LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
lpv
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 nov 2009 19:58

chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Ongelezen bericht door lpv »

ik wil mensen iets laten weten over chi-store in Hasselt..
het zijn vuile bedriegers!! Koop hier nooit een pup...veel pups zijn dood gegaan na dat ze hier een pup kochten..
Hier mijn verhaal (ervaring):

ik heb een pupje van mijn vriend gekregen..wij zijn gaan kijken en hadden een super pup op het oog. Een week later gingen we hem ophalen.
ik ben in mijn woonplaats een paar dagen later naar de dierenarts geweest en die zijden na even kijken.... Dit is GEEN chihuahua maar een pincher!
wij hebben 1200 euro betaald voor een chihuahua maar hebben een pincher.. even op internet na kijken zagen we dat pinchers ''maar'' 500 euro kosten! we zijn dus gewoon voor 700 euro genaaid.

na een telefoontje met chi.store moesten we foto's van onze hond naar hun sturen en zouden zij ernaar kijken..misschien dat ze qua prijs wel tegemoet konden komen met ons..
na dit telefoontje konden we bellen met dit nummer maar er werd niet meer opgenomen!(alsof ze ons nummer blokeren) wij met andere tel gebeld en ja hoor na dit belletje namen ze ook niet meer op met dit numm.. heel raar allemaal..

ons hondje zat vol met wormpjes en was nooit geënt! gelukkig waren wij er net op tijd bij en hebben we ons hondje kunnen redden van de dood! nu is het een heerlijke hond maar dit zullen wij nooit meer vergeten.

IK HOOP DAT MENSEN DIT LEZEN EN NOOIT EEN PUP BIJ DEZE OPLICHTERS KOPEN!!

ulli
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 nov 2009 15:23

Re: chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Ongelezen bericht door ulli »

OOOO!!! Ik heb dit ook meegemaakt! Ik kocht een chihuahua bij achico in lummen en nu blijkt het een berner senne te zijn!! De eigenaars zeggen dat dit kan gebeuren! Nu heb ik eentje bij chistore gekocht en het is een super mooitje!

Dank u! store :o :o :o

ulli
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 nov 2009 15:23

Re: chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Ongelezen bericht door ulli »

O iik ook ik heb een dobberman gekocht bij animal expres naderhand bleek het een paard te zijn!!!!!!


MENSEN OF BETER ACHICO STOP MET DEZE ZEVER!!!



CHI STORE IS DUS WEL DE NUMMER UNO ALS HET GAAT OM CHIHUAHUA!!!!!!!!

WarZir
Berichten: 191
Lid geworden op: 15 jan 2009 13:13

Re: chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Ongelezen bericht door WarZir »

Ulli, het druipt er vanaf dat je de eigenaar bent van deze armzalige toko, al was het alleen maar vanwege het feit dat je totaal geen gevoel van medeleven toont. Dieren zijn levende wezentjes hoor, ook al is dit voor jou heel moeilijk te vatten en zie je ze alleen als handelswaar.

Lees en huiver:
http://www.gastenboek.be/gb.php?id=8783
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... lt#p892217

Bij de eerste link ben ik me kapot geschrokken van de agressieve houding van de eigenaar, doelbewust probeert hij/zij de layout van de pagina's met z'n reacties dermate te vernaggelen, dat het nauwelijks leesbaar meer is, je moet echt flink scrollen om de echte reacties er tussenuit te vissen.
De schofterige reactie van Ulli in dit topic is m.i. van hetzelfde laken een pak.

Gelukkig is het uiteindelijk toch nog goedgekomen lpv, ik hoop dat jullie nog veel plezier mogen beleven aan jullie hondje, ook al is het niet wat jullie in eerste instantie zochten.
En bedankt voor de terechte(!) waarschuwing voor dit geweten- en hersenloze tuig.

nr40
Berichten: 15
Lid geworden op: 23 nov 2009 21:11

Re: chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Ongelezen bericht door nr40 »

Een dier zou ook geen impuls aakoop moeten zijn maar een weloverwogen beslissing. Sorry maar eigen schuld-dikke bult. Vooraf wat huiswerk doen bij de aanschaf van een dier bespaard vaak een hoope ellende achteraf ;)

Helaas ben ik zelf ook door schade en schande wijs geworden :?

ladydea
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 jan 2010 21:39

Re: chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Ongelezen bericht door ladydea »

Vind het maar een raar verhaal, een Chihuahua en een Pincher lijken echt niet op elkaar.
Als je je wat had verdiept in het kopen van een hond, was je dit ook niet overkomen.

Jelia
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 jan 2010 12:56

Re: chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Ongelezen bericht door Jelia »

Als pup zijnde kan ik me wel voorstellen dat je een Chihuahua verwart met een dwerg Pincher.
Dan kan je je als leek denk ik best vergissen.
Maar hoe verwar je een Berner Sennen met een Chihuahua?! :shock:

Bij aankoop van een Chihuahua ook altijd letten op termen als "Tea cup" of "mini Chihuahua".
Die soorten bestaan namelijk niet.
En probeer inderdaad niet goedkoop je slag te slaan.
Veel hondjes van broodfokkers hebben inderdaad ziektes als Parvo, en ernstige tekorten of afwijkingen als waterhoofden.

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor je aankopen, vergeet dat ook niet!

esther80
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 nov 2003 19:48

Re: chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Ongelezen bericht door esther80 »

Natuurlijk is het in- en intriest en het zou gewoon echt verboden moeten worden, dit soort handel. Maar ik kan echt nog steeds niet begrijpen dat mensen hun pup in een winkel, bij een puppyfarm of wat dan ook kopen. Er komt zoveel meer kijken bij het fokken van honden en dit soort winkels moeten de alarmbellen toch echt doen gaan rinkelen denk ik dan.

Honden schaf je aan via een fokker die lid is van de rasvereniging of mensen die fokken volgens een rasvereniging. Je wordt voorgelicht over het ras, je word uitgenodigd bij de fokker thuis, je bekijkt paps en mams. En er is ook niet mis met gelegenheidsfokkers die het vanuit hun hart doen.

Zo lang mensen bij winkels, puppyfarm of broodfokkers blijven kopen, zal dit soort handel bestaan :-(. Dat wil niet zeggen dat je bij een goede fokker nooit problemen hebt, maar daar word in de meeste gevallen doordacht gefokt.

leentje50
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 feb 2010 17:02

Re: chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Ongelezen bericht door leentje50 »

ik ben de zaak van chistore tot op het bot aan het onderzoeken.
heb je een nare ervaring kun je me persoonlijk mailen.
als je de pup aankocht hebt, heb je toen een kaart per post aangekregen over de chip registratie?.
ik heb een pup aangekocht die overleden is een bewijs van registratie heb ik nooit gekregen maar wel voor betaald.
[email protected]
alvast bedankt

Forkids
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 mei 2010 19:46

Re: chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Ongelezen bericht door Forkids »

Jammer dat dit aangezien de media regelmatig laat zien hoe het eraan toegaat in de Oostbloklanden met de hondjes waarvan de pups hier terecht komen!
Deze pups worden vroegtijdig bij de moeder weggehaald. In de meeste gevallen is de moeder kapotgefokt en heeft ze in 9 van de 10 gevallen een dracht waarvan de reu haar eigen zoon/vader/broer...is. Deze hondjes zijn gedoemd om te mislukken...jammer genoeg...voor zowel de pups als de baasjes die er zoveel van verwachten! De hondjes hebben gezondheidsproblemen, gedragsproblemen,enz...
Ikzelf heb ook regelmatig een nestje chihuahua's. Iedereen kan bij mij zien wie de moeder is, hoe de hondjes leven, wie de vader is en ze kunnen steeds (ook na aankoop) bij mij terecht voor vragen of suggesties! De nieuwe baasjes krijgen e-mailadressen van vorige kopers die maar wat blij zijn om hun ervaringen te vertellen. Maar vooral, de baasjes happy, de pup happy en ik happy!

Chi store is een fabriek! en een pup koop je niet in een fabriek!! Je praat hier over een levend wezen wat gemiddeld tot 13 jaar gaat deelmaken van jouw gezin!! Neem aub de tijd en ga niet in op die loze beloftes zoals ""vandaag 500€ korting bij chi store!!!"" Ze vergeten er bij alle gemak bij te vermelden dat de prijs gemiddeld 1250€ is!! Bij een eerlijke, kleine, particuliere fokker betaal je ook maar iets van een 750 a 850€, maar dan heb je wel een eerlijk gezond en lief huisdier in plaats van een mix of zelfs zuiver chihuahua'ke met steeds gezondheidsproblemen ect, ect, ect...

Nuja, toch allemaal veel succes gewenst met je hondje en inderdaad chi store, bespaar je de moeite om jezelf te verdedigen!
Steek liever je energie in eerlijke praktijken ipv hardwerkende eerlijke mensen op te lichten!!!

bambibentley
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 sep 2010 13:57

Re: chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Ongelezen bericht door bambibentley »

ik heb mijn hond ook bij de chi store gekocht en hij is echt het aller liefste beestje dat ik ken ! het is niet helemaal en chihuahua er zit zeker weten een pincher door heen, maar daar gaat het niet om het gaat erom dat eht gezond en lief is , ik heb nog nooit problemen met bentley gehad! toen ik hem net had ging ik en halsbandje en mandje kopen bij vip honden boetiek en hun hadden alleen maar comentaar op bentley want hij was lelijk zijden ze en dat je geen hond bij de chi store moet kopen. het is heel zielig hoe het gaat al die hondjes uit de oostblok landen en daar moet zeker iets aan gebeuren maar de chi store is niet alleen maar slecht want de mijne mankeert niks hij is nu 1 jaar ik neem hem overal mee naar toe. het enigste wat bentley niet leuk vind is andere mensen hij is heel erg bang voor andere mensen.
en vriendin van mij heeft haar chihuahua gekocht bij vip honden boetiek en die was en dag later dood, toen ze daar heen ging kreeg ze inplaat van der geld terug, een kadobon van 1500 euro kon ze kleertjes uitzoeken voor een hond die ze niet meer had dat is pas belachelijk!
de chi store heeft mij heel goed geholpen, ik vond het hele aardige mensen, ookal koop je en hond bij een fokker er kan er altijd wel 1 ziek zijn ik heb intotaal 4 chihuahua's 3 komen van minniepuppys.nl die hebben meer problemen gehad dan bentley dus het zegt niks!
en het is heel erg als ej hond dood gaat maar dat licht niet aan de winkel die het verkoopt!

petty1950
Berichten: 312
Lid geworden op: 19 jun 2006 01:01

Re: chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Ongelezen bericht door petty1950 »

Bambi-bentley ....ik heb met ongeloof en stijgende verbazing jouw reactie gelezen op de zeer zinnige woorden van je voorganger.
Ik krijg het trieste gevoel dat jouw hersenen de maat van die van ,n chiwawapup hebben.
Wat ,n voorbeeld van beperkt zicht laat jij hier zien zeg. Ongelooflijk :roll: :shock:

*Debbie*
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 nov 2010 16:48

Re: chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Ongelezen bericht door *Debbie* »

Hallo mijn naam is Debbie.
Ik heb zelf 2 chihuahua's.
1tje een mannetje heb ik gekocht bij chi-store in hasselt, de eerste dag was hij stil en at en dronk hij ook niets.
de tweede dag huppelde hij al vrolijk achter me aan en dronk en at echt meer als voldoende.
Hij had geen ziekte of wormpjes of weet ik veel wat nog, en nu is hij al bijna 6 maanden en hij is nog altijd kerngezond en speelt ook heel veel. Echt een actief gek lief kereltje.
Mijn tweede hondje heb ik helaas bij achico in lummen gekocht een meisje en ze was gezond dacht ik. direct de dag na ik haar had aangekocht ben ik naar de dierenarts gegaan zoals ik ook bij mijn mannetje heb gedaan. Ze had toen al wat last van lichtjes hoesten wat ze de eerste dag niet had.
de dierenarts zei me dat als ze dat hoesten meer dan 6 keer in een uur deed ik moest terug gaan voor antibiotica.
ik ben dus de volgende dag meteen terug gegaan omdat ze wel 20 keer of meer in een uur hoestte.
Ze moest 8 dagen pilletjes nemen en dan ging het beter gaan zoniet moest ik terug gaan en kreeg ze een prikje met antibiotica veronderstel ik.
op de zevende dag van haar pilletje is ze gestorven.
ze liet gewoon haar kopje hangen waarop mijn vriend en zijn broer dadelijk als gekken naar de dierenars zijn gereden. Mijn vriend heeft haar nog beademd en ze is nog terug eventjes bijgekomen en meteen terug weggevallen.
Ze is dus gestorven in mijn vriend zijn armen.
Zijn broer was zo vriendelijk om te bellen naar achico omdat dit te moeilijk voor ons was.
Het was die man aan telefoon ik weet zijn naam niet, en die zei omdat ze binnen de week gestorven was, mochten we terug gaan als het verdriet wat verwerkt was met een overlijdensakte en dan werd het geregeld.
Toen ik en mijn vriend de winkel binnenkwamen was alleen die man aanwezig.
ik vertelde hem wat we kwamen doen en hij begon onmiddelijk tegen ons te schreeuwen en zei dat hondjes niet sterven aan kennelhoest en nog een hoop zever.
Mijn vriend wou vertrekken en ik ben gebleven want hij had beloofd aan telefoon dat he geregeld ging worden en nu werden we afgeblaft terwijl we ons hondje hadden verloren.
uiteindelijk is die man bijgedraaid en was er nog een mevrouw aanwezig die de hondjes hun "hok" of hoe je het ook noemen wil aan het schoonmaken was.
kelly of hoe ze ook noemt is erna bijgekomen (opgebeld veronderstel ik)
eerst kwam het er op neer, ze zeiden dit niet letterlijk maar dat ik mijn geld dus niet ging terug zien.
omdat volgens hun een hondje dus niet kan sterven aan kennelhoest.
Door mijn dierenarts wist ik dus dat dit wel kon en als dit niet de oorzaak was kon het ook door een longontsteking gekomen zijn met die kennelhoest.
in ieder geval eerst sprak de man van een autopsie en erna hoefde het niet meer.
waar ik eigenlijk wel blij van ben omdat ik haar wil laten cremeren en dan doen ze dat naar het schijnt niet meer.
en het beestje heeft al genoeg afgezien dan moet er nu niet meer in haar gesneden worden.
Kelly stelde toen voor of we een ander hondje wilden
en ik had al 1tje gezien toen ik binnenkwam die bijna net hetzelfde leek als het vorige meisje.
Ook al had ik gezegd ik wil van daar NOOIT nog een hondje wou (wat normaal is als je pup na een week sterft) heb ik haar toch meegenomen, gekregen.
En deze is heel gezond hoest niet speelt goed eet en drinkt goed.
wat niet wil zeggen dat ik al over het verlies van het andere hondje ben maar zo zie je maar.
Je kan soms gewoon pech hebben en iedereen hoopt en denkt dit gebeurt mij niet tot als het je dan toch zelf overkomt.
Ik wens dit natuurlijk niemand, ik zou willen dat iedereen die een hondje koopt maakt niet uit vanwaar het komt da het gezond is.
En als het je toch gebeurt ben je natuurlijk heel kwaad op die winkel of op die persoon, dat was ik natuurlijk ook want je bent natuurlijk je schatje kwijt.
maar denk dan even dat het ook niet altijd volledig hun schuld is.
Ook niet die van jou, maar dat je soms gewoon pech kan hebben
Zo dit was mijn verhaal en bij deze wens ik iedereen een mooie en gezonde pup, en het maakt niet uit vanwaar hij komt.
Debbie

Jezebel
Berichten: 93
Lid geworden op: 10 aug 2010 19:57

Re: chi-store in hasselt.. KOOP HIER NOOIT EEN PUP!!

Ongelezen bericht door Jezebel »

LET OP bij de aanschaf van een pup!!! (Raad van Beheer)

Het is niet verstandig om een hond
te kopen bij een dierenwinkel of via
handelaars op het internet. Vaak zijn deze
honden afkomstig van onbetrouwbare
adressen, onvoldoende gesocialiseerd en
is de kans op ziekten groot. U kunt met
een betrouwbare fokker in contact komen
via een rasvereniging. Ook via asielen
kunt u een hond aanschaffen. Dit kunnen
zowel rashonden als niet-rashonden zijn.
Bij de aanschaf van een niet-rashond via
particulieren wordt veel gebruik gemaakt
van mond-tot-mondreclame. Beding
dat u voor aankoop met de hond naar
de dierenarts mag. Let bij aankoop van
een pup op de volgende zaken: voor de
socialisatie van een pup is het belangrijk
dat de pups in huis rondlopen en
kunnen kennismaken met andere dieren
en kinderen; de fokker heeft één nest
tegelijk, en de moederhond is aanwezig;
de honden zijn schoon en fris, levendig,
onderzoekend en zonder ongedierte;
de pups zijn niet angstig en hebben
heldere ogen. Een goede fokker geeft
enthousiast informatie en laat zijn pups
enten, chippen en ontwormen voordat
ze naar de nieuwe eigenaar gaan. Jonge
honden mogen pas op de leeftijd van
zeven weken bij de moeder weg. Eerder
weghalen is verboden en kan nadelige
gevolgen hebben voor het welzijn van de
hond.

Gesloten