permanente zenuwschade door kanker en nalatigheid artsen. Wat kan ik doen?

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
sake1987
Berichten: 1379
Lid geworden op: 02 jun 2018 14:32

Re: permanente zenuwschade door kanker en nalatigheid artsen. Wat kan ik doen?

Ongelezen bericht door sake1987 »

Goldkiwi schreef:
05 okt 2020 18:08
snuffel1 schreef:
05 okt 2020 16:14
Misschien wel wat cru maar de huisarts kan een mri scan voor u aanvragen maar het ziekenhuis bepaald wanneer u voor die mri scan te recht kan. Als blijkt dat er een behandeling noodzakelijk is neemt een specialist die behandeling over en staat de huisarts zeg maar buiten spel want de specialist bepaald de medicatie gedurende de behandeling. De huisarts kan u tijdens de zeker zware behandeling wel begeleiden maar kan zonder toestemming de medicatie niet veranderen en zeker niet als het de dosis morfine betreft want behalve dat morfine zeer verslavend is kunt u bij een overdosis komen te overlijden. Ik hoop dat het niet zo is maar kan het niet zo zijn dat u uitbehandeld bent en de neuroloog een hogere dosis morfine als zijnde pijnbestrijding ziet om uw lijden te verlichten en uw huidige huisarts de dosis bepaald.
Bedankt voor je reactie. Wat je zegt klopt volgens mij niet helemaal, want in mijn geval is het júist de huisarts die alle touwtjes in handen heeft wat betreft de medicatie. Mijn neuroloog geeft alleen advies, en mijn huisarts voert het uit. De huisarts kan mijn medicatie dus veranderen wanneer ze wil, en dit doet ze dus ook, tegen advies van mijn neuroloog in. Mijn huisarts heeft nu de dosis morfine verlaagd in plaats van dat ik het in een andere vorm krijg toegediend. Ik ben me bewust van de gevaren van morfine en ben erg voorzichtig met het gebruik. Ik zit op 45 mg oxycodon per dag, dus dat valt volgens mij erg mee. Mijn huisarts vindt het te veel, maar zij voelt mijn pijn niet. Ik ben trouwens 30 dus wellicht heeft dat er mee te maken, wil ze zo'n jong iemand niet aan teveel medicatie hebben ofzo.
De huisarts kan de touwtjes in handen hebben en dan is er nog de apotheker die een controlerende rol heeft, maak vaak genoeg mee dat een huisarts voorschrijft maar dat de apotheker dit na die tijd corrigeert.

Erthanax
Berichten: 6083
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: permanente zenuwschade door kanker en nalatigheid artsen. Wat kan ik doen?

Ongelezen bericht door Erthanax »

Het is hoe dan ook ongebruikelijk dat een huisarts een MRI-scan aanvraagt. De radioloog geeft dan immers zijn bevindingen door aan de huisarts, die op basis daarvan zelf een behandelplan moet opstellen. Voor aandoeningen rond het ruggemergkanaal lijkt mij de huisarts dan niet de meest voor de hand liggende arts.

jeanne-veghel
Berichten: 2852
Lid geworden op: 03 nov 2009 08:46

Re: permanente zenuwschade door kanker en nalatigheid artsen. Wat kan ik doen?

Ongelezen bericht door jeanne-veghel »

Ik leef erg met u mee en vanaf u kindertijd moet u hier al mee leven. Een zaak aanspannen zou ik u willen afraden, omdat ik zelf 14 jaar met mijn letselschadezaak (bedrijfsongeval) aan de gang ben geweest en het eist een zware tol. Uiteindelijk heb ik wel gewonnen, maar ten koste van. Je zou een letstelschadespecialist in de arm kunnen nemen die werkt op no cure no pay basis, omdat men, als men er niets in ziet, de zaak gewoon niet zal aannemen en willen ze de zaak wel doen, kost het je niets als je zou verliezen.
Maar het kost je zeker heel veel energie en die heb je gewoon nodig voor jezelf.
Ondanks dat zo'n letselschadespecialist voor je werkt dan, moet je heel veel bewijzen aandragen en daar gaat ook de energie naar toe.
1e gesprek is meestal gratis, maar vraag het even na als je toch wat van plan bent te ondernemen.

Mijn huisarts vraagt trouwens ook altijd zelf de MRI aan en beslist aan de hand van de uitslag naar welke specialist je doorverwezen wordt of niet, als hij dat niet nodig zou vinden.
Ik bel zelf om de afspraak te maken voor de MRI in het ziekenhuis, maar dat kan verschillend zijn per regio.
Mijn specialist schrijft de medicatie voor en de herhaling kan dan via de huisarts en die zal daar niets aan veranderen zonder overleg met de specialist.
Het is goed denk ik, dat u een andere huisarts heeft genomen, al was het alleen al voor uw gemoedsrust, omdat ik zelf niet zoveel vertrouwen zou hebben in zo'n huisarts. Ik hoop dat het u spoedig wat beter zal gaan en wens u alle goeds.

Plaats reactie