LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ook Anfi gedupeerd?

Goede of slechte ervaringen met vakantieparken / campings? Geef hier jouw mening.
agschuyffel
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 jul 2012 09:20

Re: Ook Anfi gedupeerd?

Ongelezen bericht door agschuyffel » 16 jul 2012 09:41

Ik begrijp werkelijk niet waar men het hier over heeft.
Wij bezitten reeds sinds 1995 2 weken op anfi beach club en hebben daar vrij recent nog eens 2 weken aan toegevoegd. Wij komen sinds 1995 ieder jaar terug op anfi.
om een heerlijke vakantie te hebben. Ok de manier van verkoop is best aggressief,
maar de prijs is zeker in verhouding tot het gebodene. ik begrijp ook best dat mensen het eng vinden om dergelijke bedragen te moeten neerleggen en af moeten wachten wat er geboden gaat worden. Ga nu eerst eens vakantie houden op anfi, en kom dan pas met commentaar, in plaats vooraf elkaar hellemaal gek te gaan zitten maken. Mijn advies is : als u koopt , koop dat vaste weken in een vast appartement. Koop geen pakketten of doe niet mee aan het punten systeem.
Wij ervaren vakanties op anfi ieder jaar weer al een soort thuis komen.
Alle zorgen vallen hier werkelijk van ons af. Heeft U twijfels, beginnen er dan NIET aan. Anfi is werkelijk een vakantie paradijs. Kwaliteit kost nu eenmaal. Heeft U het er niet voor over, blijf dan weg, en ga zeker niet hysterisch rond lopen blèren over oplichting ed. Dat wij niet de enige zijn die zo denken, blijkt wel uit het feit hoe moeilijk het is om bij te huren op anfi. De vraag naar accomodatie is werkelijk enorm, dit moet toch wel wat zeggen.

Peter P.
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 jul 2012 11:02

Re: Ook Anfi gedupeerd?

Ongelezen bericht door Peter P. » 20 jul 2012 20:32

Ook wij zijn benaderd door een 'straat verkoper' van Anfi bij Maspalomas op 12-06-12012.
Natuurlijk hadden we een kraskaart gekregen en moesten we die openkrassen. Wat schets mijn vebazing.......We hadden de hoofdprijs te pakken :) !!!
Toen begon het onderbuik gevoel al te werken.
Na een hele hoop gepraat zei ik: Wat kan ons gebeuren in het ergste geval? Het ergste wat kan gebeuren is om terug te lopen naar Faro Maspalomas.
We hadden besloten om op het voorstel van gratis drinken, lekker strand, verzorgde rondleiding in Anfi Beach voor 90 minuten in te gaan.
Het is inderdaad een pracht locatie waar dan ook werkelijk niks op aan te merken is. Schitterende appartementen, zwembad, tuinen en ga zo maar even door.
Na 90 minuten met ene zekere Marleen te hebben rondgelopen, kregen we aan aanbod wat op eerste gezicht erg aantrekkelijk uitzag. Na een uurtje op het strand (want de aanbieding was maar tot 16:00 uur geldig), hebben we besloten om het aanbod te nemen.
Aanbod: 2 weken Anfi Beach + 1 week op een ander resort van Anfi voor €2860
Verplicht: 2 weken Anfi Beach Gran Canaria, mijn onderbuik gevoel begon alweer parten te spelen omdat dit een verplichte vakantie is + aanbetaling €300.
Het gevoel voor het goede aanbod van Anfi kreeg toch de overhand en hebben het contract getekend. In een apart kamertje kregen we het contract onder onze neus en een vriendelijke Nederlandstalige dame leide het gesprekje.
Contract konden we nalezen en hebben dit vluchtig gedaan, met de nadruk op vluchtig. Nadat we de €300 hadden betaald werd ook nog eens de hoofdprijs verzilverd wat betekende dat we nog eens 1 week vakantie hadden gewonnen maar dan via de firma Oasis!!
Na het lezen van die voorwaarden, kwam alweer het onderbuik gevoel naar boven dat er iets niet klopte. Tijdens deze vakantie moesten we weer meedoen aan een rondleiding van 90 minuten en als we dit zouden weigeren, moesten we de vakantie zelf bekostigen!!!
Nadat we weer netjes met de taxi op kosten van Anfi terug werden gebracht naar onze auto die in Maspalomas stond, hadden we nog steeds het gevoel van een goede deal te hebben afgesloten met (wederom) een licht onderbuik gevoel.
Terug op onze hotel kamer meteen het internet op en Anfi ingegeven bij Google.
De schrik sloeg meteen om mijn hart en heb het aan mijn vrouw laten lezen.
Hoe stom konden we zijn om te geloven dat een organisatie zomaar iets weg geeft voor niks en gratis???????
Om kort te zijn: Het is gewoon overweldigend wat ze je laten zien en geven een heel mooi voorstel voor hetgeen dat je zou krijgen. Dit is waar wij op stuk zijn gelopen.
Gelukkig heb ik ook gelzen dat we nog van het contract af zouden kunnen komen door contact te zoeken met 'OMIC'. Zeg maar de Spaanse wetswinkel.
Dit hebben we de volgende ochtend dus ook direct gedaan. Aangekomen bij OMIC (in het winkelcentrum van San Fernando waar op dinsdag de markt is!), zeiden de dames al: No problem, go on holiday and to the beach. We cancel your contract.
Blij als we waren dat het contract opgezegd is geworden, hebben we toch nog een leuke vakantie gehad. Alhoewel we nog af moeten wachten wanneer het geld terug gestort zal worden!
Tip: Als je het contract onder je neus krijgt, lees dat goed de eerste 2 punten door:
Punt 1: Er wordt niks terug betaald op geen enkele wijze van het ingelegde geld en
Punt 2: Annuleren van dit contract is niet mogelijk.
Op deze 2 punten heb ik besloten om het contract te laten annuleren en dat kan binnen 10 dagen. Ik vind het (achteraf) niet normaal dat Anfi zich het recht voorbehoud om deze 2 punten in het contract te zetten.
De opsomming van hierboven is eigenlijk maar een fractie van wat er die dag allemaal afspeelde.
Ik bedenk me net: Als ik nu de laptop niet had meegenomen op deze vakantie en thuis pas achter de Anfi praktijken zou zijn gekomen, had ik mij de 10 dagen colportage wet door de neus zien boren!!!
Mochten er nog vragen zijn, mail gerust en ik zal u op uw vragen beantworden daar waar mogelijk.
Groet,
Peter.

CharlineB
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 aug 2012 10:46

Re: Ook Anfi gedupeerd?

Ongelezen bericht door CharlineB » 06 aug 2012 12:39

Gistermiddag wist mijn vader te vertellen dat ze een vakantie al hadden geboekt voor volgend jaar.
Toen ik vroeg waar hij dit had gedaan, vertelde hij onwetend dat hij dit op vakantie had gedaan.
Later had hij het over ene "Marcel" en dat hij zeer vriendelijk was en dat ze prijzen hadden gewonnen.
Ze moesten alleen even een bedrag overmaken en dan kon mijn vader daarna wel verspreid betalen.
U moet weten dat mijn vader en moeder geen opleiding vroeger hebben gevolgd en dat ze in de goedheid van mensen geloven. Daar is kennelijk nu wreed misbruik van gemaakt.

Zij hebben een bedrag van 900 euro overgemaakt aan Anfi. Het contract heb ik gister pas onder ogen gezien en ik ben te laat met de 14 dagen afkoelingsperiode.
Zij waren op 26-6-2012 op vakantie geweest en hebben toen betaald, maar niet via een credit card. Dus ik ben voor hen alles aan het uitzoeken en ik hoop dat ik nog iets voor ze kan doen. U moet weten dat 900 euro voor mijn ouder ENORM veel geld is.

Ik zal proberen veel informatie uit te zoeken, maar mocht iemand mij willen helpen hiermee, dan is alle informatie welkom.

Na het gesprek van gister met mijn vader was hij nog steeds onder de indruk dat dit echt was, hij zou immers voor Marcel een HEMA-worst kopen en wat andijvie. Mijn vader is te goed gelovig en na het lezen van de website was hij diep geschokt en hij schaamde zich ook wel. Ik baalde enorm ervan, want ik zeg altijd tegen mijn ouders: "teken nooit iets voordat ik of mijn broer dit hebben gezien". Op dit moment heb ik al verteld aan mijn ouders dat ze de 900 euro kwijt zijn. Het totale bedrag was ongeveer 2700 euro. Ik heb gezegd dat ze dit absoluut niet mogen storten.

Ik hoop dat dit een les voor iedereen kan zijn. Ik zal in ieder geval zoveel informatie hierover verspreiden naar mijn vrienden, familie en kennissen. Als ik dit voor iemand anders kan voorkomen, dan ben ik daar al heel erg blij mee.

Met vriendelijke groet,

Charline
Namens mijn ouders, Joop en Mirjam

Ultee
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 aug 2012 16:32

Re: Ook Anfi gedupeerd?

Ongelezen bericht door Ultee » 24 aug 2012 17:26

In 2011 hebben wij tijdens onze vakantie de Anfi Voyager gekocht. Wij zouden in 2012 toch al één of twee weken met de kinderen op vakantie gaan dus zodoende akkoord gegaan met de aankoop van 5 weken vakantie.
Belangrijke overweging voor ons is geweest dat wij het geld à € 4.000 wel hadden en er niet door in financiële problemen zouden komen.
Inmiddels twee dagen terug van onze vakantie in Anfi del Mar. Wij hebben twee appartementen probleemloos kunnen boeken van 15 t/m 22 augustus 2012. We hebben het enorm naar onze zin gehad, maar dat is ook niet zo gek. Het is eeen fantastisch resort met geweldig luxe appartementen.
Ik was voor de vakantie gewaarschuwd door de relatief vele negatieve publiciteit op o.a. dit forum. Tijdens onze vakantie zijn wij uitgenodigd voor een kop koffie. Tijdens de koffie zouden wij bijgepraat worden hoe het systeem in elkaar zit. Ik ben er alleen naar toe gegaan. Mijn vrouw en de kinderen zijn lekker naar het strand geweest.
In een twee uur durend gesprek is mij uitgelegd hoe het full membership in elkaar zit. Ik heb de vertegenwoordiger van Anfi gevraagd of zij op de hoogte zijn van de relatief vele negatieve publiciteit op het internet. Hij gaf mij aan dat zij daarvan op de hoogte zijn. Ik moet zeggen dat er totaal geen sprake is geweest van agressieve verkooptechnieken. Het gesprek is in een prettige sfeer verlopen. Het systeem werd als volgt gepresenteerd:

Je koopt voor een bepaald bedrag een "sleutel". In ons geval € 13.000.
Het bedrag was als volgt vastgesteld:
De "sleutel" kost +/- € 18.000
De aankoopkosten voor de Voyager (proefpakket) à € 4.000 werd in mindering gebracht.
De kosten van de tickets à € 1.100 voor de vakantie in Anfi del Mar werd ook in mindering gebracht.
Bleef over € 13.000.
Minimale aanbetaling was 10% (€ 1.300) te betalen bij thuiskomst. De rest mocht in termijnen. Het bedrag mocht ook ineens betaald worden. Let wel! Bij termijn betaling komt er wel rente bovenop de betaling. Dus betaal je uiteindelijk meer dan de € 13.000.
De "sleutel" geeft je recht op één week verblijf per jaar op een Anfi aangesloten resort.

Bijkomende vaste kosten:
+/- € 600 per jaar ( een soort VVE)
€ 400 per jaar voor het onderhoud van het park Anfi.
€ 200 per jaar voor onderhoud website en het maken van vakantie/reisbochures

Wat kan je met je "sleutel"? De "sleutel"geeft je toegang tot een verblijf van één week per jaar.
1. Je kan ieder jaar je week vakantie boeken op een Anfi resort. Te boeken via Anfi Vacation Club.
2. Je kan je week sparen en het jaar erop volgend opnemen zodat je twee weken vakantie hebt.
3. Je kan je week ruilen met timeshare holders elders op de wereld via RCI. RCI is een bedrijf die het mogelijk maakt om te ruilen met andere timeshare holders over de hele wereld. Je betaalt dan wel ruilkosten van +/- € 250 per keer.
4. Je mag je week verhuren aan derden.
5. Je mag je week weggeven aan familie.

Wat kun je nog meer met het systeem?
Je kan weken bijboeken. Kosten per appartement/verblijf van € 245 (4 pers verblijf) tot € 1.000 (8-10 pers verblijf) per week. Het bijboeken kan zoveel weken als je wilt voor zover beschikbaar via RCI website.
De kinderen kunnen ook gebruik maken van de bij te boeken weken.

Wat betaal je uiteindelijk:
€ 13.000 éénmalig voor een levenlang verblijf van één week per jaar in een Anfi Resort.
€ 600 vaste kosten per jaar
Eventuele ruilkosten € 250 per keer
Altijd de kosten voor je vliegticket naar je vakantieadres.

Conclusie:
Het systeem is mij op een niet agressieve manier uitgelegd. Ik zie geen oplichting. Men probeert je wel door de voordelen te schetsen "over" te halen voor een proefpakket (Voyager) of Full Membership. Als je vaak op vakantie gaat en hecht aan luxe vakantie/appartementen, dan levert het systeem uiteindelijk financiële voordelen op.
Als je beschikt over voldoende geld en je vind het niet erg om je financieel vast te leggen (€ 13.000 + vaste jaarlijkse kosten) dan is het systeem een optie. Heb je het geld niet, dan is het niet verstandig in te gaan op het aanbod !

Wij hebben besloten niet voor het Full membership te gaan, omdat wij de € 13.000 niet op de plank hebben liggen en ons niet willen vastleggen aan de jaarlijks terugkomende vaste kosten
Wij hebben nog wel drie weken tegoed. Het "rest" bedrag à € 3.000 wordt overgemaakt naar RCI. Via RCI zullen wij de resterende drie weken moeten boeken. Ik ben benieuwd of ons dat zonder problemen gaat lukken.
TIP !!!! Boek je ticket indien mogelijk via een prijsvechter als Ryanair! Scheelde ons € 150 per ticket!!!!
Groet,
Ronald Ultee

P.s. wij zijn na het gesprek niet meer "lastig" gevallen door wie dan ook van Anfi om Full Member te worden. Overigens is de service op Anfi del Mar voorbeeldig. Kleine onvolkomendheden zoals de niet geïnstalleerde tv zenders werd direct opgelost en er werd nagebeld of de klacht naar tevredenheid was verholpen.
Wordt vervolgd!
Laatst gewijzigd door Ultee op 24 aug 2012 19:27, 2 keer totaal gewijzigd.

Ultee
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 aug 2012 16:32

Re: Ook Anfi gedupeerd?

Ongelezen bericht door Ultee » 24 aug 2012 18:35

CharlineB schreef:Gistermiddag wist mijn vader te vertellen dat ze een vakantie al hadden geboekt voor volgend jaar.
Toen ik vroeg waar hij dit had gedaan, vertelde hij onwetend dat hij dit op vakantie had gedaan.
Later had hij het over ene "Marcel" en dat hij zeer vriendelijk was en dat ze prijzen hadden gewonnen.
Ze moesten alleen even een bedrag overmaken en dan kon mijn vader daarna wel verspreid betalen.
U moet weten dat mijn vader en moeder geen opleiding vroeger hebben gevolgd en dat ze in de goedheid van mensen geloven. Daar is kennelijk nu wreed misbruik van gemaakt.

Zij hebben een bedrag van 900 euro overgemaakt aan Anfi. Het contract heb ik gister pas onder ogen gezien en ik ben te laat met de 14 dagen afkoelingsperiode.
Zij waren op 26-6-2012 op vakantie geweest en hebben toen betaald, maar niet via een credit card. Dus ik ben voor hen alles aan het uitzoeken en ik hoop dat ik nog iets voor ze kan doen. U moet weten dat 900 euro voor mijn ouder ENORM veel geld is.

Ik zal proberen veel informatie uit te zoeken, maar mocht iemand mij willen helpen hiermee, dan is alle informatie welkom.

Na het gesprek van gister met mijn vader was hij nog steeds onder de indruk dat dit echt was, hij zou immers voor Marcel een HEMA-worst kopen en wat andijvie. Mijn vader is te goed gelovig en na het lezen van de website was hij diep geschokt en hij schaamde zich ook wel. Ik baalde enorm ervan, want ik zeg altijd tegen mijn ouders: "teken nooit iets voordat ik of mijn broer dit hebben gezien". Op dit moment heb ik al verteld aan mijn ouders dat ze de 900 euro kwijt zijn. Het totale bedrag was ongeveer 2700 euro. Ik heb gezegd dat ze dit absoluut niet mogen storten.

Ik hoop dat dit een les voor iedereen kan zijn. Ik zal in ieder geval zoveel informatie hierover verspreiden naar mijn vrienden, familie en kennissen. Als ik dit voor iemand anders kan voorkomen, dan ben ik daar al heel erg blij mee.

Met vriendelijke groet,

Charline
Namens mijn ouders, Joop en Mirjam
Beste Charline,

kan je mij aangeven of je ouders in het bezit zijn van een door Anfi officieel getekend contract? Een zogenaamde Voyager in een rode kartonnen doos?

Groet,
Ronald Ultee

GJvdZ
Berichten: 7407
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Ook Anfi gedupeerd?

Ongelezen bericht door GJvdZ » 25 aug 2012 21:26

Toch wel verbazingwekkend dat volwassen mensen hier nog steeds intrappen. Voor dit soort dingen wordt toch al heel wat jaren gewaarschuwd in de diverse media. Zelfs Frits Bom was hier mee bezig....

Ultee
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 aug 2012 16:32

Re: Ook Anfi gedupeerd?

Ongelezen bericht door Ultee » 29 aug 2012 19:39

Beste GJvdZ,
u heeft kennelijk inzicht in de contracten die getekend worden, gezien uw reactie en stelt u de intelligentie van de mensen die tekenen ter discussie. Er zullen ongetwijfeld slechte timeshare concepten aangeboden worden, maar zoals eerder gezegd voelen wij ons (nog) geen slachtoffer of gedupeerde van Anfi Vacation Club. Wij hebben tot op heden gekregen wat ons contractueel beloofd is en kan ik (nog) niet spreken van oplichting en/of malafide praktijken. Mocht dat veranderen dan zal ik dat op dit forum melden en zal ik ruiterlijk toegeven dat wij ons hebben laten oplichten. :wink:

P.s.
Zoals de vertegenwoordiger van Anfi Vacation Club zei; "Als wij een slecht product zouden verkopen, hoe kan het dan zijn dat er relatief weinig negatieve reacties zijn en zitten de Anfi (timeshare) resorts week in week uit vol met zeer tevreden vakantiegangers (85% timeshareholders) uit heel de wereld?"

tomasven
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 apr 2013 01:09

Re: Ook Anfi gedupeerd?

Ongelezen bericht door tomasven » 01 apr 2013 01:20

Denk eens een beetje verder na : ze verkopen U een vakantieverblijf voor één week à 40.000 €. Dit wil zeggen dat ze hun vakantieverblijven verkopen à 40.000 x 52 = 2.080.000 €. Vergeet niet dat je ook elk jaar kosten dient te betalen en dat je ook je vlucht moet betalen. Ik heb zelf een ruim appartement op gran canaria in een complex met drie zwembaden en gelegen vlakbij anti tauro. Indien iemand interesse heeft om het voor één week per jaar te huren en me daarvoor 40.000 € wil betalen, mag hij me altijd contacteren. Hopelijk krijg ik 4 klanten, zodat ik met dat geld een eigendom kan bijkopen en toch nog altijd 11 maanden beschikking heb van mijn huidig appartement. Time-sharing is enkel goed voor mensen die geld genoeg hebben, en dan nog, boek je een vakantie in een super de luxehotel en is het goedkoper. De huurprijs van een bungalow bedraagt gemiddeld 40 € per dag, dus voor die 40.000 € kan je 1000 dagen met vakantie, dwz 143 weken, en zo oud wordt je niet, of toch ? Het is en blijft oplichting op grote schaal. Spijtig dat er nog altijd mensen intrappen.

els van der borden
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 mei 2013 11:44

Re: Ook Anfi gedupeerd?

Ongelezen bericht door els van der borden » 22 mei 2013 11:53

Wij zijn 2 jaar geleden ook in aanraking gekomen met het concept, we hebben er nog geen seconde spijt van gehad!!! je heb 30 dagen bedenktijd en natuurlijk willen ze graag verkopen maar dat wilt toch iedere verkoper. Het wordt heel goed uitgelegd en nergens zit er een addertje onder het gras,je wordt er niet rijk van maar voor ons was het dat we ieder jaar een week heerlijk op vakantie gaan naar anfi del mar in een luxe appartementen complex. Voor ons veel beter dan een appartement kopen in Spanje waar we ook voor hebben gekeken Het is een week genieten. maar denk er altijd goed over na, je heb niet voor niets bedenktijd. Ik vind dat anfi slecht wordt beoordeeld en dat is echt niet terecht!!!!

Els Blom

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: Ook Anfi gedupeerd?

Ongelezen bericht door rozemarijntje » 22 mei 2013 12:14

Nou ben blij voor je! Dat je je daar helemaal voor registreerd top reklame zou ik zeggen...

NOT.. :mrgreen:

Gesloten