LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
VonnieH
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 nov 2020 13:18

Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door VonnieH »

Beste Forum lezers

Ik hoop dat er iemand is die mij kan en wilt helpen.
Ik ging heen voor een mank achterpootje.....4 mnd later heb ik mijn trouwe vrind moeten laten inslapen.

Mijn dierenarts kon mijn hondje Bobby niet verder helpen en heeft mij gelijk doorgestuurd naar HUGO verwijskliniek te Zwanenburg.
Mijn dierenarts wist dat mijn hondje verzekerd was. Ik heb van 24-april 2020 tot 23-juli 2020 met mijn hondje gelopen bij HUGO in de veronderstelling dat ik bij specialisten beland was. De dag dat ik euthanasie (27-07-2020) moest doen bij mijn hondje thuis kreeg ik te horen van die dierenarts dat er bij HUGO geen 1 erkende specialist werkzaam is. HOE WAS DIT MOGELIJK!!
Ik heb gelijk dinsdag 28-07-2020 mijn dierenarts gebeld of ze voor mij tijd hadden omdat ik hun wilde spreken omdat ik nog vragen over Bobby had (ze hadden geen tijd maar ik moest ze spreken...17.00 uur gingen ze dicht dus als ik daar 17.00 uur zou zijn hadden ze wel 10 minuten voor mij)
Daar aangekomen had ik maar 1 vraag voor hun::::WAAROM HEBBEN JULLIE MIJ IN GODSNAAM NAAR HUGO GESTUURD EN NIET NAAR EEN ZIEKENHUIS WAAR EEN SPECIALIST(in Bobby zijn geval internist) AANWEZIG WAS...WAAROM NAAR HUGO?? JULLIE WISTEN DAT HIJ VERZEKERD WAS!!
Hun 1ste antwoord was.....als ik beklag wilde doen moest ik bij HUGO zijn
Hun 2de antwoord was.....hoe haalde ik het in mijn hoofd om dat te zeggen dat er bij HUGO geen specialisten werkzaam zijn!!
Zij hielden VOET BIJ STUK vol dat er WEL specialisten werkzaam zijn bij HUGO!!

Hoe moet ik als leek vol met verdriet mijn dierenarts gaan vertellen dat er geen specialisten bij HUGO werkzaam zijn .Ik ben als leugenaar zijnde de praktijk uit gelopen. S avonds op 28-07-2020 heeft de dierenarts van HUGO mij gebeld om te vragen hoe het was gegaan met Bobby??Het 1ste wat ik haar vroeg: Talitha ben jij gespecialiseerd of hebben jullie specialisten in dienst??
Haar antwoord was ;NEE maar daar hebben wij het ook niet over gehad.

Ik heb tegen haar gezegd :ik heb 12 jaar lang €44 elke maand voor Bobby betaald met als doel wanneer het zover is dat hij dan de BESTE ZORG kan krijgen!!
Als ik had geweten dat daar geen specialisten waren.........HAD IK DAAR NOOIT NAAR BINNEN GESTAPT !!

Ik heb T. gevraagd of zij mijn dierenarts wilde bellen om te bevestigen dat er bij HUGO geen specialisten werkzaam zijn. Omdat ze mij als leugenaar zien. Dat heeft ze woensdag 29-07-2020 gedaan!!!!
T. heeft er echt alles aan gedaan om mijn hondje te helpen....ik neem het haar ook niet kwalijk....maar ze is geen specialist!!

Ik neem mijn dierenarts kwalijk dat ze mij niet meerdere opties heeft gegeven.. Ik vind zij had moeten zeggen :Bobby is verzekerd je kan met hem naar Utrecht (dierenziekenhuis) of Slotervaart(dierenziekenhuis) of naar HUGO (verwijskliniek) .DAN HAD IK ZELF DIE KEUZE KUNNEN MAKEN !!
Nu is mij die KEUZE ONTNOMEN door mijn dierenarts!!

WANT WAT WAS ER MET BOBBY GEBEURD ALS IK BIJ EEN INTERNIST TERECHT WAS GEKOMEN!!

Ik had veel eerder een diagnose gehad en veel eerder een behandelplan !!

Dus ik wil de STEM zijn voor alle huisdieren-eigenaren!!
Weet waar je naar binnen stapt ook al ziet het er nog zo luxe uit en modern uit, iedereen kan in zijn eigen portemonnee kijken. En vertrouw niet zomaar jouw dierenarts!!

En ik vind ook dat RADAR dat eens onder de loep moet nemen !! Er schijnt zoveel haat en nijd onderling in de DIERENWERELD te zijn. Waarom moeten daar de klanten DE DUPE van worden !!

Ik heb geen geld voor een advocaat maar ik wil dat mijn dierenarts een boete of een berisping krijgt voor nalatigheid!!
Ik heb geprobeerd een klacht in te dienen bij veterinair tuchtcollege.....zij kunnen mij verder helpen maar dan moet ik de naam van de dierenarts noemen die gezegd hebt dat er geen specialisten bij HUGO werken en dat wilt diegene niet uit ANGST dat hij geen werk meer krijgt!!

IN WAT VOOR WERELD LEVEN WIJ!!

een zeer boos en heel verdrietig baasje

Moneyman
Berichten: 29868
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door Moneyman »

Vervelend verhaal!! Ik vraag me toch een paar dingen af.

- je lijkt nogal veel gewicht te hangen aan de term "specialist". Wat versta je daaronder, en waarom is die titel zo belangrijk voor je? Het lijkt erop dat je denkt dat alleen iemand met die titel goede inschattingen kan maken.
- wist je dierenarts dat je per sé naar een zogenoemde specialist wilde? Je zult niet voor niets naar HUGO doorverwezen zijn; dat zal zijn omdat er daar de benodigde kennis aanwezig is, toch? Waarom twijfel jij daaraan?
- als ik kijk naar de informatie die HUGO verstrekt, is het heel duidelijk wie ze zijn, wie ze in dienst hebben en hoe ze werken. De door jou genoemde arts Talitha heeft behoorlijk wat kennis en ervaring, als ik haar profiel op de site bekijk. Heb je zelf onderzoek gedaan voordat je met hen in zee ging? Dat lijkt me, als je zulke specifieke eisen hebt, vrij logisch. Je hebt daar maanden gelopen, dus je had daar ook ruim de tijd v oor.
- heb je zelf ook maar enigszins duidelijk gemaakt wat je wilde en wat je eisen waren, of heb je gecheckt of men bij HUGO specialisten in dienst had? Of kom je daar nu pas achteraf mee?
- heb je reden om aan te nemen dat een andere behandelaar een ander resultaat had geboekt?

Bottom line: dieren zijn net mensen, ze kunnen ziek worden en doodgaan. Het is misschien een heel logische reactie om achteraf op zoek te gaan naar een schuldige, maar daar krijg je je dier niet mee terug. En of je er uberhaupt iets aan hebt, is ook maar de vraag - zelfs als je een eventuele zaak zou "winnen". Soms kan je dingen beter accepteren en laten rusten.

Je vraagt of iemand je kan helpen, maar de opties die er zijn heb je zelf al als niet bruikbaar afgewezen. Je wilt niet naar de rechter, je wilt geen klacht indienen, maar je wil desondanks wel dat er een boete of berisping uitgedeeld wordt. Dat wordt een moeizaam verhaal, nog los van de vraag of je verhaal uberhaupt aanleiding geeft tot een boete of berisping.

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door berndv »

Allereerst gecondoleerd met uw verlies. Een hond van 12 is toch zeker onderdeel van uw gezin en zal zeker een groot gemis zijn.

Logischerwijs lees ik daarom in uw verhaal ook heel veel emotie. Maar als ik die emotie er uit filter, lees ik helaas geen enkele feitelijke onderbouwing. Ik lees alleen uw mening dat, indien uw hond verwezen zou zijn naar een internist, nu nog geleefd had. Ik lees nergens in uw verhaal dat u ook daadwerkelijk een second opinion heeft van een veterinair internist die ook daadwerkelijk verklaard heeft dat indien er was doorverwezen naar een internist, het verhaal anders had gelopen.

U verwijt tevens uw dierenarts dat die u geen keuze heeft gegeven omdat u verzekerd bent. Ik zou niet weten waarom de dierenarts u hierin meer opties had moeten geven, helemaal niet als hij van mening is dat de doorverwijzing terecht was.

Ik lees nergens in uw hele verhaal iets dat een klacht bij het veterinair tuchtcollege zou rechtvaardigen. U bent verdrietig, logisch, en u bent op zoek naar een schuldige voor het overlijden van uw hond. Maar u probeert een gevecht te voeren, zonder daarvoor enig wapen te hebben, namelijk bewijs. Zonder dat, zult u dit gevecht niet winnen, en ik twijfel of u een veterinair internist gaat vinden, die zal verklaren dat als u direct daar terecht was gekomen, uw hond nog geleefd had.

Moneyman
Berichten: 29868
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door Moneyman »

Ik mis ook wel wat er nu uberhaupt aan de hand was. Van een mank achterpootje naar inslapen is een wel heel grote stap.

Kolibrie
Berichten: 669
Lid geworden op: 02 jun 2015 17:35

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door Kolibrie »

Wat mankeerde het hondje eigenlijk, lijkt me dat ze u dat wel verteld hebben.
Van een mank pootje alleen hoef je een hond niet in te laten slapen.
Bobby was ook niet meer de jongste.

moederslink
Berichten: 12013
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door moederslink »

VonnieH schreef:
02 nov 2020 14:54
(...)
Mijn dierenarts kon mijn hondje Bobby niet verder helpen en heeft mij gelijk doorgestuurd naar HUGO verwijskliniek te Zwanenburg.WANT WAT WAS ER MET BOBBY GEBEURD ALS IK BIJ EEN INTERNIST TERECHT WAS GEKOMEN!!
Ik had veel eerder een diagnose gehad en veel eerder een behandelplan !!
(...)
HUGO heeft 3-4 internisten daar. Ook Talitha is gespecialiseerd in interne geneeskunde.
Ik begrijp dit verhaal niet zo goed. Het hondje heeft een kreupel achterpootje, maar wordt doorgestuurd naar een internist.
Dan is er wat anders aan de hand geweest , toch? Dan is zo.n verwijzing toch het juiste? En zijn daar wel degelijk specialisten werkzaam?

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door berndv »

moederslink schreef:
03 nov 2020 13:55
HUGO heeft 3-4 internisten daar. Ook Talitha is gespecialiseerd in interne geneeskunde.
Interne geneeskunde is geen internist :wink:

moederslink
Berichten: 12013
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door moederslink »

Vlg de website is oa Talitha zich na haar studie als DA gaan specialiseren in de interne geneeskunde vwb huisdieren. Tja misschien noem je het dan als zodanig misschien geen internist🤔

sake1987

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door sake1987 »

Hoe goed je , je hond ook verzekerd, tegen de dood kan je niet verzekeren, op een gegeven moment is het op.
12 jaar is een respectabele leeftijd voor een hond.
Ook ik lees een kreupele achterpoot en daarvoor heb je geen internist nodig. Maar als een reguliere dierenarts je doorstuurt zal dat toch voor iets anders zijn.
Kan je de dierenarts aanklagen voor nalatigheid? Nee want deze heeft aangegeven dat het boven zijn kunnen ging en je doorverwezen.
Net als Berndv ook al schreef, ga de emoties er uit filteren en kijk eens nuchter of en wat er dan eventueel verkeerd is gegaan.
Heb ook nog niet zolang geleden onze Jack Russel van 12.5 in laten slapen en ja dat doet pijn, maar dat is het leven.

omega19
Berichten: 661
Lid geworden op: 30 dec 2019 07:24

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door omega19 »

Ik vind dat je veeeel te hard van stapel loopt.

Je moet er eerst achterkomen wat hond eigenlijk mankeerde . Een manke achterpoot kan een symptoom zijn van een probleem met de bekken of de zenuwen. ( Ik denk echter dat je dat wel weet , maar moeite hebt om het te erkennen)

Het is echt overdreven. om een dierenarts die een verwijzing heeft opgesteld , aan te klagen voor nalatigeid.

Misschien kom je het beste eroverheen met een puppy

mh73

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door mh73 »

Ik vermoed bij dit verhaal een ernstig onderliggend probleem. Van alleen kreupel zijn gaat een hond niet dood, aangezien hij ook heel goed op drie poten door het leven kan. Een ernstig probleem en een oude hond is een combinatie die in mijn ogen sowieso geen lange levensvooruitzichten meer biedt.

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door berndv »

Als we dan toch gaan speculeren over mogelijke oorzaken, zal ik ook nog een duit in het zakje doen. De combinatie van mank lopen en de mogelijke oplossing in de zin van een internist doet mij vermoeden dat er mogelijk iets van trombose als achterliggend probleem vermoed werd of daadwerkelijk geconstateerd/gediagnosticeerd is. Als bij ons mensen de combinatie van moeilijk lopen/pijnlijk been en een doorverwijzing naar een internist genoemd wordt, is dat mogelijk vanwege een zogenaamd trombosebeen.

Brahms
Berichten: 3158
Lid geworden op: 15 okt 2015 23:09

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door Brahms »

berndv schreef:
03 nov 2020 16:16
Als we dan toch gaan speculeren over mogelijke oorzaken,
Bij Dokter Poll zijn het vaak ingegroeide teennagels of pootje uit de kom.
Of Dokter Poll ook internist is, weet ik even zo gauw niet.

jvanderplas
Berichten: 10
Lid geworden op: 28 sep 2020 15:39

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door jvanderplas »

Moneyman schreef:
03 nov 2020 11:34
Ik mis ook wel wat er nu uberhaupt aan de hand was. Van een mank achterpootje naar inslapen is een wel heel grote stap.
gelukkig ben ik niet de enige

Revoked
Berichten: 1704
Lid geworden op: 28 nov 2017 00:45

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door Revoked »

Hmm. Mijn schoonmoeder loopt ook niet meer zo goed. Kan ik haar ook even naar HUGO brengen? :mrgreen:

Brahms
Berichten: 3158
Lid geworden op: 15 okt 2015 23:09

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door Brahms »

Moneyman schreef:
03 nov 2020 11:34
Ik mis ook wel wat er nu uberhaupt aan de hand was. Van een mank achterpootje naar inslapen is een wel heel grote stap.
Ik denk niet dat we het ooit nog te horen krijgen.......

Sira
Berichten: 654
Lid geworden op: 23 nov 2005 15:11

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door Sira »

Bij een hond van deze leeftijd denk ik eerder aan artrose of een (rug)hernia en mogelijk qua gewicht wat te zwaar. Dan is 12 jaar een hele leeftijd voor een intensieve behandeling.

VonnieH
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 nov 2020 13:18

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door VonnieH »

Het is niet helemaal duidelijk denk ik .Mijn hondje heeft 10 wkn aan de antibiotica gezeten om koorts te onderdrukken waar HUGO niet wist waar het vandaan kwam.Als laatste kreeg hij dan prednison(als een dierenarts dat gaat gebruiken bij kleine hondjes is de kans heel groot dat het suikerziekte krijgt,als ik dat had geweten haddden ze van mij geen prednison mogen gebruiken.Zijn lever was niet meer goed.zijn alvlees was niet meer goed,leverbiopt gehad,bloedtesten.....ik heb tig keren geroepen....hij heeft de ziekte van cushing .....hij had alle syptomen ....ik heb al die tijd gezegd hij heeft iets van binnen wat niet goed zit.....2 keer waren die testen voor cushing negatief,,,,,,ik bleef volhouden hij heeft cushing..........Ik heb 4 mnd gelopen bij HUGO.....hij is zieker en zieker gewordenDat beestje heeft zoveel testen gehad ,,,,,,we wisten allemaal wat hij NIET had......Ik wilde wel eens weten na 3mnd wat hij WEL had en dat konden ze mij nog niet zeggen.Dat beestje werd zieker en zieker na 3 mnd was hij zo ziek dat ik hem daar weer heen moest brengen omdat hij zo moest overgeven....Ik kon langs komen om een injectie tegen de misselijkheid te krijgen.........Ik ben daar toen heel boos geworden en gezegd ..jullie kunnen wel een injectie tegen de misselijkheid maar Bobby is niet misselijk hij is ziek en word zieker en zieker!!!!!En ik neem hem niet mee want dan ligt hij morgen dood naast mij.......Dus zij hebben Bobby daar gehouden.....savonds werd ik gebeld......was goed dat ik bobby daar gelaten had want hij had suikerziekte.....Zijn suikerspiegel was zo hoog!!!!!! Toen heb ik ook nog gevraagd of zij nog 1 keer Bobby wilde testen op Cushing......en ja hoor positief!!!!!!!Dat zei ik al 3mnd geleden daarvoor al.........En ik weet Talitha heeft zich voor 100 % gegegeven maar ze is geen ERKENDE SPECIALIST!!!!Talitha had mij ook naar 3 mnd testen en alle onderzoeken ook moeten doorverwijzen want zij wist het ook niet meer .Ze zei wel dat ze met specialisten over Bobby gebeld had maar mijn
EN IK WEET DAT IK MIJN HOND ER NIET MEE TERUG KRIJG........MAAR IK WAS VERZEKERD VOOR €5000 en die BESTE ZORG had ik willen krijgen van een ERKENDE SPECIALIST!!!!!!!!! en als mijn eigen dierenarts niet eens weet dat er geen ERKENDE SPECIALISTEN werkzaam zijn bij HUGO.....zij hadden mij moeten door sturen naar Nieuw-Sloten of Utrecht
Voor mij is dit ook lering geweest,,,,,,,ik heb aan talitha gevraagd :kunnen jullie aub geen ct-scan maken??(daarmee kan je tumoren opzoeken)
ik had tegen talitha moeten zeggen; IK WIL DAT JULLIE NU EEN CT-SCAN MAKEN!!!!!
Uiteindelijk ben ik diegene die moet betalen!!!!!!
Ik heb mijn verzekering (REAAL DIER &ZORG) hierover opgebeld maar die konden mij niet helpen hiermee en dat snap ik van hun kant.....want zij vergoeden liever de nota van een verwijskliniek dan van een erkende specialist die veler malen HOGER IS!!!!!
Ik heb zelfs nog het crematorium gebeld of ze wilde wachten met Bobby cremeren omdat ik vermoedde dat hij tumoren in zijn buik had(Ziekte van cushing 70% goedaardige tumoren in hersenen en 30 % (ook kwaadaardige tumoren in buik)WAT IK AL ZEI IN APRIL en in JULI was de test POSITIEF
Maar om zo een veterinair pathologisch onderzoek te laten doen kostte ook weer een paar honderd euro wat ik niet had.
IK wil mensen waarschuwen als je verzekerd bent .......WEET WAAR JE NAAR BINNEN STAPT!!!!!!
Vertrouw niet zomaar een dierenarts......ik heb nog 1 hondje waar ik mee naar de dierenarts moest en naar mijn eigen dierenarts ga ik niet meer......dus ik had een dierenarts nog dichter bij huis gevonden Mijn 1ste vraag aan hun was toch wel: Waar verwijzen jullie de klanten heen als jullie niet verder meer komen met het huisdier???????HUN ANTWOORD WAS:CARESSA DIERENZIEKENHUIS AMSTERDAM-SLOTEN

HAD MIJN DIERENARTS DAT MAAR TEGEN MIJ GEZEGD!!!!!!!!!!!!

kuklos
Berichten: 9737
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door kuklos »

VonnieH schreef:
02 nov 2020 14:54
Ik hoop dat er iemand is die mij kan en wilt helpen.
Wat mij nog niet helemaal duidelijk is:
- Wat voor hulp zoek je?
- Wat bedoel je met een erkende specialist? Dus eigenlijk de vraag wanneer iemand een erkende specialist is.
- Wat bedoel je met een internist? Een internist is een arts, geen dierenarts.

Moneyman
Berichten: 29868
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Dierenarts aanklagen voor nalatigheid?

Ongelezen bericht door Moneyman »

Ik zie nog steeds/ weer heel veel emotie, maar weinig concreets. Zou je (TS) mijn vragen in mijn eerste bericht nog willen beantwoorden?

Gesloten