LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Een uitzending over de psychiatrie?

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door S. » 26 aug 2008 17:52

Zo zo, dat zijn sterke woorden: Totale vernietiging van de psychiatrie...

Maar wat voor alternatief heb jij te bieden voor de mens in psychische nood?
En vergeet niet dat je met dianetics ook psychiatrie bedrijft. Tenminste, zo zie ik het.

Arjan Dokelaar
Berichten: 197
Lid geworden op: 28 jul 2008 21:30

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door Arjan Dokelaar » 26 aug 2008 18:53

We weten nu iig. hoe het niet moet ;)

Mensen 6 maanden in een isoleercel opsluiten en met zware psychiatrische medicijnen injecteren omdat hij of zij zich verzet tegen de in zijn of haar onrechtmatige opsluiting (want de patiënt heeft feitelijk niets misdaan) dat is toch wel vreemd, of niet?

Hoe kom je er op? Ik begrijp het nog steeds niet hoe psychiaters tot zulke afschuwelijke onmenselijke daden kunnen komen...

Er zijn gelukkig ook een handvol 'goede' psychiaters en er zijn alternatieven die véél beter werken dan medicijnen en barbaarse behandeling.

Maar die leveren geen geld op :/ dus die komen er niet door.

Zie het Soteria Project bijvoorbeeld, 90% van alle schizofrenie patiënten kan daarmee op een 'humane' wijze zonder medicijnen echt herstellen en ook voor acute gevallen werkt het even goed zo niet beter dan conventionele medicinale behandelingen.

En een groot voordeel: je kunt echt herstellen en weer een normaal mens worden en er is veel minder terug val.

Zo zijn er nog zat alternatieven die het beter doen dan conventionele behandelmethoden maar die maken óf een psychiater als 'arts' overbodig óf leveren geen geld op voor de farmaceutische industrie.

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door S. » 28 aug 2008 20:08

Ik denk dat het zo is dat er een handvol slechte psychiaters zijn in tegenstelling tot mijn overtuiging dat de meesten van hen van goede wil, en deskundig zijn.
In mijn omgeving hebben de mensen die de hulp van een psych. kregen hier baat bij gehad. Het ligt ook aan jezelf. Wil je echt werken aan jezelf en blijf je niet de verantwoording bij een ander leggen. Want in feite zul je bij mentale problemen vooral zelf je best moeten doen. De eventuele medicatie is er slechts ter ondersteuning. Vaak wordt wel teveel van medicatie verwacht, naar mijn idee. Het zijn geen wondermiddelen.
En zoiets als schizofrenie; daar noem je nogal wat.... Ik weet niet in hoeverre je hier ooit van kunt herstellen.
Maar ik ben dan ook geen deskundige.

Maar even een vraagje; in je site komt ook al die dramatische voorbeelden van platgespoten en gesepareerde mensen voor. En nou vraag ik me af; welke ervaringen heb jijzelf met de psychiatrie? Dit hoeft niet noodzakelijkerwijs eigen ervaringen te zijn. Het kan ook via je werk, want je bent toch sociaal medewerker, als ik me niet vergis?
Laatst gewijzigd door S. op 29 aug 2008 10:41, 1 keer totaal gewijzigd.

Arjan Dokelaar
Berichten: 197
Lid geworden op: 28 jul 2008 21:30

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door Arjan Dokelaar » 28 aug 2008 22:37

ik heb vanuit mijn werk enige binding met de psychiatrie en heb veel verhalen te horen gekregen en wat je schetst dat er een 'paar rotzakken' tussen zitten ipv. dat de meeste psychiaters kwader trouw zijn, dan kun je gewoon niet hardmaken als je het op een eerlijke en neutrale manier zou bekijken.

neem nu al om te beginnen het feit dat mensen met een depressie worden wijsgemaakt dat zij een hersenziekte hebben. Dat is gewoon bedrog. dat kun je absoluut niet ontkennen.

mensen zijn massaal gaan geloven in serotonine, stofjes in de hersenen die de oorzaak zijn voor de depressie. Dat is een leugen!

en hoeveel psychiaters doen dat? vrijwel allemaal toch?

Zo is het ook met schizofrenie, want zonder medicijnen kun je dus WEL herstellen. En ook met ADHD, dat bij kinderen in de meeste gevallen door de psychiater aangeleerd wordt!

dat zeg ik niet allemaal, dat zeggen professoren en hoogstaande artsen.

Je kunt het wetenschappelijk niet ontkennen dat de psychiatrie ons allemaal ongelooflijk veel kwaad doet.

een depressie epidemie, dat komt voort uit de psychiatrie. het is heel logisch dat dit kan ontstaan wanneer je mensen leert dat het een hersenziekte is waar ze zelf niets aan kunnen doen dan medicijnen nemen en herstellen.

ze voelen zich geholpen ja, en zijn dus blij. maar ze worden wel bedrogen, en als je neutraal bent en kijkt naar de gevolgen dan is het hartstikke slecht voor iedereen.

het kost biljoenen euro's per jaar, het maakt mensen op termijn ziek en zwak, het zorgt voor een domino effect waarin steeds meer mensen geest veranderende ziek makende medicijnen gebruiken.

en ik geloof niet dat daar een goede intentie achter zit. ik denk persoonlijk dat psychiaters een gebrek hebben, ze hebben een beperkte visie en dat zie je overal in terug.

de holocaust komt voort uit de psychiatrie, en dat is geen oude koeien uit de sloot halen. van het verleden moet je leren, psychiaters die komen op ideeën om mensen massaal uit te roeiien. dat zit in hun natuur.

psychiaters, althans de meeste 'conventionele' psychiaters hebben kwade geesten. je kunt dat echt niet aan ze af zien, het zijn gewoon mensen. moordenaars etc. hebben ook kwade geesten maar psychiaters werken op hoog niveau.

ze maken mensen massaal ziek, ze martelen mensen zonder mededogen, dat heb ik van nabij gezien, keer op keer bij talloze patiënten die niets misdaan hadden. om niets.

psychiaters mankeren iets, en dat is niet zoals een gestoorde iets mankeert, ze mankeren iets in hun 'hart'

daarom ontbreekt 'liefde' 'respect' 'mededogen' 'compassie' 'eerlijkheid' uit de leerboeken van de psychiatrie die psychiaters opleiden.

er zijn uitzonderingen, goede en eerlijke psychiaters die er wat aan willen doen. zij hebben het vaak zwaar om tegen de kwade psychiatrische macht op te boksen en die mensen die verdienen respect.

Arjan Dokelaar
Berichten: 197
Lid geworden op: 28 jul 2008 21:30

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door Arjan Dokelaar » 29 aug 2008 09:03

psychiaters maken de wereld ziek. voor een paar biljoen per jaar en sociale controle

ze handelen op basis van idealen, en dat is in essentie niet anders dan een racist die handelt op basis van zijn idealen.

ze hebben geen respect voor mensen, geen compassie.

ik zal je vertellen, op de PAAZ afdeling van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem stond enkele jaren geleden in de folder die patiënten ontvingen nadrukkelijk vermeld: 'liefde is verboden op de afdeling'

liefde maakt mensen sterk, psychiaters maken mensen zwak. ze hebben een steeds grotere invloed op ons allemaal, steeds meer mensen slikken hun verzwakkende pillen

Ook antidepressiva maken mensen zwak, zie bijvoorbeeld het volgende bericht:

http://www.psychiater.nu/overige/antide ... edrag.html

psychiaters hebben steeds meer controle over de mensheid en ik denk dat dat een bedreiging is voor ons allemaal.

psychiaters zijn van uit de basis ziekmakers, geen beter makers ook al lijkt dat soms zo.

ik zie de psychiatrie als een ziekte van de samenleving, een tumor die zich voed op de geest van mensen en steeds groter wil groeien zonder zich te bekommeren om de gevolgen.

Da silva
Berichten: 719
Lid geworden op: 31 jul 2008 09:01

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door Da silva » 29 aug 2008 10:30

Arjan,draaf je nu niet een heel klein beetje door?
ik zal je vertellen, op de PAAZ afdeling van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem stond enkele jaren geleden in de folder die patiënten ontvingen nadrukkelijk vermeld: 'liefde is verboden op de afdeling'
Je begrijpt toch hoop ik ook wel dat hier sex mee bedoeld wordt he? :D

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door S. » 29 aug 2008 11:15

Depressie lijkt me wel een beetje de ziekte van deze tijd en wat vooral de rijkere werelddelen treft.
Hard maken kan ik dit niet, want dan moet ik er allemaal statistieken op na gaan slaan. En bovendien heb ik er ook geen behoefte aan om een wetenschappelijke onderbouwing te plaatsen op een consumenten-forum, waarbij het vooral om de beleving van mensen draait en niet om de feiten.
(Zou ook niet weten waar ik al dat wetenschappelijke moois zou moeten vinden, en al had ik het dan gevonden, is het nog verrekte moeilijk om zulks juist te interpreteren. :wink: )

En serotonine bestaat, neem dat maar van mij aan. Want er zijn stoffen die in de hersenen voor prikkeloverdracht zorgen. En daar spreek jij jezelf dan weer in tegen, aangezien een middel als paroxetine anders ook niet zijn, volgens jou, kwalijke werk kan doen.Wanneer serotinine niet bestaat, zou dit middel gewoon het lichaam verlaten zonder dat het iets met je gemoedstoestand doet. Ook liefde zou zonder prikkeloverdracht overkomen als huichelarij en sex zijn dan slechts een paar lullige gymnastiekoefeningen.:P
Ik denk wel dat veel mensen teveel geloven in de heilzame werking van antidepressiva en dat deze middelen ook behoorlijk schadelijk kunnen zijn.
Ook ik weet van iemand in mijn omgeving die hier bijna niet mee kan stoppen. Het afbouwen kan een hele klus zijn. Zelf zou ik dan ook nooit met dit middel durven te starten. Al moet ik daarbij vermelden dat ik nog nooit depressief ben geweest en dan heb je natuurlijk wel makkelijk spreken.
Denk ook dat depressieve mensen het meest gebaat zijn bij positieve aandacht en begrip en dat een evt medicijn op de 2e plaats hoort te komen om slechts ter ondersteuning te dienen. Om extreme angsten of wanhoop te dempen.

Maar wat jij nu doet met je nogal heftige mening over de psychiaters is de boel flink uit zijn verband trekken, en daar maak jezelf niet geliefder en geloofwaardiger mee...
Wat denk aan het spreekwoord; zoals de waard is, vertrouwd hij zijn gasten. :wink:

Arjan Dokelaar
Berichten: 197
Lid geworden op: 28 jul 2008 21:30

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door Arjan Dokelaar » 29 aug 2008 12:58

Je begrijpt toch hoop ik ook wel dat hier sex mee bedoeld wordt he? Very Happy
Dan zou dat er wel staan toch? Ik weet dit omdat een oudere jongen en een meisje van 19 verliefd werden op elkaar en dat het eigenlijk niet mocht. Ze werden streng gecontroleerd en ze mochten eigenlijk niet bij elkaar zijn dus het werd gedoogd.

Het meisje en de jongen hadden het daar moeilijk mee.

Arjan Dokelaar
Berichten: 197
Lid geworden op: 28 jul 2008 21:30

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door Arjan Dokelaar » 29 aug 2008 13:07

Misschien weten psychiaters niet wat ze doen... de woorden liefde, respect, compassie e.d. komen ook niet in de leerboeken van de psychiatrie voor.

Prof. Dr. J.J.L Derksen zegt het ook:

Psychodiagnostiek en psychopathologie zijn met behulp van de fameuze DSM (Diagnostic and Statistical Manual of mental disorders) verworden tot classificatie, ordening van de buitenkant zonder enige betekenis voor een diepgaande behandeling en zonder enig inzicht in de werkingsmechanismen van stoornissen. Dezelfde wetenschappelijke ontwikkelingen hebben behandelprotocollen gefabriceerd die de behandelaar reduceren tot een technicus in plaats van een clinicus. DSM etiketten plakken en een protocol volgen is het adagium, werkt het ene protocol niet dan probeert men het andere. De complexiteit die eigen is aan psychische problemen en aan de behandeling is volledig van tafel verdwenen en krijgt ook in de opleiding tot psychiater nauwelijks een kans.

Antidepressiva, ADHD medicijnen, etc. etc. dat zijn geen onschuldige vitamine pillen. Mensen blijven stug geloven in de onzin die psychiaters ze vertellen, en of de psychiater het nu zelf beter weet of niet, ze bedriegen je.

Een hersenafwijking is geen oorzaak voor ADHD, dat is een leugen! Evenals het een leugen is dat een biochemisch onbalans de oorzaak is voor een depressie.

Jij, jouw psyche, die controleert/bestuurt jouw hersenen. Die laat serotonine aanmaken of niet. Niet andersom.

Daarmee zijn de meeste psychiaters al ter kwader trouw. Want de medicijnen maken ons zieker en zwakker, dat is gewoon een feit. Het 'nemen van medicijnen' opzich maakt je al zwak.

Misschien zijn psychiaters gewoon te dom, of komt het neer op een 'beperkte visie'. Op de korte termijn profiteren en niet kunnen zien welke impact hun handelen heeft op grote schaal en de lange termijn.

Psychiaters hebben mogelijk een gebrekkige visie waarmee ze mensen niet kunnen helpen maar het wel zo graag willen. Misschien geloven ze zelf net zo hard in die pillen als de patiënten moeten doen, omdat ze niet beter weten of kunnen.

Hoe je het ook wend of keert, je ziet gewoon dat ze iedereen steeds zieker en zwakker maken en dat is zo ongelooflijk zonde vind ik.

Ze helpen de mensheid ten gronde, of ze het nu bewust doen of niet. Het blijft gewoon een bedreiging voor ons allemaal en daarmee een kwade praktijk.

Ze verdienen biljoenen per jaar, dat is een motief. Ze verkrijgen sociale controle als iedereen verslaafd is aan hun pillen, dat is ook een motief.

Maar hoe ze tot zulke gruwelijke dingen kunnen komen? Want het zijn toch ook mensen? Ik weet het nog steeds niet.

angel1978
Berichten: 6563
Lid geworden op: 30 aug 2005 11:08

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door angel1978 » 29 aug 2008 13:15

Volgens mij is er hier iemand rijp voor een psychiater :wink:

Arjan Dokelaar
Berichten: 197
Lid geworden op: 28 jul 2008 21:30

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door Arjan Dokelaar » 29 aug 2008 13:22

Zoals Tom Cruise ook zegt: verdiep je eerst in de materie voordat je dergelijke uitspraken doet. Ik begrijp wel dat wat ik zeg nogal heftig over komt, maar wat nu als er een kern van waarheid in zit. Kun je dat niet begrijpen of wil je dat niet?

angel1978
Berichten: 6563
Lid geworden op: 30 aug 2005 11:08

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door angel1978 » 29 aug 2008 13:35

Ik begrijp wel dat wat ik zeg nogal heftig over komt, maar wat nu als er een kern van waarheid in zit.
Je draaft compleet door. Kunt het niet hard maken. Komt alleen met oneliners zonder onderbouwing en je denkt echt dat ik dat moet gaan weerleggen :?

Arjan Dokelaar
Berichten: 197
Lid geworden op: 28 jul 2008 21:30

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door Arjan Dokelaar » 29 aug 2008 14:06

Komt alleen met oneliners zonder onderbouwing en je denkt echt dat ik dat moet gaan weerleggen Confused
Ach, het is gewoon vervelend om te zien hoe mensen zo dom kunnen zijn en stug blijven geloven in de mensen die ze ten gronde richten en misbruik van ze maken.

Ik zal proberen om enkele zaken duidelijk te stellen.

Als je een depressie hebt, wat zegt een psychiater dan tegen je? Die vertelt je dat je een biochemisch onbalans hebt in je hersenen en dat medicijnen die weer moeten herstellen.

Maar hoe komt het dan dat ook ADHD kinderen antidepressiva krijgen om die veronderstelde hersenafwijking te behandelen? (link) antidepressiva zijn nu dan wel verboden voor kinderen inmiddels maar Strattera, de opvolger van Ritalin dat is Prozac in een andere verpakking. (link)

Psychiaters gebruiken in hun propaganda voor antidepressiva vergelijken met een placebo, waarin een positief effect naar voren komt bij het gebruik van antidepressiva. Maar ze verzwijgen opzettelijk de tests met een ACTIEVE foppil, waarin er geen enkel verschil is in effect.

Een actieve foppil werkt dus even goed als antidepressiva die vermeend een hersenziekte moet herstellen. (link)

Hoe kan dat? Vraag je dat eens af. Dat kan omdat je jezelf kunt herstellen, dat is toch wel duidelijk lijkt me? Jij zelf, jouw psyche, die controleert welke stofjes je aanmaakt, hoeveel en wanneer. Niet anders om.

Psychiaters die gaan er namelijk vanuit dat de structuur van je hersenen vast is. En dat psychische problemen eenvoudigweg voortkomen uit een afwijking van de oorspronkelijke structuur van de hersenen.

Maar dat hebben ze fout. Dat blijkt uit een recent wetenschappelijk onderzoek (link)

Mensen worden dus massaal bedrogen. Dit is nog maar het tipje van de sluier.

Psychiaters weten niet hoe antidepressiva werken. Ze weten ook niet hoe antipsychotica werken (link) Het enige dat ze zeggen te weten is dat de medicijnen hulpvol kunnen zijn. Dat is toch een schande?

Antidepressiva veroorzaken ernstige bijwerkingen, ze maken mensen zwak. Ze zorgen voor meer zelfmoorden blijkt uit klinische studies (daarom zijn ze ook verboden voor kinderen) en ze zijn verslavend en maken mensen afhankelijk van psychiaters. (link)

Psychiaters bedriegen ons wederom massaal. Of ze nu zelf misleid worden, een foutje maakten, of niet beter weten etc. etc. dat doet er niet toe. Psychiaters bedriegen je.

Ze doen het voor alsof de medicijnen onschuldig zijn. Maar dat is allerminst het geval.

Antipsychotica is bijvoorbeeld dodelijk (link) een ook ADHD medicijnen hebben fatale risico's. (link) Het zijn geen onschuldige pilletjes. Antipsychotica zorgt bijvoorbeeld voor een vroege dood en heeft zeer heftige (soms fatale) bijwerkingen. enkele daarvan zijn tardieve dyskinesie, maligne neuroleptica syndroom en nog veel meer.

Ze beperken de geest en maken je chronisch ziek. Ze zorgen er voor dat je niet meer zonder kunt.

Dat is toch heel erg slecht? Er zijn wel degelijke alternatieven zoals het Soteria Project laat zien. Dus wanneer psychiaters je de veel gehoorde vraag stellen "wat moeten we dan doen", dan bedriegen ze je wederom. Want er zijn wel alternatieven, maar die leveren geen geld en macht op en worden verdrukt door de gevestigde psychiatrische macht.

Dit is nog maar een heel klein tipje van de sluier. Psychiaters doen zo veel verschrikkelijke dingen die het daglicht niet kunnen verdragen.

Het zijn gewoon over het algemeen bedriegers en ze maken de mensheid steeds zieker.
Laatst gewijzigd door Arjan Dokelaar op 29 aug 2008 14:43, 1 keer totaal gewijzigd.

Arjan Dokelaar
Berichten: 197
Lid geworden op: 28 jul 2008 21:30

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door Arjan Dokelaar » 29 aug 2008 14:30

Overigens voor wat betreft een depressie. Dit is wat ik er van denk:

Als je depressief bent kan het een complexe oorsprong hebben, maar vraag jezelf eens af: als het leven niet meer boeit, wat boeit je de narigheid dan? Dan voel je niets, dan boeit het dus niet.

Hat gevoel dat je hebt als je depressief bent dat zegt wel wat, het is een uitting van jezelf dat je het beter wil hebben. Dus het betekent dat er de wil is voor verbetering, en dan is alleen de 'initiator' nog nodig voor je zodat je weer kunt geloven dat je je ok voelt.

Pillen kunnen je stabiliteit geven, net zoals een mooie steen dat kan zijn voor een kind of handoplegging van Jomanda voor iemand anders.

De kern van het alles is 'overleven' denk ik, dus dat je je depressief voelt is een uitting van de wil om tot verbetering te komen, essentieel om in leven te blijven.

Zonder die wil is er immers geen leven mogelijk. Dus het is heel goed juist, en als je het goed begrijpt kan het je veel goeds opleveren denk ik.


Dus hoe je het ook wendt of keert, Jij zelf kan jezelf herstellen en weer goed laten voelen met jouw denken en psyche. Er is GEEN ziekte, echt niet! Dat is 100% zeker.

Als je dat begrijpt, kun je niet depressief worden.

angel1978
Berichten: 6563
Lid geworden op: 30 aug 2005 11:08

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door angel1978 » 29 aug 2008 14:33

het is gewoon vervelend om te zien hoe mensen zo dom kunnen zijn en stug blijven geloven in de mensen die ze ten gronde richten en misbruik van ze maken.
oneliner 1
Als je een depressie hebt, wat zegt een psychiater dan tegen je? Die vertelt je dat je een biochemisch onbalans hebt in je hersenen en dat medicijnen die weer moeten herstellen.
oneliner 2
Maar hoe komt het dan dat ook ADHD kinderen antidepressiva krijgen om die veronderstelde hersenafwijking te behandelen? (link)
leuk, maar die link zegt helemaal niets.. een vraagformuliertje :?
Maar ze verzwijgen opzettelijk de tests met een ACTIEVE foppil, waarin er geen enkel verschil is in effect.
leuke oneliner, maar hier mis ik de link !
Hoe kan dat? Vraag je dat eens af. Dat kan omdat je jezelf kunt herstellen, dat is toch wel duidelijk lijkt me? Jij zelf, jouw psyche, die controleert welke stofjes je aanmaakt, hoeveel en wanneer. Niet anders om.
Mijn psyche doet vrij weinig... maar het is me duidelijk waar je dat beeld vandaan hebt -> scientology
Psychiaters die gaan er namelijk vanuit dat de structuur van je hersenen vast is. En dat ziektes dus eenvoudigweg een afwijking van de oorspronkelijke structuur zijn.
oneliner hoeveel ?
Mensen worden dus massaal bedrogen. Dit is nog maar het tipje van de sluier.
ik stop met tellen denk ik !
Psychiaters weten niet hoe antidepressiva werken. Ze weten ook niet hoe antipsychotica werken (link)
heb je ook nog andere bronnen of kan je alleen linken naar je eigen teksten ?

link ( eigen site ), link ( eigen site )

Ben je je eigen site aan het spammen of ????

angel1978
Berichten: 6563
Lid geworden op: 30 aug 2005 11:08

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door angel1978 » 29 aug 2008 14:35

Dus het betekent dat er de wil is voor verbetering, en dan is alleen de 'initiator' nog nodig voor je zodat je weer kunt geloven dat je je ok voelt.
laat me raden: die initiator vind je in de scientology ???

Da silva
Berichten: 719
Lid geworden op: 31 jul 2008 09:01

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door Da silva » 29 aug 2008 14:40

Okay Arjan,vertel jij me dan eens wat iemand die "depressief" wordt verkeerd doet.
Als je dat begrijpt, kun je niet depressief worden.
En wat je zegt klopt,het is in een inrichting niet toegestaan relaties te onderhouden,maar vergeet niet dat dit ook dient ter bescherming van de patient.
Je kunt je misschien wel voorstellen dat een manisch patient behooefte heeft aan sexueel contact aangezien ongeremd sexueel gedrag bij het ziektebeeld behoort?

Arjan Dokelaar
Berichten: 197
Lid geworden op: 28 jul 2008 21:30

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door Arjan Dokelaar » 29 aug 2008 14:48

Dit is natuurlijk geen wetenschappelijk artikel of zo, doe zelf maar wat moeite om mijn argumenten te ontkrachten ;)

Arjan Dokelaar
Berichten: 197
Lid geworden op: 28 jul 2008 21:30

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door Arjan Dokelaar » 29 aug 2008 14:51

laat me raden: die initiator vind je in de scientology ???
Scientology..... Dat zal het wel zijn. Zo hoef je het niet te geloven, of niet? Blijf maar vooral naïef en val de berichtgever aan ipv. met tegen argumenten te komen.

Arjan Dokelaar
Berichten: 197
Lid geworden op: 28 jul 2008 21:30

Re: Een uitzending over de psychiatrie?

Ongelezen bericht door Arjan Dokelaar » 29 aug 2008 14:55

Okay Arjan,vertel jij me dan eens wat iemand die "depressief" wordt verkeerd doet
Als je had begrepen wat ik je vertelde, dan zou je begrijpen dat ik juist zeg dat het GOED is. Depressie is van essentieel belang om te kunnen overleven.

Door te geloven in een ziekte ga je er verkeerd mee om, en kun je het niet aanwenden om tot verbetering te komen. Je kunt alleen van een ziekte genezen die niet bestaat, terwijl het iets natuurlijks is en wel MOET voorkomen bij je om te kunnen overleven.

Het resultaat? jij gaat geregeld pillen slikken = €€€ voor psychiaters + controle (verslaafd aan pillen)

En wat je zegt klopt,het is in een inrichting niet toegestaan relaties te onderhouden,maar vergeet niet dat dit ook dient ter bescherming van de patient.
Je kunt je misschien wel voorstellen dat een manisch patient behooefte heeft aan sexueel contact aangezien ongeremd sexueel gedrag bij het ziektebeeld behoort?
Idd, liefde = verboden in de psychiatrie.

En wat een lulkoek over dat misschien dit of dat.... ja, misschien komt er een meteoriet op de aarde over twee weken...

Liefde maakt mensen sterk. Psychiatrie maakt mensen zwak. Dat gaat dus niet samen. Mensen die voor zichzelf willen vechten, voor het behoud van hun EIGEN geest. Die kunnen met liefde veel langer door blijven vechten en zijn tot meer in staat dan iemand die alleen is in een isoleercel.

Gesloten