ZorgkaartNederland: bovenal voor de arts

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
vanderheijden9997
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 nov 2016 20:39

ZorgkaartNederland: bovenal voor de arts

Ongelezen bericht door vanderheijden9997 »

ZorgkaartNederland is een onderdeel van de Patiëntenfederatie Nederland, maar lijkt eerder meer in dienst te staan van de Artsenfederatie/ KNMG. Al op 24 januari 2011 is er op dit forum een post geplaatst door Jan Stuiver over de gang van zaken bij ZorgkaartNederland. Hij schrijft dat de zorgkaart simpelweg negatieve geplaatste reacties en becijfering van een specialist verwijdert. Dit is, bijna 10 jaar later, nog steeds het geval.

Onlangs werd een waardering, waarin ik mij kritisch uitliet over mijn ervaring met een arts, geplaatst om twee weken later verwijderd te worden. Hierop ontving ik een e-mail met het verzoek om telefonisch contact op te nemen. Na met een werknemer van ZorgkaartNederland te hebben gesproken werd de reactie weer teruggeplaatst. Echter, een paar maanden later werd mijn waardering zonder opgaaf van reden alsnog van de site verwijderd. Dit zal, net als Jan Stuiver vermeldt, waarschijnlijk geweest zijn onder druk van de arts die gedreigd heeft met juridische procedures.

Opvallend is dat naast die van mij alle overige vier kritische recensies verwijderd zijn. De enige waarderingen die overgebleven zijn, zijn overweldigend positief. Het lijkt er sterk op dat de arts deze waarderingen zelf geplaatst, of dat hij deze heeft laten plaatsen. Dit omdat alle positieve waarderingen zeer snel volgden met zeer positieve met cijfers en waarin de negatieve reactie op alle vlakken exact werden tegengesproken.

Ik heb ZorgkaartNederland gevraagd hiernaar te kijken, maar zij zeggen geen patroon te zien en blijven erbij dat alles bonafide is. Daarnaast hebben ze besloten alle positieve recensies te laten staan en de kritische weg te laten. Op deze manier kan iemand bij een arts terechtkomen die zeer positief beoordeeld wordt, maar in feite (volstrekt) incompetent is. ZorgkaartNederland komt niet op voor de belangen en de veiligheid van de patiënt en lijkt er niet mee te zitten dat zij patiënten op deze manier van werken schijnveiligheid biedt en patiënten in potentieel gevaarlijke situaties brengt.

Har45
Berichten: 383
Lid geworden op: 24 dec 2010 13:59

Re: ZorgkaartNederland: bovenal voor de arts

Ongelezen bericht door Har45 »

Beste vanderheijden9997

In 2012 heb ik op Zorgkaart Nederland ook een zeer negatieve reactie geplaatst betreffende een uroloog werkzaam ik het UMCG
( Centraal Militair Hospitaal) alvorens dat dit bericht geplaatst werd heeft men ook contact met mij opgenomen.
N.a.v. uw bericht even gecheckt of dit bericht nog steeds online stond en tot mijn tevredenheid staat deze negatieve beoordeling
( 2 1/2) gelukkig nog steeds online zodat mensen nog steeds gewaarschuwd worden voor deze kwakzalver.

Plaats reactie