Onterechte rekening tandarts?

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Sira
Berichten: 374
Lid geworden op: 23 nov 2005 15:11

Re: Onterechte rekening tandarts?

Ongelezen bericht door Sira »

Ik zou de factuur betwisten.

Per slot van rekening was het de tandarts die een behandelplan voor zich had dat waarschijnlijk betrekking had op een andere patiënt (foutje assistente?). Hij had ook in de pc je laatste controle kunnen checken of daar bijzonderheden in stonden, maar hij wilde het checken middels foto's. Als hij dan daarna tot de conclusie komt dat het behandelplan niet jou betrof, dan moeten zij de kosten van de foto's maar op zich nemen.
Voor mij zou het een principekwestie zijn. En die € 60,- kun je aan iets leukers besteden.

criticus2
Berichten: 707
Lid geworden op: 06 sep 2018 12:38

Re: Onterechte rekening tandarts?

Ongelezen bericht door criticus2 »

Erthanax schreef:
11 dec 2019 17:47
criticus2 schreef:
11 dec 2019 15:18
apart dat iedereen zit door te gaan over het geld, terwijl er feitelijk onnodig extra röntgenstraling gebruikt is ...wat ik persoonlijk veel erger vindt dan die paar tientjes ... Is meer een medische fout dan een administratieve...
Op zich heeft u daarin gelijk, maar de hoeveelheid straling is vergelijkbaar met een wintersportvakantie van twee weken, volgens het Ivoren Kruis. Daar zou ik me geen zorgen om maken. De inwoners van bv Chamonix of Sankt Moritz doen dat ook niet.
wat hoeveelheid straling op zich betreft heb je (in dit geval) gelijk. Maar er is klip en klaar gehandeld in strijd met de richtlijn mbt stralenbelasting . Die richtlijn heeft een doel, namelijk het inperken liefst geheel tegengaan van onnodige blootstelling aan (dus overbodige) straling.

en mbt de inwoners van wintersport plaatsen, natuurlijk maken die zich er niet druk om, en nog velen met hen, en gelijk hebben ze Maar goed, die gasten die met teveel alcohol op achter het stuur kruipen of zitten te appen waardoor ze ongelukken veroorzaken maken zich daar ook niet druk om, ik toch echt wel eigenlijk... Oftewel: dat anderen zich er niet druk om maken is niet per se een reden dat zelf ook niet te doen...

Erthanax
Berichten: 6083
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Onterechte rekening tandarts?

Ongelezen bericht door Erthanax »

criticus2 schreef:
12 dec 2019 13:28
(...) Oftewel: dat anderen zich er niet druk om maken is niet per se een reden dat zelf ook niet te doen...
Ook daarin heeft u weer gelijk :wink:. Maar over de hoeveelheid straling van die enkele rõntgenfoto (of tijdens de wintersport) maak ik me niet druk omdat het risico verwaarloosbaar is. Bij alcohol in het verkeer is dat anders, zoals vrijwel dagelijks in de media blijkt.

Als ik TS was, zou ik me vooral zorgen maken om de kwaliteit van de verslaglegging en de behandeling door haar/zijn tandarts.

Erthanax
Berichten: 6083
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Onterechte rekening tandarts?

Ongelezen bericht door Erthanax »

Het kan nog veel erger, als ik zie wat een tandarts in Noord-Holland uithaalt.

Plaats reactie