LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
arthur2000

WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door arthur2000 »

Perplex! Dat staan wij. :!:
We zijn in een dorpje net buiten de stad gaan wonen en moesten dientengevolgen een andere huisarts nemen. Alle praktijken waren vol, een had nog wel plek.

Eerste indruk was goed. Echter de man heeft een praktijk overwegend met oudere mensen en kan niet echt goed met kinderen omgaan. We hebben een zoontje van 3 jaar en verwachten de tweede. Dus vertrouwen in de huisarts is evident.
Geen probleem, dachten wij, dan zoeken we een ander.

Marktwerking in de zorg, eigen verantwoordelijkheid en keuzevrijheid. Natuurlijk niet voor de heren huisdoktoren.
:arrow: ZE NEMEN GEEN PATIENTEN VAN EEN ANDERE PRAKTIJK OVER!!!
We willen een en ander in de minne oplossen maar denken ook aan juridische actie. Dit lijkt op een kartel en we kunnen niet geloven dat dit mag. Hoe o hoe een en ander te doen en is hier een advocaat voor nodig?

FreeThinker
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 nov 2009 17:52

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door FreeThinker »

What the...??!! Ik lees hier veel en ik sta echt paf van sommige dingen. Dit is echt van het absurde!

hablando
Berichten: 31
Lid geworden op: 20 jul 2005 10:04

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door hablando »

Ook hier (omgeving Boxmeer) worden dit soort afspraken door dames en heren huisartsen onderling gemaakt. Ook wij zitten met het probleem van een huisarts waar het niet echt lekker mee loopt en ook wij krijgen te horen dat men niemand van elkaar overneemt. Gevolg : een arts-patient relatie die geleidelijk aan verstoord raakt en dientengevolge gezondheidsrisico's oplevert voor met name onze kinderen. In mijn ogen een misdrijf, zowel in het kader van de uitoefening van het vak als geneeskundige als economisch.

Verder komt het hier ook voor dat kinderen in eerste instantie geweigerd worden door het naburige academische Radboudziekenhuis en in plaats daarvan in eerste instantie naar het (veel kariger geoutilleerde) Maasziekenhuis worden verwezen. Indien iemand niet weet (en dat zijn er nogal wat) dat er nog altijd een vrije artsenkeuze bestaat in dit land, kan dit een risico vormen, zeker als je ziet dat men echt niet hard van plan is om je te laten gaan, ook niet als men er niet uitkomt. Indien je wel op eigen initiatief vertrekt, krijgen nogal wat mensen te maken met een boycot van zowel de huisarts als het ziekenhuis.

Je postcode bepaalt de kwaliteit.

arthur2000

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door arthur2000 »

Het is al opgelost...
Alleen niet zoals het eigenlijk zou moeten.
We hebben gedreigd met juridische stappen en gemeld dat we weten dat ze in overtreding zijn met dergelijke gildevorming. De overstap is een feit.
Toch jammer dat dit steeds meer een trend gaat worden.
Wettelijk heb je alle rechten maar probeer het maar eens te halen. De minder slimme/assertieve burger is de klos.

Jammer :x

Mathilde D.
Berichten: 2074
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Dit onderwerp is mij uit het hart gegrepen. Ik ben al jaren verontwaardigd hierover. Misschien kun je deze situatie en deze reacties aan de NMA doorgeven. Het emailadres is: NMa Postbus <[email protected]>. Zoals het bij jou is gegaan gaat het altijd. De meeste mensen weten namelijk al dat wisselen eigenlijk niet mogelijk is. Dus leggen ze zich erbij neer. In het uiterste geval word je gedwongen om de onenigheid voor te leggen aan de DHV districts huisartsen vereniging. En omdat er dan uiteindelijk altijd wel een oplossing uitrolt, zoals ook bij jullie, komt deze jammerlijke situatie nooit verder in de aandacht.
Ik ben het met je eens: dit is tegengesteld aan marktwerking, dit is gevaarlijk voor de volksgezondheid. Ook ik zou liever een andere huisarts hebben/proberen, maar ik durf gewoon de stap om een andere te nemen niet te zetten: omdat ik van te voren weet dat ik geweigerd wordt en/of dat het aan mijn huidige huisarts wordt doorverteld (ook als ik niet wordt aangenomen). Lees nog even door, want ik heb nog niets heel interessants te vertellen. Sinds 1-1-2009 is er een bestand van alle Nederlandse huisarts patienten op BSN. Dit heet ION. Hierin staat wie je huisarts is en wie de vorige huisartsen waren. Zodra je wisselt, gaat er een automatische email naar je vorige huisarts (op het moment van aanmelding bij de nieuwe).
Ik zou graag mensen bijeen willen brengen die zich willen inspannen om aan deze wantoestand in Nederland een einde te maken. Mensen, die de publiciteit weten te krijgen en die dit probleem onder het voetlicht kunnen brengen. Wist je dat er in 2009 een dikke folder is uitgebracht door NPCF en LHV samen met de titel "hoe vind ik een nieuwe huisarts?" (titel is wellicht niet exact). Waardeloze folder trouwens.
Een andere goede ontwikkeling is de opzet van SOS-artsen. Hopelijk zorgen die voor de broodnodige concurrentie.

Groeten van Mathilde.

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door eeliane »

Wettelijk gezien mag je altijd van huisarts wisselen, is helemaal geen probleem,
echter om misbruik tegen te gaan wordt het de patient iets lastiger gemaakt om over te stappen namelijk dat men eerst met oude huisarts om de tafel moet en met hem/haar een oplossing moet gaan zoeken, als dat nietlukt moetde oude huisarts kontakt opnemen met de eventuele nieuwe zodat samen besproken kan worden of pt wel of niet over kan naar nieuwe praktijk.
Dat het niet zo makkelijk gaat om een nieuwe huisarts te zoeken is omdat er best veel misbruik van gemaakt werd, als pt doorkreeg dat hij geen medicatie meer kreeg, heel veel mensen proberen steeds maar weer voor verslavingen (normale) medicijnen hoor, te ronselen. En die stapten steeds als zij hun zin niet kregen naar een andere huisarts.
Natuurlijk zijn er echt patienten die niet door een deur kunnen meer met hun huisarts maargeloof me het zijn juist de shoppers (pt die een huisarts zoeken die precies doet en uitschrijft wat zij zeggen) die het verpesten voor de rest.
Wij hebben dit vaak genoeg in de praktijk waargenomen, men kreeg bij oude huisartst niet vaak genoeg hun zin, mn dan voor medicatie of steeds voor elk wissewasje meteen op het spreekuur nu en wel onmiddellijk, en hup men wilde alweer een andere huisarts.
Dus als u gegronde reden heeft om over te stappen ga rond de tafel envraag hulp bij het overstappen gewoon van de oude huisarts, ze zijn het verplicht hoor!

Mathilde D.
Berichten: 2074
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Willen jullie svp mijn reactie van 11 december ook lezen, die vlak voor de reactie van Eliane zit.

Is er iemand bereid zich in te zetten voor een eerlijkere en rechtvaardigere toegang tot de huisartsenzorg ?

Groeten Mathilde.

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door eeliane »

Die sos artsen gaan er voor zorgen dat de gezondheidskosten enorm gaan stijgen, denkt u eens in, pte met keelpijn van 1 dag zonder koorts mag nog niet bij de huisarts langskomen, neem aan dat iedereen dat begrijpt, beetje keelpijn zonder bijkomende zaken is een virale infectie en daarmee van voorbijgaande aard, de ouderen onder ons hebben nog zoiets van dat gaat wel over...
maar tegenwoordig wil iedereen vandaag het opgelost liever eigenlijk nog gisteren,
afijn pt belt toch de huisarts, assistente noteert gesprek in dossier overlegt nog even met de huisarts en belt wel of niet terug, kosten 4,50 euro,
iets verder pt mag toch bij de huisarts komen, voor evt geruststelling sommige mensen helpt dat goed kosten 9,00
maar nee de huisarts zit die dag vol en meldt de pt dat hij beter nog even af kan wachten, bij alarmsymptomen kontakt opnemen en morgen anders even laten weten hoe het gaat.
pt belt dan maar de sos arts want wil niet wachten, kosten 100 euro
wie denk je dat dat gaat betalen, juist wij!!!
en denk dat er genoeg artsen sos arts willen worden hoor, met van die simpele dingetjes 100 per consult binnen slepen, zo'n baan wil iedereen wel!
en wij maar dokken...
ter vergelijking in de avond uren worden ook veel kosten gemaakt, ook door iedereenbetaald in de vorm van de premie (verhoging) en 9 van de 10 zijn het mensen die gewoon overdag geen zin hadden om naar de huisarts te gaan en met een wrat de doktersnachtdienst lastig vallen a la 90 euro per consult ipv overdag 9 euro.
nee niet de huisartsen moeten worden opgevoed of aangepast, het moraal van de pt liever eerst.
'ik betaal premie dus ik wil' is het motto tegenwoordig, 1 consult op de ehbo of huisartsen nachtdienst en je bent als door je maand premie heen dus eh...
even nadenken voordat er weer een geldverslindend project wordt gestart...
maar daar waar ht topic over begon: huisartsen zijn verplicht te laten overstappen als daar een gegronde reden voor is, dus niet door 1 deur, foute diagnose , verstoorde verhouding in de loop der tijd, of de huisarts wil de patient kwijt, (gebeurt ook) (en niet voor ik krijg geen extra medicatie en dokter doet niet wat uk zeg, geloof me die mensen zijn er legio en verpesten het voor de goede patient die tergoedertrouw wil overstappen)

Mathilde D.
Berichten: 2074
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Het betoog is dat huisartsen concurrentie tegenhouden en dat de komst van SOS-artsen hen bij de les zal houden. Op veel punten kan de gewone huisarts beter presteren dan hij nu doet. De gewone huisarts is ingeslapen. Hij verdient te gemakkelijk zijn geld doordat hij voor alle patienten jaarlijks 52 euro "inschrijftarief" ontvangt van de zorgverzekeraar. Verder declareert de huisarts ten onrecht veel te vlug voor elk recept een bedrag van 4,50 en ook voor elke "assistente-adviesje". Gelukkig heeft de Nederlandse Zorg Autoriteit dit ook ingezien en wordt dit in 2010 afgeschaft. Ook heeft de huisarts het zich gemakkelijk gemaakt door zich per huisarts te omringen door een legertje hulppersoneel van het kaliber als Eliane. Hoewel de huisarts een deel van het werk door hen laat doen, brengt hij dit in rekening alsof hij het zelf heeft gedaan. Hij heeft een baan van 8:00 tot 17:00 uur en heeft geen baas die om overwerk vraagt. De weekenddiensten zijn zo duur omdat de huisarts in een mini-ambulance met chauffeur wenst te rijden. Maar dit was helemaal niet de wens van de patient. De patient wordt heel slecht bediend door de huisartsenposten. Veel ellende. Maar de huisartsen zien dit kennelijk niet. Dit is hun zwaar aan te rekenen. Want als je het huisartsenvak beoefent, moet je toch kunnen inzien, dat de avond-en weekenddiensten een belangrijk onderdeel van je taak zijn.
Waar blijft de liefde voor het vak? Huisartsen, terug naar de basis. Zorg dat er gewoon 2000 extra huisartsen bijkomen. En accepteer dat je dan 25% in inkomen erop achteruit gaat. Dat is heel redelijk, want het Nederlandse huisartseninkomen is te hoog in vergelijking met omringende landen. En dat moeten wij betalen!

Mathilde.
Laatst gewijzigd door Mathilde D. op 28 feb 2010 22:26, 1 keer totaal gewijzigd.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door vroem »

ik denk dat de liefde voor het vak aardig kapot is gemaakt door een steeds groter wordende groep die belachelijke eisen stelt en maar vindt dat een huisarts tegen laag tarief/inkomen 24/7 365 dagen klaar moet staan, ook voor de bekende snotneus.

Dat huisartsen in het weekend rondgereden worden door een chauffeur heeft meerdere redenen, de veiligheid is er 1 van. Ik ben ooit ook voorzien van een nieuwe huisarts omdat de oude na het ziekenhuis ingeslagen te zijn door een agressieve patient in de avonddienst nooit meer aan het werk is gegaan....
Daarnaast heeft met chauffeur de huisarts de handen vrij voor de telefoon, waardoor veel efficienter gewerkt word.. (ja echt huisartsen werken best wel efficient hoor, mede dank zij dat legertje hulppersoneel is de zorg in NL van hoogstaand niveau, zoals al meerdere keren in andere topics door mij gesteld en door jou nooit inhoudelijk op ingegaan.

Als je zoveel bedenkingen hebt over de zorg in het algemeen, en huisartsen nu in het bijzonder, informeer je eerst eens goed, want zoals gewoonlijk rammelt je betoog weer aan alle kanten Mathilde...klok horen luiden etc.. maar inhoudelijke onderbouwing vind ik eigenlijk nooit bij je stellingen, die geen feiten betreffen maar alleen maar je eigen (verwrongen imho) mening.

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door eeliane »

ach idd als je er niet in werkt in de huisartsen branche kan je er vanuit dat oogpunt niets zinnigs overzeggen, dat blijkt wel weer,
huisarts was een mooi vak zeggen de meeste en is het nog steeds, je kiest er na lange studie echt zelf voor dus diegene die het kiezen weten wat het vak inhoudt, slapend rijk worden nou denk het niet,
als men eens wist wat er allemaal de laatste jaren aan normen bij gekomen zijn dan is dat echt een bedrijf geworden met regels van de overheid die niet mis zijn en lange werkdagen met soms vervelende diensten
dus eerst weten en dan wat zeggen...
Laatst gewijzigd door eeliane op 17 dec 2009 22:21, 1 keer totaal gewijzigd.

Eev
Berichten: 43
Lid geworden op: 17 dec 2009 12:13

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door Eev »

Wat vervelend. Toen ik verhuisde naar een andere wijk werd mij verzocht me aan te melden bij de huisarts in mijn nieuwe wijk. Omdat ik dik tevreden was met mijn huisarts (waar ik als sinds m'n peutertijd kom) heb ik gevraagd of er een uitzondering gemaakt kon worden en dat was geen probleem. Moet nu wat verder fietsen, maar it's worth the while!

Eev
Berichten: 43
Lid geworden op: 17 dec 2009 12:13

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door Eev »

Eev schreef:Wat vervelend. Toen ik verhuisde naar een andere wijk werd mij verzocht me aan te melden bij de huisarts in mijn nieuwe wijk. Omdat ik dik tevreden was met mijn huisarts (waar ik als sinds m'n peutertijd kom) heb ik gevraagd of er een uitzondering gemaakt kon worden en dat was geen probleem. Moet nu wat verder fietsen, maar it's worth the while!

Mijn huisarts zit trouwens in het stadscentrum en is meteen verantwoordelijk voor de al dan niet verslaafde daklozen aldaar, dus de praktijk zit vergeleken met die in andere wijken bomvol. Dus heb het verzoek een andere huisarts te zoeken ook niet als vervelend ervaren.

arthur2000

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door arthur2000 »

Hmm, ik heb me vergis. Ik wilde dit toch even melden.
Na bellen met de receptie is toegezegd om de gegevens door te sturen aan de nieuwe huisarts. Echter, om onduidelijke redenen worden die gegevens vastgehouden. De nieuwe huisarts wil niet behandelen omdat het dossier nog niet overgedragen is.
Wat nu als de huisarts gewoon het dossier niet overdraagt? Mijn vrouw is 30 weken zwanger en we hebben gewoon een goede huisarts nodig. De kennis van deze huisarts is gewoon verouderd en het interesseert hem niet. Kraambezoeken legt ie niet af en zo zijn er meer dingen.
In deze draad waren nog wat berichten over agressieve patienten. Van mijn kant kan ik me voorstellen als de huisarts de overstap traineert en wij gedwongen zijn om bij hem te blijven dat we dan gewoon bij problemen een doorverwijzing EISEN en dat ik langsga bij zijn receptie om de overschijvingsdocumenten met zachte dwang OP TE HALEN.
Uiteraard verliezen wij dat altijd want dan word je gebrandmerkt als 'agressief' en dan neemt geen een van de 'confreres' je meer aan maar ze drijven je er wel toe.
Wij willen niet aan de gang met allerlei huisartsencommissies (vrindjes) en gewoon een goede behandeling en controle van de zwangerschap.

Voor nu hebben wij als strategie om de receptie te bellen, een redelijke termijin voor overdracht van het dossier te stellen en als dat niet gebeurt elke dag bellen.
Komen wij niet van hen af, dan zij niet van ons. Jammer dat het zo moet gaan en dergelijk handelen gaat totaal tegen mijn karakter maar het moet gewoon. :|

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door eeliane »

begrijp dat uw vrouw zwanger is maar is zij dan nietonder behandeling van een verloskundige?
die lijkt mij de eerste tot wie u zich moet wenden met de zwangerschap.
de meeste huisartsen doen geen bevallingen meer hoor... waarom zouden ze er zijn veel betere specialisten in de buurt daarvoor, zie verloskundige of gyn.
Verder nog dat de huisarts bij u in de buurt moet zitten (en dathij u daarom uit de parktijk wil hebben als dat noiet zo is) heeft te maken met de spoedvisite,
het is vereist dat een patient in een straal van een aantal kilometers bij de huisarts vandaan woont, zodat de huisarts binnen een normaal aantal miniuten bij iemand kan zijn. Geldt ook voor waarnemingen; als er een huisarts afwezig is dan moet een andere huisarts een voor hem vreemde praktijk waarnemen, als al die mensen een roteind uit de buurt wonen moet die vervanger van hot naar haar, dat is niet de bedoeling en geeft scheve ogen bij het overdragen van een praktijk voor waarneming.

Mathilde D.
Berichten: 2074
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Voor nu hebben wij als strategie om de receptie te bellen, een redelijke termijin voor overdracht van het dossier te stellen en als dat niet gebeurt elke dag bellen.
Komen wij niet van hen af, dan zij niet van ons. Jammer dat het zo moet gaan en dergelijk handelen gaat totaal tegen mijn karakter maar het moet gewoon.
Pas wel op voor de gepeperde rekening die je kunt verwachten. Sinds de patient de rekening niet meer kan controleren stuurt een huisarts een rekening voor elk telefonisch contact, zogenaamd als "telefonisch consult". Dit mag echter niet: een telefonisch consult mag alleen in rekening gebracht worden als de arts zelf aan de telefoon komt. Om dit te vermijden moet je je gewoon bij de zorgverzekeraar afmelden: bevestig schriftelijk dat je vanaf een bepaalde datum geen patient meer bent. In dat geval kan die arts ook geen geld meer innen. Controleer dit bij de zorgverzekeraar en zorg dat je schriftelijke bewijzen hebt.
Dit is van belang voor iedereen die van huisart wil veranderen! Dus schriftelijk afmelden bij de huisarts (kopie bewaren), kopie van afmelding aan zorgverzekeraar sturen, bij zorgverzekeraar controleren dat oude huisarts geen geld meer voor je vangt, en DAARNA je bij een andere huisarts aanmelden.

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door eeliane »

Er is maar 1 huisarts die geld kan innen voor een patient, er is een organisatie die zich bezighoudt met het natrekken vn gegevens waar iedere pt staat ingeschreven, mocht een huisarts jennog niet uitgeschreven hebben maar de nieuwe huisarts je wel ingeschreven dan krijgt de nieuwe huisarts ht geld. U moet dan wel bij de nieuwe huisarts een formulier met handtekening!!! hebben ingeleverd. Daar wordt namelijk om gevraagt bij die organisatie, wie handtekening heeft die vangt het geld!

Pas wel op bij overstappen dat je al ingeschreven staat bij de nieuwe voordat je de oude opzegt anders zit je even zonder huisarts en dat betekent een passanten rekening als je dan huisartsenhulp ergens vraagt (min. 24,80 euro).
Je bent voor de wet verplicht een huisarts te hebben.

Mathilde D.
Berichten: 2074
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Je bent voor de wet verplicht een huisarts te hebben.
Dit is onjuist. Dus houd je aan mijn advies: eerst opzeggen en pas later weer aanmelden (tenzij je vaak een huisarts nodig hebt). Maar als je gemiddeld genomen niet vaak een huisarts nodig hebt, kun je best een aantal maanden of een jaar niet ingeschreven staan. Als je toch een huisarts nodig mocht hebben in de tussentijd, dan kun je je direct aanmelden als die bevalt.

Groeten van Mathilde.

witte angora
Berichten: 23743
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door witte angora »

U moet dan wel bij de nieuwe huisarts een formulier met handtekening!!! hebben ingeleverd. Daar wordt namelijk om gevraagt bij die organisatie, wie handtekening heeft die vangt het geld!
Ik ben vorig jaar verhuisd van het oosten naar het westen, heb sinds een maandje of 7, 8 een andere huisarts, maar ik heb geen enkel formulier in hoeven te vullen, noch een handtekening hoeven te zetten. Ook niet bij de tandarts trouwens.

Dus ik weet niet hoe je aan die nonsens komt?

Wilmamazone
Berichten: 378
Lid geworden op: 15 jan 2010 12:56

Re: WAT? Vastgeklonken aan huisarts

Ongelezen bericht door Wilmamazone »

http://www.postbus51.nl/nl/home/themas/ ... sarts.html

Ben ik vrij om zelf een huisarts te kiezen en hoe verander ik van huisarts?

Iedereen in Nederland kan zelf een arts kiezen. Dat geldt ook voor de huisarts. Heeft u echter een zorgverzekering met een naturapolis, dan kunt u alleen een arts kiezen die met uw zorgverzekeraar een overeenkomst heeft gesloten. Uw zorgverzekeraar vertelt u welke artsen dat zijn.

Inhoud van deze pagina
Geen huisarts te vinden
Kennismakingsgesprek
Van huisarts veranderen
Weigeren
Huisartsen op internet
Relevante links

http://www.vsn.nl/wetrecht/regeling.php?regeling_id=86

Wet & Recht
Een huisarts kiezen

· Regelingen
Gedragsregels voor artsen van de KNMG
Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).
Zorgverzekeringswet (Zvw)

Volgens de wet (WGBO) en de gedragsregels van de beroepsvereniging (KNMG) bent u vrij in het kiezen van een huisarts. In de praktijk moet u rekening houden met afspraken die huisartsen onderling hebben gemaakt. En als u een naturapolis voor ziektekosten hebt, bent u verplicht een huisarts te kiezen met wie uw zorgverzekeraar een contract heeft.

Waarop moet u letten bij de keuze van een huisarts en welke rechten heeft u?

Gesloten