LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
AngelLove
Berichten: 21
Lid geworden op: 06 dec 2005 18:00

De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door AngelLove »

Zoals hondenbezitters weten is er nu een regel tegen blaffende honden.Je kan als buurman/vrouw nu ook klagen omtrent blaffende honden en hiermee veroorzaken dat de hondeneigenaar een boete of zelfs de hond in kwestie kan kwijtraken.......hoezo vreemd.
Tegen broodfokkers wordt tot nu toe niks ondernomen maar als je hond blaft en de buren hebben er last van dan......???????
Stil staan dat misschien hierdoor meer problemen ontstaan daar nu iedereen hierover een klacht kan indienen maar of die terrecht is????
Als zo'n controleur dan voor je voordeur gaat staan neem ik aan dat je hond tekeer zal gaan.Controleert ie het op een andere manier en blaft je hond dan....boete???
Maar waarom de hond blaft wordt niet eerst uitgezocht?????
Zo wie zo vreemd daar een honden eigenschap toch is zijn territorium bewaken en blaffen is dan een waarschuwingsignaal naar diegene welke zijn terein op komt...?
Vraag me af of het zinvol is zo'n regel...?

Rasje34
Berichten: 614
Lid geworden op: 05 dec 2005 19:28

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door Rasje34 »

Nou Angellove, zinvol is het niet, maar als er weer eens geld verdiend kan worden....de auto is bijna uitgemolken natuurlijk. Dan kan ik als kinderloze hondenbezitter (van een hond die nauwelijks blaft) ook klagen als de kinderen van de buren herrie lopen te maken. Of klagen dat de vuilnisemmer waar ze poepluiers in gooien zo hard stinkt dat onze stoeptegels spontaan scheuren... :roll: Maar dat zou van de gekke zijn, want zo werkt het nu eenmaal niet. Als mijn buren last zouden hebben van mijn hond (wat gelukkig niet zo is) en ik van hun kinderen (wat gelukkig ook niet zo is, behalve dan die strontemmer), dan zou je samen aan tafel moeten gaan zitten en bespreken wat je dwars zit en afspraken maken hoe het verder moet. Als je in een buurt woont met mensen met gezond verstand zou dat toch moeten lukken? Sommige kinderen spelen nu eenmaal luidruchtiger en sommige honden blaffen soms wat luider. Een beetje tolerantie is nooit weg. Ik word af e toe zo moe van dat muggenziften :cry:

sneakyfish
Berichten: 25
Lid geworden op: 02 nov 2005 14:49

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door sneakyfish »

:x En wat gaan we dan voor stappen onder nemen voor die onuitstaanbare jengelende en krijsende kinderen die zomers om je tuin heen slenteren?????????

:x :x [/b]

bitchy
Berichten: 695
Lid geworden op: 18 jan 2005 13:16

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door bitchy »

heb ik geen last van, ik ben ''boerin''(zegt reintje) en woon heerlijk vrij :P

even serieus, iemand in ons dorp kreeg ook de politie op de stoep omdat zijn honden blaffen (woonwijk).
nou blijkt het Overdag niet het probleem te zijn, maar die honden zijn dag&nacht buiten in de tuin, hebben daar ook hun hok, en blaffen bij alles wat langs komt...ook s'nachts!!
lijkt me nou niet echt leuk.

just the cook
Berichten: 247
Lid geworden op: 14 nov 2005 20:23

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door just the cook »

Soms is er jaren niets aan de hand.
Tot er gezinsuitbreiding is of er nieuwe mensen in de buurt komen wonen. Ik slaap zelf wat langer door omdat ik tot laat werk. Mijn 2 dochters maken kabaal alsof ik er 10 heb dus slaap ik met oordopjes.
Zij tevree, ik tevree.
Last van blaffende honden heb ik niet. Ook niet van gillende kinderen.
Wat mij betreft is dit weer eens de manier om NOG meer regeltjes aan de mensen op te dringen. Het zijn wel de muggezifters die de hele buurt verzieken met hun klachten. Je gaat elkaar toch met de nek aan kijken lijkt me.
Het is wel een probleem wanneer er inderdaad in de nacht overlast zou zijn. Je kan moeilijk iedereen verplichten oordopjes te nemen.

AngelLove
Berichten: 21
Lid geworden op: 06 dec 2005 18:00

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door AngelLove »

Helemaal mee eens snap ook steeds minder van de mensen .....dan kom je met het aloude woord....Vroeger.... maar ja ik zelf zou indien men ( ik heb 2 honden ) hierover zou klagen vragen waarom ze dit niet eerst besprekbaar hebben gemaakt met mij indien dit het geval zou zijn.Gelukkig heb ik 1 welke blaft maar dat is (ik woon in een flat) als er iemand voor de deur staat die andere enkelt indien er gevaar dreigt.Maar soms kan ik begrijpen dat anderen welke geen honden hebben zich hieraan storen.Maar ik vind zelf dat je de natuur van een dier niet kunt toeschrijven aan de eigenaar indien deze er alles aan gedaan heeft om het het dier in bepaalde situatie's af te leren.Soms werkt dit maar soms is het ook het aard van het beestje en ik denk dan maar zo beboeten wij de mensen die zich niet volgens gedragsnormen gedragen dan ook zo demonstratief????Waar gaan we in deze naar toe???
Wat blijft er in deze dan over van de democratie??

karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door karr-2 »

Mijn hond blaft alleen als er iemand aanbelt of over de galerij loopt, maar verder niet. Overdag is er niemand thuis, maar ook dan komt er geen geluid uit het beest.

Maar om nu boetes op te gaan leggen aan eigenaars van blaffende honden vind ik echt te ver gaan. Die beesten blaffen nu eenmaal daar doe je niets aan. Als je er last van hebt kun je er samen over praten, niet meteen de politie bellen.

Maar dan wil ik ook kunnen klagen over schreeuwende kinderen, muziek die te hard staat, oudere mensen die zinloos de lift gebruiken etc.

sannie
Berichten: 117
Lid geworden op: 13 feb 2004 10:14

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door sannie »

kijk eens ik kan me hier iets bij voorstellen,mijn buren hebben een pupje gekregen in 2004,hun werken de hele dag en zijn ook s'avonds en in t weekende vaak weg,ik heb in t begin niet geklaagd want ik denk t is een pup dit gaat over,ik heb zelf ook een hond,maar na verloop van tijd loopt de ergenis behoorlijk op vooral als jij wilt slapen en de hond klagend zit te janken(ik vond t behoorlijk zielig voor t beest bovendien,omdat hij zovaak allleen zat)ik heb mijn buurvrouw hier vaak genoeg over aan gesproken,maar t hielp allemaal niet!tot na de zomervakantie 2005 ik t zo zat was dat ik gedreigd heb verdere stappen te ondernemen,is t gestopt,ik kan je vertellen dat je er echt helemaal gek van word zo een beest een hele dag en avond te horen janken,daarbij vind ik dat deze mensen niet eens een hond waard bent want je moet tijd hebben voor t beest en niet hem vaak alleen laten!!!

AngelLove
Berichten: 21
Lid geworden op: 06 dec 2005 18:00

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door AngelLove »

Juist er is veel over te zeggen maar om er nu meteen de politie bij te halen en te zorgen voor een boete of zelfs laten weghalen ik vind dat tever gaan.......staan ze eigenlijk wel stil bij het feit wat ze de hond aan doen???
Als ik denk aan die van mij die dus aanslaat wanneer men voor mijn deur staat ,en tja soms staan ze daar zelfs tegen de bekenden beneden te bleren vraag ik me af wie hier nu de veroorzaker is van.....
Ik moet er niet aan denken dat ze mijn honden weghalen zeker die oudste niet.......ik heb er veel moeite voor moeten doen om hem weg te halen bij mensen welke hem mishandelde en hem het vertrouwen in de mensen weer tegeven de ander heb ik vanaf pup zijnde maar het klopt het is ook hoe je de hond opvoed en of je de hond traint.Zelf denk ik misschien zouden dit soort problemen en regels voorkomen kunnen worden als men honden eigenaars verplicht stelde ermee op training te gaan.1 je leert de hond 2 je leert over de hond en 3 je leert beter met je hond omgaan.
Maar evenzo goed ik vind de regel die men nu toepast ietwat teveel haken en ogen hebben.
En ik zie niet dat men eerst een gedegen onderzoek gaat doen voor dat,daar dit teveel overheidsgelden gaat kosten en teveel betaalde krachten om het te onderzoeken.Dus wederom is eigenlijk in deze de honden eigenaar weer de gebeten hond!!!
In plaats dat men eerst zaken regelt die belangrijker zijn.........

Mirreke
Berichten: 80
Lid geworden op: 29 jun 2005 10:11

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door Mirreke »

En wat doen we aan alle loslopende miauwende en jengelende katten in de buurt??? Die bovendien overal schijten en pissen behalve in hun eigen tuin???

Zo dat moest er ff uit :?

De hond krijgt overal de schuld van, maar de baasjes moeten idd er voor zorgen dat honden niet op ieder tijdstip te pas en te onpas gaan blaffen. Wij hadden in de buurt mensen wonen met 5 herdershonden die buiten rond liepen en die 's ochtends om een uurtje of 4 als hij naar zijn werk vertrok heel de buurt wakker blaften.. en dan niet 5 minuten nee dan bleven die honden gerust een half uur aan een stuk blaffen...
Kijk als je dan in eerste instantie netjes probeert die man er netjes op aan te spreken en je wordt door hem ook afgeblaft... dan raakt toch langzamerhand de maat vol.. Kortom door een aantal buurtbewoners is er melding van gedaan bij de politie, de wijkagent is 3 keer langsgeweeest en nu is de overlast voorbij.. Iedereen blij!

Maar idd om regels in te gaan voeren om honden weg te halen bij hun baas of om een dikke boete op te leggen is ook weer te veel van het goede, dan moet er ook maar eens wat gedaan worden aan al die loslopende katten die midden in de nacht lekker ruzie met elkaar maken of andere dingen met elkaar doen waardoor heel de buurt weer rechtop in bed zit!

BlondyLicious
Berichten: 13
Lid geworden op: 08 dec 2005 14:39

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door BlondyLicious »

Inderdaad zo kunnen ze op alle harden geluiden wel gaan controleren en boetes uitdelen. Belachelijk maar ja ze moeten toch op 1 manier aan geld komen, ze hebben nog niet genoeg :evil:

Willem 4
Berichten: 274
Lid geworden op: 01 nov 2005 13:53

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door Willem 4 »

Als het om het geld zou gaan dan heb ik nog wel wat tips om veel meer te verdienen, zoveel zal dit niet opleveren.

Het echte probleem zit natuurlijk bij de burgers.
Ik denk wel eens dat een groot gedeelte van mijn Medelanders voor het ontbijt een litertje azijn drinkt want zo zuur als mensen tegenwoordig met elkaar omgaan zit volgens mij niet van nature in de mens.
Je hoort heel erg vaak mensen roepen dat ze iets niet willen en dat er door de politiek wat aan gedaan moet worden.
IK wil geen honden horen blaffen, IK wil geen vliegtuig horen, IK wil geen jeugd in de buurt IK wil uitslapen maar die rotvogels fluiten en ga zo maar door
En dat terwijl we toch sociale dieren horen te zijn.

Er zijn twee oplossingen, of we gaan wat normaler met elkaar om of we leren honden zingen
Als je een buurman/vrouw hebt die niet van zingen houdt, geef je hond dan een schuiftrompet of zo

groeten

cinrody
Berichten: 38
Lid geworden op: 09 dec 2005 14:42

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door cinrody »

hoi,

wilde eerst zeggen dat jullie allemaal gelijk hebben dat je een hond niet neemt om een hele dag alleen te laten.

een hond neem je voor een aantal redenen, je neemt een hond die doet waken of een voor als je je eigen eenzaam voelt bijv een ouder iemand enz.

maar heb zelf ook een hond werk zelf niet mijn man ook niet dus beide hele dag thuis.
maar zelfs als wij een uurtje maar weg zijn begint hij al te blaffen en ik weet niet wat ik daar tegen kan doen verder heb ik geen last ervan s'nachts ook niet dan ligt hij te slapen en meestal overdags ook als wij thuis zijn.

dus ik snap het niet heb wel ruzie met de ene kant van de buren heb een vermoeden dat hun hem bang hebben gemaakt.

wie kan mij helpen of heeft tips voor mij speeltjes heeft hij zat en een bot om op te knauwen.

wie oh wie.

gr cinrody

Mokwai
Berichten: 103
Lid geworden op: 30 apr 2005 09:39

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door Mokwai »

je hond alleen laten moet je trainen, je kunt niet zomaar in 1 keer een langere tijd wegblijven, vooral niet als hij er helemaal aan gewend is om iemand om zich heen te hebben.
dit moet je langzaamaan opbouwen, maar hierover staan allemaal al tips in een ander dierenforum hierzo.
volgens mij in het forum over de stinkende hond, ergens in de laatste pagina`s...
misschien heb je er wat aan, succes

just the cook
Berichten: 247
Lid geworden op: 14 nov 2005 20:23

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door just the cook »

Onder ''plassen in de bench'' en de vraag kwam van dezelfde persoon :roll: .

cinrody
Berichten: 38
Lid geworden op: 09 dec 2005 14:42

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door cinrody »

hoi, dank je voor het advies.

maar ik zal wel kijken.
maar ik heb hem ook getraind gelijk in het begin dat is altijd goed gegaan. en sinds een poos niet meer heb wel een vermoeden maar weet het niet zeker.

het lijkt net of mijn buren of iemand anders hem heeft bang gemaakt. want dit heeft hij nooit gehad en heb ruzie met mijn buren al een poos.

dus miss ligt het daar aan want sávonds als we tv zitten kijken ligt hij een hele avond alleen in zijn bench in de gang waar hij zelf altijd gaat liggen en dan is er ook niks aan de hand.

gr cinrody

tanjadepooter
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 dec 2005 20:02

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door tanjadepooter »

Blijkbaar hebben veel mensen van bovenstaande berichtjes geen ervaring met blaffende honden van de buren. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het echt niet erg als de hond eens aanslaat als de bel gaat of er loopt iemand voorbij maar om uren en uren naar constant geblaf te luisteren, daar word een mens gek van en kan je gewoon tot waanzin drijven. Helaas hebben wij van die buren met zo'n klein hondje wat niet alleen kan zijn en constant blaft als er niemand thuis is, dit vaak uren en in de zomer soms een hele dag achter alkaar. Aangezien de huizen erg gehorig zijn is het net of de hond bij jou in huis zit te blaffen. De buren zijn er al een paar keer op aangesproken en hebben zelfs een waarschuwing van de politie gehad omdat ik niet wou dat ze gelijk een boete zouden krijgen. Het helpt gewoon allemaal niet, ze zijn gewoon zo egoistisch en maakt niet uit dat de buren er last van hebben. Om niet te zwijgen over het feit dat dit erg zielig voor het beestje is. Blijkbaar is hij gewoon zo in paniek of heeft verlatingsangst??? Ik vind dat je dit je buren en je hond gewoon niet aan kan doen, ronduit asociaal is het. Vindt het terecht dat hier boetes voor worden gegeven. Ik probeer zelf ook rekening te houden met de buren dus zou het wel prettig vinden als hun dat ook doen.

cindydemeyer
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 dec 2005 19:54

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door cindydemeyer »

Excessief blaffen
De reden van excessief blaffen is angst en hij is bang omdat hij niet gesocialiseerd is. Hij is nerveus door elk geluid dat hij hoort en blaft om de dreiging weg te jagen. Een hond die constant huilt, jankt en blaft of destructief is, kan soms huidproblemen hebben. Hij likt, krabt zichzelf door de stress, veroorzaakt doordat hij alleen gelaten wordt. Over het algemeen komt dit probleem niet bij honden voor die gesocialiseerd zijn door een opvoedingscursus op jonge leeftijd. De oplossing is socialisatie via gehoorzaamheidscurussen en door thuis duidelijke regels te stellen.

Blaffen als de baas weg is
Dit is een groot probleem dat veroorzaakt wordt door slechte bazen. De hond is een roedeldier en als hij als lid van de familieroedel de vrijheid krijgt om overal in het huis te komen en om in de slaapkamer te slapen, zal hij aan stress leiden als de roedel weg gaat, omdat hij verwacht dat hij meegaat. Als mensen het huis verlaten, zouden ze hem 10 minuten van te voren niet meer moeten aanraken of met hem praten. Hetzelfde geldt als ze thuiskomen: negeren, niet praten, niet aaien, niet kijken, niks. Zo begrijpt de hond, dat zijn blaffen de baas niet terug heeft gebracht. Hij heeft namelijk geblaft terwijl je weg was en hij wordt hiervoor geprezen door je aandacht als je thuiskomt. Hij denkt dan, dat zijn blaffen je terug heeft gebracht. De uitdrukking luidt: Een hond blaft erger dan hij bijt. Dit geldt zeker voor de buren van een constant blaffende hond die te lang alleen wordt gelaten. Hopelijk zal geen enkele lezer toelaten dat zijn hond zo'n last voor de buurt wordt.

Tegen de postbode blaffen
De postbode of een ander persoon die regelmatig aan de deur komt, wordt door de hond als een indringer beschouwd en daarom blaft hij en wordt hij meteen beloond doordat de postbode weg gaat. Hij denkt dat hij de indringer heeft weggejaagd en zijn plicht heeft gedaan. Praat met je postbode en probeer hem te laten meewerken. Zeg hem, dat je een hondensnackje voor de deur laat liggen en vraag hem het door de brievenbus te stoppen voordat hij de brieven erin gooit. De snack is een betere beloning dan de postbode wegjagen.

Blaffen als de telefoon overgaat
Als je tegen je hond schreeuwt als hij blaft wanneer de telefoon gaat, moedig je hem aan om nog meer te blaffen. Hij voelt dat er gevaar is als je reageert. Vraag een vriend om je op bepaalde afgesproken tijden te bellen. Beweeg of praat niet als de telefoon overgaat. Nadat je vriend dit een paar keer heeft gedaan, zal je hond niet meer blaffen als de telefoon overgaat.

Blaffen vanaf balkons
Als een hond tegen een voorbijganger blaft vanaf het balkon, is hij gewoonweg zijn dominatie aan het tonen. Ten eerste door op mensen neer te kijken en ten tweede door hen met succes te vertellen dat ze weg moeten wezen. Wat de hond betreft, is hij aan het protesteren tegen het betreden van zijn terrein. En wat nog aangenamer is, zijn geblaf wordt beloond doordat de voorbijganger wegloopt. Antwoord: Verban de hond van het balkon.

diroontje
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 jan 2006 15:21

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door diroontje »

Nou, alle goed-willende hondenbezitters ten spijt: ik word stapelgek van de blaffende hond van de buren. Eerst "alleen" bij voorbijkomende honden, nu inmiddels de hele dag nergens om. De buren schijnen het niet te horen. Ik heb al verschillende malen op de stoep gestaan, maar er verandert niets. Wat voor maatregelen had Sannie in gedachten die op 10 dec. op dit forum
heeft geschreven? Alle advies is welkom!!

een wanhopige buur.

Rasje34
Berichten: 614
Lid geworden op: 05 dec 2005 19:28

Re: De nieuwe regel tegen blaffende honden....

Ongelezen bericht door Rasje34 »

Tja, een moeilijk geval als je buren niet meewerken :cry: . Misschien de woningbouwstichting bellen of de politie? Ik hoop alleen wel dat je de hond zelf er niet op aankijkt :wink:

Gesloten