Zijn commerciële DNA-testen wel betrouwbaar?

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Radar
Site Admin
Berichten: 5026
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Zijn commerciële DNA-testen wel betrouwbaar?

Ongelezen bericht door Radar »

Online worden DNA-testen aangeboden die voor 99 euro inzicht geven in je genen. Door wat spuug op te sturen zou je na enkele weken weten of je bijvoorbeeld verhoogde kans op ernstige ziektes zoals borstkanker of alzheimer hebt. Maar deugen die testen wel? Heb jij al eens een thuistest afgenomen?

Kijk vanavond om 20.30 uur naar NPO1. Experts debatteren in de uitzending over de kwaliteit over de testen voor klanten.
https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... ezondheid/

Btabant1957
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 sep 2020 21:26

Re: Zijn commerciële DNA-testen wel betrouwbaar?

Ongelezen bericht door Btabant1957 »

Waarom wordt niet gezegd dat in Maart 2020 de universiteitsziekenhuizen in nederland een protocol hebben aangepat over het BRCA 2 gen waaruit blijkt dat vrouwen borstkanker kunnen ontwikkelen, maar mannen kunnen daar prostaatkanker en slokdarmkanker door ontwikkelen.

Misschien wel zo veilig om dit tijdens de volgende uitzending nu eens te laten horen. Keer op keer gaat het bij een BRCA 2 afwijking alleen over borstkanker. VERTEL dat mannen hiervan prostaatkanker kunnen krijgen. Waarom is er geen psa test terwijl er wel een mammografie vanuit bevolkingsonderzoek is..

defize
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 jun 2009 10:24

Re: Zijn commerciële DNA-testen wel betrouwbaar?

Ongelezen bericht door defize »

Als jullie een DNA molecuul laten zien, draaiend op de achtergrond, doe het dan goed. DNA is rechtsdraaiend, niet linksdraaiend.

Plaats reactie