Menzis vraagt om in te loggen met DigiD van partner

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
bprosman
Berichten: 9940
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Menzis vraagt om in te loggen met DigiD van partner

Ongelezen bericht door bprosman » 26 mar 2018 16:32

Is bij VGZ ook , en wat heeft de verzekeraar aan de telefoon geadviseerd ? :
1. Inloggen met het DigID van partner ... of...
2. Dat TS in moet loggen met DigID van de partner.

Wel een nuance verschil.
Bij mijn ouders is dit ook en die hebben voor elkaar geen geheimen... dus die redden dat samen wel. Echter, ik ken ook een echtpaar waarbij manlief liever niet heeft dat zijn (v)echtgenote de SOA behandelingen en Viagra gespecificeerd ziet.

Jefdus
Berichten: 878
Lid geworden op: 08 sep 2011 12:00

Re: Menzis vraagt om in te loggen met DigiD van partner

Ongelezen bericht door Jefdus » 26 mar 2018 16:57

Zelf ook bij Menzis verzekerd en herken het probleem van TS niet. Ik ben hoofdverzekerde, maar kan alleen mijn eigen gegevens inzien. Menzis geeft op de mijnmenzis site zelf het volgende aan:

"Zorgkosten van meeverzekerde personen ouder dan 16 jaar worden hier niet getoond, tenzij een nota voor deze persoon is ingediend door de hoofdverzekerde. Dat is vanwege de privacywetgeving. Tip: deze verzekerde kan zijn of haar zorgkosten wel bekijken met een eigen Mijn Menzis-account."

Waarschijnlijk betekent dit dus dat TS zelf de declaraties heeft laten indienen door de hoofdverzekerde en dat daardoor de gegevens alleen voor de hoofdverzekerde zichtbaar zijn. In dat geval wordt er dus zelf voor gekozen om deze gegevens openbaar te maken voor de hoofdverzekerde. Declareren zonder inzage in de kosten gaat namelijk niet lijkt mij.

Plaats reactie