LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Droomparken maakt droom niet waar

Goede of slechte ervaringen met vakantieparken / campings? Geef hier jouw mening.
knierke
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jun 2019 15:47

Droomparken maakt droom niet waar

Ongelezen bericht door knierke »

Laten we beginnen te zeggen dat wij 70gers zijn in de herfst van ons leven en een oude droom waar willen maken. Vandaar op naar Droomparken.
In het begin van juli 2018 hadden wij een plezierig gesprek met de accountmanager van Droomparken over een net beschikbare demo woning aan het water en op een groot stuk grond met vrij blijvend uitzicht. We besloten, wel met enige druk, tot koop over te gaan.
Een belangrijke voorwaarde voor ons was, voordat er een beslissing viel, een berging geplaatst zou worden omdat in de woning zelfs geen werkkast was. Dit was zover geen probleem, dit werd vastgelegd en bevestigd door Droomparken. Er zijn zelfs diverse vergaderingen geweest over de afmeting en materiaal en bevestigd door Droomparken.
We werden op 31 augustus verwezen naar een andere locatie van Droomparken om daar een berging te bekijken die voldeed aan de wensen van de account- en parkmanager wat betrof vorm, afmeting en materiaal. Wij waren daar content mee en bevestigden dit op 1 september met de vraag voor een prijsopgave en snelle plaatsing want de oplevering zou plaatsvinden op 22 september. Er waren wel opleveringsperikelen geweest waarbij de verkoopleider van Droomparken en zijn secretaresse betrokken waren en ook de berging ter sprake kwam, maar dat terzijde.
Toen wij uiteindelijk op 26 september in ons nieuwe optrek zaten met alle nieuwe meubelen die een dag tevoren geleverd waren kwam de accountmanager zich melden met de mededeling: “Een berging is NIET toegestaan”. We waren perplex en voelden ons belazerd. Geen berging, geen vakantiewoning. Gelukkig dat we alles zwart op wit hadden.
Er volgde een gesprek met de verkoopleider en die kwam op 7 oktober met een creatieve oplossing. De woning kon 3 meter langer voor een inpandige berging maar dan op een andere locatie in het park. Aan het werk en op 10 oktober dienen wij een nieuw plan in, de droom was nog niet aan diggelen. Een nieuw ontwerp gemaakt voor Droomparken en op naar de bouwer. Aldaar de diverse aanpassingen doorgenomen. Maar wat schetst onze verbazing, een bericht van de bouwer op 19 oktober dat de grootte van de woning niet groter mag zijn dan 70m2. De 3 meter extra voor de berging, toegezegd door de verkoopleider en later ontkend moet binnen de bestaande afmetingen worden gevonden. De berging gaat ten koste van andere ruimtes.
Dit was geen optie voor ons want er bleef maar 10 centimeters over om te lopen tussen bed en verwarming. De inpandige berging van 1,2 meter werd door de verkoopleider aangeduid als een extra slaapkamer in de toekomst. Een lachertje. Weer voelden we ons belazerd!
Deze vakantiewoningen zijn duidelijk ontworpen en gebouwd voor de verhuur, er is geen werkkast voor bezem, stofzuiger e.d. en waar je met je fietsen heen moet is ons een raadsel!
Op een creatieve oplossing wordt niet gereageerd. Na een teleurstellend gesprek met de verkoopleider waar hij de 3 meter extra ontkende en vasthield aan de 70m2 hebben we ten einde raad een gesprek aangevraagd met een andere beslissingsbevoegde en niet de verkoopleider worden we toch weer geconfronteerd met de verkoopleider. Deze heeft dezelfde argumenten en biedt geen enkele oplossing.
Helaas is het procederen geworden. Daar blinkt Droomparken in uit want ze doen er alles aan om de procedure zo lang mogelijk te rekken zoals op het laatste moment de zitting van Arnhem naar Amsterdam te verplaatsen wat weer ca. een maand vertraging oplevert. Op 15 april schrijven we een mail dat we de jaarlijkse park kosten vooraf per maand betalen i.v.m. de procedure. Maar Droomparken eist de jaarlijkse betaling vooruit en reageert pas 43 dagen later op 28 mei met het bericht dat de vakantiewoning per 29 mei afgesloten wordt van gas, water en elektra en tevens wordt ons de toegang tot het park ontzegd.
Onze droom is een nachtmerrie geworden en je vraagt je af of dit de “Droompark stijl” is. Als wij op de hoogte waren geweest van de radar uitzending op 11-04-2016, dan hadden wij verder gedroomd en aan dit droom park voorbij gegaan.

Komkommertijd
Berichten: 5921
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Droomparken maakt droom niet waar

Ongelezen bericht door Komkommertijd »

Je had pas moeten betalen voor de woning nadat alles volgens afspraak geleverd was!

Dan was uitstel tot het beloofde gerealiseerd was voldoende of je had wegens niet leveren de koop ontbonden en elders iets gekocht.

Droom parken, als je iets anders wilde al snel een nachtmerrie helaas.
Omdat U reeds van park gebruikmaakte en heeft afgenomen is het lastiger procederen.
Ik zou de volledige koopsom terug eisen omdat ze niet willen en/of kunnen leveren wat belooft is.

Lady1234
Berichten: 27097
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Droomparken maakt droom niet waar

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Ik zou al afgehaakt zijn als er bij die verkoop “enige druk” werd uitgeoefend om te kopen.

En voor zo’n project legt men toch alle afspraken schriftelijk vast.

Gesloten