LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] HERBALIFE....

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
anoniemp
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 okt 2010 22:03

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door anoniemp »

@pwjohnson:
Ten eerste vraag ik mij af waarom je op een bericht uit 2004 reageert en zodoende dit topic met een laatste post uit 2008 weer de lucht in helpt.

Ten tweede waarom Herbalife nog steeds bestaat? Wat dacht je van de doofpot/afkopen als het dreigt mis te gaan? Het is in ieder geval op zijn minst merkwaardig dat er geen enkele jurispudentie over een multinational als Herbalife te vinden is in al die jaren dat Herbalife in Europa actief is.

pwjohnson
Berichten: 3
Lid geworden op: 01 okt 2010 10:34

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door pwjohnson »

Europa en Amerika dan?
Maar goed waarom? Ik was een beetje op het net aan het surfen over voeding.
Het viel me op dat het best wel een discusie was dus daarom.
Het gaat me eigenlijk alleen om het feit dat herbalife bv. gezonder is dan niet ontbijten of een broodje bij kootje tussen de middag.En daar ging het om in het begin. Werkt het? Ja het werkt.Is het goed voor je? Ja het is goed voor je.
Dat is alles.En tuurlijk moet je er wat voor doen.Maar het gaat ook niet vanzelf.

anoniemp
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 okt 2010 22:03

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door anoniemp »

De producten zijn inderdaad geweldig, maar het bedrijf zal (in ieder geval in Nederland) ten onder gaan aan het huidige beleid wat niet meer van deze tijd is. De vraag is alleen hoelang ze het op de huidige manier nog kunnen blijven volhouden.

Iedere distributeur in Nederland is inmiddels doodsbang voor het behoud van "hun eigen bedrijf" door alle directe en indirecte (maar helaas ook onbewijsbare) dreigementen van Herbalife. Doe je in hun ogen iets verkeerd, word je zonder pardon en zonder een waarschuwing geschorst. Geschorst houdt in: geen producten meer inkopen en geen provisies/rolyalties meer uitgekeerd krijgen. Als je ervan moet leven betekent dat dus einde huidige leefwijze. Geen waarschuwing of opzegtermijn, BOEM!

Ontkennen heeft geen zin, uiteindelijk wordt de distributeur geroyeerd zonder ook maar 1 goede bewijslast op tafel te hebben gelegd. In hun ogen zit je ze in de weg.

Zeg je dat je iets gedaan hebt wat Herbalife niet zo leuk vind, dan wordt er een door hun zelf uit de duim gezogen boete opgelegd en mag je verder. Wel zijn alle ogen dan op je gericht.

Het is inmiddels zelfs zo dat er nu klakkeloos distributeurs worden geschorst, ook al hebben deze niets misdaan en weten deze echt nergens van. Herbalife is op zoek naar mensen die zijn opgestaan, niet meer meedoen met alle eenzijdig opgelegde beperkingen, en doen er alles aan op deze mensen te vinden / aan te pakken.

Eerst via de juridische weg geprobeerd, maar deze personen handelen net als andere ondernemers zoals dat voorgeschreven staat in de Nederlandse Wet. Dus werd er een e-mail rondgestuurd naar alle distributeurs waarin deze personen met naam en toenaam werden genoemd, zodat andere distributeurs niet meer aan deze mensen de producten zouden gaan leveren (zonder distributeurschap geen producten). Grove privacy-schending dus.

Vinden ze een "tak" waar mogelijk iets mee aan de hand is, schorsen ze de "gehele tak" van alle distirbuteurs onder het motto: "Nu hebben we ze vast te pakken". Helaas voor hun blijkt dit dan toch weer niet zo te zijn. Affijn, na ruim een jaar is er één groot dood spoor van geschorste distributeurs... En NIEMAND die je er eigenlijk over hoort. Ze zijn allemaal als de dood voor de gevolgen, het opeens wegvallen van je inkomen...

Maar er heerst dus grote paniek bij Herbalife, want juridisch mag een rechter het never nooit niet als piramidespel aanmerken. Een piramidespel is in Nederland ten strengste verboden en zou dus het einde van Herbalife betekenen. Ook zijn ze als de dood dat meer mensen nu gaan opstaan, producten onder prijs gaan verkopen, en zodoende het hele MLM-systeem van distributeurs om zeep helpen. De Europese- en Nederlandse wet staan echter nog altijd boven de eenzijdige overeenkomst van Herbalife.

Websites met kritiek en websites met kortingen proberen ze uit de Google zoekresultaten te verdringen door zelf extra websites te lanceren. producten.herbalife.nl en zakelijk.herbalife.nl zijn enkele voorbeelden hiervan.

En dan heb je ook nog hun marktaandeel. Negatieve publiciteit op wat voor manier dan ook, of een rechtszaak zal hun, naar mijn mening sowieso veels te snel groeiende aandeel Herbalife doen kelderen naar een dieptepunt. Dus mocht iets misgaan, dan is een logisch gevolg dat ze alles en iedereen op/om zullen kopen, want in-the-end gaat het hier net als altijd om "eigen haggie", "ikke ikke ikke" en héél veel geld.

Kortom de producten zijn inderdaad geweldig, maar bedenk goed welke wurgovereenkomst je tekent als je een paar cent wilt bijverdienen!

pwjohnson
Berichten: 3
Lid geworden op: 01 okt 2010 10:34

Re: HERBALIFE....

Ongelezen bericht door pwjohnson »

Bedankt voor je reactie.Het klinkt alsof je er ervaring mee hebt.Mocht dat zo zijn,sterkte ermee :wink:

Gesloten