LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] (On)Terechte Annuleringskosten in rekening gebracht

Goede of slechte ervaringen met vakantieparken / campings? Geef hier jouw mening.
marc.stouten
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 feb 2013 18:25

(On)Terechte Annuleringskosten in rekening gebracht

Ongelezen bericht door marc.stouten » 23 feb 2013 18:52

ik heb bij Out Vakantiehuizen een huisje gereserveerd voor training met groep vrienden, die ik na week heb geannuleerd. (5januari gereserveerd en 13 jan geannuleerd en ondertussen contact gehad met reisburo ivm korting, ander data en twijfel ivm hoge kosten ). Kosten huur huis van 691 euro (voor 3 dagen) en krijg nu 207 euro annulerings kosten wat na 2 weken 240 euro is opgelopen terwijl telefonisch contact is geweest. Datum ingang huur (1e week april) en annulering zit bijna 3 maanden tussen!! Is dit redelijk? Als consument heb je toch bedenktijd? Datum annulering en huur zit 3 maanden tussen en heb binnen 8 dagen opgezegd (kreeg aantal dagen resppijt). In reserveringsnota stonden geen annulerings kosten vermeld. Ze beroepen op ANVR, die ik niet ken. Wat nu? Heb per email en telefonisch aangeven annulerings kosten niet in verhouding staan en gevraagd om coulance (was op zoek naar huisje ivm training Alpe d'HuZes in de Ardennen). Maar ze zijn onverbiddelijk.

En als huisje nu wordt doorverhuurd? Ze hebben bijna 3 maanden de tijd en ze gaven aan dat periode gewild was ivm pasen.

Erwin uit Oosterhout
Berichten: 353
Lid geworden op: 21 feb 2007 19:54

Re: (On)Terechte Annuleringskosten in rekening gebracht

Ongelezen bericht door Erwin uit Oosterhout » 24 feb 2013 12:05

Volgens mij kan je niet annuleren.

Als u een reisovereenkomst afsluit dan zit u hier in beginsel aan vast. Er geldt geen bedenktijd, tenzij u een optie op een reis neemt. Een optie is een boeking waarbij u met de reisaanbieder afspreekt dat u binnen een bepaalde periode de reisovereenkomst kosteloos mag annuleren. U heeft niet altijd het recht om een optie op een reis te nemen. De reisaanbieder bepaalt of het voor de door u gewenste reis mogelijk is en wat de termijn is waarbinnen u kosteloos kunt annuleren

gerda1956
Berichten: 225
Lid geworden op: 28 sep 2005 21:22

Re: (On)Terechte Annuleringskosten in rekening gebracht

Ongelezen bericht door gerda1956 » 24 feb 2013 12:35

http://www.outvakantiehuizen.nl/nl/faqs.htm
Als u vooraf de voorwaarden gelezen had, had u geweten dat boeken betekent dat er kosten aan annuleren zitten. Zie link waar alles keurig wordt uitgelegd.

Jolijn
Berichten: 6314
Lid geworden op: 02 apr 2011 23:45

Re: (On)Terechte Annuleringskosten in rekening gebracht

Ongelezen bericht door Jolijn » 24 feb 2013 12:43

Er wordt zelfs dit geboden:

Neem telefonisch een vrijblijvende OPTIE als U nog niet wilt of kunt reserveren of eerst wilt BEZICHTIGEN!
Let op dat het vastleggen van een woning (dat kan op deze site alleen via de 'reserveren'- of 'aanvragen'-button) voor U altijd bindend is. Bent U nog niet helemaal zeker? Informeer dan telefonisch of het mogelijk is om vrijblijvend een optie te nemen! In de meeste gevallen kunt U tot 3 maanden voor verblijf (woning voor t/m 10 personen) en tot 6 maanden voor verblijf (bij woningen vanaf 10 personen) gedurende een week lang vrijblijvend en kosteloos een optie genieten. Uitzonderingen zijn echter mogelijk, bel gerust! Desgewenst kan de betreffende woning in de optieperiode worden bezichtigd. Dat gebeurt altijd op afspraak (zodat verhuurders/beheerders weten wie er rond de woningen struinen en U ook naar binnen kunt) en uit privacy-overwegingen nooit tijdens het verblijf van een andere gast.

Gesloten