tandreizen buitenland

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Vanbuuren58
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 feb 2018 06:38

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door Vanbuuren58 »

Via googelen ben ik in deze forum terechtgekomen!

Na lange aarzeling en zoekwerk ben ik vorige week bij Tand Correct in Delft geweest voor een vooronderzoek en offerte voor implantaten en kronen.
Want mijn tanden en kiezen zien er niet uit en daarom heb ik erg veel moeite met lachen.
Tot nu toe is het goed gegaan en ik heb nu een behandelplan en offerte.
Het belangrijkste voor mij was de kwaliteit en de nazorg. Gelukkig doet deze organisatie de nazorg in Nederland. Over de kwaliteit moet ik nog afwachten.
Aan de forums te zien, bestaat deze kliniek lang en ze geven 10 jaar garantie.

Door overwegend positieve ervaringen en lagere kosten, ga ik hoogstwaarschijnlijk de stap zetten en naar Turkije vliegen voor een complete renovatie van mijn gebit. Ik zal mijn ervaringen hier posten.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door vroem »

bedenk wel een aantal zaken:
zij zijn op hun website onder tarieven niet eerlijk, de prijzen van behandelingen in Nederland worden zwaar tot zeer zwaar overdreven, zeker waar het er om gaat.
een kroon zirconium /porselein kost in NL echt geen bijna 1000,- eerder de helft. dit geldt ook voor tarief wat staat bij 3 delige brug, zwaar overdreven... Ik mocht willen dat ik dat soort tarieven kon rekenen, dan was ik allang met pensioen ipv nog een 10 jaar door te moeten...
bekijk even goed de garantievoorwaarden. en garantie is niet op alles 10 jaar...
reken erop dat ze zullen trachten naar veel kronen en bruggen toe te praten. Is voor hen het meest lucratief.
die 5 jaar garantie erop geldt bij de meeste leveranciers van kronen ook in nl...
en wanneer de zaak verloren is en het richting kunstgebit moet: dat valt in Nl grotendeels onder de basisverzekering. Alleen niet wanneer in het buitenland behandeld...

renewouters
Berichten: 3498
Lid geworden op: 27 jul 2015 12:20

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door renewouters »

Eigenlijk wel een grappig onderwerp: als er werk wordt geoffshored van Nederlanders naar lagelonenlanden staat iedereen op z'n achterste benen maar als er zelf een voordeeltje valt te halen vallen al die bezwaren weg. Dan vinden we het blijkbaar niet erg dat tandheelkundige klinieken hier wellicht hun mensen moeten ontslaan omdat het elders goedkoper kan.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door vroem »

dat ontslaan zal wel meevallen: dankzij laksheid van de overheid knallen we mega hard naar een mega tekort aan tandartsen in NL.. is ook een manier om zorgkosten te drukken natuurlijk. maar dat was al bekend in 2013 dat dit zou gaan gebeuren, door regering genegeerd.
https://www.dentalinfo.nl/thema-a-z/mar ... uitenland/

om door een buitenlandse tandarts behandeld te worden hoef je in ieder geval niet meer naar het buitenland, die komen in (te..) grote getale hierheen.
Overigens, voordat gedacht wordt (zoals oa vorige en huidige minister nog steeds doen..) dat dit deels het probleem oplost van te weinig studieplaatsen: bedenk dat elke studieplaats goedkoper is, want buitenlandse tandartsen krijgen aanzienlijke fiscale voordelen welke per saldo duurder zijn dan studieplekken in NL. en buitenlandse tandartsen hebben ook erg de neiging terug te keren naar land van herkomst wanneer werkmogelijkheden daar weer toenemen. Dat doen nu mn Duitse en Belgische tandartsen. dus er is ook weer uitstroom aan die kant.

Angelodv
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 feb 2018 21:23

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door Angelodv »

Vroem,

Kunnen wij als belg ook in Nederland terecht?
Heb reeds een offerte gekregen in België waar een implantaat 800€ kost en een kroon 1000€.
Zou ik goedkoper terecht kunnen bij onze noorderburen?

Mvg

Angelo

Zaby
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 feb 2018 14:49

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door Zaby »

Ik heb een gebitsbehandeling laten uitvoeren in de kliniek in Zagreb, Kroatië. Dat is nu ongeveer 2 jaar geleden en nog altijd 100% tevreden met de tanden en de service. Ik was de Facebook pagina van Mooie Glimlach tegen gekomen en verder opzoek gegaan.
Voor ik naar daar ben gegaan had ik op dit forum de vele reacties gelezen van VROEM, ik was dus een beetje wantrouwig, ik ben dus eerst met een vlucht van 97 euro (retour) naar Zagreb gegaan voor een onderzoek. Ik ben daar fantastisch ontvangen en het is een heel professioneel team. Ze hebben een 3D Dental scan gemaakt van mijn gebit, er is een gesprek geweest met de specialist om de mogelijkheden te bespreken en zij hebben mij een gedetailleerde offerte en behandelplan opgesteld en alles zeer duidelijk uitgelegd. Ik wist precies wat mij te wachten stond qua kosten en behandeling. Dit intakegesprek was gratis en vrijblijvend.
Enkele weken nadat ik thuis was belde een medewerker om te vragen of ik nog vragen had en of ik een beslissing had genomen.
De gehele behandeling heeft 10 maanden geduurd en ik ben 3 keer naar daar moeten gaan.
Eerst 2 dagen om de 8 implantaten te plaatsen en het uitvoeren van een sinuslift omdat ik te weinig bot had voor implantaten.
Het was belangrijk dat de implantaten goed vastgroeien en dat we niet te snel gingen, daarom was er een wachtperiode van 9 maanden na de installatie van het kunstmatig bot.
2de bezoek 1 dag (9 maanden later) om de implantaten vrij te maken vanonder het tandvlees en kreeg ik healingsabutments.
3de bezoek 1 week (1 maand later) om de bruggen te plaatsen.
In België ben ik in verschillende klinieken geweest en ik kreeg nergens een duidelijke uitleg, ze gaven mij ook enkel steeds het antwoord “dit gaat ongeveer 20-25.000 euro kosten”. (ik wou wel graag precies weten wat me te wachten stond)
De prijsofferte die ik in Zagreb had gekregen was iets meer dan 10.000 euro en dat is ook zo gebleven.
Ik kan mij niet uitspreken over andere klinieken in het buitenland, maar wel over de kliniek Arena in Zagreb.
Het kan best zijn dat er sommige klinieken in het buitenland niet voldoen aan de eisen, maar dat wil ook niet zeggen dat het in eigen land altijd beter is, want ik heb het met eigen ogen gezien en ik weet zeker dat de tandheelkunde in Kroatië verder staat dan bij ons.
Na elk bezoek ben ik nog eens opgebeld door een medewerker om te vragen hoe het met mij gaat en elk jaar word ik in Zagreb verwacht voor een controle, het is dus niet zo dat eens de behandeling is afgerond ik niet meer welkom ben. Ik heb 5 jaar garantie op de bruggen en levenslang op de implantaten.
Dit controle bezoek combineer ik nu met een jaarlijkse vakantie aan de Kroatische kust, het is tenslotte ook een prachtig land en ik heb veel uitgespaard
Ik ben dus heel blij dat ik de stap heb gezet, ik heb een volledig nieuwe gebit tegen een aanvaardbare prijs en durf terug te lachen en kan alles weer eten.
Laatst gewijzigd door Zaby op 26 feb 2018 07:44, 1 keer totaal gewijzigd.

Zaby
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 feb 2018 14:49

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door Zaby »

Ik heb in Zagreb een implantaten boekje meegekregen waar alles duidelijk in staat over de gebruikte implantatem Merk, type, afmeting en positie. U zit hier maar kritiek te geven op tandartsen in het buitenland en te veralgemen, maar als u 1 voet binnenzet in de kliniek in Zagreb en de manier waarop u daar ontvangen worden en hoe er uitleg wordt gegeven zou u de ogen ver open trekken. Alles is daar tip top in orde. Ik heb duidelijke garantie papieren meegekregen, geschreven uitleg over de nazorg, etc. alles in het Nederlands.
vroem schreef: het minimum is dat men schriftelijk meekrijgt welk implantaatsysteem gebruikt is.En zelfs dat is blijkbaar teveel...

Mathilde D.
Berichten: 2065
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Angelodv schreef:Vroem,

Kunnen wij als belg ook in Nederland terecht?
Heb reeds een offerte gekregen in België waar een implantaat 800€ kost en een kroon 1000€.
Zou ik goedkoper terecht kunnen bij onze noorderburen?

Mvg

Angelo
Mijn ervaring is dat een implantaat in Nederland even duur is. Ik kan eventueel een scan van de rekeningen als bijlage toevoegen. Enerzijds de rekening van de kaakchirug, anderzijds de rekening van de tandarts. Informatie over de prijs is heel moeilijk in Nederland. Zowel de prijzen van de kaakchirurg als de prijzen van de tandarts zijn maximumtarieven van de NZA. Veel tandartsen geven op de website een link naar de maximale prijslijst in plaats van een link naar de prijzen voor de gewenste behandeling (maar liever geven zij helemaal geen prijsinformatie vooraf). In de bijlage (" begrotingen van tandarts-behandelingen ") is wèl het tarief voor een 1-fase implantaat op kies inclusief kroon te vinden. Zie p. 7-8. Dit is €1666,83 euro. Als je bij een NL-kaakchirug een prijs ziet staat voor de plaatsing van de schroef ( dus nog zonder de kroon), dan ontbreekt daar het eerste consult inclusief foto van ca. €160. Het tarief wordt totaal dus ca. €750+€160=€910.

En of je als Belg in NL terecht kan? De Nederlanders maken veel gebruik van de Belgische gezondheidszorg. Dus andersom moet het ook kunnen. Ik denk dat het relatief moeilijk zal zijn om een kaakchirurg en tandarts in NL te vinden, omdat wij Nederlanders niet zo commercieel zijn en liever geld op een " gemakkelijke" manier verdienen aan een NL klant.

Een implantaat inclusief kroon kan op twee manieren: ofwel eerst naar de kaakchirurg die de schroef plaatst en dan naar de gewone tandarts ofwel voor het gehele traject naar de gewone tandarts. De gewone tandarts moet daar natuurlijk wel gespecialiseerd in zijn. Deze twee trajecten maken voor het gedeelte " plaatsen van de schroef", gebruik van andere tariefcodes. Zie de bijlage "kostenimplantaat20172018". ( dit is een overzicht van het gehele traject via de tandarts, de genoemde codes zijn dan ook tandartscodes).
Bijlagen
Kosten implantaat20172018.pdf
(285.31 KiB) 188 keer gedownload
Begrotingen van tandartsbehandelingen.pdf
(264.64 KiB) 142 keer gedownload
Kostenoverzicht tandheelkundige Implantaten 2018.pdf
(187.29 KiB) 158 keer gedownload

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door vroem »

Zaby schreef:Ik heb in Zagreb een implantaten boekje meegekregen waar alles duidelijk in staat over de gebruikte implantatem Merk, type, afmeting en positie. U zit hier maar kritiek te geven op tandartsen in het buitenland en te veralgemen, maar als u 1 voet binnenzet in de kliniek in Zagreb en de manier waarop u daar ontvangen worden en hoe er uitleg wordt gegeven zou u de ogen ver open trekken. Alles is daar tip top in orde. Ik heb duidelijke garantie papieren meegekregen, geschreven uitleg over de nazorg, etc. alles in het Nederlands.
vroem schreef: het minimum is dat men schriftelijk meekrijgt welk implantaatsysteem gebruikt is.En zelfs dat is blijkbaar teveel...
jammer dat je dit uit verband rukt. Ik heb dit geschreven zodat mensen die (ik neem aan wanneer ze hier gelezen hebben zeer weloverwogen) de stap nemen in ieder geval goed voorbereid zijn, en zorgen dat ze wanneer eea klaar is wel de juiste informatie meekrijgen. In NL zijn we niet voor niets zo streng op dossiervoering...Heeft gezien uw verslag bij u wel geholpen!
Mijn kritiek is gebaseerd op wat ik (inmiddels meer dan 20 jaar ) in de algemene praktijk tegenkom, en dat is vaker wel dan niet om van te huilen...
Fijn dat de kliniek waar u naar toe gaat wel lijkt te begrijpen hoe het hoort, en niet alleen voor de korte termijn winst gaat.

Angelodv
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 feb 2018 21:23

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door Angelodv »

Zaterdag 4 Astra implantaten laten plaatsen in België.
800€ per stuk.

Voor de kronen ga ik toch enkele verschillende tandartsen raadplegen omdat
ik via via vernomen heb dat de prijzen lopen van 500 tot 1000€ per stuk.

Angelo

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door vroem »

Techniekkosten slleen lopen zomaar op tot een 550-650 euro voor dit merk.

Angelodv
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 feb 2018 21:23

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door Angelodv »

Wat bedoel je met techniekkosten vroem?

Is dit voor de implantaten?

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door vroem »

Nee voor de kronen.

lindavd
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 apr 2018 15:24

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door lindavd »

ik ziet hier ook ff mee te lezen, want ik zit te denken of ik dit ook wil gaan doen... maar ik vind het toch wel een beetje spannend. Ben ook benieuwd wat er nu precies vergoed wordt. Ik heb even zitten googlen en vond dit artikel https://www.doorlopendereisverzekering. ... eizen.html misschien hebben andere er ook wat aan!

kejo2011
Berichten: 4
Lid geworden op: 16 dec 2015 23:11

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door kejo2011 »

hallo,

ik vraag me af of er nog iemand actief is in dit topic
ook ik wil graag mijn gebit laten doen maar kom er niet echt uit via de websites.
ik wil het laten doen in turkije nu heb ik er 2 gevonden maar kwa prijs kom ik er maar niet uit
het gaat echt om een hele renovatie.
en wat kost verblijf en reis etc?

BL2
Berichten: 3094
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door BL2 »

Vanbuuren58 schreef:Door overwegend positieve ervaringen en lagere kosten, ga ik hoogstwaarschijnlijk de stap zetten en naar Turkije vliegen voor een complete renovatie van mijn gebit. Ik zal mijn ervaringen hier posten.
Inderdaad is het stil in dit topic, waarschijnlijk een gebrek aan ervaringen (of durf).

NeoDutchio
Berichten: 7870
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

BL2 schreef:
Vanbuuren58 schreef:Door overwegend positieve ervaringen en lagere kosten, ga ik hoogstwaarschijnlijk de stap zetten en naar Turkije vliegen voor een complete renovatie van mijn gebit. Ik zal mijn ervaringen hier posten.
Inderdaad is het stil in dit topic, waarschijnlijk een gebrek aan ervaringen (of durf).
Of dat de mensen die 11 jaar geleden dit topic begonnen zijn al lang met een nieuw gebit in de zon zitten.

renewouters
Berichten: 3498
Lid geworden op: 27 jul 2015 12:20

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door renewouters »

kejo2011 schreef:hallo,

ik vraag me af of er nog iemand actief is in dit topic
ook ik wil graag mijn gebit laten doen maar kom er niet echt uit via de websites.
ik wil het laten doen in turkije nu heb ik er 2 gevonden maar kwa prijs kom ik er maar niet uit
het gaat echt om een hele renovatie.
en wat kost verblijf en reis etc?
Je hebt internet want je kunt hier een vraag stellen. Dan moet dat laatste toch een eitje zijn? Zoek vliegtickets en kijk op bijvoorbeeld booking.com wat een hotel kost. Als je dat lastig vind moet je misschien heroverwegen of je je tanden wel zo ver van huis wilt laten doen.

Vanbuuren58
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 feb 2018 06:38

Re: tandreizen buitenland

Ongelezen bericht door Vanbuuren58 »

Hallo allemaal,
Ik zag dat mijn topic een paar keer genoemd is.
Ik ben ik niet actief op forums vandaar mijn afwezigheid.
Hier in het kort mijn ervaring over de behandeling in Turkije:
Na mijn bezoek en vooronderzoek in Nederland, had ik besloten om met hen in zee te gaan.
Voor het plaatsen van de implantaten ben ik in mei twee dagen naar Istanbul gevlogen. De vlucht en hotel werd zonder kostenkeurig door hen geregeld. Ook het ophalen en brengen door hun chauffeur verliep vlekkeloos. Een minpunt was dat de chauffeur geen Nederlands kon maar wel een beetje Engels. De tandarts in de kliniek spraak gelukkig goed Engels.
Vooraf kreeg ik antibiotica en na overnachten in het hotel werd ik naar de kliniek gebracht. Na de verdoving heeft de implantoloog dr. Memmet een kies uitgetrokken en gelijk 6 implantaten geplaatst. Terug in Nederland moest ik drie maanden wachten voor de kronen. De implantaten moesten eerst in de kaakbeen goed vastgroeien. Maat dit wist ik allemaal. In de drie maanden tijd ben ik drie keer in hun kliniek in Delft geweest voor de controles. Ongeveer twee weken voor mijn tweede vertrek naar Istanbul hebben zijn in Delft dopjes geplaatst om het tandvlees, waar de kronen zouden komen, in juiste vorm te brengen.

In september ben voor de tweede keer voor vijf dagen naar Istanbul gevlogen. Drie uurtjes vliegen was zo voorbij. De vliegtickets en hotel werd weer door de kliniek in Delft geregeld. Wel moest ik een paar keer bellen om te vragen waar mijn tickets bleven! Na mijn aankomst in Istanbul werd ik iedere dag door dezelfde chauffeur van het hotel opgehaald en naar de kliniek gebracht. Het afslijpen van de tanden en kiezen vond ik het ergste maar toen alles klaar was en ik in de spiegel keek, kon ik wel springen van vreugde. Zo blij was ik.
In begin moest ik nog wel wennen aan mijn nieuwe tanden maar nu voelt het prima.
Ik kan niets anders zeggen dan dat ik tot nu toe erg tevreden ben. Dinsdag ben ik nog in Delft op controle geweest en alles was prima.

Nog even plus- en minpunten:
Pluspunten: Vooraf vooronderzoek en offerte in Nederland. Veel goedkoper dan in Nederland. Alles (vlucht, hotel, vervoer, medicatie) werd door Tand Correct geregeld. Controles en nazorg weden en worden in hun eigen kliniek in Nederland uitgevoerd. Door hun actie hoefde ik niets te betalen voor de vluchten en hotelovernachtingen. Viersterrenhotel met ontbijt was prima. Nederlandstalige factuur met de Nederlandse codes voor de verzekering en teruggave belastingdienst. Aardige artsen en personeel, vooral mevrouw dr. Asli.

Minpunten: Erg druk in de kliniek in Turkije. Het bleek door de zomervakantiepiek te komen. Ik moest een paar keer om de vliegtickets vragen. Ik had ze liever wat eerder willen ontvangen. Nu kom ik erachter dat ze de prijzen een beetje hebben verlaagd. Jammer dat ik toen iets meer heb moeten betaald. Maar goed, zo is het eenmaal in het leven.
Hopelijk hebben jullie hier wat aan.
Succes.

Plaats reactie