Kwaliteit van leven ernstig geschaad

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
ACB49
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 nov 2017 17:07

Kwaliteit van leven ernstig geschaad

Ongelezen bericht door ACB49 » 22 nov 2017 17:25

Twee jaar geleden is mijn partner getroffen door achtereenvolgens 2 hartinfarcten, gevolgd door een hersenbloeding. De huisarts wees ons op een wel heel hoge dosis bloedverdunners. We hebben daarop het ziekenhuis in gebreke gesteld (advies letselschade advocaat). Mijn partner werd uiteindelijk, een jaar geleden, opgeroepen voor een gesprek met de cardioloog die zijn behandelend cardioloog zou zijn. Echter, deze arts hadden mijn partner noch ik ooit aan zijn bed gezien. Hij werd telkens door een andere arts geholpen. De specialist liet tijdens het gesprek met mijn partner, een jaar na dato, weten dat de verandering van artsen te maken had met het aflossen van shifts in het ziekenhuis.
Na de hersenbloeding in november 2015 werd mijn partner in hetzelfde ziekenhuis opgenomen als waar hij met de 2 hartinfarcten had gelegen. De neuroloog en hartspecialist overlegden samen over de bloedverdunners en uiteindelijk werd een 'compromis' bereikt over de medicijnen, voor het hart en voor de hersenbloeding, zouden worden toegediend.
Na de hersenbloeding volgde opname in een verzorgingstehuis waar mijn partner weer leerde lezen en lopen.
Sinds deze gebeurtenissen is de kwaliteit van leven van mijn partner ernstig achteruit gegaan. Hij lijdt aan zware duizeligheid, doet 2x zo lang over wat hij moet doen, heeft zijn hobby moeten stopzetten en zijn bijbaantje moeten opzeggen. Hij is depressief en o.a. door het wegvallen van extra geldinkomsten door zowel hem als mijzelf omdat hij sindsdien extra zorg nodig heeft en ik met mijn freelance werkzaamheden heb moeten stoppen, zijn wij in financiële problemen geraakt.
Kortgeleden werd mijn partner onderzocht door een neuroloog en de conclusie is dat hij zich in de fase van beginnende dementie bevindt.
Na twee jaar doorploeteren wordt de situatie nu ernstig genoeg ingeschat dat hij een 'case-manager' en een maatschappelijk werkster krijgt toegewezen. Of hij financieel nog op hulp kan rekenen is nog maar de vraag.
Hoe is het in godsnaam mogelijk dit alles? Wat kunnen en wij nog doen om nog enige erkenning te krijgen van de geleden schade. Heeft iemand een suggestie?
Laatst gewijzigd door Radar op 23 nov 2017 14:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Onduidelijke verwijzing verwijderd

ZeerPrivé
Berichten: 2049
Lid geworden op: 27 feb 2017 14:50

Re: Kwaliteit van leven ernstig geschaad

Ongelezen bericht door ZeerPrivé » 22 nov 2017 20:29

Wat kunnen en wij nog doen om nog enige erkenning te krijgen van de geleden schade. Heeft iemand een suggestie?
Ik neem aan dat je het over een financiële erkenning hebt? Je hebt toch een letselschade advocaat ingeschakeld?
Lijkt mij trouwens dat dan zal moeten worden vastgesteld dat de hersenbloeding 100% het gevolg was van teveel bloedverdunners. Met bloedverdunners heb je altijd een wat verhoogde kans op een hersenbloeding. Soms/vaak is het ook voor een arts kiezen uit 2 kwaden.

sylvesterb
Berichten: 3999
Lid geworden op: 26 apr 2015 10:52

Re: Kwaliteit van leven ernstig geschaad

Ongelezen bericht door sylvesterb » 22 nov 2017 22:24

ZeerPrivé schreef:
Wat kunnen en wij nog doen om nog enige erkenning te krijgen van de geleden schade. Heeft iemand een suggestie?
Ik neem aan dat je het over een financiële erkenning hebt? Je hebt toch een letselschade advocaat ingeschakeld?
Lijkt mij trouwens dat dan zal moeten worden vastgesteld dat de hersenbloeding 100% het gevolg was van teveel bloedverdunners. Met bloedverdunners heb je altijd een wat verhoogde kans op een hersenbloeding. Soms/vaak is het ook voor een arts kiezen uit 2 kwaden.
U heeft enkele jaren geleden advies gevraagd aan een letselschade advocaat, deze heeft u advies gegeven waarop een gesprek is gevoerd met de behandeld arts (verantwoordelijke) en daarop heeft u de procedure stopgezet?

Het verhaal is een beetje onduidelijk hierover. Als de specialisten geen verwijtbare fouten hebben gemaakt, en dit is lastig aan te tonen in dit soort zaken, dan heeft u uiteraard geen enkel recht op een schade vergoeding. U zult dus een sterke zaak moeten hebben en op basis van uw bericht (en de algemene medische kennis hier) kan niemand u dat echt vertellen. Bij een hartinfarct zijn bloedverdunners gebruikelijk en de hoeveelheid is altijd lastig te bepalen. Artsen moeten elke dag moeilijke keuzes maken, soms vallen deze goed uit en soms niet. Als je bij elke foute inschatting een schadeclaim zou krijgen dan zou er geen zorgstelsel meer over zijn

Hoe is het in godsnaam mogelijk dit alles? Ja het leven is erg hard, mensen krijgen hartinfarct en hersenbloedingen en deze hebben een enorme impact. Gevolg hiervan is vaak dat de inkomsten afnemen en als je hierna zelf de uitgaven niet aanpast kun je al snel in de problemen komen, dit is echter een eigen verantwoordelijkheid om hier juist mee om te gaan. Veelal kun je veel bereiken om de schuldeisers te informeren over de situatie en een regeling te treffen. In geval van schulden duurt eerlijkheid altijd het langst en voorkomt je hoge kosten door rechtszaken e.d.

sjohie
Berichten: 9373
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Kwaliteit van leven ernstig geschaad

Ongelezen bericht door sjohie » 23 nov 2017 08:25

Een hoge dosis bloedverdunners kán, er zijn vanuit een fabrikant uiteraard aanbevolen doses, vaak xx milli- of microgram per kg lichaamsgewicht, en dan staan leeftijd en evt zwanger of niet, ook nog in die vergelijking. Echter kan men daar om reden X of Y van afwijken als arts, dat zou dan ook in het dossier staan. Dat een huisarts (= een generalist) dit opmerkt, en er een mening over heeft, betekent niet meteen dat de voorschrijvende specialist iets verkeerd heeft gedaan met de gekozen dosis.

En een advocaat zal al snel een procedure adviseren, daar verdienen hun het geld aan, niet aan het resultaat van zo'n procedure. :wink:

Als het traject met die letselschade advocaat zo te lezen niks heeft gebracht, dan is er volgens mij niks te halen bij de artsen, en zijn de kosten, net als voor elke ander gezin die dit treft, voor jullie zelf.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Kwaliteit van leven ernstig geschaad

Ongelezen bericht door vroem » 23 nov 2017 10:13

de huisarts wijst, achteraf, op een hoge dosis bloedverdunners. Even los ervan dat nog maar aangetoond moet worden dat dat de oorzaak is van de medische problemen (bloedverdunners krijg je niet zomaar) was die huisarts er zelf al lang van opd e hoogte. Wanneer hij het zo hoog acht, waarom heeft ie daar zelf niet eerder op ingestoken dan? heeft mi wel wat boter op zijn hoofd zo.

En advies: zet u niet vast in het trachten aan te wijzen van een schuldige... Zeker bij dit soort medische problemen is het maar de vraag of die er is, en het levert heel veel negatieven energie op...

Charlotte68
Berichten: 65
Lid geworden op: 14 okt 2017 12:02

Re: Kwaliteit van leven ernstig geschaad

Ongelezen bericht door Charlotte68 » 23 nov 2017 10:34

Zelf 3 maanden geleden medicijnen gekregen van specialist. zou wel kunnen bij mijn hoge bloeddruk. Wel 1x per week mijn bloeddruk laten controleren. Kom ik bij de apotheek krijg ik de medicijnen mee voor 1 mnd. want werd er gezegd we weten niet of het goed gaat. Nou het ging niet goed, ga ik naar de huisarts die zei dat ik meteen moest stoppen. Van de week weer terug naar de specialist en die vond het een juiste beslissing van de huisarts. Begrijp niet waarom TS steeds een andere cardioloog krijgt. Ik kan gewoon een afspraak maken met steeds dezelfde specialist in het ziekenhuis Maar misschien ligt het aan het ziekenhuis. Mijn specialist schrijft alles zelf op wat er besproken wordt in de computer. Dus helemaal geen secretaresse die zijn handschrift moet ontcijferen.

Ik wens TS sterke want het is niet niks om dit allemaal mee te moeten maken.

Kardelen
Berichten: 11
Lid geworden op: 28 mar 2017 17:16

Re: Kwaliteit van leven ernstig geschaad

Ongelezen bericht door Kardelen » 27 mei 2018 08:50

Hoef geen gerechtigheid te zoeken want die is er niet en als je naar de tuchtcollege gaat ben je ook weer giganties geld kwijt als je een advocaat in armen neemt in tucht college wordt ook alleen maar ongegrond ongegrond verklaard het is dus een strijd die je alleen maar meer en meer stres en geld gaat kosten heb zelf ook iets heel ergs meegemaakt je levert gewoon weg 100% bewijs maar nog wordt dingen achtergehouden en de waarheid in een ander jas gestoken want niemand zal het tussen de 4 muren horen of zien maar dat je in ellende zit of meer in pigische problemen komt laat ze gewoon koud als het hun maar niks over komt dan is het hoed dan is het gewoon we zien niet we willen niet zien en we horen niks dat is wat er is en een letsel schade expert kijkt alleen maar naar zaken wat voor hem goed is en wat voor hem zal opleveren dus makkelijke zaken waar zij hun zakken kunnen vullen de zorg in Nederland is gewoon de slechtste zorg terwijl er zo veel geld in wordt gestopt om juist dingen te verbeteren maar uiteindelijk kom maar op met die geld en we zien wel hoe het uitpakt en de overheid nou die licht er echt niet wakker van jou zorgen want die hebben gewoon goed geld op zak waar ze maar ook eillen geholpen kunnen worden en ze weten echt waar ze terecht moeten en waar ze de aandacht krijgen die ze willen en de burger mag gewoon uitzoeken hoe ze bepaalde dingen iner houd weer op orde moeten krijgen om zijn leven weer op orde te krijgen en als je het geld niet hebt nou dan lig je al helemaal aan de grond Nieman zal je ook zien gewoon schandalig hoe de zorg in elkaar zit goed voor de ziekenfonds artsen ziekenhuizen maar niet voor de burgers

thecure
Berichten: 2555
Lid geworden op: 05 apr 2011 16:21

Re: Kwaliteit van leven ernstig geschaad

Ongelezen bericht door thecure » 27 mei 2018 09:57

Dit bericht is net zo slecht te lezen als je andere posts. Gebruik nu eens leestekens en alinea's!

Moiseule58

Re: Kwaliteit van leven ernstig geschaad

Ongelezen bericht door Moiseule58 » 27 mei 2018 10:24

Kardelen schreef:Hoef geen gerechtigheid te zoeken want die is er niet en als je naar de tuchtcollege gaat ben je ook weer giganties geld kwijt als je een advocaat in armen neemt in tucht college wordt ook alleen maar ongegrond ongegrond verklaard het is dus een strijd die je alleen maar meer en meer stres en geld gaat kosten heb zelf ook iets heel ergs meegemaakt je levert gewoon weg 100% bewijs maar nog wordt dingen achtergehouden en de waarheid in een ander jas gestoken want niemand zal het tussen de 4 muren horen of zien maar dat je in ellende zit of meer in pigische problemen komt laat ze gewoon koud als het hun maar niks over komt dan is het hoed dan is het gewoon we zien niet we willen niet zien en we horen niks dat is wat er is en een letsel schade expert kijkt alleen maar naar zaken wat voor hem goed is en wat voor hem zal opleveren dus makkelijke zaken waar zij hun zakken kunnen vullen de zorg in Nederland is gewoon de slechtste zorg terwijl er zo veel geld in wordt gestopt om juist dingen te verbeteren maar uiteindelijk kom maar op met die geld en we zien wel hoe het uitpakt en de overheid nou die licht er echt niet wakker van jou zorgen want die hebben gewoon goed geld op zak waar ze maar ook eillen geholpen kunnen worden en ze weten echt waar ze terecht moeten en waar ze de aandacht krijgen die ze willen en de burger mag gewoon uitzoeken hoe ze bepaalde dingen iner houd weer op orde moeten krijgen om zijn leven weer op orde te krijgen en als je het geld niet hebt nou dan lig je al helemaal aan de grond Nieman zal je ook zien gewoon schandalig hoe de zorg in elkaar zit goed voor de ziekenfonds artsen ziekenhuizen maar niet voor de burgers
Onderstaande quote komt van RTL nieuws, 20 mei 2017.
. Het gaat goed met de gezondheidszorg in Nederland. Volgens een nieuwe ranglijst van het prestigieuze medisch-wetenschappelijke blad The Lancet staat de zorg in ons land, vergeleken met die in bijna 200 andere landen, op de negende plek.

De onderzoekers hebben gekeken naar 32 doodsoorzaken die óf vermijdbaar zijn, óf doeltreffend met medische zorg kunnen worden behandeld. Op grond daarvan is de zogeheten HAQ-score berekend. Dat cijfer drukt, op een schaal van 0 tot 100, de toegankelijkheid en de kwaliteit van de zorg uit.

Gezondheidsindex HAQ (bron: The Lancet)

Land HAQ-score (afgerond)
1 Andorra 95
2 IJsland 94
3 Zwitserland 92
4 Zweden 90
5 Noorwegen 90
6 Australië 90
7 Finland 90
8 Spanje 90
9 Nederland 90
10 Luxemburg 89
11 Japan 89
12 Italië 89
13 Ierland 88
14 Oostenrijk 88
15 Frankrijk 88
16 België 88
17 Canada 88
18 Slovenië 87
19 Griekenland 87
20 Duitsland 86
@Vroem heeft m.i. gelijk dat de huisarts wel heel erg makkelijk aan het achteraf praten is. Deze huisarts had in een veel eerder stadium de telefoon kunnen pakken als hij zich zoveel zorgen maakte over de medicijnen en de specialist(en) kunnen bellen. Dan was het e.e.a. uitgelegd.

Plaats reactie