LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Dierenbescherming

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
Sneeuwwitje
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 mei 2006 11:45

Dierenbescherming

Ongelezen bericht door Sneeuwwitje »

Recent heb ik een melding gedaan bij de dierenbescherming over dierenleed. Via het meldnummer. De dierenbescherming was niet van plan de melding aan te nemen. Ook van andere mensen heb ik vernomen nadat zij een melding deden bij de dierenbescherming over dierenleed/mishandeling, deze meldingen niet aangenomen werden door de dierenbescherming en er dus geen actie ondernomen werd.

Jarenlang ben ik lid geweest van de dierenbescherming en voel mij nu opgelicht. Wat zouden ze bij de dierenbescherming verstaan onder het beschermen van dieren?
Mijn vraag is of er meerdere meldingen niet serieus zijn genomen.
Of een onderzoek naar de manier van werken van de Dieren bescherming niet onderzocht dient te worden in het belang van de dieren.

Tenslotte betalen vele mensen geld aan de dieren bescherming om de dieren te beschermen.

Ninja
Berichten: 108
Lid geworden op: 24 apr 2005 14:21

Re: Dierenbescherming

Ongelezen bericht door Ninja »

Het ligt er natuurlijk aan wat je gemeld hebt en of dit ook daadwerkelijk onder dierenleed valt. De dierenbescherming heeft bepaalde richtlijnen en soms denk/vind je zelf dat het dierenleed is, maar is dit volgens de dierenbescherming niet zo (of athans mogen/kunnen ze er niets mee doen).
Ik ben hier zelf ook eens tegenaan gelopen. Mijn buren hadden hun hond constant in de achtertuin. De tuin was niet groot en de hond zat daar tot 's avonds laat. Of het nou zomer of winter was. Ik vond dit zelf wel dierenleed, die hond zit daar echt niet voor z'n lol in de kou. De hond blafte ook heel veel, vooral als hij iemand ergens voor de ramen zag staan. Ik heb toen de dierenbescherming gebeld. Die vroegen of de hond er gezond uit zag en of hij genoeg te eten en te drinken kreeg. Ja dat was wel zo. In dat geval konden ze niets doen...

Ik heb een tijdje terug de dierenbescherming gebeld voor advies over een dier, waarvan ik ook vond dat ie verwaarloosd werd. Toen werd er gezegd dat ik wel een klacht kon indienen en dat er dan iemand zou komen kijken. Dus in dat geval wilden ze in ieder geval wel wat ondernemen.

Caitlin
Berichten: 128
Lid geworden op: 16 dec 2006 00:42

Re: Dierenbescherming

Ongelezen bericht door Caitlin »

Klopt,als het dier te eten en te drinken krijgt kunnen ze niets doen,zo zitten de achterlijke wetten in elkaar hier in dit land.

Sneeuwwitje
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 mei 2006 11:45

Re: Dierenbescherming

Ongelezen bericht door Sneeuwwitje »

Ik begrijp dat veel mensen de dierenbescherming hoog hebben zitten, dat had ik ook tot voor kort.
Ruim 15 jaar ben ik lid geweest.
Ik kan niet teveel vertellen over de melding omdat ik angst heb voor degene voor wie deze melding bedoeld was.
HEt gaat hier om meerdere dieren, waarvoor in de wet regels zijn vast gelegd. Deze wet bestaat nog steeds. De dierenbescherming kan controleren of er aan deze verplichtingen word voldaan bij betrokkene.

Men neemt de moeite niet.
Mijn verhaal zou alle alarmbellen bij de dierenbescherming af moeten laten gaan.
Degenen waarvoor mijn melding bedoeld was, kunnen mijn leven tot een hel maken, vandaar dat ik er niet teveel over zeggen kan.

Laika
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 dec 2006 15:15

Re: Dierenbescherming

Ongelezen bericht door Laika »

Eerlijk gezegd zet ik ook mijn vraagtekens bij de Dierenbescherming. Heb enerzijds een goede ervaring met de LID toen het over een verwaarloosde koe ging. Anderzijds zeer slechte ervaringen met konijnen die tijdens de hittegolf deze zomer - zonder schaduw en vaak zonder drinken - wekenlang in de brandende zon stonden.
Dat de telefoon- en ambulancedames (vrijwilligers, maar toch) mij meermalen zeer klantonvriendelijk en terechtwijzend, ja bijna vijandig bejegenden vind ik tot daaraan toe: het gaat om de dieren en niet om mij.
Maar wat ik hoogst kwalijk vind, is dat ze foute voorlichting verstrekken.
Zoals het hardnekkige fabeltje dat konijnen geen water nodig zouden hebben zolang ze gras eten. Ten eerste klopt dat absoluut niet (nog eens nagevraagd bij de Bunny Bin te Ermelo, waar men wél echte expertise in huis heeft!), ten tweede zaten we in een langdurige hittegolf en was het weinige gras dát dieren konden bemachtigen inmiddels hooi geworden.
Omdat de Dierenbescherming niet ingreep (en ook niet de moeite nam om tenminste empathisch te reageren; waar is het idealisme gebleven?!), hebben we de 5 konijnen zelf maar gekocht van de eigenaar. Drie ervan wonen nog steeds bij ons. Het gaat ze nu goed. Ze drinken heel veel, by the way..!

vronie
Berichten: 110
Lid geworden op: 10 aug 2006 04:15

Re: Dierenbescherming

Ongelezen bericht door vronie »

Ik heb ook slechte ervaring met de dierenbescherming,ik heb een melding gedaan van kittens die gevonden waren zonder moederpoes.
Zij doen daar niets mee,Ik kan hier inmens kwaad om worden.
Ook de berichten op Marktplaats,waar wordt gewaarschuwd voor HANDELAREN wordt niets mee gedaan.

ikje
Berichten: 26
Lid geworden op: 07 dec 2006 18:37

Re: Dierenbescherming

Ongelezen bericht door ikje »

Ik heb en tip doorgegeven over een gezin die mismaakte katten heeft,
die niet geholpen zijn en door gaan met kittens prodeceren.
En ze laten ze nooit door een DA nakijken enzo.
Veel van de dieren zien er vies uit, neus en ogen.
Nu wil de DBescherming dat ik hun ivp mail, bel.
Ik heb het hele verhaal en adres op mail gezet, wat moet ik dan aan de telefoon doorgeven.
Volgens mij is er ook zoiets van een landelijk inspectie.
Of dierenleed, die kan je bellen ik heb het nr. niet bij de hand.
Maar op i.net is het zeker te vinden.
Dierenleed is een telefonisch meldpunt voor mishandeling en verwaarlozing.
Geef daar dan ook gelijk door dat de dierenbescherming niks doet,
succes.

Caitlin
Berichten: 128
Lid geworden op: 16 dec 2006 00:42

Re: Dierenbescherming

Ongelezen bericht door Caitlin »

Ik denk dat je onderstaand nummer bedoeld.

Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming
Telefoonnummer: 0900-2021210

Sneeuwwitje
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 mei 2006 11:45

Re: Dierenbescherming

Ongelezen bericht door Sneeuwwitje »

Mijn reden om mijn verhaal op dit forum te plaatsen was omdat ik dacht dat er meerdere meldingen bij de dierenbescherming niet serieus worden genomen.
Waarschijnlijk komt dit doordat de dierenbescherming te groot geworden is en als verenigingen of stichtingen te groot worden, ze meer met elkaar bezig zijn en met de papiertjes dan met het doel waarvoor ze zijn opgericht.

Ik hoop dat er meerdere mensen reageren op mijn verhaal die iets soortgelijks mee hebben gemaakt.
Waardoor Tros Radar daar eventueel vragen over zou kunnen stellen bij de dierenbescherming.

De LID is overigens de dierenbescherming. Dat is waar de melding terecht komt.

Kaavya
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 jan 2007 22:31

Re: Dierenbescherming

Ongelezen bericht door Kaavya »

Allereerst lees ik hier reacties die door elkaar heen lopen, het betreft allemaal de dierenbescherming, maar er zijn verschillen. De landelijke dierenbescherming heeft een 0900-nummer. De landelijke dierenbescherming is opgedeeld in verschillende afdelingen (regio's). Die vaak ook hun eigen meldnummer hebben. Vaak zitten achter deze telefoon vrijwilligers van het asiel/dierenambulance. Bij het 0900-nummer zitten betaalde krachten.
In het eerste geval kun je dus een willekeurige vrijwilliger aan de telefoon hebben gekregen en door een dramatisch vrijwilligers tekort zijn dit vaak onervaren mensen.

De dierenbescherming mag geen anonieme klachten in behandeling nemen, hier mogen ze helemaal niets mee.

Aggie_
Berichten: 23
Lid geworden op: 19 jan 2007 02:49

Re: Dierenbescherming

Ongelezen bericht door Aggie_ »

Helaas hoorde ik gister ook zulk naar nieuws! Iemand verwaarloosd z'n dieren heel erg.

Politie is in huis geweest, de ammoniak walm kwam ze te gemoed en de dierenbescherming weet er ook vanaf! Maar wat gebeurt er? HELEMAAL NIETS. Wat krijgt men te horen als ze dit doorgeven?

Die katten zijn nog niet mager genoeg, de situatie is nog niet ernstig genoeg om actie te ondernemen. We kunnen niets doen voor u! En het alle ergste wat ik hoorde wat tegen die mensen die dit opgelost willen hebben, omdat het een familielid van hun betreft ( natuurlijk wil ik dit ook opgelost zien worden verdorrie!! ).. is dat er tegen ze werd gezegd: "Dieren hebben in dit land geen recht, dus we kunnen niets doen!"

En dat zei iemand van de dierenbescherming! Nou mensen fijne medewerkers hebben jullie!
Als je verdorrie zoveel van dieren houdt, wil je er toch iets aan doen? Je kan dat leed dan toch niet aan zien? Dan vecht je er toch verdorrie voor? Maar nee, we staan dan gapend te kijken... doen niets tot er pas doden vallen!!!

Ach er zit nog genoeg vet aan.. ah die kan het nog wel een paar dagen uithouden.. ach maakt het uit! We moeten zo over mensen gaan denken, dan is de wereld te klein.

Fiore
Berichten: 440
Lid geworden op: 22 jul 2005 10:42

Re: Dierenbescherming

Ongelezen bericht door Fiore »

nu kun je wel geshockeerd reageren maar dat dieren in dit land geen recht hebben ligt toch echt aan de politiek, en niet aan de dierenbescherming. Nu zal ik niet zeggen dat ze alles goed doen hoor, maar in dit geval heeft de medewerker gewoon gezegd waar het op staat, nl. dat dieren in ons land geen (of erg weinig) rechten hebben

RinyNL
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 feb 2006 17:16

Re: Dierenbescherming

Ongelezen bericht door RinyNL »

Ik heb jaren terug ook eens aangifte gedaan tegen dierenleed.
En ik wil wel mijn verhaal vertellen.
Ik ging op zoek naar een siameesje. Ik ben bij fokkers geweest waar je haren van overeind komen. Kittens waar de vlooien de overhand hadden. Maar het ergste was bij iemand die een uitgemergelde moederpoes had lopen en zo'n 11 kittens waarvan de helft niet van die poes was. Deze kittens wilden wel nog steeds bij die poes drinken. De poes met kittens zaten in een kamertje dus opvoeding en socialisatie was er niet bij. Toen de kamerdeur open ging vlogen de kittens alle kanten op. Het ergste vond ik dat ze zo schuw waren dat er 1 kitten was die met zijn achterlijf eerst tegen het behang omhoog wou klimmen zo bang was het.
Ik weet aardig wat van siamezen en dat deze dieren zich zeer aan mensen hechten. Niet dat andere kittens en katten op deze manier behandeld horen te worden maar bij siamezen is het een feit dat ze niet tegen zo'n situatie kunnen. Hun vacht verkleurd ook dus je kan zien hoe goed ze het hebben.
Maargoed ik heb de dierenbescherming gebeld en zelfs aangeboden de kittens op te vangen en ze nog iets van sociaal gedrag bij te brengen. Helaas de dierenbescherming ging pas na 5 weken kijk en tja toen was er niets aan de hand, de kittens waren immers al weg. En dan nog, inderdaad ze behoeven toch alleen eten, drinken een kattenbak en bepaalde meters ruimte te hebben.
De dierenbescherming? Beschilder een koe en ze staan er bij want dan is de media ook aanwezig. Maar daadwerkelijk hun werk doen zodat dierenleed bespaart wordt nee ik geloof er niets van.

Dieren beschermen, is mensen beschaven. Die instanties hebben die lessen ook nog niet gehad helaas.

Riny

Gesloten