LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] HERBALIFE....

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
herba

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door herba »

Het product is goed, alleen te duur zoals veel mlm producten die goed werken. Het word ook door sommige mensen die het verkopen op een verkeerde manier verkocht waardoor bij 80% van de wereld inmiddels een weerstand tegen herba bestaat.
Je kan afvallen met iedere maaltijdvervanger, bv met Modifast, ook heel goed en je hoeft niet voor 1 maand vooruit te kopen. Natuurlijk krijg je niet goed geld terug bij Herbalife maar in de praktijk werk dit vaak niet, want of je gebruikt het product niet goed, of je moet er wat bij kopen dat het bij jou in jou speciale geval wat beter werkt nog...
Het hele succes van mlm is erop gebaseerd de distributeurs zelf zo veel mogelijk spullen te laten kopen, en daarna weer andere mensen vinden die dit ook doen. Als je erg mazzel heb vind je anderhalve man en een paardekop die wat van je willen kopen, maar dan heb je vaak nog de aanschaf van alle duren spullen (forever living, nikken, herbalife, noni, juice plus enz..) er nog niet uit.
Maar.. het sluit niet uit dat veel van deze producten echt goed zijn, en werken.

Madeleine

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door Madeleine »

Herbalife wordt ook driftig besproken in het topic MLM.

Duidelijk moet voor jullie zijn, dat MLM, dus ook Herbalife, een piramidestructuur heeft. Als je distributeur wordt voor Herbalife, moet jij, buiten klanten, ook distributeurs zien te vinden. Daar verdien jij vervolgens ook weer aan.

Inmiddels zijn we erachter dat iemand die een bepaalde status heeft bij HL, 50% korting op de artikelen krijgt en die vervolgens met een winstpercentage van 50% aan u doorverkoopt (vandaar die prijzen). Ook moeten jullie niet vergeten dat van die 50% aankoopprijs, ook nog eens een percentage naar de levels boven uw leverancier gaat. Het product wat uit de fabriek komt, is 30% van de door u betaalde prijs. De rest gaat op aan bonussen aan de diverse levels.

De Belgische consumentenbond heeft aangekondigd een strafrechtelijke procedure te starten tegen HL. Vanwege de verkoopmethode én vanwege het feit dat bepaalde zaken beloofd worden die óf niet in de producten zitten óf waar de producten niet aan voldoen.

Ik sluit mij aan bij velen voor mij: Gewoon minder eten, gezonder eten en 30 minuten wandelen per dag. En de kosten van een bruine boterham met kaas, weinig vlees maar wel weer veel groente en een stukje fruit wegen niet op tegen een kuurtje HL. En volgens mij zijn die shakes helemaal niet zo gezond omdat je lichaam ook vezels nodig heeft en échte vitamines (dus niet alleen uit een potje).

Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door Maarschalk »


Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door Maarschalk »

Bij de consumentenbond is Herbalife ook zeer goed uit de test gekomen.
Uhhh, Tamara, deze link spreekt dat tegen dat HL bij de consumentenbond er goed uit is gekomen.:

http://www.herbastore.nl/nieuws/pdf/Con ... 2-2003.pdf

Het artikel is volledig onzin, maar de consumenbond staat NIET achter HL.

Gast

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door Gast »

Ik heb het ook gebruik onder begeleiding en ik zal moet afvallen en ik ben alllen maar aan gekomen.
En je betaald je er scheel aan

changes
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 jul 2005 12:58

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door changes »

Ik heb het zo allemaal gelezen en ik moet zeggen het is erg veel, er komen vast nog veel reacties bij ook.

Ik ben zelf distibuteur van deze producten en ik snap niet dat er telkens wordt gesproken over afslank producten. Het is geen afslank product, het is voeding. Het is ook niet te vergelijken en een afslank product.

Tuurlijk kun je afslanken, zonder de producten, door gezonder te gaan eten. Waar Herbalife voor staat is te zorgen dat u alles binnen krijgt, aan vitamine en mineralen, volgens de aanbevolen hoeveelheid. Ik zal ook uitleggen waarom mensen niet veel afslanken door alleen gezonder eten, in onze dagelijkse voeding zitten gewoon niet meer genoeg van alle voedongstoffen als vroeger. Je kunt er bijna niet meer omheen, dat je voedingssupplementen moet eten om alles binnen te krijgen. Dit hoor je dagelijks op tv en lees je in de krant. Ik denk dat iedereen het daar wel mee eens is. En dan bedoel ik niet meteen dat je Herbalife moet gaan eten.

Tuurlijk kan het voorkomen dat je aankomt, terwijl je eigenlijk wilt afslanken en dat terwijl je de producten wel goed gebruikt en je er geen gekke dingen naast eet. Ik heb dit zelf ook ondervonden. Ik ben zelf 2 kilo aangekomen, maar daarna ben ik 10 kilo kwijt geraakt. Ik zal uitleggen hoe dit komt. Ik at namelijk voor Herbalife 1 hooguit 2 keer per dag. Mijn lichaam kreeg veel te weinig voedingsstoffen binnen, dus ging alles vast houden. Want stel je voor ik ga weer maar 1 keer per dag zou gaan eten. Toen mijn lichaam gewend was aan 3 keer per dag volledige voeding, vlogen de kilo's eraf en heb ik het al 3 jaar onder controle.

Dat is meteen het volgende punt. Je komt aan als je stopt. Dit klopt voor 100%, daarom moet je ook afbouwen. Iedereen die de producten heeft gegeten heeft ook te horen gekregen dat ze moesten afbouwen. Doe je dit niet, dan kom je weer aan. Het is dus heel belangrijk om je lichaam aan een bepaald gewicht te laten wennen.

Iedereen mag de producten ook eten. Ik las dat iemand met hartklachten zij dat ze het niet mocht hebben. De voeding mag iedereen, de thee daar en tegen niet en dat geld ook voor 1 van de voedingssupplementen. En dat er mensen lever klachten of andere ziektes van hebben gekregen is ook een fabeltje. Tuurlijk kun je klachten krijgen van een bepaalde stof, maar dat betekend niet dat die stof alleen in de Herbalife producten zit. Deze mensen mogen zeer waarschijnlijk andere dingen ook niet eten, waar dus hetzelfde stof in zit.

Mogen er nog vragen zijn of zijn er dingen niet duidelijk kun je me altijd mailen of gewoon reageren. Ik leg het met alle plezier uit.

Groetjes
Marion

ps. als het geen goed product is zou ik het mijn dochtertje van 2 en een half ook niet te eten geven. En zou ze sinds het gebruik van de producen ook niet veel minder ziek zijn.

Bzzz
Berichten: 69
Lid geworden op: 30 sep 2005 10:12

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door Bzzz »

als het geen goed product is zou ik het mijn dochtertje van 2 en een half ook niet te eten geven.
Moet dat meisje niet leren om gewoon te eten????

Kom op zeg, waar zijn we mee bezig. Herbalife, voeding?? Een shake, voeding??
Onder voeding versta ik normaal eten, boterhammen, aardappelen, groente en fruit.
Een herbalife distributeur probeerde mij wijs te maken dat in een sinasappel geen vitamines zitten........Tuurlijk........

3x per dag gewoon eten, 2x per dag een klein tussendoortje (fruit!!) en veel drinken als je wilt afvallen.

Mijn huisarts raad het ook ten zeerste af!

HvdB
Berichten: 1097
Lid geworden op: 25 aug 2004 17:58

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door HvdB »

Een huisarts is geen nutricionist. Heeft hij er onderzoek naar gepleegd? Of is het weer een "wat de boer niet kent vreet ie niet" verhaal?

Bzzz
Berichten: 69
Lid geworden op: 30 sep 2005 10:12

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door Bzzz »

Een huisarts is geen nutricionist
Nutricionist??? Wat is dat in 's hemelsnaam?? Hebben de uitvinders van de diverse shakes en reepjes dit zelf uitgevonden?

Kijk eens op voedingscentrum.nl. Daar heb ik ze nog geen shakes zien adviseren. En daar zit genoeg deskundigheid.

Tuurlijk ben ik het ermee eens dat je met Herbalife af kunt vallen, maar ben je op het gewenste gewicht, moet je het weer afbouwen zodat je weeer 'normaal' kunt gaan eten. Je hebt in de tussentijd niet geleerd om een gewoon voedingspatroon op te bouwen. Dus 9 van de 10 keer vallen mensen weer terug in hun oude (ongezonde) patroon.

Ga dan bij een eetclub zoals EGA of Weight Watchers als je denkt het niet alleen te kunnen. Je hebt er een stok achter de deur. Of kijk eens op diverse site's (Margriet, Libelle, Viva e.d.), daar is genoeg informatie (en steun) te vinden.

pluisje
Berichten: 375
Lid geworden op: 27 feb 2005 16:26

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door pluisje »

ik heb ook een tijdje herbalife gebruikt omdat ik door de ziekte van kroon en reuma erg veel gewicht verloor.
dit is in overleg met een internist gebeurd en ik moet zeggen dat het nu wel weer heel goed met mij gaat,kan weer gewoon eten ben redelijk weer op gewicht .
af en toe als het toch weer slecht gaat gebruik ik het weer om dan weer zo snel mogelijk op gewoone voeding over te gaan en echt het bevalt prima.
enige min puntje is ik moet het zelf betalen maar ja ik wil graag blijven werken en mij een beetje goed voelen dus heb ik dat er wel voor over


pluisje

pijkie
Berichten: 33
Lid geworden op: 08 jun 2005 08:28

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door pijkie »

Als er 1 afslankpil zou bestaan, die echt werkt, dan zouden er niet zoveel uitgevonden zijn!

Rowan
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 mei 2006 14:03

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door Rowan »

Ik gebruik herbalife nu ongeveer 8 maanden, niet om aan te komen of af te vallen maar als aanvulling op mijn voeding.
Ik onbijt nu met een shake, dit bevalt mij erg goed daar ik voorheen s'ochtends geen hap door mijnkeel kreeg.
Ik sport heel veel (+/- 15 uur in de week) en daarvoor heb je toch goede voeding nodig.
Sinds ik herbalife gebruik ben ik minder snel moe en is mijn conditie en spieropbouw duidelijk verbeterd zelfs mijn haar is meer gaan glimmen.
Hierbij krijg ik wél een goede begeleiding van mijn distributeur, en ik denk dat dát juist heel belangrijk is, ook bij andere diéten sportvoedingen en weet ik veel wat nog meer.

Rowan

pardon
Berichten: 224
Lid geworden op: 08 jun 2005 18:36

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door pardon »

dat geloof je zelf toch niet dat herba aanvulling op je voeding is .je bent gewoon reclame aan het maken voor herbalife.een normaal mens heeft die dure rotzooi niet nodig . waarom eet je niet gewoon fruit , groente enzo.en met en goede champo gaan je haren ook glanzen

pluisje
Berichten: 375
Lid geworden op: 27 feb 2005 16:26

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door pluisje »

:roll: :roll: :roll: :roll: tja dit geloof ik dus ook niet, als je gezond bent en je darmen werken zoals het moet, je wilt niet afslanken, dan zou je aan gezonde voeding genoeg moeten hebben....

pluisje :?

mlmangel
Berichten: 1820
Lid geworden op: 19 dec 2005 21:05
Contacteer:

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door mlmangel »

Informatie over Herbalife en MLM kan je vinden via www.angelfire.com/planet/mlmpage

dangelo
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 aug 2008 03:00

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door dangelo »

Telegraaf/woensdag/pag1:
xxxxxxxxxx
Akkers door injecteren mest vol chemicaliën


Vitamine weg uit groenten


door Richard van de Crommert


WAGENINGEN, woensdag
De kwaliteit van onze andijvie, bloemkool en wortelen holt achteruit.
In de afgelopen twintig jaar is de aanwezigheid van vitaminen en mineralen in
de zogeheten vollegrondsgroente fors teruggelopen, soms met meer dan vijftig
procent.
Dat komt voor een belangrijk deel door het injecteren van mest in al
onze landbouwgrond. Dat gebeurt zo agressief dat er daardoor simpelweg te
veel schadelijke stoffen in de bodem komen. Dat zeggen verschillende
organisaties, waaronder de Stichting Milieubewuste Veehouderij, het
adviesbureau Team Ecosys en Aquarius Alliance, een samenwerkingsverband van
boeren en wetenschappers. Ook de landbouwuniversiteit van Wageningen is van
mening dat deze praktijk de samenstelling van het bodemleven schaadt.


Kanker
Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat onze groente
nauwelijks nog een nuttige stof als selenium bevat. (Mineralen worden door
groente uit de grond gehaald. Vitamines worden aangemaakt uit mineralen.) Het
is in elk geval zo laag dat het niet meer te meten is. Dat komt omdat de
bodem in feite dood is.


Volgende kolom
• Het vitamine- en mineralengehalte in wortels is de laatste jaren drastisch
gedaald.


„Een op de drie Nederlanders krijgt tegenwoordig kanker. Dat is veel
hoger dan waar ook ter wereld”, constateert Paul Blokker van de Vereniging
tot behoud van boer en milieu.
„Als we zo doorgaan komt de volksgezondheid in gevaar”, waarschuwt
Blokker.
xxxxxxxxxxx


Pag7:
xxxxxxxxxx
’WAAROM NEEMT DIABETES ZO TOE?’


Van een onzer verslaggevers


WAGENINGEN, woensdag
„De gemiddelde Nederlander heeft een gebrek aan zink, ijzer, selenium,
koper, magnesium. En heeft een fors tekort aan vitamine A. In veel groente
zit tegenwoordig geen vitamine C meer. Dan hebben we het over vollegronds
groenteteelt, zoals bloemkool, wortelen en andijvie”, waarschuwt Paul Blokker
van de Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu.
„Het is er de afgelopen vijftien jaar uitgejast. Onze kasgroente,
zoals tomaten en paprika, is nog wel steeds voedzaam, maar ook daar zit
onvoldoende selenium in. In de hele wereld loopt het aantal mineralen en
vitaminen in de voeding terug.
Maar in Nederland gaat het sneller dan elders.” Blokker wijst met zijn
beschuldigende vinger naar de veranderende bodem. Het verandert de gewassen.
„Waarom neemt diabetes in Nederland explosief toe?” vraagt hij zich af.
„Omdat we ondervoed zijn. Diabetes is hard op weg om volksziekte nummer een
te worden.”


In ons land zien we verder dat het percentage van mensen met
overgewicht vanaf 1993, het jaar waarin de mestinjecties werden verplicht,
sterk toeneemt. Van 1981 tot en met 1993 steeg dit met ongeveer 0,3% per
jaar. Vanaf 1993 steeg het aantal mensen met overgewicht met 0,9% per jaar.
Dat is drie keer zoveel. „Het is niet zo dat mestinjectie overgewicht
veroorzaakt, maar dat door mestinjectie en door afname in het bodemleven de
onbalans in planten van vitaminen, mineralen en spoorelementen is vergroot.
Zo zijn met name zink, mangaan en chroom nodig voor de bloedsuikerregulatie.”
De grondonderzoeklaboratoria in Nederland, zoals het BLGG en ALNN,
bevestigen dat de aanwezigheid van mineralen qua gehalte beneden het
streefniveau uitkomt.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Pag24:
xxxxxxxxxxxxxxxxxx
’Verplichte mestinjecties schaden landbouwgrond’


’Volksgezondheid komt in gevaar’


• door RICHARD VAN DE CROMMERT


WAGENINGEN – „Er moet snel een einde komen aan de verplichte
mestinjecties in de Nederlandse landbouwgrond. Die zijn schadelijk voor onze
Nederlandse gewassen. Het aantal mineralen en vitaminen loopt zienderogen
achteruit.” Dat vinden de Stichting Milieubewuste Veehouderij, het
adviesbureau Team Ecosys en Aquarius Alliance, een samenwerkingsverband van
boeren en wetenschappers. Ook de landbouwuniversiteit van Wageningen is van
mening dat de huidige praktijk de samenstelling van het bodemleven schaadt.
Sinds vijftien jaar zijn boeren in heel Nederland verplicht om mest
de grond in te persen in plaats van het bovengronds uitrijden, waardoor de
mest geleidelijk in de grond werd opgenomen. De gierton verdween zo uit ons
Nederlandse landschap. Het is een maatregel waarin Nederland alleen staat. In
de ons omringende landen wordt de gierton nog gewoon gebruikt. Bij
bovengronds uitrijden wordt onder andere blauwzuurgas, dat in de mest zit,
direct door zuurstof in de lucht onschadelijk gemaakt. In Nederland wordt het
onschadelijk gemaakt door de zuurstof die zich in de bodem bevindt. Zo
verdwijnt de zuurstof uit de bodem.
Het bodemleven verandert door de mestinjecties. Wormen, die met hun
omploegwerk zorgen voor de aanwezigheid van zuurstof in ons land, gaan dood.
Mollen vertrekken. Het ecosysteem wordt volledig op zijn kop gezet. Niet
alleen onze groente, maar ook onze verse Nederlandse melk heeft door deze
mestinjecties aan kwaliteit ingeboet. Ons weidegras is mineraalarm geworden.
Met andere schimmels en bacteriën die schadelijk zijn. Er zit te veel
stikstof in. Een koe die dit gras vreet, maakt enkel ammonium aan. Door het
gebrek aan wormen laten ook weidevogels zich steeds minder zien.
Onze regering heeft nooit onderzoek gedaan naar de gevolgen van het
injecteren van mest voor de volksgezondheid. Die lijken nu alarmerend. Uit
onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat een stof als selenium nauwelijks
meer in onze groente zit.
Selenium heeft zijn efficientie bewezen tegen diverse soorten kanker.
„Een op de drie Nederlanders krijgt tegenwoordig kanker. Dat is veel hoger
dan waar ook ter wereld”, constateert Paul Blokker van Vereniging tot Behoud
van Boer en Milieu.
De Noord-Hollandse melkveehouder Meindert Nieuweboer zegt: „De bodem
is het spijsverteringsorgaan van de planten. En de basis van al ons eten. Dus
indirect ook van ons zuivel en ons vlees.” Marian Stuiver van de Universiteit
van Wageningen, die enkele weken geleden promoveerde op het mestbeleid, vindt
dan ook dat de overheid moet overwegen het bovengronds uitrijden van mest in
elk geval regionaal toe te staan.


Volgende kolom


„Als we zo doorgaan komt de volksgezondheid in gevaar”, waarschuwt
Blokker. „De gemiddelde Nederlander heeft een gebrek aan zink, ijzer,
selenium, koper, magnesium. En heeft een fors tekort aan vitamine A. In veel
groente zit tegenwoordig geen vitamine C meer. Dan hebben we het over
vollegrondse groenteteelt, zoals bloemkool, wortelen en andijvie. Het is er
de afgelopen vijftien jaar uitgejast. Onze kasgroente, zoals tomaten en
paprika, is nog wel voedzaam. In de hele wereld loopt het aantal mineralen en
vitaminen in voeding terug. Maar in Nederland gaat het sneller dan elders.”
Blokker wijst met zijn beschuldigende vinger naar de veranderende
bodem. Het tast de gewassen aan. „Waarom neemt diabetes in Nederland
explosief toe?” zegt hij. „Omdat we ondervoed zijn. Diabetes is hard op weg
om volksziekte nummer 1 te worden.”
De grondonderzoeklaboratoria in Nederland, zoals het BLGG en ALNN,
bevestigen dat de aanwezigheid van mineralen qua gehalte beneden het
streefniveau uitkomt.
Peter Takens, adviseur van de Vereniging tot Behoud Boer en Milieu,
voegt daar aan toe. „Uit tabellen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid
en Milieu (RIVM) blijkt dat de gezondheid van de producten van onze bodems
hard achteruitgaat. In een goede bodem is veel zuurstof nodig voor een
optimale omzetting van voederstoffen voor de plant. In onze zuurstofarme
grond vindt omzetting van stikstof naar lachgas plaats. Lachgas is echter in
aanzienlijke mate verantwoordelijk voor het broeikaseffect en daarmee voor de
opwarming van de aard. De schadelijkheid van lachgas is driehonderd maal
groter dan CO2.”

dangelo
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 aug 2008 03:00

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door dangelo »

JE LEEFT MAAR EEN KEER.

Telegraaf/woensdag/pag1:
xxxxxxxxxx
Akkers door injecteren mest vol chemicaliën


Vitamine weg uit groenten


door Richard van de Crommert


WAGENINGEN, woensdag
De kwaliteit van onze andijvie, bloemkool en wortelen holt achteruit.
In de afgelopen twintig jaar is de aanwezigheid van vitaminen en mineralen in
de zogeheten vollegrondsgroente fors teruggelopen, soms met meer dan vijftig
procent.
Dat komt voor een belangrijk deel door het injecteren van mest in al
onze landbouwgrond. Dat gebeurt zo agressief dat er daardoor simpelweg te
veel schadelijke stoffen in de bodem komen. Dat zeggen verschillende
organisaties, waaronder de Stichting Milieubewuste Veehouderij, het
adviesbureau Team Ecosys en Aquarius Alliance, een samenwerkingsverband van
boeren en wetenschappers. Ook de landbouwuniversiteit van Wageningen is van
mening dat deze praktijk de samenstelling van het bodemleven schaadt.


Kanker
Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat onze groente
nauwelijks nog een nuttige stof als selenium bevat. (Mineralen worden door
groente uit de grond gehaald. Vitamines worden aangemaakt uit mineralen.) Het
is in elk geval zo laag dat het niet meer te meten is. Dat komt omdat de
bodem in feite dood is.


Volgende kolom
• Het vitamine- en mineralengehalte in wortels is de laatste jaren drastisch
gedaald.


„Een op de drie Nederlanders krijgt tegenwoordig kanker. Dat is veel
hoger dan waar ook ter wereld”, constateert Paul Blokker van de Vereniging
tot behoud van boer en milieu.
„Als we zo doorgaan komt de volksgezondheid in gevaar”, waarschuwt
Blokker.
xxxxxxxxxxx


Pag7:
xxxxxxxxxx
’WAAROM NEEMT DIABETES ZO TOE?’


Van een onzer verslaggevers


WAGENINGEN, woensdag
„De gemiddelde Nederlander heeft een gebrek aan zink, ijzer, selenium,
koper, magnesium. En heeft een fors tekort aan vitamine A. In veel groente
zit tegenwoordig geen vitamine C meer. Dan hebben we het over vollegronds
groenteteelt, zoals bloemkool, wortelen en andijvie”, waarschuwt Paul Blokker
van de Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu.
„Het is er de afgelopen vijftien jaar uitgejast. Onze kasgroente,
zoals tomaten en paprika, is nog wel steeds voedzaam, maar ook daar zit
onvoldoende selenium in. In de hele wereld loopt het aantal mineralen en
vitaminen in de voeding terug.
Maar in Nederland gaat het sneller dan elders.” Blokker wijst met zijn
beschuldigende vinger naar de veranderende bodem. Het verandert de gewassen.
„Waarom neemt diabetes in Nederland explosief toe?” vraagt hij zich af.
„Omdat we ondervoed zijn. Diabetes is hard op weg om volksziekte nummer een
te worden.”


In ons land zien we verder dat het percentage van mensen met
overgewicht vanaf 1993, het jaar waarin de mestinjecties werden verplicht,
sterk toeneemt. Van 1981 tot en met 1993 steeg dit met ongeveer 0,3% per
jaar. Vanaf 1993 steeg het aantal mensen met overgewicht met 0,9% per jaar.
Dat is drie keer zoveel. „Het is niet zo dat mestinjectie overgewicht
veroorzaakt, maar dat door mestinjectie en door afname in het bodemleven de
onbalans in planten van vitaminen, mineralen en spoorelementen is vergroot.
Zo zijn met name zink, mangaan en chroom nodig voor de bloedsuikerregulatie.”
De grondonderzoeklaboratoria in Nederland, zoals het BLGG en ALNN,
bevestigen dat de aanwezigheid van mineralen qua gehalte beneden het
streefniveau uitkomt.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Pag24:
xxxxxxxxxxxxxxxxxx
’Verplichte mestinjecties schaden landbouwgrond’


’Volksgezondheid komt in gevaar’


• door RICHARD VAN DE CROMMERT


WAGENINGEN – „Er moet snel een einde komen aan de verplichte
mestinjecties in de Nederlandse landbouwgrond. Die zijn schadelijk voor onze
Nederlandse gewassen. Het aantal mineralen en vitaminen loopt zienderogen
achteruit.” Dat vinden de Stichting Milieubewuste Veehouderij, het
adviesbureau Team Ecosys en Aquarius Alliance, een samenwerkingsverband van
boeren en wetenschappers. Ook de landbouwuniversiteit van Wageningen is van
mening dat de huidige praktijk de samenstelling van het bodemleven schaadt.
Sinds vijftien jaar zijn boeren in heel Nederland verplicht om mest
de grond in te persen in plaats van het bovengronds uitrijden, waardoor de
mest geleidelijk in de grond werd opgenomen. De gierton verdween zo uit ons
Nederlandse landschap. Het is een maatregel waarin Nederland alleen staat. In
de ons omringende landen wordt de gierton nog gewoon gebruikt. Bij
bovengronds uitrijden wordt onder andere blauwzuurgas, dat in de mest zit,
direct door zuurstof in de lucht onschadelijk gemaakt. In Nederland wordt het
onschadelijk gemaakt door de zuurstof die zich in de bodem bevindt. Zo
verdwijnt de zuurstof uit de bodem.
Het bodemleven verandert door de mestinjecties. Wormen, die met hun
omploegwerk zorgen voor de aanwezigheid van zuurstof in ons land, gaan dood.
Mollen vertrekken. Het ecosysteem wordt volledig op zijn kop gezet. Niet
alleen onze groente, maar ook onze verse Nederlandse melk heeft door deze
mestinjecties aan kwaliteit ingeboet. Ons weidegras is mineraalarm geworden.
Met andere schimmels en bacteriën die schadelijk zijn. Er zit te veel
stikstof in. Een koe die dit gras vreet, maakt enkel ammonium aan. Door het
gebrek aan wormen laten ook weidevogels zich steeds minder zien.
Onze regering heeft nooit onderzoek gedaan naar de gevolgen van het
injecteren van mest voor de volksgezondheid. Die lijken nu alarmerend. Uit
onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat een stof als selenium nauwelijks
meer in onze groente zit.
Selenium heeft zijn efficientie bewezen tegen diverse soorten kanker.
„Een op de drie Nederlanders krijgt tegenwoordig kanker. Dat is veel hoger
dan waar ook ter wereld”, constateert Paul Blokker van Vereniging tot Behoud
van Boer en Milieu.
De Noord-Hollandse melkveehouder Meindert Nieuweboer zegt: „De bodem
is het spijsverteringsorgaan van de planten. En de basis van al ons eten. Dus
indirect ook van ons zuivel en ons vlees.” Marian Stuiver van de Universiteit
van Wageningen, die enkele weken geleden promoveerde op het mestbeleid, vindt
dan ook dat de overheid moet overwegen het bovengronds uitrijden van mest in
elk geval regionaal toe te staan.


Volgende kolom


„Als we zo doorgaan komt de volksgezondheid in gevaar”, waarschuwt
Blokker. „De gemiddelde Nederlander heeft een gebrek aan zink, ijzer,
selenium, koper, magnesium. En heeft een fors tekort aan vitamine A. In veel
groente zit tegenwoordig geen vitamine C meer. Dan hebben we het over
vollegrondse groenteteelt, zoals bloemkool, wortelen en andijvie. Het is er
de afgelopen vijftien jaar uitgejast. Onze kasgroente, zoals tomaten en
paprika, is nog wel voedzaam. In de hele wereld loopt het aantal mineralen en
vitaminen in voeding terug. Maar in Nederland gaat het sneller dan elders.”
Blokker wijst met zijn beschuldigende vinger naar de veranderende
bodem. Het tast de gewassen aan. „Waarom neemt diabetes in Nederland
explosief toe?” zegt hij. „Omdat we ondervoed zijn. Diabetes is hard op weg
om volksziekte nummer 1 te worden.”
De grondonderzoeklaboratoria in Nederland, zoals het BLGG en ALNN,
bevestigen dat de aanwezigheid van mineralen qua gehalte beneden het
streefniveau uitkomt.
Peter Takens, adviseur van de Vereniging tot Behoud Boer en Milieu,
voegt daar aan toe. „Uit tabellen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid
en Milieu (RIVM) blijkt dat de gezondheid van de producten van onze bodems
hard achteruitgaat. In een goede bodem is veel zuurstof nodig voor een
optimale omzetting van voederstoffen voor de plant. In onze zuurstofarme
grond vindt omzetting van stikstof naar lachgas plaats. Lachgas is echter in
aanzienlijke mate verantwoordelijk voor het broeikaseffect en daarmee voor de
opwarming van de aard. De schadelijkheid van lachgas is driehonderd maal
groter dan CO2.”
xxxxxxxxxxxxxxxxxx


--

brenda229
Berichten: 277
Lid geworden op: 21 mei 2006 17:56

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door brenda229 »

ik was ook gebruiker.
Totdat een familielid mij vertelde (werkte bij de doane) dat formule 1 maar 2,50 gulden inkoop was per pot. Ze was ook gebruiker en ze waarschuwde me toen. We zijn beiden er mee gestopt.

bouwensbsp
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 nov 2008 13:58

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door bouwensbsp »

Ik ben zelf distributeur van JuicePlus + en ik kan mij absoluut niet vinden in de opmerkingen die er hier gemaakt worden over de manier van verkoop. JuicePlus + is een geweldig natuurlijk product op basis van 100% fruit en groenten. Wat mij stoort in dit gehele verhaal is dat mensen kijken en negatief reageren op de methode waarop deze producten in de markt worden gezet! Belangrijk bij het eten van JuicePlus + is dat de begeleiding die hier bij hoort van essentieel belang is. Ik wil hiermee aangeven dat je de drogist niet op kunt bellen met individuele vragen betreft de inname van het vaak chemisch samengesteld supplement. Bij JuicePlus + worden de gebruikers geïnformeerd en persoonlijk begeleid. Vandaar dat JuicePlus + niet te koop is in de winkel. Een bril (uitgezonderd een leesbril) koop je ook niet in de supermarkt maar bij een deskundig opticien.

pwjohnson
Berichten: 3
Lid geworden op: 01 okt 2010 10:34

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door pwjohnson »

dag mensen,
Wat mij opvalt is dat de negatieve mensen allemaal argumenten proberen te verzinnen.Zoals sekte, oplichters,werkt niet,kom alleen maar aan en nog veel meer.Dat begint al in 2004 op dit forum en we leven nu in 2010 en herbalife bestaat nog steeds????
Ik zal het je nog sterker vertellen mijn broer begon er 15 jaar geleden al mee en het is alleen maar groter en groter geworden.Kijk als het niks is was het allang aan gepakt.En idd je moet het zien als gezonde voeding.Als je het als een maal
tijd gaat zien, is het waarschijnlijk duurder dan een maaltijd die je zelf bereidt.
Zeg zelf bereidt, want tegenwordig kopen ze alles kant en klaar en dan ben je echt duurder uit dan herbalife.Dus duur nee.Voor sommige mensen veel geld ja.Maar als de mensen die normaal gesproken een broodje daar halen, een visje daar, een maaltijd van 5 euro daar,een pizza een broodje shorma etc. etc. dan kunnen ze beter herbalife nemen veel beter.Dan zou de wereld(mensen)er een stuk mooier uitzien.Daardoor meer voortplanting meer seks dus vrolijke mensen.

Gesloten