LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Tandartspraktijk `aan de Molen`

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Tinus Appelsap
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 jun 2012 21:42

Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door Tinus Appelsap » 21 jun 2012 21:50

Hallo,

Ik ben al jaren bij Tandartspraktijk "aan de Molen". Nu werd er bij mij een brug geplaatst. Ik ben uitermate goed verzekerd met een tandtotaalpakket van 4 sterren. Dus 100% declareren (tot €1100 ) bij mijn zorgverzekeraar is normaal gesproken geen probleem.

Voordat de behandeling had plaatsgevonden maakten ze een begroting. Daar werd meegedeeld, indien akkoord, dat er een voorafbetaling van €750 moest gebeuren i.v.m. ontwikkelingskosten voor een brug. Daar kon ik nog enigszins mee leven, dus heb ik dat voldaan. Daarna begon het gedonder.

Tijdens de behandeling in de tandartsstoel meldden ze dat ze een onderdeel vergeten waren op de begroting. Op dat moment werd er een nieuwe begroting uitgeprint en moest ik dat weer ondertekenen. Bij normale omstandigheden denk je daar even over na, maar in een tandartsstoel vind je al snel iets prima zolang het maar kort duurt…

Na de tweede en afrondende gedeelte van de behandeling verzochten ze me direct daarna het restantbedrag van €900 te betalen. Alvorens je ook maar iets van een nota hebt gezien. Ik stond verbijsterd daar in de wachtkamer aan het bureau (andere klanten konden heerlijk meegenieten) en zei tegen de assistent dat ik daar niks van af wist en dat ze mij daarover niet geïnformeerd hadden. Met het verzoek om het restant te declareren bij mijn zorgverzekeraar. Nee, ik kon alsnog langskomen om het restant te betalen.

Na een nachtje slapen nam ik hiermee geen genoegen en nam ik contact op met mijn zorgverzekeraar. Deze medewerker van Achmea vertelde mij dat dit geen reguliere gang van zaken was en maakte hierover een notitie voor zijn collega’s.

De volgende dag belde ik Tandartspraktijk "aan de Molen" op, met het verzoek mij een nota te sturen met een kopie van de herziende begroting. In gebrekkig Nederlands/Duits meende ik te begrijpen dat het in orde kwam.

Vervolgens werd ik na een week gebeld door Tandartspraktijk "aan de Molen". Waarom ik niet langs geweest was om het restantbedrag te betalen. Ik meldde deze vrouw dat ik haar collega had verzocht om een factuur te sturen. Zodra ik deze binnen heb, kan ik dit declareren bij mijn verzekeraar om dan die €900 weer aan hen te betalen. Dit wilde ze niet doen, want zo doen ze het al jaren. Je kunt de factuur hier op de praktijk inzien en betalen. Daarna krijg je de nota mee. Ik zei dat een postzegel van 50 cent niks is vergeleken met een bedrag van €1650, dus graag een factuur door mijn brievenbus. Nee, ik moest langskomen voor het restantbedrag en daarna pas de nota. RAAR.

Dus nu heb ik nog steeds niets van Tandartspraktijk "aan de Molen" vernomen. Zeer klantvriendelijk dus. Ik vind het prima zo. Vooralsnog heb ik nu een brug geplaatst gekregen voor €750.

Dit alles valt in een tijdbestek van drie weken. Sorry, maar ik kan niet zomaar uit mijn maandelijkse huishoudboekje €1650 missen. En hoe kan ik nu de declaratie/behandeling controleren of laten controleren door mijn verzekeraar?

Ik heb dit ook gemeld bij mijn zorgverzekeraar en zij vonden dit zeer merkwaardig. Zij adviseerde mij om dit te melden en tevens een klacht in te dienen bij de onafhankelijke belangenbehartiger NMT (allesoverhetgebit.nl).

Ik hoop hiermee zoveel mogelijk mensen te waarschuwen voor deze Tandartspraktijk "aan de Molen"

Met vriendelijke groet,

Klant is Koning

[bericht door de Moderator aangepast i.v.m. het plaatsen van persoonsgegevens]

Mathilde D.
Berichten: 2033
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door Mathilde D. » 24 jun 2012 10:24

Je hebt gelijk. Ik hoop dat alle mensen uit Hardenberg en omgeving dit lezen. Ik denk overigens dat een kroon van 1650 veel te duur is. Ik dacht dat de prijs van een kroon ca 800 euro was.

MAXIEM

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door MAXIEM » 24 jun 2012 11:25

Mathilde D.

Het gaat niet om een kroon, maar om een brug en die vallen wat duurder uit.

Maxiem.

MAXIEM

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door MAXIEM » 24 jun 2012 11:28

…op verzoek van de radarredactie is dit bericht gewist…
Laatst gewijzigd door MAXIEM op 09 jul 2012 19:53, 1 keer totaal gewijzigd.

vroem
Berichten: 3749
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door vroem » 24 jun 2012 11:39

gezien het bedrag gaat het om een driedelige brug. Nu zijn een paar zaken mij niet duidleijk, u geeft aan dat er een gewijzigde begroting ondertekend is, maar uit uw verhaal maak ik nergens op dat het totaalbedrag ook veranderd is. Dat er geen afschrift van de gewijzigde en nb door u ondertekende begroting is meegegeven deugt al niet, maar daar gaat de klacht niet over. Hoe luiden de betalingsvoorwaarden van de praktijk? en zijn deze wellicht per 1 januari gewijzigd? zo ja zou dat op zijn minst duidelijk aangegeven moeten zijn in de wachtkamer, en bij dit soort bedragen doe je dat dan ook nog even mondeling... Dat vooruitbetalen voor ""ontwikkelingskosten"" brug is onzin... de meeste praktijken hebben vaste laboratoria, en die werken met maandnota`s. ik krijg einde van de maand een totaalfactuur over de afgelopen maand, met een betalingstermijn van 2 of 4 weken, afhankelijk van lab. Ik kan mij alleen voorstellen dat er redenen zijn dat men voor de techniekkosten een vooruitbetaling wil, wellicht veel negatieve ervaringen uit het verleden (wellicht niet met u, maar toch). Die patstelling die er nu is moet lijkt mij gewoon doorbroken worden, zij kunnen prima voor die 750,- die al betaald is een factuur maken, met totaalbedrag en de (handgeschreven) vermelding dat er 750 betaald is, daarmee kunt u gewoon declareren bij uw verzekering (doen zij blijkbaar niet(meer) regelrecht) , dan kunt u met een paar weken het restant voldoen.

vroem
Berichten: 3749
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door vroem » 24 jun 2012 11:41

en een solitaire kroon kan /mag een keer een 525,- kosten, indien glasvezelstift en extra opbouw nodig een 100,- meer, tenzij op implantaat, dat is duurder, dan kom je inderdaad bij die 800,=

Sam12345
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 sep 2012 21:17

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door Sam12345 » 05 sep 2012 22:28

Hallo,

Ik googlede mijn tandarts, was het telefoonnummer kwijt en opeens zag ik deze berichten op het forum.

Beste mensen, ik zit ook al jaren bij tandartspraktijk aan de molen, heb al vele tandartsen zien komen en gaan, maar dit zijn echt hele goede! Ze werken hecht in het team en zijn erg begripvol.

Dat er in gebrekkig nederlands/Duits wordt gesproken, komt omdat het oorspronkelijk duitsers zijn. Ze hebben tevens een praktijk daar. Deze tandarts is ook orthodontist. Wat betekent dat hij in zijn studiejaren een van de slimmeren was & dus een extra diploma heeft behaald.

De assistentes zijn erg vriendelijk en ik heb totaal geen slechte ervaring met ze.
Bij de meeste tandartsen ben je een nummertje, bij deze praktijk voel ik me op mijn gemak en gewaardeerd, doordat ze je veel tips geven als je bijv. Angsten hebt of onbekend bent met bepaalde procedures. Dan geven ze gewoon goede uitleg.

In tegenstelling tot wat u verteld heb ik totaal geen problemen ondervonden met declaraties en facturen. Ook ik ben zeer goed verzekerd en heb 2 jaar een beugel gekregen onder leiding van deze tandartsen/orthodontist.

Mijn visie hierop is dus dat het wel degelijk hele bekwame artsen zijn, erg integer en betrouwbaar met declaraties en heel vriendelijk!

Een slechte ervaring, maakt geen slechte artsen/praktijk van ze. Het zou fijn zijn als er niet zo overhaast gegeneraliseerd zou worden.

Met vriendelijke groet,

De klant die zich koning voelt bij deze goede tandartsenpraktijk!

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door ciske » 06 sep 2012 11:36

Wel toevallig dat je ineens aan het googlen was, TS heeft hier een zeer gegronde reden om kwaad te zijn.

witte angora
Berichten: 19670
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door witte angora » 06 sep 2012 11:45

@ Sam, de vraag was niet of de tandartsen wel of niet bekwaam zijn. De vraag was of de manier van declareren correct is. Daar ben je niet op in gegaan. Op de klacht van de topicstarter dan. Het enige wat je meldt is dat het bij jou wel goed gaat.

Beetje vaag allemaal. Gezien de brede uitleg over de praktijk en de tandartsen krijg ik het gevoel dat je er werkt?

rozemarijntje
Berichten: 6896
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door rozemarijntje » 06 sep 2012 13:20

het gaat wel allemaal een beetje vaag eerlijk gezegd.

ik heb ook een afspraak staan voor een brug van 4 elementen en een kroon...
gaat nov plaatsvinden maar?begroting gehad en ik weet waar ik aan toen ben en ...ja ik krijg straks een noodbrug en dan moet ik wel vast betalen voor ik de echte brug krijg,
maar dat legde ze uit,omdat er 3 mnd tussen zitten en het voor het einde van het jaar gedeclareerd wordt...moet ik alvst het restant betalen,rekening gaat eerst naar zorgverzekeraar en dan restant krijg ik vanzelf een rekening van...

vind het maar een rare werkwijze,dat je voorruit iets moet betalen kan ik begrijpen...maar dit,nee

erikd_o
Berichten: 9
Lid geworden op: 07 jun 2005 19:28

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door erikd_o » 13 nov 2012 09:54

Ik ben al jaren patiënt bij deze tandartspraktijk.
Vanmiddag heb ik een controle-afspraak. Ik wilde ze even bellen om te overleggen of het verstandig was om te komen terwijl ik snipverkouden ben. Omdat ik het telefoonnummer nodig had tikte ik in Google in "tandarts aan de molen hardenberg" en kreeg als eerste zoekresultaat dit topic.

De tandarts, Ralf Klopfer, heeft erg veel ervaring en is naast tandarts ook kaakchirurg.
Ik heb ook aardig wat kunstwerken (kronen, bruggen) laten plaatsen. Het is juist dat ze je een voorschot op de techniekkosten vooraf laten betalen. Je krijgt er een kwitantie van en het staat op de factuur.
De reden die ze er bij opgeven is dat het te vaak gebeurd is dat patiënten niet meer op kwamen dagen, waardoor zij met de techniekkosten bleven zitten.
Het verhaal van Tinus Appelsap over de herziene begroting die in de stoel werd aangeboden is wel vreemd.
Mijn ervaring is dat je prima met de medewerkers van de praktijk kunt overleggen. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik onnodig op kosten werd gejaagd.
Alles gebeurt met een vriendelijkheid en zorgvuldigheid die we in Nederland niet meer gewend zijn.
Naast de tandarts werken ook zijn vrouw en een Duitstalige en een Nederlandstalige assistente in de praktijk. De tandarts woont in Düsseldorf, maar is van maandag tot en met donderdag in Hardenberg werkzaam. Bij diensten de hele week.
De taal is soms een klein probleem, maar daar is altijd uit te komen.

Ik voel me als patiënt erg prettig in deze praktijk en kan deze aan iedereen in de omgeving van Hardenberg aanbevelen.

Aan Tinus Appelsap raad ik aan om gewoon eens een afspraak te maken om het gerezen misverstand (want dat moet het zijn) uit te praten.

berndv
Berichten: 6995
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door berndv » 13 nov 2012 10:52

erikd_o schreef:Omdat ik het telefoonnummer nodig had tikte ik in Google in "tandarts aan de molen hardenberg" en kreeg als eerste zoekresultaat dit topic.
Toeval?
Sam12345 schreef: Ik googlede mijn tandarts, was het telefoonnummer kwijt en opeens zag ik deze berichten op het forum.
Het is trouwens wel een zeer geleerde tandarts:
Sam12345 schreef:Deze tandarts is ook orthodontist. Wat betekent dat hij in zijn studiejaren een van de slimmeren was & dus een extra diploma heeft behaald.
ja, orthodontie is een specialisme na je opleiding voor tandarts, hier studeert iemand normaal nog 4 jaar extra voor door.
erikd_o schreef: De tandarts, Ralf Klopfer, heeft erg veel ervaring en is naast tandarts ook kaakchirurg.
Slimme jongen, tandarts, orthodontist en kaakchirurg. Een een praktijk met mensen die zijn telefoonnummer kwijt raken.

rozemarijntje
Berichten: 6896
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door rozemarijntje » 13 nov 2012 11:27

:lol: :lol:

vroem
Berichten: 3749
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door vroem » 13 nov 2012 13:18

nu kan je alleen kaakchirurg worden wanneer je al tandarts bent... na ook nog een vervolgopleiding medicijnen. Dus eerst 6 jaar voor tandarts, dan minimaal 3 maar in d epraktijk 4 jaar medicijnen en dan nog 4 jaar specialisatie kaakchirurgie. tegen de tijd dat je inkomsten kan genereren ben je dus de 30 al aardig gepasseerd....

Ortho lijkt mij sterk want is ook nog een keer 4 jaar specialisatie. Kan wel zijn dat hij de orthodontie beheerst , dat kan zonder registratie als specialist.

wat niet wegneemt dat bepaalde handelswijze niet echt klopt...

erikd_o
Berichten: 9
Lid geworden op: 07 jun 2005 19:28

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door erikd_o » 14 nov 2012 17:59

Wat wil je met je quotes suggereren?

Ik raak het telefoonnummer van de tandarts trouwens niet kwijt, ik bewaar het gewoon niet zelf. Is het zo raar dat ik Google gebruik om het te vinden?

Of het toeval is dat Google dit forum als een van de eerste zoekresultaten geeft? Denk het niet, Google laat niets aan het toeval over, maar hanteert eigen regels voor de volgorde waarin resultaten worden geplaatst.
berndv schreef:
erikd_o schreef:Omdat ik het telefoonnummer nodig had tikte ik in Google in "tandarts aan de molen hardenberg" en kreeg als eerste zoekresultaat dit topic.
Toeval?
Sam12345 schreef: Ik googlede mijn tandarts, was het telefoonnummer kwijt en opeens zag ik deze berichten op het forum.
Het is trouwens wel een zeer geleerde tandarts:
Sam12345 schreef:Deze tandarts is ook orthodontist. Wat betekent dat hij in zijn studiejaren een van de slimmeren was & dus een extra diploma heeft behaald.
ja, orthodontie is een specialisme na je opleiding voor tandarts, hier studeert iemand normaal nog 4 jaar extra voor door.
erikd_o schreef: De tandarts, Ralf Klopfer, heeft erg veel ervaring en is naast tandarts ook kaakchirurg.
Slimme jongen, tandarts, orthodontist en kaakchirurg. Een een praktijk met mensen die zijn telefoonnummer kwijt raken.

Lexies
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 apr 2013 19:11

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door Lexies » 03 apr 2013 19:22

Hallo,

Ook ik had het nummer nodig van de tandarts maar echter heb ik niet zon positief ervaring.
Ik zit al een poos bij deze tandarts maar voel me hier niet op mijn gemak. Ook zijn er rare dingen gebeurt waarvan ik het vermoede heb die niet 'normaal' zijn. Een tand uitholen, en daar gewoon een watje in doen...(wachtend op een kroon) uiteraard ontstoken. Enfin, ik ben geen tandarts dus kan ik over bepaalde dingen niet oordelen, maar het voelde niet goed. Persoonlijk vind ik dat ze ook een ietwat arrogante houding hebben.. Ik voel me er niet prettig, maar tandartsen in de omgeving zitten aardig vol, dus een switch maken wil ook niet zo makkelijk.

Erik Groen
Berichten: 95
Lid geworden op: 29 jun 2005 15:55

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door Erik Groen » 08 apr 2013 01:15

Mijn visie hierop is dus dat het wel degelijk hele bekwame artsen zijn
Een tandarts is geen arts. Hij of zij kan zich ook niet aansluiten bij de KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst). De Angelsaksische landen spreken over een dentist, een tandkundige. Eigenlijk een veel betere benaming.
nu kan je alleen kaakchirurg worden wanneer je al tandarts bent...
In het verleden was dit zo. Hedentendaage kun je alleen nog maar kaakchirurg worden na een studie medicijnen, gevolgd door een verkorte opleiding tandheelkunde. ( Ook hier is er weer sprake van oneigenlijk naamgebruik. Een heelkundige is een chirurg en dus een arts en dat zijn tandkundigen dus niet.)
Deze tandarts is ook orthodontist. Wat betekent dat hij in zijn studiejaren een van de slimmeren was & dus een extra diploma heeft behaald.

Orthodontie is een vervolgopleiding. Daar hoef je niet extra slim voor te zijn.

Volgens de BIG en ook AGB is Klopfer louter tandarts. Het is mogenlijk dat hij ook een orthodontische vervolgopleiding heeft gehad, want dat wordt niet apart geregistreerd. In Nederland is hij niet geregistreerd als kaakchirurg.

Nu alles weer duidelijk is kunnen we weer over tot orde van de dag,

Erik Groen

rozemarijntje
Berichten: 6896
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door rozemarijntje » 08 apr 2013 13:47

Lexies schreef:Hallo,

Ook ik had het nummer nodig van de tandarts maar echter heb ik niet zon positief ervaring.
Ik zit al een poos bij deze tandarts maar voel me hier niet op mijn gemak. Ook zijn er rare dingen gebeurt waarvan ik het vermoede heb die niet 'normaal' zijn. Een tand uitholen, en daar gewoon een watje in doen...(wachtend op een kroon) uiteraard ontstoken. Enfin, ik ben geen tandarts dus kan ik over bepaalde dingen niet oordelen, maar het voelde niet goed. Persoonlijk vind ik dat ze ook een ietwat arrogante houding hebben.. Ik voel me er niet prettig, maar tandartsen in de omgeving zitten aardig vol, dus een switch maken wil ook niet zo makkelijk.

De rest kan ik niet beoordelen,maar wat je zegt tand uithollen watje in doen,
Had je geen kanaal behandeling gehad,dan willen ze nog wel eens een medicijn erin stoppen ,( een soort watje ) en dan gaatje weer dicht maken ,na wk of ? Wordt het dan afgemaakt?
Dat zou het kunnen zijn,althans dat was de techniek bij mijn oudere tandarts nu jongere generatie die doen het anders...

Geen goed gevoel andere tandarts nemen,gelijk!!!

dorannetje
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 jul 2013 11:10

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door dorannetje » 03 jul 2013 14:35

Ik vond de tandarts bij de praktijk aan de Molen altijd erg fijn. Toch moet ik zeggen dat ik altijd wel wat had bij controle, altijd wel 1 of meerdere gaatjes die gevuld moesten worden.

Omdat ik dit gek vond zeker elk halfjaar heb ik een afspraak gemaakt voor controle bij Tandartspraktijk de Merelhof in Hardenberg. Ik ben in januari daar voor een controle geweest en het bleek dat 4 vullingen kapot waren, niet goed gevuld of met een luchtbel er onder. Ik kon dus 4 vullingen daar opnieuw laten maken.

Omdat ik het er erg aangenaam vond ben ik uiteindelijk bij de Merelhof gebleven en dat bevalt met 100% beter dan de tandarts aan de Molen. Bij de Merelhof wordt alles netjes uitgelegd, ook de foto's die er gemaakt worden kun je zelf inzien en dus zien wat er aan de hand is. Ook de verdovingen voor het vullen van de gaatjes was hier een stuk fijner dan bij de tandarts aan de Molen.

Vandaag zojuist een halfjaarlijkse controle gehad bij de Merelhof, en voila, ik hoef eens geen gaatjes te vullen, hoe fijn!

Nogmaals de tandarts aan de Molen is geen onaardige man en doet ongetwijfeld zorgvuldig zijn werk maar als ik zie wat er niet goed is gedaan en dat ik elke keer terug moest komen heb ik toch het idee dat het was om te verdienen en niet omdat het zo nodig moest gebeuren.

Het verhaal wat hier staat over de brug bevestigd nogmaals mijn gevoel bij de tandarts.

rozemarijntje
Berichten: 6896
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: Tandartspraktijk `aan de Molen`

Ongelezen bericht door rozemarijntje » 04 jul 2013 04:32

Patientn nodig :lol:

Goh ben gisteren ook tandarts geweest zo fijn geholpen...top,mooie prijzen,goed behandeld.
Toch noem ik geen naam...mmmmm..niet noig patienten zat..

En je ook nog eens aanmelden ervoor...nou nou ben je erg blij...top hoor.. :mrgreen:

Gesloten