Aankoop kat ongedaan maken

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
hebra98
Berichten: 1325
Lid geworden op: 09 nov 2012 15:33

Re: Aankoop kat ongedaan maken

Ongelezen bericht door hebra98 »

Ik denk toch dat de verkoper iets heeft geweten van de vreemde gedragingen van de kat.
In mijn ogen wijst er veel die kant op, helaas.

Erthanax
Berichten: 5768
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Aankoop kat ongedaan maken

Ongelezen bericht door Erthanax »

Een "kitten" van twintig weken dat bij de cattery met een andere kat/kitten afgezonderd zit in een aparte kamer; heb ik dat goed begrepen? Als dat echt het geval is, dan is die arme stakker domweg "anti-gesocialiseerd" en die fokkende fokker heeft een flink pak boter op zijn/haar hoofd. "Na een dag of drie komt dat wel goed," het mocht wat.
Ik zou zelf de kat nooit terug willen sturen naar zo'n prutser, maar wel een groot deel terug willen hebben van die duizend euro.
Met geduld, aandacht en het goede voorbeeld van de goed gesocialiseerde soortgenoot komt het heus wel goed met de kitten. Met die fokker niet. (Als ik het allemaal goed gelezen heb, voeg ik er voor de zekerheid nogmaal aan toe.)

moederslink
Berichten: 8832
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Aankoop kat ongedaan maken

Ongelezen bericht door moederslink »

moederslink schreef:
24 sep 2020 22:18
(...)
Oh....ik lees nu dat zij 5 maanden was toen jij haar ophaalde? Belangrijk om dat nu te weten. Dus géén 15 weken :roll: .
Dan is zij onvoldoende gesocialiseerd bij het nestje , te kort bij moeder gezeten en bij broers en zusjes en heeft te lang apart gezeten bij die andere kat in die aparte kamer. De Cattery had daar wat aan kunnen doen en dan is € 1000 zeker teveel.
Maar desalniettemin kan het gewoon nog goed komen!
Erthanax schreef:
24 sep 2020 23:20
Een "kitten" van twintig weken dat bij de cattery met een andere kat/kitten afgezonderd zit in een aparte kamer; heb ik dat goed begrepen? Als dat echt het geval is, dan is die arme stakker domweg "anti-gesocialiseerd" .
(...)
Exact Erthanax ! Te vroeg bij de moeder en nestje gezeten en te lang daar opgesloten gezeten bij die andere kat . De Cattery had daar wat aan kunnen/ moeten doen en dan is € 1000 zeker teveel.
Dat is niet met 3 dagen ' opgelost ' . :roll:
Jammer dat TS niet verder heeft doorgevraagd. Ik hoop toch zo dat zij dit kitten houdt !
Vraag wel een groot deel vd koopsom terug.

D34M0N
Berichten: 209
Lid geworden op: 04 mei 2019 23:54

Re: Aankoop kat ongedaan maken

Ongelezen bericht door D34M0N »

Manisha12345 schreef:
24 sep 2020 20:45
Kat gaat terug naar fokker en dit berichtje is mijn laatste.
Goede instelling! Nu nog jouw woorden omzetten naar daden.
Manisha12345 schreef:
24 sep 2020 21:27
Ik heb al mijn hele leven katten, honden (nu niet meer) en paarden gehad zonder problemen, en ze hebben allen een ander karakter gehad, maar deze situatie vind ik niet ok.
Je hebt zoveel ervaring met dieren en toch gingen er geen alarmbellen af toen die kitten zich bij de fokker al zo agressief gedroeg?

Briks
Berichten: 101
Lid geworden op: 10 dec 2006 19:30

Re: Aankoop kat ongedaan maken

Ongelezen bericht door Briks »

Ik heb zo af en toe een nestje van raskatten, puur voor mijn eigen plezier natuurlijk met lieve moederpoezen die het zelf ook prachtig vinden en heerlijk prutten en kroelen met de ukkies. Dat je een kitten de tijd moet gunnen ja natuurlijk, maar als ze zo bang/angstig blijft is het ook een teken dat ze zich daar niet prettig voelt. Ondanks dat ik (gelukkig) geen cattery ben/heb sta ik achter mijn kleintjes en katten, mochten er problemen zijn, ook na een jaar, (1x gebeurt, hadden niet geluisterd naar mijn waarschuwing zowel in adv als bij kennismakingsgesprek, heel droevig voor nieuw baasje en voor kat. Huilende baasje die toch al die tijd geprobeerd heeft en niks tegen mij gezegd heeft, ondanks dat we steeds contact hadden) dan mijn kitten terug en een vergoeding. Ik houd zielsveel van mijn dieren en heb altijd contact met de nieuwe baasjes ook na jaren. Mocht er onverhoopt wat dan ook aan de hand zijn, dan vergoed ik dat of wil dat ze hem terug brengen, niet dat hij uit mijn beeld verdwijnt of niet weet waar het terecht komt. Beestje terug!! Het zijn en blijven voor mijn gevoel altijd mijn kittens. Gelukkig heb ik altijd reuze fijne liefdevolle baasjes en gezonden lieve kittens die ik heerlijk geknuffeld heb en alle tijd gegeven heb om op te voeden. Ik vind het heerlijk om ze bij hun nieuwe baasjes te zien ontplooien tot mega mooie grote katten. Ik blij, baasjes blij. Enthousiast en dankbaar ik verkoop ze dan ook niet voor mega prijzen, ik gun iedereen een pracht raskat. En de belachelijke prijzen die cattery's vragen is aso, en dan geen nazorg oid gaat ze vaak alleen om geld, BAH!! het zijn dieren, geen meubelstukken!!

Ts Manisha, sterkte en het gaat mij aan mijn hart dat er nu zo gesolt word met een kitten, nog meer stress voor het beestje. Arm lief moppie. Hopelijk houd het er geen trauma aan over. Je gunt deze cattery deze kitten niet meer terug. Ze zullen er ook geen tijd aan besteden om het beestje weer in zijn normale doen terug te brengen maar zsm door verkopen. :cry: :cry: arm arm moppie, zo'n slechte start wat het misschien zijn leven lang mee draagt. (En belandt helaas in het asiel als 'onhandelbaar') waar heeft het kleintje dat aan verdient.

Bob Schurkjens
Berichten: 8280
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Aankoop kat ongedaan maken

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Het is een treurig verhaal met een fokker die er direct met gestrekt been in gaat bij problemen. Het gaat dus alleen maar om die duizend euro. Fokker wist donders goed wat hij/zij verkocht. Onuitroeibaar probleem. Mijn oordeel is bevestigd. Geld blijven geven aan dit soort mensen helpt het probleem in stand te houden. De dieren blijven het slachtoffer.

Plaats reactie