LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Ed_Win
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 apr 2006 22:16

Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door Ed_Win » 10 apr 2006 22:27

Ik ben vanavond erg geschrokken van de uitzending over de ooglaserbehandeling. Vooral het verhaal van de vrouw die zich via de Lasikbehandeling heeft laten behandelen bij het Dunya Oogziekenhuis.

As donderdag zou ik naar Istanbul vertrekken om mij via dezelfde techniek in hetzelfde oogziekenhuis te laten behandelen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik na de uitzending te hebben gezien overweeg om deze behandeling te annuleren en de kosten voor lief te nemen.

Ik wist dat er risico' s zijn verbonden aan een ooglaserbehandeling en dat het flapje een kwetsbaar punt blijft van je oog (dat het zo erg was heb ik mij echter niet voor kunnen stellen). Vandaar dat ik ook nadrukkelijk gevraagd had om de Lasek behandeling (ondanks dat dit pijnlijker is). Dit bleek echter ivm mijn oogsterkte niet mogelijk (-4,75 en -5,25). Na de uitzending vraag ik mij af of het niet gewoon om commerciële redenen is.

Wat ik ga doen donderdag weet ik nog niet maar ik weet wel dat het me op dit moment geen prettig gevoel geeft.

Lucky-eye
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 apr 2006 22:21

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door Lucky-eye » 10 apr 2006 23:04

Hallo,

Ik zou me inderdaad nog maar een keer bedenken voor je naar Turkije afreist met de kans op een infectie met alle mogelijke gevolgen vandien.
In Nederland zijn hele goede klinieken, bv Vision Clinic (door het ministerie goedgekeurd). Ik heb me anderhalf jaar geleden laten behandelen met PRK/Lasek methode en heb na een pijnloze behandeling een zicht van 135%.

JHD
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 apr 2006 23:10

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door JHD » 10 apr 2006 23:45

Zojuist de RADAR uitzending over ooglaseren gezien... :cry:

Snel van je bril of contactlenzen af is de slogan om je te laten laseren...

Probleem is echter bij de lange contactlensdragers dat er vaat ingroei in de cornea (hoornvlies) kan zijn opgetreden.. en mede daardoor een laser behandeling al een kleine slagingskans heeft. Vanwege een zuurstof tekort gaan bloedvaatjes daar naar op zoek. Men heeft op voorhand al een "droge ogen " probleem om het door de behandeling alleen maar erger te maken :oops:

Indien je er voor geschikt bent en echt van je bril of contactlenzen af wilt is er momenteel een klein vouwbaar lensje beschikbaar die door een speciaal opgeleide arts kan worden ingezet. Het voordeel van dit lensje is dat deze er weer uit te halen valt, om welke reden dan ook 8)

Vergeet laser want wat eraf is komt er niet weer bij, en loslatende flapjes van de lasik zullen nog veel meer voorkomen, want in Nederland zijn we pas een 10-tal jaar bezig... Dus langere termijn effecten zijn nog niet (goed) bekend Ga helemaal niet naar hocuspocus landen waar je goedkoop van je bril af kunt komen. Geen Nazorg :shock: Laat je je ogen in het buitenland verknallen en ga je in Nederland op de nazorg van oogartsen teren :!: :!:.

We hebben wel vele honderden euro's over voor een trendy montuur die we na een paar weer vervangen worden.... Je hebt maar 1 paar ogen die je niet zomaar vervangt :!:.
Kijk met je ogen naar kwaliteit en niet naar de centen als je het graag wilt :!:

Voor mij gewoon een bril of deze (..Nederlandse vinding en in Groningen gemaakte) goede lensjes voor in het oog!!! Kijk op www.ARTISANLENS.COM of www.ARTIFLEXLENS.COM :idea: :idea:

Voor mensen die nu met droge ogen rondlopen zouden "smartplugs" in de traanbuis nog een verlichting kunnen geven. Het traanvocht zal dan minder snel afgevoerd worden. Door de oogarts zijn deze makkelijk erin te zetten (en... er eventueel weer uit te halen) :?

Iedereen succes!!

JHD

Leneke
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 apr 2006 21:17

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door Leneke » 11 apr 2006 08:59

Hallo Ed_Win,

Bespaar niet op je ogen, Turkey is ver weg als je problemen na
de operatie hebt. Mijn herstel operaties in Mannheim konden alleen
gebeuren omdat de indertijd behandelend oogarts in Rotterdam
mijn medisch dossier heeft opgestuurd naar Duitsland,
zodoende was er voldoende achtergrond informatie om mij
te kunnen helpen.
De meeste extra behandelingen in Mannheim heb ik zelf betaald
omdat dit begrijperlijkerwijs niet vergoed kon worden door de
nederlandse gezondheidszorg.
Ik weet zeker dat Lasik behandelingen ook vaak goed gaan maar
je zal maar net 1 van de mensen zijn waarbij het niet gelukt is.
Kijk nog eens rond en doe je voordeel met wat je leest en hoort.
Er zijn klinieken die nog steeds aanbieden om de ogen 1 voor 1 met
een dag tussenpauze te behandelen.

Leneke

consukritisch
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 apr 2006 14:05

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door consukritisch » 11 apr 2006 14:11

Beste Ed_Win

Hoezo kan met jou sterkte geen LASEK?!?!?

ALs je ogen geschikt zijn bevonden voor LASIK dan is met jou sterkte zeer zeker LASEK mogelijk.

Mroosje
Berichten: 29
Lid geworden op: 15 sep 2005 10:39

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door Mroosje » 11 apr 2006 15:19

inderdaad kan de lasekmethode ook prima met een sterkte rond de -5. zelf ben ik behandeld met lasek bij vision clinics in amsterdam. mijn sterkte was aan beide ogen c.a. -6. er is dan wel meer risico op een reststerkte, maar die kan vaak prima door nabehandeling opgelost worden.

ik heb zo'n vermoeden dat de lasikmethode 'makkelijker' en/ of goedkoper is en dat er daarom enigszins gepusht wordt om deze behandeling te ondergaan.

overigens vond ik de voorstelling van zaken in de uitzending over veel meer pijn iets overdreven, maar dat kan ook aan mijn goede ervaring liggen. goed de aanwijzingen van de arts opvolgende en je kunt veel van de risico's en naweeen in de hand houden. het klopt wel dat het een paar weken [+/- 2] duurt voor je weer volledig kunt functioneren, maar daar kun je je van tevoren op instellen.

ferona
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 apr 2006 15:43

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door ferona » 11 apr 2006 16:02

ik heb vorig jaar juni mijn ogen laten laseren.ik ben toen wel op zoek gegaan naar mensen die de behandeling al hadden gedaan, ik had een aantal dingen gehoord maar niet dat het oog nog jaren na de behandeling erg kwetsbaar is.ik vond het dan ook erg raar dat mij dit niet is verteld, anders was ik er misschien niet aan begonnen.gelukkig is alles nog goed met mijn ogen alleen in de wind zie ik niet helemaal scherp en voelen mijn ogen droog aan.de kliniek heeft mij goed begeleid ,ik vond het wel raar dat ze mij niet verteld hadden over de kwestbaarheid,ik kan het me in ieder geval niet meer herinneren.ik vraag me af waarom ze het niet vertellen,zijn ze soms bang dat ze daardoor minder verkopen?

consukritisch
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 apr 2006 14:05

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door consukritisch » 11 apr 2006 16:32

beste Mroosje

LASIK is juist moeilijker uit te voeren en is niet goedkoper.

In Nederland hebben we helaas te maken met veel parttime ooglaserartsen die veel te weinig behandelingen uitvoeren. Voor LASIK moet een arts veel ogen snijden/laseren om "het" in de vingers te krijgen.

De veelgehoorde LASIK complicaties zijn dan ook vaak gerelateerd aan de onkunde van de artsen, de apparatuur en niet onbelangrijk de patientenkeuze!! Sommige ogen moet je dus niet met LASIK behandelen. Aan de andere kant komen niet alle ogen in aanmerking voor een LASEK behandeling.

Dus eigenlijk niet verwonderlijk dat veel artsen kiezen voor de minder risicovolle LASEKbehandeling en deze vaker promoten. Overigens, minder ervaren artsen heb je overal zitten zo ook in Turkije of waar dan ook.

Een noot voor mensen die een plussterkte hebben. Ik was zeer verbaast dat er in het prgramma iemand was die met plus 13 is gelasered!! Medisch gezien absoluut niet verantwoord om ogen met zulke extreme sterktes te behandelen! Boven de plus 5? Dan zijn je ogen een twijfelgeval. Dus laat je goed voorlichten door de arts. Deze arts is hoop ik wel objectief en stelt klantbelangen voor op de commerciele belangen!! Advies: win info in bij meerdere klinieken!! En als er een kliniek is die een behandeling afraadt terwijl een andere kliniek aangeeft dat het wel mogelijk is? Tja.... Hierover kunnen we ook lang discussieren.

Vonderman
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 apr 2006 16:31

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door Vonderman » 11 apr 2006 16:45

Ik heb het idee dat er wel zwart-wit wordt gekeken door radar. Er werd in de uitzending gesproken over de complicaties en dergelijke. Maar volgens mij zit er aan elke operatie risico. In oktober ben ik aan mijn knie geopereerd daar wordt even veel (of weinig) over de risico's gesproken en ook hier onderteken je hier dat je voldoende bent ingelicht.

Ik ben zelf 31 januari bij Vision Care in Amsterdam geholpen aan mijn ogen. Die waren van geringe sterkte -1 en -1.5 dit is behandeld middels een LasEk behandeling.

Ik was ook niet op de hoogte van het vrij losliggende flapje bij de Lasik, dit is mij ook niet verteld. Indien het mogelijk was had ik ook voor deze behandeling gekozen.

Ik ben heel tevreden met het resultaat. Na 1.5 week al heel goed zicht. Mijn zicht is op dit moment beter dan, destijds, met bril!

Ben heel tevreden.

Een keurmerk voor een medische behandeling is natuurlijk een hele goede zaak!!

lien2
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 apr 2006 18:16

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door lien2 » 11 apr 2006 18:37

Jammer dat de uitzending alleen over laseren ging en niet over de mogelijkheid van implantlenzen. Ik heb zelf implantlenzen en ben hier erg tevreden over.
Hoewel bij mijn sterkte ook gelaserd kon worden heb ik bewust gekozen voor artiflex, al eerder genoemd in dit topic. Voordat ik mijn keuze maakte, heb ik eerst veel informatie opgezocht op internet. Het grote voordeel van de artiflexlenzen is dat ze er weer uitgehaald kunnen worden. Hoornvliesweefsel dat is weggelaserd kan daarentegen niet meer teruggehaald worden, waardoor laseren veel definitiever is.

Ik heb het als groot voordeel ervaren dat ik al goed op de hoogte was voordat ik een vooronderzoek liet doen. Ik wist waarop ik moest letten, welke dingen goed onderzocht moesten worden, welke complicaties kunnen optreden enz. Ook had ik vantevoren vragen opgeschreven die ik aan de oogarts wilde stellen.

Mijn tip: beslis niet te snel. Soms kan het ook handig zijn om meerdere vooronderzoeken te laten uitvoeren bij verschillende klinieken.

Ooglasertrefpunt
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 apr 2006 15:32

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door Ooglasertrefpunt » 13 apr 2006 15:36

Beste bezoekers,

Kijk eens op http://www.ooglasertrefpunt.nl voor beoordelingen van ooglaserklinieken, duizenden ervaringen met ooglaseren en zeer uitgebreide informatie.
Laatst gewijzigd door Ooglasertrefpunt op 01 mei 2008 01:45, 1 keer totaal gewijzigd.

dravertje
Berichten: 17
Lid geworden op: 13 apr 2006 17:46

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door dravertje » 13 apr 2006 17:59

Hallo allemaal,

Ik heb sinds kort in beide ogen de artisan torische lens. Mijn linkeroog (-9,5) is geopereerd in Januari en mijn rechteroog (-10) eind maart. Mijn rechteroog is nu herstellende, maar met links zie ik perfect. Zelfs nog beter dan met gewone lensen. Laseren was voor mij net niet haalbaar.
Ik heb me laten informeren door Eyescan ooglaserkliniek te Utrecht. En tevens is de behandeling uitgevoerd door een oogchirurg verbonden aan Eyescan. Zowel de begeleiding en adviezen in het voor- en natraject zijn zeer goed verlopen. Ik heb een hele goede en relaxte begeleiding gehad.
Als een bepaalde behandeling niet goed voor je ogen is, dan voeren zij het ook niet uit. Zij zijn eerlijk. Ben blij dat ik deze behandeling en deze kliniek gekozen heb.
Als er iemand is die deze behandeling overweegt kan mij mailen voor meer info over hoe de behandeling precies gaat.

groeten miranda

l.degrijs
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 apr 2006 13:22

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door l.degrijs » 14 apr 2006 13:23

Gewoon doen!!!

Ik ben 9 t/m 14 maart met CareMediator meegeweest naar Istanbul om mijn ogen te laten laseren. Ik heb daar een wavefront gehad, weet niet of ik een link naar mijn ervaring mag posten op een ander forum: http://forum.ooglaservergelijking.nl/about174.html

Ik ben echt superblij dat ik het gedaan heb. We waren met een groep van 9 mensen die hun ogen hebben gelaserd, bij ons is het allemaal goed gegaan (zowel lasik, lasek als wavefront). Je moet jezelf niet bang maken, is niet nodig...tenzij je optimetrist aangeeft dat er iets niet goed is. Dunya eye is best hoog aangeschreven. Kijk het forum op http://forum.ooglaservergelijking.nl maar eens goed door naar ervaringen met dunya eye, laat je niet bang maken door een uitzending maar onthoud ook dat het bij de meerderheid wel goed is gegaan. :D

hera
Berichten: 296
Lid geworden op: 14 okt 2005 14:53

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door hera » 14 apr 2006 13:30

Wordt er bij een lensimplantaat ook niet een sneetje in je oog gemaakt dat niet meer geneest en dus altijd kwetsbaar blijft?

dravertje
Berichten: 17
Lid geworden op: 13 apr 2006 17:46

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door dravertje » 14 apr 2006 16:31

Als de hechtingen eruit zijn blijft het circa twee weken kwetsbaar is mij verteld. Ik zal straks weer al mijn sporten kunnen uitoefenen;ik hoef geen een van mijn sporten te laten in ieder geval. Alleen een klap op mijn oog is gevaarlijk. Maar boxen beoefen ik niet.
groeten

Jan V.
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 apr 2006 16:19

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door Jan V. » 16 apr 2006 16:39

Beste Radar-redactie en lezers,

Ik ben op bovengenoemde datum in Istanbul gelasert met de Lasikmethode met succes. Ik had -3 en sta nu op sterkte 0 met beide ogen. Ik begrijp de verontrustende reactie's van de personen waarbij het helaas verkeered gegaan is maar vergeet niet dat zij tot de enkele procenten behoren waarbij het helaas fout gegaan is.

Wat ik mee wil geven is: iedereen die zich wil laten laseren kan zichzelf heel goed informeren via www.ooglasertrefpunt.nl en www.ooglaservergelijking.nl.

Ik ben 5 dagen naar Istanbul gegaan, 1e dag vooronderzoek en behandeling. 2 dagen herstel met goed zicht! Dit is in alle gevallen normaal. Wat fysieke pijn achteraf, niet tijdens de operatie!

Ik vind wel dat het ooglaseren door de uitzending in een negatief persectief neer is gezet. Mensen die zich willen laten laseren worden hierdoor toch beinvloed terwijl het al heel eng is om de stap daadwerkelijk te nemen.

Waarom hebben jullie de positieve en negatieve aspecten van het geheel niet belicht?

gr Jan V.
Ik ben bereid om vragen te beantwoorden.

angela1968
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 apr 2006 19:34

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door angela1968 » 18 apr 2006 19:40

Ik heb afgelopen week ook de aflevering over het ooglaseren bekeken en in januari jongstleden heb ik zelf de Lasik-behandeling ondergaan.

In een aantal maanden tijd heb ik bij meerdere bedrijven informatie aangevraagd tot het moment dat ik een aardige stapel op voorraad had. Door een aantal bedrijven werd alleen informatie verstuurd, door een aantal bedrijven werd na de verzonden informatie gebeld met aanbiedingen. Deze aanbiedingen varieerden van een agressieve benadering vanuit een callcentre in London waarbij het niet mogelijk bleek om in het Nederlands te communiceren tot een drammende vertegenwoordiger. Mijn laatste "beller" was echter heel positief. Ik werd op een gegeven moment gebeld door de heer Johan Bergen van Inter-Vision Europe.

Tijdens ons telefoongesprek heeft hij mij uitvoerig geïnformeerd over de procedure en besloot ik om een afspraak te maken voor een geheel vrijblijvend onderzoek. De heer Bergen is optometrist en voert de procedure zelf niet uit maar verzorgt het voor- en natraject van de Lasik-behandeling. Waar ik wel heel goed over heb moeten nadenken is het feit geweest dat de operatie niet in Nederland werd uitgevoerd maar in Turkije. Wat mij over de streep hielp om de procedure in Turkije te laten uitvoeren is de langere ervaring die men in Turkije heeft met de ooglaserbehandelingen en het feit dat deze behandeling daar in ziekenhuizen plaats vindt, wat in Nederland natuurlijk niet altijd het geval is. Natuurlijk heb ik het betreffende ziekenhuis en de oogchirurg ( Dr. A.N. Ofluoglu) die de behandeling ging uitvoeren even via Google opgezocht en kon niets negatiefs vinden.

En dan is er natuurlijk het kostenplaatje. Dat was voor mij niet een doorslaggevende factor, maar de Lasik behandeling kost in Nederland tussen de € 4.000 en € 5.000, terwijl deze behandeling in Turkije minder dan de helft kost. Ik had nooit op eigen gelegenheid naar Turkije vertrokken om mijn ogen te laten laseren of dit via een soort "oogreisje" gedaan, die je overal op internet tegenkomt. Voor mij was het heel erg belangrijk dat er een kundig persoon in Nederland is die mij onderzoekt alvorens de behandeling zou plaatsvinden, waarbij ik aan kan kloppen als ik vragen heb of denk dat er zich een probleem voordoet.

De operatie is nu een aantal maanden achter de rug, ik heb een fantastisch zicht en na operatie ben ik nog twee maal gecontroleerd door de heer Bergen. Mocht er iets in de toekomst mis zijn of lijken te zijn, dan weet ik waar ik terecht kan en eigenlijk kan ik niet anders zeggen dat ik heel erg tevreden ben over de behandelwijze.

Voor het vertrek naar Turkije was ik al ver van te voren voorzien van informatiemateriaal over hoe de behandeling zou verlopen en wat de eventuele nadelige gevolgen konden zijn. Ik heb natuurlijk geen ervaring met andere praktijken, maar ik ga ervan uit dat je als patiënt in spé van te voren goed wordt geïnformeerd.

Angela

Remco1983
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 apr 2006 23:06

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door Remco1983 » 20 apr 2006 23:16

Oke,
Nu word ik kwaad als ik sommige berichten lees over mensen die spreken over het feit dat je je ogen in turkije alleen maar laat verknallen.

Ik ben 26 juli 2005 gelaserd in izmir in een kliniek die toevallig wel een ISO certificaat heeft.
Het vooronderzoek was prima, het vooronderzoek wat ik nog een keer in turkije kreeg was ook prima en de nacontroles waarvan ik er nog 1 te gaan heb die zijn ook prima.

Ik ben met 3x een A4 volgeschreven geinformeerd over de risico's van zowel lasik als lasek danwel prk.

Nu zo'n maandje of 8 later ben ik nog steeds blij met het resultaat.

Zelf heb ik voor lasek gekozen en uiteindelijk was er ook niets anders mogelijk bij mij i.v.m. een dun hoornvlies.
De keuze lasek had ik zowieso wel gemaakt omdat ik een te risicovol beroep heb om lasik te kiezen.

Mijn hoornvlies is weer volledig hersteld exclusief de cellen die weggelaserd zijn dan.
Met een biomicroscoop zien ze niet meer dat ik laserpatient ben geweest.

Alle optometristen waar ik mijn nacontroles zou kunnen laten uitvoeren werken niet samen met de kliniek, het zijn dus geen artsen van de kliniek maar mensen die in een brillenwinkel werken bijvoorbeeld.

Mijn woorden voor mensen die nog moeten kiezen.
Je kan je gerust laten laseren.
Win vooraf eerst genoeg informatie voordat je het laat doen.
Laat je door verschillende oogartsen informeren en maak dan een keuze voor jezelf.
Mensen die hier roepen dat je in turkije belaserd wordt die weten toch niet waar ze het over hebben.

Ik weet 8 maanden na mijn operatie gelukkig waar ik over spreek en ik blijf zeggen ik heb een kliniek met perfecte kwaliteit gehad.

hharteman
Berichten: 1250
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:28

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door hharteman » 29 apr 2006 14:12

Om dan nog maar wat olie op het vuur te gooien.

http://www.lasikdisaster.com/

Kijk ook even in de forums.
Ik heb het mijn zoon met - 5.5 toch maar even afgeraden.
Wie durft nog na dit gelezen te hebben ???

Ant73
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 mei 2006 23:40

Re: Erg geschrokken van uitzending ooglaserbehandeling

Ongelezen bericht door Ant73 » 01 mei 2006 23:47

Hallo,

Ik heb in september 2001 mijn ogen laten laseren met de Lasik methode. Ik heb dit in Antwerpen Belgie laten doen bij Dr. Goes.
Ik heb hier zelf een positieve ervaring mee. Ik ben duidelijk voorgelicht en ben goed onderzocht.

Maar toch schrik je wel van de uitzending, zelf heb ik niet van deze verhalen gehoord.

Gesloten