LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Moet fysiotherapeut maximaal aantal behandelingen melden?

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
stofzuigertje

Re: Moet fysiotherapeut maximaal aantal behandelingen melden?

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Als je €44,- per factuur en per bank of €20,- contant mag kiezen?

Ik weet het niet zeker maar hoorde dit in wachtkamer bij huisarts... Fysio zit er naast.....
Is deze man zo slecht of mijn gehoor zo goed?
Ik weet niet wie van de 5 die Fysio ik hoorde maar weet dat er meerdere werken.

Beter zwart werken dan werkloos thuis zitten en door de kosten en beperkte voorwaarden krijg je dit vermoedelijk wel vaker.

Lady1234
Berichten: 27097
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Moet fysiotherapeut maximaal aantal behandelingen melden?

Ongelezen bericht door Lady1234 »

@stofzuiger

U hoort nogal eens wat. Ern fysiobehandeling kost overigens geen € 44,00.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Moet fysiotherapeut maximaal aantal behandelingen melden?

Ongelezen bericht door kweenie »

Beter zwart werken dan werkloos thuis zitten
Zeker als je dan geen WW zou krijgen omdat daar geen geld meer voor is, als iedereen de belastingen en premies ontduikt... Leuk toch hoe mensen recht praten wat krom is.

Lowieze
Berichten: 6586
Lid geworden op: 30 nov 2017 10:09

Re: Moet fysiotherapeut maximaal aantal behandelingen melden?

Ongelezen bericht door Lowieze »

Lady1234 schreef:@stofzuiger

U hoort nogal eens wat. Ern fysiobehandeling kost overigens geen € 44,00.
Die kosten liggen maar net aan welke behandeling je nodig hebt bij een fysio. Ik betaal 46,50 per keer.

NeoDutchio
Berichten: 12316
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Moet fysiotherapeut maximaal aantal behandelingen melden?

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Kom net bij mijn fysio vandaan. Daar hangt een bordje dat er sinds 2008 verschillende pakketten zijn met verschillende aantallen verzekerde behandelingen. Het is aan de patient om dat zelf in de gaten te houden.

Brainless
Berichten: 938
Lid geworden op: 23 sep 2011 18:58

Re: Moet fysiotherapeut maximaal aantal behandelingen melden?

Ongelezen bericht door Brainless »

Lady1234 schreef:Och, maar met tandartsrekeningen en blijkbaar een ziek kind wat zo vaak naar de fysio moet. Zal dan ook wel bij een specialist lopen of zo. Lopen de kosten aardig op.
Tandarts wordt volledig vanuit de basis vergoed voor kinderen tot 18 jaar; net zoals de specialist.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Moet fysiotherapeut maximaal aantal behandelingen melden?

Ongelezen bericht door vroem »

stofzuigertje schreef:Slechts 4x valt net onder de drempel helaas voor aftrek, tenzij je elders meer kosten maakte!

Maar als ze vooraf een richtlijn tussen aantal minimale en maximale behandelingen geven weet je waar je aan toe bent.
Dan zelf informeren bij jou verzekeraar.

Wel veroorzaakt dit beleid dat ik vermoed dat enkele buiten werktijd zwart en contant betaald de laatste doen.....????
Van de door U betaalde gaat erg veel aan belastingen en administratie kosten weg....
Ik heb vermoedens maar weet het niet zeker, maar gezien de verdienste netto verwacht ik dat vele na het maximale bij jou verzekeraar wel eens iets kunnen doen dat de belastingdienst niet leuk gaat vinden!
wanneer je geen verstand van zaken hebt reageer dan gewoon niet ajb, deze reactie raakt kant noch wal...
voor TS: nee dat hoeven ze niet. Los ervan dat ze alleen weten wat bij hen in de praktijk gedaan is , hoort het niet bij hun werk om dit soort zaken in de gaten te houden. Er zijn er die het wel doen, maar wanneer dan wel onder voorbehouden . Soms maar vaker niet dan wel is vooraf in te schatten hoeveel sessies nodig zijn. Daarnaast is het het idee van de overheid dat de patient mondig is, en dit soort zaken dus gewoon zelf navraagt.

ADFYS PMC
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 apr 2018 11:36

Re: Moet fysiotherapeut maximaal aantal behandelingen melden?

Ongelezen bericht door ADFYS PMC »

Na alle reacties van patiënten/verzekerden lijkt mij een reactie van een fysiotherapeut op zijn plaats. Ik zal het kort houden: fysiotherapeuten die een contract met uw zorgverzekeraar hebben zijn volgens dat contract verplicht om u voor te lichten over de te verwachten kosten en vergoeding. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en laten elke cliënt voorafgaand aan elke nieuwe behandelserie een contractje invullen en tekenen. Hierin staat duidelijke uitleg over hoe het werkt in de individuele situatie van die cliënt. Waar het soms op fout gaat is dat mensen eerder in een kalenderjaar elders behandeling hebben gehad en dit niet correct bij ons melden. Elke moderne fysiotherapeut kan vanuit zijn praktijkautomatiseringspakket een zogenaamde COV-check doen (Controle Op Verzekeringsrecht) en daar zien hoeveel behandelingen u in de aanvullende verzekering hebt. Het uitvoeren van die COV-check is bij het starten van een nieuwe behandelserie overigens verplicht én ook voorafgaande aan elke declaratieronde, dit om het aantal declaratiefouten te verminderen.
Dus het antwoord op de vraag: "Moet fysiotherapeut maximaal aantal behandelingen melden?" is: Ja, gecontracteerde fysiotherapeuten moeten dat. Wij fysiotherapeuten zijn echter hierbij mede afhankelijk van juiste informatie van u als verzekerde, én van de COV-check, die soms niet klopt.
Verwacht overigens niet dat als u voor bijvoorbeeld 6 x aanvullend verzekerd bent wij uw klachten binnen 6 x oplossen. Dus ook een, niet-bindend, gesprek over het te verwachten aantal behandelingen is op zijn plaats, waarbij u dan zelf moet afwegen of u de niet-verzekerde behandelingen zelf kunt of wil betalen.
Niet-gecontracteerde fysiotherapeuten zijn overigens verplicht om, als u zich voor behandeling aanmeld, u te informeren dat zij géén contract hebben en de consequenties daarvan voor kosten en vergoeding (u krijgt een nota thuis, hiervan wordt slechts een deel vergoed).
Besef dat u als verzekerde ook (zorg)consument bent, dat u allerlei keuzes hebt (weliswaar niet allemaal goed te overzien) uit zorgverzekeraars, polissen en zorgaanbieders, maar dat er duidelijke regels zijn voor alle partijen om u correct en transparant voor te lichten. Dus twijfelt u: vraag alle informatie totdat het u duidelijk is. Weigert uw zorgaanbieder dat, dan wordt het tijd om achter uw oren te krabben.
Verder hebt ook u rechten en plichten. Als verzekerde (meewerken aan) creatief boekhouden kan u duur komen te staan.

A.Jansen
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 apr 2018 13:01

Re: Moet fysiotherapeut maximaal aantal behandelingen melden?

Ongelezen bericht door A.Jansen »

Nee, dat moet je zelf bijhouden. Je fysio kan je helpen door in het begin van het kalenderjaar op te zoeken op hoeveel behandelingen je recht hebt. Of tegen einde van het jaar je adviseren over eventueel een andere verzekering (aanvullend pakket). Als je meerdere aandoeningen hebt, kun je zelfs bij meerdere fysio's tegelijk onder behandeling zijn...

motorhan
Berichten: 4
Lid geworden op: 22 dec 2009 19:33

Re: Moet fysiotherapeut maximaal aantal behandelingen melden?

Ongelezen bericht door motorhan »

Als je je meld bij de therapeut vult hij met jou een formulier in en vraagt waar en hoe ben je verzekerd. dan weet hij/zij en jij meteen voor hoeveel behandelingen je verzekerd bent.
Bij de meeste krijg je een afspraken kaartje en daarmee kun je zelf ook goed bijhouden hoeveel behandelingen je hebt gehad.

Het is mij opgevallen dat sommigen met de behandelingen doorgaan omdat ze toch recht hebben op een x aantal behandelingen. Als ze het zelf moesten betalen dan waren ze eerder gestopt.

Ik ben van mening dat de therapeut u op de hoogte had moeten brengen, en overleggen of er meer behandelingen noodzakelijk waren of dat ze wat huiswerk mee kreeg om bepaalde handelingen zelf te doen.

Het is bekend dat veel mensen die het financieel wat lastiger hebben het zo lang mogelijk uitstellen om naar de dokter te gaan, omdat ze anders in problemen komen dus ik kan best begrijpen dat dit na 4 behandelingen een kostenpost is waar je niet op zit te wachten. Ik vraag me wel af zijn de behandelingen nu dat dit bekend is niet meer noodzakelijk en dan bijkomend was dat 4 behandelingen daarvoor ook al zo.

Met vr gr
Han

bprosman
Berichten: 9935
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Moet fysiotherapeut maximaal aantal behandelingen melden?

Ongelezen bericht door bprosman »

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en laten elke cliënt voorafgaand aan elke nieuwe behandelserie een contractje invullen en tekenen. Hierin staat duidelijke uitleg over hoe het werkt in de individuele situatie van die cliënt.
Lijkt mij per praktijk toch weer anders. Zit nu in een behandelingstraject en nooit een contract(je) gezien, laat staan getekend. Zelf mijn verzekeraar gebeld dus weet wat er vergoed wordt en wat er al gedeclareerd is.

Gesloten