun gebrekkige gezondheid weer op b.v.hun flatje zitten. en die ontwikkelaars maar lachen , zij hebben als de grote percelen met de luxe dure chalets klaar zijn weer een miljoentje verdiend.

Dus inderdaad >>>>Maar dat is toch wat Den Haag wil wij moeten plaats maken zodat zij meer ruimte krijgen om hun leven te lijden die zij willen. Dus weg met de arme maak plaats voor de rijken.""

pieter7

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door pieter7 »

:cry:
Ik volg al een poosje dit forum.
Blijft bij mij vraag: Hoe kunnen we deze ramp voorkomen en waar blijven de vakbonden? Misschien kunnen die nog eens een actie organiseren, of hebben de bestuurders met hun inkomen hier ook voordeel bij?
Tip: Verhuis naar Belgie, als dat al mogelijk is, daar is de gezondheid perfect geregeld.
Geen wachtlijsten en een gezonde concurentie tussen de artsen onderling. Als je daar een arts niet aanstaat ga je gewoon naar een ander. Hier zijn er veel maatschappen en geen concurentie.
Denk dan eens aan de Nederelandse economie. Heel veel mensen hebben helemaal niets meer te besteden, maak me niet wijs dat de economie volgend jaar nog zal groeien.
Ik maak me grote zorgen om dat eens zo goede Nederland

Gast

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door Gast »

De gezondheidszorg is betaalbaar en altijd betaalbaar geweest.
Momenteel gaat er een heleboel geld naar directeuren en managers die eigenlijk helemaal geen verstand van gezondheidszorg hebben.
Laten we de zorg houden bij degene die er verstand van hebben.
Dus geen bijdrage naar draagkracht, wat is dit voor onzin. Als je veel gebruik maakt van iets, in dit geval gezondheidszorg, moet je gewoon betalen.
We moeten gewoon de top eraf slopen en de overdaad aan medicijnen, die in vuilniszakken, over de toonbank van de apotheek gaan schrappen.
Net als de onverzekerden, die gebruik en misbruik van de gezondheidszorg, gewoon de rekening laten betalen.

randy

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door randy »

Tegenwoordig kun je alleen maar overleven op 3 manieren:
1. je gaat net doen als de overheid, plukken, plukken en nog eens plukken.
2. Emigreren zodat je ook een beter leven krijgt.
3. alles in dit land een paar dagen plat gooien, geen winst voor de rijken !!

aangezien je voor nummer 1 opgeleid moet zijn en voor nummer 3 de lef moet bezitten van de overheid in nummer 1, blijft er nog 1 nummer over : WEGWEZEN !! [/b]

Gast

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door Gast »

diegenen die veel gebruik maken van het ziekenfonds meer laten betalen ; hoe kom je erbij om zoiets te zeggen . leuk voor de bejaarden met een schamel pensioentje . en dan niet vergeten dat zij nederland opgebouwd hebben , hun leven lang zich kapotgewerkt en dan weer bloeden zoals ze al die jaren gedaan hebben. ga toch weg man. laat de rijken maar meer betalen want wij zijn blut , kapot , opgevreten door de nederlandse regering. :evil:

alex222222

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door alex222222 »

[/quote]

Dus geen bijdrage naar draagkracht, wat is dit voor onzin. Als je veel gebruik maakt van iets, in dit geval gezondheidszorg, moet je gewoon betalen. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Man/vrouw laat je nakijken, er is vanaf mijn geboorte premie en aanvullende premie betaald, weet je hoeveel dat bij elkaar is, tot voor 2 jaar nooit gebruik gemaakt van de gezondheidszorg, helaas ben ik aangereden door een af andere "rijke" bravoure Yup in een sportwagen die zonodig met 100 net voor het einde van de bebouwde kom toen ik voor de stoplichten stond, achter op mij moest knallen omdat zoals hij tegen de rechter vertelde dat hij in gesprek met zijn "meisje"was en niet had gezien dat daar een auto stil stond voor de stoplichten, en juist wie kwamen er goed af, juist!!!! die twee, (behalve hij dan die 5 maanden gevangenisstraf kreeg , waarvan 2 voorwaardelijk) en wie heeft een erkende Whippless juist!!! ik en wie verrekt er van de pijn als hij geen pijnstillers krijgt juist !!!! ik, en zou ik dan (G..V..D..) nu voor de gezondheidszorg meer moeten betalen omdat ik er veel gebruik van maak???? (Waar blijven mijn 60 jaar betaalde premie dan ??) man/vrouw zoek eens een specialist op die je hersens na kan zien.

Ik hoop dat de achterban van D-66 dit kabinet laat vallen, en de Pv.d.A samen met de SP en een paar kleine christelijke partijen maar eens aan de macht komen (mijn stem hebben ze) die weten tenminste wat de gewone man toe komt, en laat de meerverdieners dan ook maar meer betalen.

Gast

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door Gast »

Zeker hersenletsel erbij opgelopen. Je snapt het niet he.
Wanneer de hoge salarissen stoppen wanneer de vuilniszakken met medicijnen stoppen, wordt de gezondheidszorg weer betaalbaar.
En inderdaad wie veel gebruik en misbruik maakt van de gezondheidszorg moet betalen. En de premie die u voor de oorlog betaald heeft is vaak een schijntje. De laatste 15 jaar betalen de mensen hiervoor. Daarvoor was het alleen 1 gulden en 0,15 cent aanvullend fonds. En dat opbouwen van Nederland dat kennen we inmiddels wel. Of ze het in hun eentje gedaan hebben en de rest heeft zeker liggen slapen. Hou het ook een beetje leuk voor de volgende generaties.

Inter
Berichten: 791
Lid geworden op: 31 jul 2004 18:28

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door Inter »

En inderdaad wie veel gebruik en misbruik maakt van de gezondheidszorg moet betalen
Dat is niet de juist de weg.Of iedereen er wat kan doe dat hij ziek wordt .
Door gezonde mensen steeds minder te laten betalen (die hebben geen risico of kunnen vaak wel zonder aanvullende verzekeringen) is de soldariteit verdwenen.
Door zieke mensen ,die al minder verdienen of vaak hierdoor alleen maar een uitkering hebben, te pakken ga je het recht van de sterkste hanteren .

Ik heb het dan ook niet over mensen die naast de piste gaan skieen of ander onverantwoordelijke dingen doen waarvoor we als samenleving voor moeten opdraaien .
Als ze dit zo nodig moeten doen sluiten ze maar andere verzekering af.

En nog over die medicijnen te hebben .Het weggooien is al lang beperkt omdat men de eerste keer een kleinere hoeveelheid krijgt .
Als deze medicijnen men wel bevalt krijgt men pas de rest .

Gast

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door Gast »

[quote]

Zeker hersenletsel erbij opgelopen. Je snapt het niet he.
Wanneer de hoge salarissen stoppen wanneer de vuilniszakken met >>> >>>>>>>




Nooit van sollidariteit gehoord zeker, en trouwens ben zelf altijd ondernemer geweest en ik kan je vertellen dt ik 40 jaar terug al net zoveel premie betaalde als sommige gezinnen nu,
En mijn voorouders hebben ook nooit aan de volgende generatie's gedacht, (en als de volgende generatie's bestaan uit zulk soort mensen als jij bent, dan hoeft het voor mij ook niet, ) en je moest je schamen wij ouderen hebben inderdaad gezamelijk Nederland weer opgebouwd uit de puinhopen van de oorlog, er een gezond land van gemaakt, en moet je nu zien, de volgende generatie wat voor puinhoop ze er van maken, Spoorwegen verkwanselt, Posterijen verkwanselt en verder alle staats bedrijven, gezondheidszorg uitgehold, en zoals ik hier eerder in dit forum las gaat de (niet de mijne) regering wettelijk geregelde genocide plegen op de ouderen, zieken, gehandicapten, want als het geld kost dan moeten ze maar langzaam de "pijpelaar" uit gaan dat kost niet zoveel.Het is toch een schande als ik lees dat een kankerpatient of iemand met een byzondere ziekte geen medicijnen kan krijgen omdat ze te duur zijn.
Inderdaad die topsalarissen in de gezondheidszorg moeten verdwijnen maar dat is een druppel op een gloeiende plaat, laat de regering maar een paar miljard meer uittrekken voor de gezondheidszorg, er is geld zat, dan maar geen militairen naar het buitenland, de helft van de ambtenaren eruit, op wachtgeld zijn ze altijd nog goedkoper, kunnen ze zelf eens zien wat het is, al die regeltjes die ze zelf uitvinden om hun baantje te houden, geen snoepreisjes meer voor de regering, enz.
Trouwens als je een beetje kunt hoofdrekenen dan zou je moeten zien dat ik niet van voor de oorlog ben

Pessimistje

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door Pessimistje »

Leuk gast :D , dat je noemt dat jullie het land weer hebben opgebouwd na de oorlog, daar zijn we jullie ook zeer dankbaar voor, maar kun je me vertellen wat dat met de zorgkwestie te maken heeft? Die oorlog is helemaal niet relevant in deze kwestie en dat jullie het land daarna weer hebben opgebouwd ook niet. We hebben het hier over het nieuwe zorgstelsel en niets anders 8) .

Heel fijn dat er, door de ouderen en mensen die van zorg afhankelijk zijn, wordt gerept dat we sociaal moeten zijn, als er maatregelen worden getroffen zoals nu in de zorg, waardoor men zelf de portemonnee moet trekken. Maar ben dan zelf ook sociaal op andere draagvlakken die jullie eigen beurs niet raken. Maar wat zien we dan :( ? Dan vertoont men hetzelfde asociale gedrag als anderen :x , zodra anderen vragen om een beetje sociaal te zijn over iets wat hen niet treft, dan weigert men koppig een bijdrage te geven. topics genoeg hier bij radar die dit standpunt onderstrepen.

Ik vind dat de huidige gedachtengang van de meeste mensen weinig met sociaal zijn te maken heeft, eerder tot het asociale af. Het heeft meer weg van ikke, ikke, ikke en de rest (de huidige generatie werkenden) kan stikke.

Genoeg gepreekt, terug naar het onderwerp. Ik ga nu even het standpunt van de overheid opnoemen, dit is niet mijn standpunt overigens. Als je van de zorg gebruik maakt, is het normaal dat je er zelf deels voor mag opdraaien. Vanaf 2006 zal er een basisverzekering voor iedereen komen, waar eenieder zich verplicht voor moet verzekeren. Kosten ± € 1.100 per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis. Daarnaast kan eenieder zich bijverzekeren tegen allerlei andere zaken. Maakt men geen gebruik van de zorg, kan men € 250,- terugkrijgen.

Nu de mijne. Dat er een basisverzekering komt waarvoor iedereen zich verplicht moet verzekeren, is mijns inziens niet slecht. De vraag of iedereen hetzelfde bedrag daarvoor moet betalen voor die basisverzekering of dit bedrag afhankelijk te maken van het inkomen, laat ik even in het midden. Het idee om dit afhankelijk te maken van het inkomen is op zich is niet slecht, want daardoor worden de armeren in de samenleving tenminste wat ontzien en daarvoor mogen de rijksten in onze samenleving best wat dieper in de buidel tasten, maar dat is mijn persoonlijke mening.

Dan de extra verzekeringen, ook daar valt wat voor te zeggen. Ook hier is de nieuwe opzet niet eerlijk. Dat een doorsnee gezin zich bijverzekert voor een aantal niet noodzakelijke voorzieningen en dat dit hun geld kost, vind ik niet meer dan normaal. Alle niet noodzakelijke extra verzekeringen die iemand neemt, mogen de persoon in kwestie geld kosten, want als een onderdeel dat men bijverzekerd niet echt noodzakelijk is, waarom verzekert men er zich dan tegen? Een reden kan zijn van als men het eens nodig zou hebben, dan komt men dan niet voor onaangename rekeningen te staan, maar derhalve mag zo'n extra verzekering dan ook volledig bij de persoon in kwestie in rekening worden gebracht.

Blijft de groep over die echt voor altijd afhankelijk is van de zorg op onderdelen die niet onder de basisverzekering vallen (lees, die echt niet zonder extra zorg kunnen). Tot deze groep behoren dus niet de mensen die bijvoorbeeld een sportblessure hebben en dan tijdelijk even afhankelijk zijn van de fysiotherapie e.d. Dat mensen die volledig afhankelijk zijn van de extra zorg voor ontzettend hoge kosten komen te staan, vind ik niet normaal, sterker nog, dat de overheid deze mensen zelf voor de kosten wil laten opdraaien, doet mij het schaamrood :oops: op de wangen staan. Hoe bekrompen kun je zijn, juist voor deze mensen zou er een vangnet moeten komen, waardoor de extra kosten voor deze groep zo beperkt mogelijk kunnen blijven.

Let wel, voorwaarde moet wel zijn dat iemand daadwerkelijk permanent afhankelijk is van die extra voorziening. Er moet worden voorkomen dat mensen onterecht gebruik kunnen maken van dit vangnet en de kosten daardoor hoger laten worden dan noodzakelijk. Hoe men kan controleren of iemand afhankelijk is van de zorg, laat ik hier even in het midden, dat kan bijvoorbeeld middels controle, een brief van de verzorgende specialist of iets dergelijks. Om die groep van de zorg afhankelijke mensen te onzien, zouden deze kosten verdeeld mogen worden over de bevolking, dat zou pas sociaal zijn.

Het is niet alleen sociaal, het is zelfs een voorziening met vooruitziende blik. Niemand gunt een ander dat iemand volledig afhankelijk wordt van de zorg. Helaas zijn dromen bedrog, want jaarlijks zullen er telkens mensen zijn die afhankelijk worden van de zorg. En dan is dat vangnet er ook voor deze ongelukkige personen en krijgen deze dan tenminste niet een enorme lastenverzwaring, afhankelijk van de zorg zijn is al erg genoeg.

Een paar dingen ben ik volledig met U eens, de ambtelijke molen is zo inefficiënt als het maar kan, er worden miljarden over de balk geworpen, maar jammer genoeg geen haan die ernaar kraait. Dat ze die molen eens gaan aanpakken en dat geld wat daar bespaard kan worden dan maar gaan gebruiken voor de broodnodige voorzieningen zoals zorg. Dan heeft men al een groot deel van het budget van het vangnet, waardoor mensen niet zoveel extra hoeven te betalen.


Groetjes,

Pessimistje

pascalemarjan

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door pascalemarjan »

Pessimistje

Kijk dat is voor mij ook de oplossing, bravo

romade
Berichten: 11
Lid geworden op: 29 mar 2005 23:01

Re: basisverzekering tegen ziektekosten per 1-1-2006

Ongelezen bericht door romade »

Wij mensen worden nu van de overheid ziek en zieker dan men denkt.
Wat Pessimistje zegt kan ik me ook wel goed in vinden.
Maar zolang die zware top er overal in zit zal het wel nooit veranderen.
Er waren mensen die hadden gehoopt dat de achterban van D66 het paas akkoord
Niet zouden steunen wat was balkenende daar toch bang voor hebben ze D66 maar
Gerust gesteld dat er meer geld vrijkomt voor het onderwijs maar ze hadden het ook voor
De gezondheid zorg kunnen geven maar nee dat doet zalmpje en balkie niet.
Maar D66 is er ingetrapt en balkie is weer blij kan hij nog even doorgaan met wat hij wil.
De arme nog arme maken.

Gesloten