Ervaringen met GGZ

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
10ez
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 feb 2010 13:15

Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door 10ez »

Ik ben benieuwd naar mensen hun ervaringen vanuit de GGZ. Of dat nu een crisiskliniek is, psychiatrische, therapeutische of wat dan ook voor hulp is geweest.
Mijn ervaringen zijn rondom super slecht met deze hele Zorgwekkende (ipv Zorggevende) instelling. Ze géven je juist zorg ja, KOPZORG!
Ik heb op allerlei gebieden ervaringen vanuit de GGZ en ook van meerdere vestigingen. Niet voor mijzelf maar voor onze zoon en toevallig ook onze zus.
De drama's die wij hebben meegemaakt, mede door het wanbeleid van de GGZ is niet normaal meer. Het is een zoethoudertje in de maatschappij.
Je wordt niet geholpen door deze mensen. Ze kunnen alleen maar mooi praten, plannen maken zonder uit te voeren en je platdrogeren zodat jij je mond houdt want anders wordt je te lastig voor ze. Klachten moet je bij hen intern indienen waar ze verder geen drol mee doen. De klachtencommissie is een ver van je bed en eeuwigdurende proces-show.
De GGZ mag je weigeren als client en aan het einde van een butperiode waarin je niets maar dan ook niets aan hen hebt gehad, declareren ze je ziektekostenverzekeraar voor duizenden euro's aan 'behandeling'.
Schandalig. Het zijn je reinste oplichters! En de verzekeringsmaatschappij gaat niet nabellen naar hen om te vragen of de behandeling zin heeft gehad. Welnee, die partijen eisen het weer via onze premies op aan ons.
De laatste tijd staat Jeugdzorg behoorlijk onder vuur. De documentaires vliegen ons om de oren van deze wanpraktijken maar als je in dit land 18 bent, ben je overgeleverd aan de GGZ. Net zo'n slecht georganiseerde bende als Jeugdzorg als je het mij vraagt. Ik ben al bezig om de politiek aan zijn jasje hieromtrent te vragen. Ik ben het zo zat na jaren van gelanterfant door alle zogenaamde zorginstellingen in dit land.

Nemo_Tigru
Berichten: 35
Lid geworden op: 26 mei 2008 14:13

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door Nemo_Tigru »

Ik ben in 2002 vanuit 1e lijns doorgestuurd naar het GGZ. Daar ben ik na een paar sessies weggestuurd omdat ze me toch niet konden helpen, ik moest eerst maar zorgen dat ik niet meer thuis zou wonen. (Ter info, ik was net 21 jaar oud).

In 2006 ben ik er nogmaals gekomen, veel werk qua therapie moeten doen, waar niks mee werd gedaan. Zo ook het continu hameren van "je moet anti-depressiva slikken" wat ik niet wilde.

Ben terug bij de 1e lijns en heb aangegeven voor alles open te staan behalve het GGZ!

Kroonjuwelen
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 dec 2011 14:55

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door Kroonjuwelen »

Wij zijn via de medisch specialist doorverwezen naar de Accare Groningen. Hier worden wij ook niet echt vrolijk van. Ons zoontje werd er heen verwezen wegens een eetprobleem. Ze moeten kijken of ze ook nog tips voor ons hebben. Zoals nu lijkt komt hij er met de diagnose ADHD er vandaan. Hij is geopereerd aan zijn maag, wegens reflux, middenrifbreuk, slokdarmontsteking en een vertraagde maaglediging. Daarnaast heeft veel problemen met de ontlasting. Door deze problemen heeft hij problemen met eten en drinken. Hij kan niet genoeg voedingsstoffen nuttigen, omdat hij vrij snel een vol gevoel heeft. De insteek was om te leren omgaan met zijn aandoening. Nu blijkt dat ze hem willen diagnosticeren op ADHD. Snappen jullie het nog????? Als je geen psychiatrisch patiënt bent dan wordt je het wel. Wij willen geen diagnose die hem zijn levenlang zal achtervolgen. Wie regeert. :mrgreen:

Jaaap Aaap
Berichten: 118
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:00

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door Jaaap Aaap »

De aanval is de beste verdediging. Als je met een psychisch gebrek niet als zodanig gediagnostiseerd wil worden volg je een opleiding psychiatrische verpleegkunde of psychologie. Dan kun je aan de andere kant van de tafel plaatsnemen, en niemand die je dan stempelt of zich met je gaat bemoeien. Zo is de taktiek van velen.

In mijn ervaring zijn psychologen en psychiatrisch verpleegkundigen dan ook erg griezelige mensen, die elkaar daarom wel onderling begrijpen.

Ben je nog enigszins bij zinnen? Blijf dan weg van psychische diagnoses en behandelingen. Een stempel krijg je van je leven niet meer weggepoetst en je komt in een molen waar je psyche volledig door- en dolgedraaid wordt.

Brrr, ik moet er niet aan denken.

de_roooie
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 jan 2014 10:16

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door de_roooie »

Helaas heb ik nu al drie verschillende diagnoses, de een nog extremer dan de ander.( borderline, narcist, ADHD ) Toch functioneer ik prima, ondanks het zware leven wat ik gehad heb. Ben gewoon behoorlijk overspannen en blow dat weg.
Helaas op de langere termijn komt dat er dan toch uit, bijv. door een driftbui of paniekaanval.
Volgens GGZ natuurlijk niet mogelijk, levert te weinig op, moet veel meer aan de hand zijn. Heb nu de knoop doorgehakt, stop met alles van de GGZ. Ga nu via andere wegen zoeken naar rust en zal nooit meer daar aan kloppen en ga ook op zoek naar een huisarts met dezelfde mening. Heb laatst 2 MBO cursussen gehaald, wat onmogelijk zou zijn met die diagnoses. Ben nu ook gestopt met blowen en merk nu al dat het beter gaat qua gevoel, wel nog driftbuien, maar dat heeft ff nodig. Nou even al die jaren van misbruik thuis en van de overheidsinstellingen een plekje geven, en er weer tegen aan.
Laat je niet ziek praten!!!!

GJvdZ
Berichten: 7405
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door GJvdZ »

de_roooie schreef:Ben gewoon behoorlijk overspannen en blow dat weg.
Helaas op de langere termijn komt dat er dan toch uit, bijv. door een driftbui of paniekaanval.
Minder blowen zou wel eens kunnen helpen (serieus).

Bob Schurkjens
Berichten: 9581
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Helemaal stoppen met blowen en gaan hardlopen zou wel eens een goede manier kunnen zijn om jezelf "te overwinnen". Cannabis als zelfmedicatie gebruiken is een volstrekt heilloze en destructieve weg. Ik spreek niet uit eigen ervaring maar heb dit van zeer dichtbij meegemaakt.

anoniempje124
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 okt 2015 15:52

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door anoniempje124 »

Hallo, mijn tip is, vraag wat de DBC kost. En frequentie. (diagnose behandel combinatie)

-Opname psychiatrische instelling (gedwongen of vrijwillig) kost +- 17.000 euro per maand.
-jaarlijks of om 120 dagen : DBC ambulant (dan zit je niet dagelijks in een instelling maar thuis en af en toe bezoek) 3.500 euro minimaal. (1 bezoek a 1 uur kost 150 euro minimaal).

Stijgen de kosten ervan boven het hoofd ? (al betaald u slechts eigen risico+vrijwillig eigen risico, mits uw ziektekostenverzekering een contract heeft met desbetreffende zorginstelling,vraag dit na), dan kunt u beter binnen uw huisartspraktijk geestelijke gezondheidszorg zoeken.

Deze cijfers en bedragen worden u niet getoond. Enkele zorgverzekeraars sturen u wel een overzicht welke bedragen zijn betaald.

zormaxio
Berichten: 7
Lid geworden op: 23 okt 2015 12:07

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door zormaxio »

Ik heb dus ook zeer slechte ervaringen hiermee, kennissen van mij in het buitenland die snappen niet dat dit kan in een land.
Mensen moet geholpen worden, en niet financieel uitgekleed!!! ik denk dat er echt iets beters moet komen en dat mensen de zorg krijgen waar ze voor betalen echt belachelijk deze zogenaamde geestelijke gezondheids- zorg.

bprosman
Berichten: 9936
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door bprosman »

Mensen moet geholpen worden, en niet financieel uitgekleed!!!
Van heel dichtbij heb ik het hele traject in het afgelopen jaar meegemaakt meegemaakt , van ziekenauto, gedwongen opname, PAAZ afdeling, therapieen noem het maar op, en behalve het eigen risico van de medicijnen heb ik nog nooit ÉÉN rekening gezien. Wat ik wel gezien heb is een stel hardwerkende mensen in de GGZ die proberen binnen hun kader maatwerk te leveren en dit alles met veel zorg en liefde en uit roeping , want voor het geld hoef je het niet te doen, de salarissen zijn in de GGZ nu niet echt denderend.

zormaxio
Berichten: 7
Lid geworden op: 23 okt 2015 12:07

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door zormaxio »

Kan zijn, dat er ook positive mensen goed werk leveren, daar ben ik het mee eens.Maar als je toevallig ook mijn topic die ik gepost heb, hebt gelezen dan is het treurig dat er ook verkeerde dingen worden gedaan.Mensen horen altijd op de hoogte gebracht te worden als ze moeten betalen, en als dat niet gezegd wordt is dat heel fout.Ik lees hier en daar zoveel over dat ggnet geld problemen heeft en mensen voor de kosten laten opdraaien, dit kan echt niet.En ook laatst jaar over een GGnet drugs feest in Brabant...

bprosman
Berichten: 9936
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door bprosman »

Mensen horen altijd op de hoogte gebracht te worden als ze moeten betalen, en als dat niet gezegd wordt is dat heel fout.Ik lees hier en daar zoveel over dat ggnet geld problemen heeft en mensen voor de kosten laten opdraaien, dit kan echt niet
Ik heb uw post gelezen en dat gaat over het eigen risico. Het mag inmiddels toch wel bij iedereen bekend zijn dat we tegenwoordig een eigen risico van 375 Euro hebben.

Over de teruggezonden brieven, raar dat de eerste wel aankwam. Ik neem aan dat u contact opgenomen hebt voor een "adreswijziging" / correctie dan.
En ook laatst jaar over een GGnet drugs feest in Brabant...
Er is een bedrijfsfeest geweest waar mensen drugs hebben gebruikt, die zijn ook op staande voet ontslagen.
http://nos.nl/artikel/2040604-acht-mede ... estje.html
Snap alleen niet wat dat met uw probleem te maken heeft.

zormaxio
Berichten: 7
Lid geworden op: 23 okt 2015 12:07

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door zormaxio »

Shitt ik zie het nu pas, GGz is geen GGnet , ik ben zo boze klant dat ik in het verkeerde topic zit.Dus ik hoop dat iemand mijn berichten kan deleten? ik zelf kan het niet en sorry.

zaager
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 dec 2015 20:08

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door zaager »

ik had zelf geen goeie ervaringen met ggz, dit had ik destijds ook geplaatst ergens op https://nationaalgezondheidsforum.nl/sh ... k-en-Duin) ofzo. het was een zooitje en het kwam er dus op bij neer dat ik daar NIETS te zoeken had en eigenlijk beter af was zonder hun. ;/

Winnie37
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jul 2017 20:16

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door Winnie37 »

Ben zelf al jaren onder behandeling bij de ggz. Jaren lang heb ik bij ambulant forensische behandeling gezetten. En na jaren daar een behandeling te hebben gehad ben ik naar de reguliere ambulante hulpverlening gedaan. Was niet makkelijk. Daar kwamen ze er al snel achter dat ik daar niet op mijn plek zat en wilde mij door verwijzen naar ccm min of meer een afdeling voor ernstige en uitbehandelde psychiatrische patiënten. Ik wil niet naar die afdeling en verzet mij tegen de behandeling door uit contact te gaan. Dit wordt nu tegen mij gebruikt. Ik wil heel graag deeltijd therapie/ of groepstherapie. Ook heb ik al bij andere instellingen geinformeerd en intakes gehad maar kom nergens binnen vanwege dat ik forensische behandeling heb gehad. En wordt nog steeds zo behandelt. Ik wil heel graag therapie maar er is voor mij niets dan alleen het ccm van de ggze.
Ook mijn behandelaar zit overal in dwars en kan geen kant op. Een andere behandelaar wil het wel overnemen maar dat mag ie niet. Heb je een verslaving dat zijn er tientallen behandelingen die je kunt en mag volgen maar heb je de diagnose persoonlijkheidstoornis complex zeggen ze dan, dan is er niets.
Nu heb ik met veel tegen zin gekozen voor de afdeling ccm om alleen van mijn andere behandelaar af te zijn niet dat ik daar in behandeling wil maar geen kant op kan.
Ik moet er maar mee dealen, aan de hulpverleners ligt het nooit die doen toch zijn werk goed menen ze en maken geen fouten. Ahahah.
Zou willen dat de ggz hulpverlening en dan met name persoonlikjheidstoornissen meer aandacht krijgt en meer behandelmogelijkheden en behandelplekken voor gemotiveerde clienten.

JWH Wolthaus
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 apr 2018 09:06

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door JWH Wolthaus »

Goedendag, Ik volg en kijk uw programma al jaren met plezier. De zorg van de GGZ heeft bij ook vragen achter gelaten. 10 jaar geleden zat ik met stress. In overleg met mijn moeder ben ik met een psycholoog gaan praten van de GGZ. Ik had namelijk in een internaat gezeten. De diagnose was autisme. In het internaat had ik een vmbo gehaald met zes certificaten. De GGZ vond dat ik onderontwikkeld was, omdat ik de havo niet had afgerond. Ik kreeg een uitkering vanuit de wajong en moest naar school. Ik had destijds een baan in de marketing en sales, maar de GGZ vond mij niet meer geschikt om te werken. Ik moest twee jaar niets doen, zodat er een uitkering aangevraagd kon worden. In het begin ben ik al mijn zelfrespect verloren. Vrienden van mij rookte jointjes en boden mij dit aan. Door lange dagen niets te doen werd ik verslaafd. Ik had geen doel meer. Ik werd langzaam helemaal psychotisch, omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik kon de situatie niet accepteren zoals die was. Ik moest de schuld weer bij mezelf zoeken. Ik ben naar school gegaan om de havo te volgen en kreeg hier vier jaar de tijd voor. Na drie maanden succesvol studeren vroeg ik of het de bedoeling was of ik weer ging werken. Hij speelde een machtspelletje waarbij hij de ergste emoties opwekte. Hij zei: "in de middel eeuwen zouden ze je op de brandstapel gooien". reeds vervolgde de man zijn houding waardoor ik boos werd. Na uiting van woede zei meneer: "je mag nu 1 jaar niet meer studeren". Hij dwong mij er toe. wederom heb ik weer een jaar bijna niks gedaan en liep een enorme studievertraging op. Wat denkt u dat deze man voor situatie had gecreerd ? Juist enorme stagnatie in de ontwikkeling. Er werd drie jaar tegen het UWV gezegd dat ik teveel stress had. De ergste dingen werden tegen mij gezegd. Ook werd ik voortdurend gevoerd met waanzin en krankzinnigheid. Het studeren werd een hel ! Uiteindelijk heb ik maar zes certificaten gehaald en een profielwerkstuk. De maatschappij behandelde mij ook als een beest. Er werden dingen geroepen en er werd hout voor mijn raam gelegd en meerdere malen werden er dingen in brand gestoken. Het UWV had voor mij een opleidingsplan gemaakt. De GGZ zei steeds: " oh een manager, dat ben je niet, oh een leraar, dat ben je niet. Het uwv zei dat het wel mogelijk was. De hele dag werden mij rare dingen opgelegd en ik verloor weer al mijn zelfrespect. Ze begonnen weer opnieuw met vragenlijsten zonder daadwerkelijk iets te behandelen. Overal werd omheen gedraaid en er werd ontkent hoe ik werd behandeld. De NHA gaf fikse kortingen voor cursussen. Ik ben toen de basisopleiding bedrijfskunde gaan volgen met psychologie. Toen dacht. wacht even die lui bij de ggz zijn ook psychologen, maar ik merk niets anders op dan negativiteit en waanzin. Ook volgde ik algemeen management, middle management en nam kennis van de divisie en verander en kwaliteit- management. Ook een peperdure module volgde van proces management met lean six sigma. Ik had hier een leuke basis om te gaan werken als management assistent. Ik heb ruim 50 brieven gestuurd nar de detailhandel, maar zonder resultaat. Wat is de korte opleiding verkoop en inkoop detailhandel nu waard ? Ja ik doe mijn best om uit de uitkering te komen maar zonder resultaat. Dit zou een gevolg moeten zijn van het privaat recht zeiden vrienden. Het bedrijfsleven vind mensen met een psychiatrische beperking gestoord en wil ze niet in dienst. Ze kijken nauwelijks naar je mogelijkheden. Volgens de participatiewet had ik recht op hulp bij het zoeken naar werk, maar die kreeg ik niet. Ik moest zelf solliciteren zeiden ze, terwijl 70 % van de werkgevers eist dat je re integreert na langdurige werkloosheid. Aldus had ik weer geen baan. Oh, ja wel kort uitzendwerk voor 16 uur in een heel jaar. Toen kwamen mijn oude collega's op mijn pad waar ik vroeger teamleider ben geweest. Drie mensen hadden een eigen sales organisatie. Ze boden hulp en werk. Nadat de GGZ te horen kreeg dat ik een project ging starten werd ik net zo lang gek geluld tot ik er vandoor ging. Ze zeiden je bent niet geschikt. je hebt dit. je hebt dat. wederom heb ik jaren voor niets gestudeerd. Wat nu ? Toen ben ik gestart met het leren over de klassieke oudheid en leerde latijns en grieks en wilde een gymnasium halen. Dat duurt nu nog een jaar. Ook heb ik nog drie bedrijfskundige modules erbij genomen: namelik onderzoeksvaardigheden, project management en account management voor de marketing en de korte cursus van management consultant. Terwijl ik bezig was met het maken van de website sprak de GGZ mij weer tegen. Ik was geen manager en meneer dacht aan de vorm van mijn schedel te hebben wargenomen dat ik onmogelijk bij de groep van wetenschappers kon horen

Robert79
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 apr 2018 20:24

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door Robert79 »

Goede avond, Mijn ervaring met de ggz is zeer slecht,

1: Ze luisteren niet wat cliënten zeggen.
2: Er verdwijnen dingen van de afdeling van cliënten.
3: Een van de cliënte heeft blauwe plekken opgelopen omdat ze haar niet wilde geloven waardoor ze tegen de grond werd gedwongen.
4: Afspraken maken gaat zeer slecht en contact leggen gaat moeizaam.
5: Je komt daar als volwassen persoon van 35+ en dan moet je praten met een snotneus van 20 jaar die zelf niet eens kaas heeft gegeten van het leven..

Ik moest helaas een vriendin er heen brengen omdat ze in een psychose zou hebben. ze was niet aanspreekbaar laat staan contact met haar krijgen.

ik heb haar opgevangen omdat ze in een echtscheiding zit die niet mee valt voor haar. Om een lang verhaal kort te maken heeft deze man al ruim 2 jaar haar bedonderd.. en dat uit zich nu, maar oké dat tot daar aan toe.

Nu is ze onder dwang opgenomen bij de ggz en terwijl het probleem zich niet verbeterd, ja ze is wel weer aanspreekbaar. maar ze is zo mak als een lammetje, ze had gewoon haar medicatie en dat heeft de dokter zo ineens gestopt terwijl ze al 20 jaar aan deze medicatie zit.

je kan iemand toch niet zo maar van een medicatie af halen waar iemand al 20 jaar aan zit?
Het is toch geen paracetamol of zo die je slikt?

Hoe kan een dokter dit nou doen? en nu zit deze persoon bij de ggz en ze doen maar wat en ik ben ondertussen al 300 euro aan kleding kwijt!
Een sleutel? nee niet gehad en als ik er om vraag dan kan ze ineens een sleutel krijgen! maar dan is het kwaad al geschiet,

Betreft het kleding stuk dat ook weg is daar stond zelfs een van die begeleiders bij dus ze wisten er van en tegen ons zeggen dat ze niets weten.
onder tussen ben ik wel al die kleren kwijt en niemand die je hiervoor aansprakelijk kan stellen.

Daarbij is het contact en de communicatie tussen ggz en contact personen zwak tot zeer slecht.
je moet overal achter heen anders doen ze weinig tot niets.

Dit persoon zit hier nu al een week gedwongen terwijl dat helemaal niet nodig is.
Dit bedraagt straks als ze er een maand zit -+17.000 euro.
en als dit via thuis kan kost het maar 1300 euro.

waarom word ze niet vrij gelaten ze is geen gevaar voor niemand ze heeft niks gedaan en we kwamen alleen om hulp maar niet dat ze blauwe plekken krijgt omdat hun niet naar haar willen luisteren of wilde geloven. Die blauwe plekken komen omdat ze boos werd omdat ze haar kleding kwijt was en hun haar niet wilde geloven, ik kan me niet voorstellen dat ze ook maar iets aan geweld zou doen mits iemand haar fysiek gaat aanraken dan kan ze van zich af slaan. maar goed wie doet dat niet voor je zelf opkomen mag best als het verbaal is en dat deed ze. dus ik vraag me af of die blauwe plekken wel nodig waren geweest als dat hun beweren dat het ging.. ik kan me niet voorstellen dat zij dit zou doen. zij is verbaal erg goed en hoeft geen geweld te gebruiken. goede eigenschappen toch nou hun vinden van niet en slaan je gewoon tegen de grond. en word je apart gezet.. en dan verwoorden ze het anders dan hoe het werkelijk ging want als je even niet naar hun pijpen danst ben je de Sjaak..

zo ging mij gesprek vandaag ook erg stroef omdat ik de waarheid op tafel gooi en vervolgens loop ik weg omdat ik wel uitgesproken ben met deze snotneuzen..
en 5 min laten moest ik het pand verlaten.. diep triest niet. ik was al die tijd gewoon rustig en ik ben ook gewoon rustig weg gegaan zonder gedonder.

Betreft afspraken die hun maken worden niet doorgegeven dus je moet maar raden wanneer je een keer een gesprek hebt.

Door veel te bellen en uren in de wacht te hebben gestaan om eindelijk is door verbonden te worden krijg je een terug bel verzoek
en ja hoor u raad het al je word nooit terug gebeld. dus je kunt weer bellen en weer niemand te pakken.

en dit noemt zich en hulp instelling? die mensen waar je mee te maken heb hadden me kinderen kunnen zijn.
wie denken die snotneuzen wel dat ze zijn. die komen net stage lopen en komen net om de hoek kijken wat het leven is.
en die komt mij dan bezoek recht verbieden omdat je hun de waarheid niet mag zeggen?

Ik moet wel zeggen dat ik dit niet met elk begeleider heb, maar de meeste die daar lopen zijn snotneuzen van 20 jaar die als je even te hard bent zelf in een psychose terecht komen. en dat werkt dan bij de ggz?

van af dag 1 geven we al aan dat de dokter haar medicatie gestopt heeft en dat het toen begon.
maar ze blijven stug door gaan met andere medicatie geven maar ze neemt het niet waardoor ze niet los komt daar.

ze is dood ongelukkig daar ze zit in een lege kamer met een kapotte kast en verrotten wc.

ze moet daar gewoon weg voor het helemaal te laat is. ik maak me echt zorgen om haar gezondheid daar omdat hun zelfs na meerdere malen aandringen niks willen doen.

Hoe ik kan ik haar daar weg krijgen?

Help!

Franca2018
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 okt 2018 11:44

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door Franca2018 »

Ik heb een zeer slechte ervaring bij GGZinGeest.
Ze luisteren niet naar je en doen wat ze willen.Ze proberen je in de maling te nemen en hele tijd je aan de lijntje te houden.
Ze gaan je telkens dezelfde zinloze vragen aan je stellen en over je prive gaan ze je vragen waarvoor ik niet heb aangemeld of behoefte aan heb.En het ging maar hele tijd door bijna een jaar met herhaling van dezelfde nutteloze vragen stellen, terwijl ik in de eerste 2 afspraken duidelijk al alles over me had verteld en waar ik hulp nodig had.En er werd niks mee gedaan en waren ze ook niet bereid om te helpen.Ze proberen je de hele tijd aan de lijntje te houden en zinloze vragen stellen waar ik niks aan heb om alleen zijn eigen belang om fink geld via de zorgverzekering te harken.De laatste tijd ging ik niet meer omdat ik daar toch niet werd geholpen en was helemaal zat met hun herhaling.
Dan gaan ze je hele tijd bellen voor niks om meer geld te strijken.Uiteindelijk zeg ze dat ze niet veel mogelijkheden heeft na ongeveer een jaar aan de lijntje te houden.En het was al een jaar en ze wist nog steeds niet hoe het met mij ging terwijl ik in de eerste 2 gesprekken al duidelijk had gemaakt en ze ging bij elke afspraak steeds dezelfde vraag stellen hoe het met mij ging en gaan ze nooit iets voor je doen.
Toen ik bijna 800 euro eigenrisico/eigenbijdrage kreeg van mijn zorgverzekering om te betalen en hoeveel ze aan GGZ hebben betaald schrok ik me dood.Voor de IBT alleen een gesprek van een half uurtje bregen ze meer dan 1000 euro.Ik ben bij de GGZ nooit geholpen, maar heb wel heel veel ellende van ze gehad en in de schulden gekomen.En er word ook niks bij de klachten afdeling gedaan.Ze zijn niet eens bereid je gegevens te verwijderen terwijl door iemand bij de GGZ over je prive dingen is gevraagd dat ze niets hoefde te weten.Er is geen privacy daar.Uit mijn ervaring is gebleken dat bij de GGZ een oplichtings netwerk is bij de kwetsbare mensen via de zorgenverzekering.

Naamalingebruik
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 nov 2019 15:33

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door Naamalingebruik »

Gewaarschuwd mens telt voor twee!
Wegblijven daar!
Als je niet hartje winter in je blote billen met een puntmuts buiten vlinders probeert te vangen, wegblijven daar!
Grootste kwakzalverij van onze tijd.
Met een "burnout" ooit doorverwezen, je weet niet wat je meemaakt. Wereldvreemde figuren die gedoopt in een bak narcisme van hoog opgeleid zijn met de grootste flauwekul aankomen zonder enige vorm van metingen een kast met diagnoses opentrekken om maar te kunnen declareren én vooral tijd te rekken om nog meer te declareren.
Prima als dumpbak voor rechters die zich geen raad weten met zogenaamde "verwarde mannen" om er vervolgens wat pillen in gooien, maar ben je gezond en gewoon even sch--tziek van dit gááf land met al zijn bureaucratie en werkdruk nogmaals wegblijven daar!
Je komt van de regen in drup en door je "psychiatrisch verleden" ( ja echt! ook bij een simpele burnout ) heb je een stempel op je waar je zo snel mogelijk van moet.
Tenzij je een gevaar bent voor jezelf of anderen bent MOETEN ze gehoor geven aan verzoek tot vernietiging dossier. Doe dit want door de codes waarmee ze werken weet je echt wat voor idiote diagnoses ze op je geplakt hebben, voor je het weet zijn al je lichamelijke klachten psychisch en worden niet serieus genomen. Ik spreek uit ervaring, heb het ternauwernood overleeft.
Krankzinnig dat deze kwakzalverij in 2019 nog steeds serieus genomen word.

Poike
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 jan 2020 16:59

Re: Ervaringen met GGZ

Ongelezen bericht door Poike »

Ik ook helaas een zeer negatieve ervaring met ggz.
Antes/ Delta .
Een vriend van mij heeft 25 jaar geleden een psychose gehad.
Hij heeft erg hard moeten knokken om zijn leven weer op de rit te krijgen.
Hij was toen in zijn 20er jaren dus ook veel moeten verwerken omdat zijn toekomst toch anders zou zijn dan hij verwacht had.
Uiteindelijk woonde hij op zichzelf en had een aardig leven opgebouwd.
Slikte wel angstremmers want angst bleek bij hem chronisch.
Zijn behandelaar kwam toen met het idee om een medicatie wissel te doen net een andere angstremmer, voor velen een goedwerkend medicijn.
Dat bleek foute boel, de medicatie sloeg niet p aan waardoor hij in angst schoot en licht psychotische klachten kreeg.
De medicatie is weer gewisseld en hij kreeg de medicijnen die hij daarvoor slikte.
Deze sloegen ook niet aan waardoor hij op de kortdurende afdeling van antes delta terechtkwam.
Dit was eind maart ongeveer.
Vanaf toen is er allerlei verschillende medicatie aan hem gegeven maar niets sloeg aan.
Buiten de angstklachten raakte hij ook in een depressie.
Hij slikte toen ook nog antidepressiva.
De behandelaar vond toen ( toen hij al erg onstabiel was) dat de ad er wel af kon.
Waardoor hij niet kon slapen.
Hij heeft dit aangegeven maar er werd gewoon niet naar hem geluisterd!
Na de 9e nacht niet slapen heeft hij met behulp van de vertrouwenspersoon zijn antidepressiva weer gekregen.
Daarna kon hij wel weer slapen maar door de 9 nachten niet slapen is hij in crisis beland, waar hij niet uit kan komen.

Ook is het zo sat hij nu Parnate slikt, omdat geen ander medicijn aanslaat.
Bij dit medicijn hoort een strikt dieet vanwege hoge bloeddruk gevaar.
Ze hebben hem dit gewoon gegeven en checkten een paar keer per sag zijn bloessruk. Een diëtiste kwam pas een aantal weken later in beeld.

Hij heeft vandaag een gesprek gehad met de psychiater en die heeft toegegeven dat de crisis waar hij nu in zit te wijten is aan de slapeloze nachten.
Zijn medicatie kan niet meer verhoogd worden want hij heeft al de hoogste dosering!

Hij zit dus al 10 maanden op een kort verblijf afdeling, mensen zitten daar gemiddeld een paar weken, en krijgen verder geen behandeling. Omdat het een plek is waar je medicatie aangepast wordt en dan mag je weer naar huis

Ik heb een keer gebeld naar de afdeling, om mijn zorgen te uiten of hij daar wel op de juiste plaats zit.
Toen kreeg ik als antwoord dat ze heus wel goede begeleiding en zorg geven.
Nogmaals gezegd dat het mij niet gaat om hor ZIJ zorg leveren maar of HIJ daar wel op zijn plek is.
Toen werd het gegooid op de privacywetgeving en konden zij me niets meer vertellen.

Toen ik de week daarna bij hem op bezoek kwam zei hij dat ik maar niet meer moest bellen want hij werd er door enkele begeleiders op aangesproken.

Ik vind het vreselijk wat hij moet doormaken en op wat voor een slechte manier met hem omgegaan wordt.
Hij wordt nu godzijdank overgeplaatst naar Erasmus, ik hoop dat het hem nog kan helpen.
Op dit moment kan hij alleen maar huilen omdat zijn leven kapot is

Plaats reactie