Fysiotherapeut bestaat niet; afspraak bij duurdere praktijk

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Fiene
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 jul 2013 14:21

Fysiotherapeut bestaat niet; afspraak bij duurdere praktijk

Ongelezen bericht door Fiene » 29 jan 2018 14:31

Ik ben door mijn huisarts doorverwezen naar de fysiotherapeut. Bij het zoeken naar een fysiotherapeut in Hengelo kwam ik op internet de volgende pagina tegen: https://fysio-hengelo.com/ van Pieter en Linda, fysiotherapeuten van Fysiotherapeut Hengelo. De informatie op deze pagina sprak mij aan en daarom besloot ik mij bij deze praktijk aan te melden.

Om een afspraak te maken kon ik bellen met een nummer in Hengelo. Het nummer bleek echter niet van de bewuste fysiotherapiepraktijk maar uit te komen bij een callcenter dat namens hen de afspraken inplant. Vanwege de grote drukte in januari, zo vertelde de dame van het callcenter, moest ik bijna een week wachten voordat ik terecht kon. Dit zou bij alle fysiotherapeuten een terugkerend fenomeen zijn in januari. Er werd dus de indruk gewekt dat het geen zin had om nog een andere praktijk te benaderen.

Pas nadat ik de afspraakbevestiging per e-mail had ontvangen, kwam ik erachter dat ik helemaal geen afspraak had bij "Fysiotherapeut Hengelo" maar bij Fysius Hengelo die blijkbaar op hetzelfde adres gevestigd zijn maar wel veel hogere tarieven hanteren dan andere fysiotherapeuten in Hengelo. Ik had de website van deze fysiotherapiepraktijk ook al bekeken maar had hier een minder goed gevoel bij. Bovendien vond ik de tarieven in vergelijking tot de andere fysiotherapeuten in Hengelo zo belachelijk hoog dat ik hier zeker geen afspraak wilde.

Nadat ik daarover via de contactfomulieren van zowel Fysiotherapeut Hengelo als van Fysius mijn beklag had gedaan en tevens de afspraak had geannuleerd werd ik door beide bedrijven gebeld. Volgens de medewerkster van het callcentruim van Fysiotherapie Hengelo hebben zij helemaal geen praktijk op de locatie waar ik mijn afspraak wilde plannen (Aleida Lasonderweg 6, 7555SM Hengelo) . Vervolgens kreeg ik een vaag verhaal over de reden waarom men mij een afspraak bij Fysius (waar ik alleen al op basis van hun tarieven niet naartoe wilde) in de maag had gesplitst maar het hele relaas bleef schimmig en onduidelijk.
Fysiotherapeut Hengelo.jpg
Fysiotherapeut Hengelo.jpg (36.25 KiB) 1082 keer bekeken

Vlak daarna belde ook een dame van Fysius. Zij vertelde dat de pagina van Fysiotherapeut Hengelo helemaal niet van de fysiotherapiepraktijk van Linda en Pieter is maar dat het hier gaat om een doorverwijs pagina naar bepaalde (andere) fysiotherapeuten in heel Nederland. Dit vind ik heel vreemd want wanneer je op de bewuste webpagina kijkt bij "Ons Team" dan wordt er gesuggereerd dat het team van deze fysiotherapeut bestaat uit Pieter en Linda die zich in afzonderlijke profielen ook nog even persoonlijk aan de klant voorstellen. https://fysio-hengelo.com/over-ons
Fysiotherapeut Hengelo - Ons Team.jpg
Fysiotherapeut Hengelo - Ons Team.jpg (39.15 KiB) 1082 keer bekeken
Men suggereert dus dat er bij deze praktijk 2 mensen werken bij wie je een afspraak kunt inplannen maar krijgt vervolgens, zonder dat je dat wordt verteld, een afspraak bij een veel duurdere praktijk waar ook heel andere fysiotherapeuten werken. De dame van Fysius was het met mij eens dat de informatie op de pagina van Fysiotherapeut Hengelo beter kon en dat het verwarrend is.
Persoonlijk vind ik dit hier sprake is van misleiding waarbij klanten onbedoeld en zonder dat hen dit vooraf wordt gemeld hogere rekeningen krijgen gepresenteerd.
De reden voor de hogere tarieven zou volgens de dame van Fysius liggen in het feit dat Fysius een rugspecialist is waardoor zij hogere tarieven mogen rekenen. Maar de klachten waarvoor ik een afspraak wilde plannen houden helemaal geen verband met mijn rug!!

Overigens blijkt op het andere adres van Fysiotherapeut Hengelo ook een totaal andere praktijk gevestigd. Net als Fysius vraagt deze praktijk veel hogere tarieven: € 69,- voor "Intake, screening en onderzoek" waar dit bij andere praktijken tussen de € 50,- en € 52,- kost.
Ook bleek het bij nader inzien helemaal niet zo te zijn dat alle fysiotherapeuten in Hengelo in de maan januari overbelast zijn waardoor je bijna een week moet wachten op de eerste afspraak: de eerste praktijk die ik daarna belde had nog diezelfde middag plek.

NB: nadat ik de foto's van beide fysiotherapeuten heb ge-Googled blijkt het hier te gaan om Linda de Visser, fysiotherapeut in Capelle aan den Ijssel, Hilversum en Arnhem. En "Pieter" zonder achternaam is fysiotherapeut in Capelle aan den Ijssel, Almere, Amsterdam maar dus niet in Hengelo.
Laatst gewijzigd door Fiene op 29 jan 2018 15:43, 1 keer totaal gewijzigd.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Fysiotherapeut bestaat niet; afspraak bij duurdere praktijk

Ongelezen bericht door vroem » 29 jan 2018 15:34

bedankt voor het uitzoeken. (niet dat ik er iets aan heb want niet mijn gebied maar dat terzijde).
heb je ook een vraag?

Fiene
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 jul 2013 14:21

Re: Fysiotherapeut bestaat niet; afspraak bij duurdere praktijk

Ongelezen bericht door Fiene » 29 jan 2018 15:51

Nou allereerst vraag ik me af of dit allemaal zo maar mag. Zonder waarschuwing vooraf komen klanten terecht bij praktijken die veel hogere tarieven rekenen dan vergelijkbare fysiotherapiepraktijken.
Daarnaast was het van mijn kant ook bedoeld als waarschuwing voor anderen. Want deze club is niet alleen en uitsluitend in de regio Hengelo actief. Je kunt Linda ook vinden in Capelle aan den Ijssel, Hilversum en Arnhem.

wilhelmima1
Berichten: 696
Lid geworden op: 06 feb 2012 19:13

Re: Fysiotherapeut bestaat niet; afspraak bij duurdere praktijk

Ongelezen bericht door wilhelmima1 » 29 jan 2018 17:48

Neem dit eens op met uw Zorgverzekeraar, zij zijn degene die de nota's vergoeden.
Verder is het internet niet altijd handig bij(commerciële) zoekopdrachten.

NeoDutchio
Berichten: 6526
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Fysiotherapeut bestaat niet; afspraak bij duurdere praktijk

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 29 jan 2018 18:05

Waarom is de prijs zo belangrijk? Moet het niet om het eindresultaat gaan?

Fiene
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 jul 2013 14:21

Re: Fysiotherapeut bestaat niet; afspraak bij duurdere praktijk

Ongelezen bericht door Fiene » 29 jan 2018 18:57

Allereerst gaat het me erom dat er zonder uitleg of overleg vooraf een afspraak wordt ingepland bij een totaal andere fysiotherapeut dan ik dacht of wil. Dan vind ik raar en ook niet transparant.

Inderdaad worden de eerste 9 behandelingen vergoed door mijn zorgverzekeraar. De kosten van aanvullende afspraken zijn deels of geheel voor eigen rekening dus moet ik zelf betalen. Dan vind ik behalve het eindresultaat ook belangrijk dat men mij niet onnodig geld uit de zak klopt voor zorg die ik elders goedkoper kan krijgen.

NB: geen waardeoordeel maar als het niemand iets interesseert wat de zorg kost omdat alles toch door de zorgverzekering wordt vergoed, dan zullen de zorgverleners hun tarieven niet naar beneden bijstellen waardoor uiteindelijk de zorgkosten (dus ook uw en mijn premie) zullen stijgen.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Fysiotherapeut bestaat niet; afspraak bij duurdere praktijk

Ongelezen bericht door vroem » 29 jan 2018 20:41

zorgverzekeraars zullen er niets mee doen. tenzij er gehandeld wordt in strijd met overeenkomsten wellicht.
Is meer iets voor NZA en/of IGZ. (die er naar ik verwacht eigenlijk ook niets mee zullen doen...)

Mathilde D.
Berichten: 2055
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: Fysiotherapeut bestaat niet; afspraak bij duurdere praktijk

Ongelezen bericht door Mathilde D. » 02 feb 2018 23:03

leeg ivm dubbel
Laatst gewijzigd door Mathilde D. op 02 feb 2018 23:10, 2 keer totaal gewijzigd.

Mathilde D.
Berichten: 2055
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: Fysiotherapeut bestaat niet; afspraak bij duurdere praktijk

Ongelezen bericht door Mathilde D. » 02 feb 2018 23:07

vroem schreef:zorgverzekeraars zullen er niets mee doen. tenzij er gehandeld wordt in strijd met overeenkomsten wellicht.
Is meer iets voor NZA en/of IGZ. (die er naar ik verwacht eigenlijk ook niets mee zullen doen...)
Ja, geef dit als zogenaamde Melding door aan de NZA.
Is de conclusie uit het verhaal dat de tarieven die gerekend worden veel hoger zijn dan op de website vermeld worden ( doordat het telefoonnummer doorschakelt naar een callcentrum) ? Dat is gewoon fraude en is puur een zaak voor de NZA. Probeer wat korter en duidelijker te zijn. Ook over de omvang. Verzamel de bewijzen. Alleen links zijn niet voldoende, maak ook schermafbeeldingen van alle webpagina's.
In[email protected]
http://Www.nza.nl
‭(088) 770 87 70‬
https://meldingsformulier.nza.nl

Op de website van "Fysiotherapeut Hengelo" staan overigens geen tarieven. Ook staat er allemaal onzin, zoals:
- dat de behandeling 9-12 weken duurt
- dat je heel rustig aan moet doen
Wat een onzin. Diti is inderdaad een frauduleus bedrijf en deze moeten gestopt worden.

Plaats reactie