LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Psychiatrie is oplichterij

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Astrada
Berichten: 185
Lid geworden op: 17 mar 2007 11:54

Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door Astrada » 17 mar 2007 16:05

Hallo.

Psychiaters en psychologen zijn naar mijn menig pseudo-wetenschappers die meer kwaad dan goed omdat ze op zowel geestelijk als biologisch niveau geen kennis(willen) beheren.
Preventief (be)handelen(o.a. agressie, zelfmoord en zedendelicten) is niet mogelijk in de psychiatrie en word zelfs in sommige gevallen in de hand gewerkt met de bijwerkingen van hun medicatie!
Een psychiater is een dokter van de geest, maar wat hij beweert over chronische gedragsaandoenigen in de genen daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor.
Een afwijkend chromosoom is hun hypothese met gedrag. Het is een theorie. Het is geen geheel. Het bewering klopt niet.
Gedrag komt of op de eerste of op de tweede plaats.
Als je lichaam is vergiftigt met straatdrugs, psychiatrische drugs, alcohol, omega 3 tekorten(of een slechte omzetting tot DHA enEPA), Vitaminetekorten, ijzertekorten enz dan kan dat leiden tot gedragsveranderingen per mens verschillend.
Gedrag is hier een gevolg en geen chronische oorzaak!
De één reageert er nauwelijks op, een ander krijgt Schizofrenie-achtige uitingen(psychoses) of een depressie.

Of je raakt erg van slag door een gebeurtenis in je leven zoals het verliezen van je baan/relatie of het overlijden van je partner/kind/ouder.
Dit is een geestelijke tijdelijke verandering.
Normaal gesproken zou de deskundige hier een psychiater of psycholoog moeten zijn.
Helaas blijkt dus in de praktijk dat ze niet meer of minder kennis over de geest hebben dan jij of ik.

Nadat je door de huisarts bent doorverwezen naar de psychiatrie is enige antwoord wat men daar op je heeft NIET DE OORZAAK OPSPOREN EN WEGNEMEN/LEEFBAAR MAKEN maar je oplichten en je dossier besmeuren met bedrijfseconomische zeer winstgevende verzonnen namen als Borderline en Manisch depressief.
Dit zijn dus geen medische feiten, hoewel ze wel zo gedeclareerd worden bij je verzekering.
Het behandelen begint;
De symptomen/uitingen/gevolgen worden weggebrand(electroshok), weggesneden(lobotomie), verdoofd(medicatie met mogelijke verschrikkelijke en dodelijke bijwerkingen) en (gedwongen)opsluitingen(de omgeving word aangepast aan jou, omgekeerde wereld).
Ook in het lichtste geval, jezelf laten leren leven met "je ziekte"
is vaak een bewuste onthouding van echte oplossingen en ook net als de andere een ondrukking van de psyche en een aanvulling van leugens. Vaak ben je jaren afhankelijk, werkt het niet(optimaal) en kost je ons een rib uit het lijf.
Zelf ken ik mensen die meer dan twintig verschillende medicijnen op een dag krijgen, zichzelf onder plassen, op een driewieler rijden, er uit zien als zombies, apatisch en dik zijn. Dit zijn geen uitzonderingen, dit is structureel binnen een psychiatrisch ziekenhuis. Ik kan iedereen aanraden om een ziekenhuis te bezoeken en daar de eerste de beste cliënt te interviewen.

374 verzonnen ziekten, meer dan dan 3 miljard van de belastingbetaler word er jaarlijks verstrekt aan de psychiatrie als subsidie, meer dan 3 miljoen nederlanders zijn er aan de psycho-medicatie gezet, een omzet van miljarden door de farmacie, meer dan 700 (zelf)doden jaarlijks in de psychiatrie, valse en frauduleuze beïnvloedingen van rechtszaken/scholen/de overheid/kerken en ga zo maar door...
En het word alleen maar meer en erger!

Psychiaters en psychologen trekt u zich a.u.b. terug uit deze maatschappij en geef de geestelijke problematiek van de burger in
handen van de echte deskundigen;
Voedingsdeskundigen, sportleraren, gedragsdeskundigen(die de kennis hebben om de oorzaak op te sporen en leefbaar te maken),
allergiespecialisten, neurologen, ontgiftigingspecialisten(sommigen zitten van top tot teen onder de drugsrestanten die bij elke verbranding/inspanning voor een psychose zouden kunnen zorgen),homeopaten, vrijwilligers(die een begripvol luisterend oor hebben), mensen die rustgevende locaties kunnen aanbieden zonder medicatie en andere cliënten en psychiaters die psychiatrische stoornissen zijn aangepraat en of ze verkopen.

Een psychiater kan altijd weer (huis)arts worden waar hij meer mogelijkheden heeft en op zoek kan gaan naar de onderliggende lichamelijke aandoening die het geestelijk probleem in veel gevallen veroorzaakt.
Instrumenten(voor verdere analyse in het lab) is wat hij dan weer tot zijn beschikking zal gaan krijgen en in samenwerking met diëtisten en allergologen zal dit zeker tot constructieve resultaten gaan lijden.
Op het mentale vlak is er al genoeg verergert/aangericht bij de burgers/hulpzoekenden enkel en alleen doordat psychiaters en psychologen zich onterecht als deskundigen hebben gepresenteerd aan het publiek en de overheid.

O ja,
de grote truuk van de psychiatrie is door iemand die zich zeer slecht is gaan voelen tijdens jarenlange contacten en behandelingen in de psychiatrie er uit te gaan pikken en aan de media te tonen als een goed resultaat nadat hij eerst helemaal is weggeshokt en geïndoctrineerd dat het beter met hem zal gaan na deze behandeling!
Natuurlijk gaat het dan even beter met hem!
Hij weet vaak niet eens meer waarom hij een probleem had maar ook de rest van zijn geheugen is "even weg"!
Wat een rust.
Het komt allemaal op hetzelfde neer.
Even een fles whiskey op drinken, een klap met een knuppel op mijn hoofd, een joint of een strip psychofarmaceutische medicatie,
Het zijn allemaal gelijkenissen(niet de verslavende stoffen).
We voelen ons allemaal eventjes beter....

Mensen vergelijk het moment voordat iemand ooit een stap heeft binnengezet in de kamer van de psychiater en daarna, trek uw eigen conclusie.
En vergeet niet dat de psychiatrie ver daarvoor ook al in uw leven was.
Met uitzondering van wiet hebben ze vele bekende harddrugsen in ons leven gebracht, scholen negatief beïnvloed, normen en waarden aangetast en ga zo maar door.

Dit was mijn verhaal, voor zover ik weet is alles onderbouwd,

groetjes Astrid

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door Walter van V » 18 mar 2007 10:04

voor zover ik weet is alles onderbouwd,
alleen met eigen meningen en stellingen. Maar kom dan eens met links naar wetenschappelijke onderzoeken bv om deze stellingen te ondersteunen. Dan pas namelijk is het onderbouwd.

Wat is trouwens de reden van deze stellingname?

Astrada
Berichten: 185
Lid geworden op: 17 mar 2007 11:54

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door Astrada » 18 mar 2007 12:40

hoi Walter,

www.bijwerkingenpsychiatrischemedicijnen.nl
-o.a. 64 internationale waarschuwen tegen medicatie-

www.keac.nl
-schizofrenie en HPU o.a. tekorten in het lichaam-

www.pelsser.nl
-o.a. ADHD en verkeerde voeding-

www.cbs.nl
-kosten Psychiatrie, zelfdodingen-

www.sfk.nl
-hoeveelheden pillenverstrekkingen-

www.antipsychiatrie.pagina.nl
-nog 200 links meer, velen door tot stand gekomen door de bijdragen van wetenschappers-

De stelling lijkt me vrij duidelijk;
De ene keer licht een autobedrijf de boel op, dan weer een homeopaat, vervolgens bijna de gehele Psychiatrie!
Met uitzonderingen daar gelaten.
Er zijn namelijk toch nog een behoorlijk aantal psychiaters die wel ethisch te werk gaan en zich anti-regulierepsychiatrie op stellen.
Ze werken met minimale medicatie, het liefst zonder en gaan zo ver ze kunnen op zoek naar de echte oorzaak.

Maar verwar deze groep niet met de Psychiaters die roepen dat medicatie zo slecht is en ECT(Electroshock) de echte oplossing.
Dit zijn de woordvoerders-vertegenwoordigers van de psychiatrie!

Op dit moment zijn ze uitgespeeld i.z.m. de farmacie met hun verkooptrucjes.
De verkoop medicatie is gestagneerd, en neemt zelfs af na ruim ?30? jaar oplopende verkoopcijfers!

Op dat soort momenten kraken ze plotseling hun eigen middel af en springen ze als een haas over naar het nieuwe wondermiddel, in dit geval ECT.
Let maar eens heel goed op in de media.

ECT is trouwens één van hun laatste troeven, ook nog uit de hele oude doos, er blijft hierna niet veel meer over.
En nog een feit; de mensen die geshockt gaan worden zijn bijna altijd slachtoffers die door PSYCHIATRIE ZELF bijna in een dodelijke emotie zijn gebracht.
Ze zijn maanden of jarenlang gedrogeerd met allerlei medicijnen die als bijwerkingen o.a. -de neiging tot zelfmoord plegen- bevatten.
Veel levensvreugde en afleiding is er door de psychiatrie weggenomen uit hun leven.
Relatie's zijn uit elkaar gedreven of verwaterd, werkzaamheden afgenomen(in ruil daarvoor productiewerk tussen de andere "gekken",
lichamelijke achteruitgang en ga zo maar door.

Als ze dan vervolgens de hersencellen van hun zelf gecreëerde slachtoffers gaan wegbranden dan geeft dat waarschijnlijk eventjes een blauwe lucht!

Groetjes Astrid

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door Walter van V » 18 mar 2007 18:52

kijk die links kan iemand tenminste iets mee. Overigens die naar CBS werkt (nu) niet.

en niet alle links zijn helaas als even onafhankelijk te beschouwen... Daarmee bedoel ik dus onafhankelijk uitgevoerde onderzoeken die de beweringen op diverse sites ondersteunen. jammer...

De cijfers van uit de farmacie bv zijn gewoon harde cijfers (goede link!), die ook nog eens geanalyseerd zijn, en waar de grote verschillen met voorgaande jaren worden aangegeven.

Astrada
Berichten: 185
Lid geworden op: 17 mar 2007 11:54

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door Astrada » 18 mar 2007 19:37

Hallo Walter,

Dit zei je;
en niet alle links zijn helaas als even onafhankelijk te beschouwen... Daarmee bedoel ik dus onafhankelijk uitgevoerde onderzoeken die de beweringen op diverse sites ondersteunen. jammer...

De inhoudelijke gegevens zijn wel degelijk onafhankelijk en onderbouwd.
Natuurlijk kijken bepaalde publiceerders van deze feiten met een gekleurde bril. Dat kan ook niet anders gezien de vele misstanden in de psychiatrie.
Psychiaters komen uiteraard niet zelf met deze feiten aanzetten.
Maar het gaat niet om de boodschapper, het gaat er om of de feiten kloppen of niet.
En geloof me, die zijn echt onderbouwd. Zelf heb ik nog nooit iets kunnen weerleggen.

Juridisch en wetenschappelijk zal alles trouwens moeten kloppen in de links anders zullen ze via een paar procesjes weggevaagd worden door de miljardenindustrie!

www.ncrm.nl is zo'n voorbeeld.
Deze mensenrechtenorganisatie pakt al 21 jaar misstanden in de psychiatrie aan maar is zelf nog nooit aangeklaagd!
Ze hebben zelfs 40 verschillende brochures en folders op hun site staan, allemaal onderbouwd, kosteloos te downloaden en allen over misstanden in de psychiatrie.

Groetjes Astrid

primavista
Berichten: 9
Lid geworden op: 12 mei 2007 13:48

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door primavista » 12 mei 2007 15:43

Of je raakt erg van slag door een gebeurtenis in je leven zoals het verliezen van je baan/relatie


Je hebt gelijk Astrid, dan kom je terecht bij een ondeskundige psychiater die jou het volkomen onjuiste stempel geeft van borderliner en meer van dit soort stempels, dan kom je later niet meer terecht in een andere baan omdat je dan min of meer als een eng iemand wordt gezien!

Ik raad mensen dan ook aan liever met vrienden of ouders(als je die nog hebt) dan met een psychiater te gaan praten, want in mijn ogen zijn psychiaters de meest gevaarlijke mensen die op deze aardbol vertoeven! Groet van,
Primavistaheho
Berichten: 144
Lid geworden op: 22 jan 2006 19:46

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door heho » 22 mei 2007 22:26

Denk dat het moet klikken.
Deze mensen zijn er ook in soorten en maten.
Klikt het niet, helpt het je niet, stop.
En als je inderdaad genoeg hebt aan je vrienden, kennissen, prima toch !

primavista
Berichten: 9
Lid geworden op: 12 mei 2007 13:48

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door primavista » 22 mei 2007 23:00

Denk dat het moet klikken.
Deze mensen zijn er ook in soorten en maten.
Klikt het niet, helpt het je niet, stop.
En als je inderdaad genoeg hebt aan je vrienden, kennissen, prima toch !
Bovenstaande schreef je heho.

Maar ik voeg toe aan mijn eigen opmerkingen: wát te doen als een psychiater bij een heftige emotie van zijn patiënt die beslist niét geweldadig is, zijn patiënt aangeeft bij de politie terwijl er totaal niets is gebeurt?
Zou die psychiater niet zelf hulp moeten zoeken bij een collega?
Vrg,
Primavista :(
:(

Astrada
Berichten: 185
Lid geworden op: 17 mar 2007 11:54

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door Astrada » 23 mei 2007 15:00

Dat is inderdaad het gevaar Primavista.

Een psychiater staat in principe boven de wet.
Stond hij al, maar straks nog veel meer met het wetswijzigingsvoorstel BOPZ dat in FEB. 2007 officieel is aangenomen door de tweede kamer.

Door het invullen van een papiertje kunnen ze je nu al van straat laten plukken, daarna kun je met een simpel goedkeurend knikje van de Pychiater een medicijnencocktail in je kont krijgen(onderdeel behandeling)!
Dit is geen incidenteel fictief scenario, het gebeurt al ruimschoots.
Maar straks is het volkomen legaal en kraait er geen haan meer naar.
Dan zijn gedwongen opnamen EN BEHANDELINGEN feiten geworden.
Mentaal EN fysiek zit je dan gevangen, erger dan in gewone detentie dus en je hebt vaak niet eens een strafbaar delict gepleegd(en er is geen proces geweest)!

In Amerika gaat het de betere kant op, in meerdere staten is de wet teruggedraaid en is de macht van de psychiatrie gelijk gezet met de grondwet.

Groetjes Astrid

primavista
Berichten: 9
Lid geworden op: 12 mei 2007 13:48

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door primavista » 23 mei 2007 17:51

Een psychiater staat in principe boven de wet.
Stond hij al, maar straks nog veel meer met het wetswijzigingsvoorstel BOPZ dat in FEB. 2007 officieel is aangenomen door de tweede kamer.

Bovenstaande staat in je bericht Astrid.

Met deze wetenschap kan ik iets, namelijk iemand waarschuwen die met deze kwestie op persoonlijke titel bezig is!

Het is hoog tijd dat er iets gedaan wordt aan de machtspositie van psychiaters!

De wet BOPZ welke je vermeld had ik nooit van gehoord, maar in elk geval vind ik deze wet hoogst ongepast in een land dat beschaving, normen en waarden hoog in het vaandel heeft :lol: een lachertje op zich!

De achterlijkheid in de wereld neemt steeds meer toe en vooral bij de psychiatrie!
Het is toch de grootste waanzin dat psychiaters worden verheven tot een soort almachtige terwijl zij vaak zelf een tik ven de mallemolen hebben!
Dat maakt me nog het kwaadst :evil: .

Bedankt voor je inhoudelijke reactie Astrid en de meest vriendelijke groet van,
Primavistacybertomaat
Berichten: 2177
Lid geworden op: 23 mei 2007 00:45

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door cybertomaat » 23 mei 2007 19:41

ik wil alleen ff zeggen dat ik t (in grote lijnen)
met de steling eens ben !!!

voorbeeldje van de ondeskundigheid psychisch-hulpverleners:

eind vorig jaar zag ik mijn (ex) hulpverlener in een uitzending
van ,ik geloof, 1 vandaag.

op de vraag wat nou een goede vraag was om aan iemand met
"vermeend" drankprobleem te stellen, kwam deze niet verder als :

"uh...drinkt u veel ???"

> cybertomaat <

primavista
Berichten: 9
Lid geworden op: 12 mei 2007 13:48

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door primavista » 24 mei 2007 15:33

voorbeeldje van de ondeskundigheid psychisch-hulpverleners:
eind vorig jaar zag ik mijn (ex) hulpverlener in een uitzending
van ,ik geloof, 1 vandaag.
op de vraag wat nou een goede vraag was om aan iemand met
"vermeend" drankprobleem te stellen, kwam deze niet verder als :
"uh...drinkt u veel ???"

Bovenstaand voorbeeld verbaasd mij niets daar je gekke dingen tegenkomt in ons land.

Dit is een frappant voorbeeld van de achterlijkheid van sommige psychiaters, daar zij vaak zelf niet weten hoe zij een gesprek moeten beginnen met een patiënt om hulp te verlenen!
Over dit soort dingen is heel veel te zeggen, omdat ikzelf ook wel eens via de militaire dienstplicht waar ik destijds onder viel te maken kreeg met een psychiater omdat ik vrij onwillig was dictatoriale commando's van hogeren in rang op te volgen!

Overigens was dit een makkelijke zaak, ik hoefde alleen maar een grotere bek op te zetten tegen de psychiater en ik was op staande voet uit de militaire dienst ontslagen!
Waarmee ik maar wil zeggen dat je als mens de achterlijkheid van psychiaters overal tegenkomt, bij de overheid en de gewone burgermaatschappij.

Overigens was ik niet rauwig om mijn ontslag uit militaire dienst, ik heb er alleen een trauma aan overgehouden aan overheidsinstituten waar een uniform wordt gedragen!

Verder blijf ik van mening,(hoe dat zou moeten weet ik nog niet!) dat er een actiegroep zou moeten komen om de willekeur van psychiaters en hen die meewerken aan het oppakken van onschuldige mensen die op de een of andere wijze bij een psychiater terecht komen, zouden kunnen helpen!

Ik noem een fictief voorbeeld en dat is bedoeld voor een hoop mensen, hoeveel mensen zullen er nu in een psychiatrische inrichting zitten omdat zij bijvoorbeeld wel of niet door eigen schuld, schulden hebben gemaakt waar zij niet meer uitkomen, emotioneel worden en dan worden opgepakt? Dit zou zomaar mogelijk zijn denk ik.

Cybertomaat dit is niet eens zo heel fictief, want ik zie dagelijks mensen om mij heen die vokomen gek worden gemaakt door schuldeisers deurwaarders etc, wat ik hier schrijf is iets om over na te denken, want net als ik horen we allemaal de nieuwsberichten over duizenden mensen die niet meer uit de schulden komen en in paniek raken :!:

Cybertomaat ik groet je vriendelijk,

Primavista

mens
Berichten: 102
Lid geworden op: 13 mei 2007 23:59

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door mens » 24 mei 2007 20:39

Ik ben zelf (na bijna een jaar worstelen) bij een psycholoog terecht gekomen na een schokkende (traumatische) gebeurtenis. 't Is mij prima bevallen. Sterker nog; ik heb zelfs wel eens anderen in (in een soortgelijke situatie) geadviseerd dit soort hulp te zoeken.

Het is wel belangrijk dat het 'klikt' met de hulpverlener.

Ik weet dat er ook mensen zijn met minder goede of zelfs ronduit slechte ervaringen, maar ik vind het verhaal van de topic opener erg eenzijdig. Net als in iedere beroepsgroep zijn er positieve en negatieve voorbeelden te vinden. Ook psychiaters en psychologen zijn mensen.

cybertomaat
Berichten: 2177
Lid geworden op: 23 mei 2007 00:45

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door cybertomaat » 24 mei 2007 21:19

Beste mens....

Ik ben erg blij voor je dat jij wel een goeie
hulpverlener hebt getroffen.
Het punt is : jij had een bepaald soort hulp nodig...
en je kreeg ook DIE hulp.

( verbeter me maar als ik fout zit hoor )

Mijn personelijke ervaring(en) met psychisch-hulpverleners
is echter wel totaal anders.
Het lijkt wel of ze een soort lijstje bijhouden van alles wat
je probleem kan zijn,
waarop alle daadwerkelijk psychische klachten ontbreken !!!

> cybertomaat <

primavista
Berichten: 9
Lid geworden op: 12 mei 2007 13:48

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door primavista » 24 mei 2007 21:31

Ik ben zelf (na bijna een jaar worstelen) bij een psycholoog terecht gekomen na een schokkende (traumatische) gebeurtenis. 't Is mij prima bevallen. Sterker nog; ik heb zelfs wel eens anderen in (in een soortgelijke situatie) geadviseerd dit soort hulp te zoeken.

Geachte Mens.

Ik ben het geheel eens met het antwoord dat Cibertomaat jou gaf, daar heb ik niets aan toe te voegen, ik wens je wel sterkte!

Vriendelijke groet,

Primavista

cybertomaat
Berichten: 2177
Lid geworden op: 23 mei 2007 00:45

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door cybertomaat » 24 mei 2007 21:43

Beste PRIMAVISTA.........

Stiekem mijn andere berichten gelezen ???

Maar je hebt gelijk hoor.
Je hoeft slechts even in de incasso-box van
dit forum te kijken om jouw "fictieve" voorbeeld
waarheid te zien worden.

Ik leef ook rond de armoedegrens
(dankzij UWV)
maar ik kan je dit zeggen :

Sinds ik geen psychische hulp meer heb,
heb ik die ook niet meer nodig !!!

Ik eet beter , slaap beter , voel beter
alles gaat beter...zelfs dat wat slecht gaat !!!

primavista...
vriendelijk groet ik u terug.

> cybertomaat <

primavista
Berichten: 9
Lid geworden op: 12 mei 2007 13:48

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door primavista » 25 mei 2007 11:51

Maar je hebt gelijk hoor.
Je hoeft slechts even in de incasso-box van
dit forum te kijken om jouw "fictieve" voorbeeld
waarheid te zien worden.

Beste Cybertomaat, het is stom toeval dat ik een bericht plaats waar jij kennelijk in een andere box over hebt bericht!

Ik zeg je eerlijk dat ik daar nooit kom omdat ik bij mijn bezoek aan deze Radarsite werd getroffen door het forum psychiatrie.

Ik praat en schrijf meestal vanuit mijn gevoel voor RECHT en dat gevoel blijkt op de een of andere wijze vaak juist te zijn :) .
Dat je geen psychische hulp meer nodig hebt getuigd weer van het feit dat dit beter is voor een mens, ik ken er daar nog een paar van en het gaat nu prima met ze!

Ik zit min of meer ook op de armoedegrens, maar door vaak op een onorthodoxe wijze gebruik te maken van voorzieningen in ons land,(welke je vaak moet afdwingen) blijf ik wel overeind!

Cybertomaat, bedankt voor je bericht en vriendelijke groet van,

Primavista
Astrada
Berichten: 185
Lid geworden op: 17 mar 2007 11:54

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door Astrada » 25 mei 2007 12:17

Hallo mens,

Ook ik sluit me aan bij Cybertomaat en Primavista.

Waarschijnlijk ben je niet in de draaikolk van medicijngebruik terecht gekomen(een psycholoog mag ze niet voorschrijven, wel dringend aanbevelen), heb je geen uitgebreide onderzoeken gehad naar welke psychische stoornissen je wel allemaal niet zou kunnen hebben, heb je geen klinische opnames meegemaakt en was je zelf gemotiveerd genoeg om er weer bovenop te komen...
Ik gok maar wat hoor.

De enige werkzame niet schadelijke methode die een psycholoog kan bieden is een begripvol en luisterend oor bieden, naar mijn vermoeden is dit ook bij jou gebeurt.

De extreem schadelijke, grootste pseudo-wetenschappelijke winstpakkers ooit;
de DSM I t/m IV boeken(al een paar biljoen mee gedeclareerd wereldwijd in 55 jaar tijd, 12 nullen dus) zijn waarschijnlijk voor jouw dagelijks leven, je CV m.b.t tot je eventuele werkzaamheden en gezondheid(medicatie) bespaart gebleven.

En daar ben ik ook blij om.

Mijn mening is echter dat een luisterend en begripvol oor in principe door iedereen geboden kan worden en vind daarom psychologen te duur voor de premie- en belastingbetaler.
Vrienden, familie, ervaringsdeskundigen(die psychische problemen hebben gehad), vrijwilligers(telefonische hulpdiensten of mensen die je thuis komen opzoeken), religieuze dienaars(die hun religieuze opvattingen op dat moment eventjes minder relevant vinden) of collega's van het werk zouden deze taken ook op zich kunnen nemen.
Het is namelijk geen uitzonderlijk onderdeel van een psychologische studie.

Groetjes Astrid

Astrada
Berichten: 185
Lid geworden op: 17 mar 2007 11:54

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door Astrada » 25 mei 2007 12:55

Wat ik probeer te zeggen is dat ik bepaalde werkzaamheden van psychologen niet afkeur of schadelijk vind, mits ze zich ver weg houden van het gebruik van de DSMIV en de aanbevelingen van medicatie.

Dat anderen(zonder psychologische opleiding) de taken van psychologen ook zouden kunnen vervullen en misschien nog wel beter(o.a. flexibelere werktijden) ben ik van overtuigd, daarom zou ik zelf niet met een psycholoog in zee gaan daar ik de meerwaarde er niet van in zie maar wel de minpunten, namelijk de kosten en het gevaar dat hij toch met zijn DSM en de aanbevelingen tot het gebruik van medicatie komt aanzetten.

Mijn mening over psychiaters is uitsluitend slecht te noemen omdat ze hun 8-jarige medische opleiding overboord hebben gekieperd en zich enkel nog concentreren in de medische penetratie van de cliënt met hun drugs!
Daarnaast beïnvloeden ze de rechtsstaat met hun valse getuigenissen in rechtszalen,
spelen ze voor god door jaarlijks een paar duizend mensen van straat te laten plukken en ze vervolgens zowel geestelijk als fysiek op te laten sluiten
en ontkennen ze verder het bestaan van menselijke ethiek in elke andere vorm.
Zie hun lange slachtofferslijsten(doden en gewonden), zie de reactie's van echte medische wetenschappers(met bronvermeldingen) op hun werkzaamheden en zie verder alle andere tegenstrijdige onderzoeksresultaten van universiteiten enz. op de psychiatrie...

Astrid

primavista
Berichten: 9
Lid geworden op: 12 mei 2007 13:48

Re: Psychiatrie is oplichterij

Ongelezen bericht door primavista » 25 mei 2007 16:20

Mijn mening over psychiaters is uitsluitend slecht te noemen omdat ze hun 8-jarige medische opleiding overboord hebben gekieperd en zich enkel nog concentreren in de medische penetratie van de cliënt met hun drugs!

Met bovenstaande ben ik het alweer volkomen eens Asrtid, Ik heb te maken met dierbare mensen om mij heen die in de loop der jaren volgepropt zijn met de rotzooi van de Psycho-farma industrie en daar nu nog steeds de omenselijk zware nadelen van ondervinden!

Dat is dan ook de reden dat ik een bloedhekel heb aan psychiaters en aan alles wat maar in die richting erop lijkt!

Dáárom zou ik willen dat psychiaters de wind uit de zeilen wordt genomen, maar alleen omdat je bij een klacht bij de medische tuchtraad het gevaar loopt je dierbaren nog meer te belasten, is verweer niet echt mogelijk, maar mensen die met dit soort dingen te maken hebben weten dit ook, ze staan met hun rug tegen de muur!


Groeten van,
Primavista.

PS. ik denk dat ik van dit forum verdwijn daar ik nu al genoeg heb gelezen en geschreven over dit onderwerp en gewoon verder ga met de dingen van alledag!
Ik groet iedereen op dit forum, veel geluk allemaal.

Gesloten