LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
teunie

doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Ongelezen bericht door teunie » 19 jun 2004 10:27

ik heb een pup gekocht in dierenspeciaalzaak faunaland in medemblik , ze is doof , heeft schurft mijt , en heeft een lever aan doening , de beste man doet hier niets aan , heb al van alles geprobeerd wat kan ik nog meer?[/b]

nathalie

Re: doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Ongelezen bericht door nathalie » 19 jun 2004 16:53

ja ,als de pup zonder stamboom is kun je er niets aan doen
misschien komt de pup wel van een broodkokker af
er word genoeg gewaarschuwd
ik begrijp het niet telkens trappen de mensen er toch weer in
met de mens zelf heb ik geen medelijden maar met de pup en moeder hond des te meer
nathalie

Gast

Re: doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Ongelezen bericht door Gast » 19 jun 2004 17:01

heb al van alles geprobeerd wat kan ik nog meer?[/
beest uit het lijden verlossen en afmaken

Gast

Re: doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Ongelezen bericht door Gast » 19 jun 2004 17:41

Beste gast.
Als er niets meer aangedaan kan worden en vooral wat de lever betreft zou ik als ik u was en de dierenarts zal dat ook tegen u zeggen,laat het diertje dan inslapen.Maar eerst overleggen met uw dieren arts voor als er geen uitzicht is en niets meer gedaan kan worden is inslapen het beste en humaanste voor uw puppy.En nooit meer een puppie halen uit een dieren winkel.Ga dan bij een erkende en aangesloten fokker.Het is verdrietig voor u maar voor de pup is het ook vreselijk. Heel veel sterkte ,maar laat het een verdrietige les zijn .Er is al volop aandacht geweest over dit soort praktijken en waarschuwingen volop.
Sterkte met welke beslissing ook.!!! dooby

Gast

Re: doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Ongelezen bericht door Gast » 20 jun 2004 19:01

faunaland IS een broodfokker pfff waarom koop je toch in godsnaam daar een hond mensen je word zo veel gewaarschuwd en toch blijven ze daar kopen.
enne nu zijn er weer mensen die ene hond waarschijnlijk in laten slapen en verdriet hebben :cry: mensjes denk na

leren

Re: doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Ongelezen bericht door leren » 20 jun 2004 19:49

ze leren het ook nooit
waarom kopen ze toch een pup bij een broodfokker?
misschien om dat het goedkoper
of om dat ze denken mij gebeurd dit niet met de pup
en als de pup niet gezond is komen ze dit vertellen op dit form
zielig is het niet voor de eigenaar van de pup
maar voor al die andere puppy"s en natuurlijk voor de moederhond

ZE LEREN HET NOOIT

Daantje

Re: doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Ongelezen bericht door Daantje » 21 jun 2004 15:12

Begrijp ik nu goed dat er nog steeds mensen zijn, die EN naar het programma Radar kijken EN een hondje in een WINKEL kopen?Lees goed : een levend wezen in een dieren supermarkt halen??????????
Deze mensen moeten zich heel diep :oops: :oops: :oops: :oops:

Gast

Re: doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Ongelezen bericht door Gast » 11 jul 2004 18:46

jep
en daarna maar klagen dat tie ziek is
wat verwacht je anders

fritsers
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 sep 2006 19:46

Re: doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Ongelezen bericht door fritsers » 23 sep 2006 23:45

hallo mijn moeder heeft ook een hondje gekocht bij deze man in medemblik en kwam er later achter dat deze man broodfokker is maar de hond maakt het goed is nagekeken door onze eigen dierenarts
en ik lees nu een reactie dat het de eigen schuld van de mensen is als ze daar een hond kopen maar je wilt niet weten wat er met die honden gebeurt als ze niet verkocht worden dus aan de ene kant is het misschien wel goed dat er mensen zijn die deze hondjes nog een goed thuis kunnen geven na alles wat ze meehebben gemaakt want vaak komen ze uit oost europa en dieren hebben ook recht op een normaal leven

Ophidia
Berichten: 250
Lid geworden op: 08 mei 2006 23:45

Re: doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Ongelezen bericht door Ophidia » 24 sep 2006 07:31

Pffffffffff,weèr zo`n naïeveling,die denk dat ze dieren van broodfokkers helpt door ze te blijven kopen! Nee mens,als niemand meer hondjes koopt bij broodfokkers,dan stoppen ze er mee,omdat ze hun koopwaar niet meer kwijt kunnen! :x

Een rashond koop je bij een partikuliere fokker die niet meer dan 2 rassen fokt en niet te veel nesten tegelijk heeft en z`n pups verkoopt met fci-stamboom.
Rasloze honden (ook rashonden zonder stamboom) en kruisingen haal je of uit het asiel,òf bij mensen die hun pups in huiselijke kring grootbrengen èn er niet te veel voor vragen. (niet veel meer dan de asielprijs,anders is het gewoon handel)

gewoon
Berichten: 21
Lid geworden op: 17 aug 2006 19:16

Re: doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Ongelezen bericht door gewoon » 24 sep 2006 12:45

Natuurlijk gaan broodfokkers door zolang het met deze handel goed gaat.En waarom ,omdat er van die mensen zijn die toch een pup willen van een broodfokker, Ja willen . :twisted: :twisted: Schande dat er van dit soort mensen bestaan. Het zijn mensen die mee helpen om de broodfokker rijk te maken over de rug van de moederhond die 2 nesten per jaar krijgt. En dat valt echt niet goed te praten FRITSERS

ratteke
Berichten: 34
Lid geworden op: 17 aug 2005 09:51

Re: doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Ongelezen bericht door ratteke » 27 sep 2006 09:39

(Dit verhaal begint ongeveer 8 weken voor jij die dierenwinkel binnenstapte of via de puppiefabriek koopt.)


Het is hier vochtig, kou en vooral donker, zo donker... . Mijn naam is "teef uit het 3de hok van links". Zo noemen ze me toch altijd als ze het over me hebben. Ik ben 3 jaar. Ik ben bijna 60 dagen zwanger en ik heb zo'n honger. Hopelijk krijgt ik straks nog iets te eten. Op veel hoop ik al lang niet meer maar gewoon een snede brood, daar zou ik al blij mee zijn.

We zijn hier met ongeveer 25 teven. Allemaal op de een of andere manier familie van elkaar, mijn mams zit 2 hokken verder. We zien elkaar echter nooit. We mogen enkel uit ons hok om gedekt te worden en dan nog vaak brengen ze de reu gewoon naar hier. Hij zit immers maar 6 hokken verder. Ik vraag me vaak af hoe het hierbuiten uitziet. Zou het overal zo donker zijn?


Ik heb zo'n honger....en ik voel dat mijn buik stilaan onrustig wordt, volgens mij gaan mijn pups stilaan komen. Tja na 5 nesten op een goeie 2 jaar tijd weet je wel hoe het gaat hoor. Ik voel me zo alleen...was er maar iemand die me effe gezelschap kwam houden, niet lang, heel even zou al fijn zijn....


(enkele dagen later)


Wel mijn pups zijn geboren, ik weet niet goed wanneer, dag of nacht, het is hier altijd donker, je verliest zo snel de tel. Er zijn 3 reutjes en 5 teefjes geboren. 1 teefje heeft de eerste 24 uur niet gehaald. Ze zag er zo ziek uit. Ik heb gebruld, gegild, maar niemand kwam me helpen, een beetje later was ze dood. Een paar uur later kwam 'die man" binnen, hij mopperde wat over dode pups en hij nam haar mee. Ik vraag me af waar ze nu is. Ik heb nog altijd zo'n honger. Mijn pups ook! Het is zo zwaar zo zwaar, maar toch ben ik weer een beetje vrolijk, eindelijk weer wat leven rondom mij. Hoewel ze wel heel stil zijn hoor. Hopelijk zijn ze niet allemaal ziek! Zou ik wat fout doen? Mijn buik doet zo pijn.

(5.5 weken later)


Ik ben weer helemaal alleen. Gisteren is "die man" mijn pups komen halen. Ik had me zo voorgenomen deze keer blijven ze bij mij. Hij neemt ze me niet meer af. Maar het enige dat mijn protest heeft opgeleverd was een klop op mijn kop en een stampt tegen mijn buik. Mijn puppies wilde helemaal nog niet weg van me. Ze zijn nog zo klein oh zo klein. Ik ben zo bang, waar zouden ze naartoe gaan? Ze kennen niks van de wereld enkel dit hok. Ik wou dat ik ze meer had kunnen leren maar ook ik ken enkel dit hok. Ik ben hier geboren en hier nooit weggeweest.


Mijn buik doet zo verschrikkelijk pijn. De eenzaamheid is ondraagelijk. Nooit iemand om mee te spelen of om lekker tegenaan te kruipen. En toch probeer ik vriendelijk te zijn tegen "die man" in de hoop dat ik is een aai of een lief woord krijg, maar ik doe telkens wat fout. Mijn buik doet zo pijn. Ik hoop dat mijn pups wel weten hoe ze het goed moeten doen, ik heb ze zo weinig kunnen leren, ik hoop dat ze zich redden. 3 van de 7 pups waren zo ziek. Hopelijk knappen ze snel weer op.


De pijn in mijn buik wordt erger en erger. Zou er iets mis zijn? Ik gil van de pijn maar niemand komt. Ik ben zo verschrikkelijk eenzaam. Wat doe ik toch fout?
Met ieder uur de voorbijgaat wordt de pijn erger en ik heb het zo warm, zo vreselijk warm. Ik heb het opgegeven om te gillen, er komt toch niemand. Zoals altijd sta ik er alleen voor. Ik heb het zo koud, zo warm, zo koud. Ik ril er van....en dan die pijn , ik weet niet hoe lang ik dit nog volhoudt....had ik maar mee gekunnen met mijn pups. Gewoon 1 keer de buitenwereld zien. Zou het daar ook zo donker zijn?


De pijn is niet meer te verdragen. Ik denk dat ik maar stilaan ga slapen, waarschijnlijk wordt ik nooit meer wakker, maar weet je. Mijn mams heeft me ooit een verhaal verteld van een wereld waar bomen zijn en gras en licht en andere honden om mee te spelen, wie weet ga ik daar nu wel naartoe...................

Een paar uur erna komt "die man" aan, hij zucht wat over rotteef en hij roept, hey er is er hier eentje dood.....


Pups

Amper 5.5 week en "die man" kwam ons bij onze lieve mams halen. Hij grabbelde ons vast aan nek poten, staart, waar hij ons maar kon pakken. We werden met zijn allen in een doos gestoken. Het was zo eng. 3 van ons zijn zo ziek. Alles is zo donker, waar gaan we naartoe, wat gebeurt er, waarom kan mams niet mee? Honger...zo'n honger....

Wat een raar geluid, net een beer die naast ons brult en de wereld beweegt plots, konden we nu maar zien naar waar we gaan. Wat gebeurt er toch. Zo bang..."die man" brult dat we onze kop moeten houden....

Een half uurtje later is alles plots stil. Oh hey, daar gaan we weer, hobbel, hobbel.... .
De doos gaat open....jeetje wat is het hier licht!!! Mijn ogen...wat doet dat pijn, we zien niks.... "die man" en een andere mopperen wat over 2 dode pups....Oh nee 2 van onze zusjes zijn dood. De rest wordt uit de doos gehaald. Ze gooien ons in een hok....het is hier zooooo licht. Zoveel mensen, zoveel lawaai. Zo bang....... iedereen lacht en tikt tegen het hok.

1 van die iemanden kan jij zijn. Koop nooit een pup bij een dierenwinkel of broodfokker. Dit hebben alle pups die je daar ziet meegemaakt. Als je zo'n lief koppie naar je ziet kijken denk dan aan zijn mams die ergens in een donker hok zit. ( Kijk bovendien is naar dat magere lijfje met bolle buikje ongetwijfeld vol van de wormen, omdat ontwormen teveel kost)
Door de pups te kopen die te koop zijn in deze winkels en fokkerijen, hou je deze handel in stand en zullen honden onder deze omstandigheden hun leven moeten doorbrengen! Pup horen NIET op te groeien in een donker hok of in de etalage van een winkel, pups horen lekker in de huiskamer op te groeien. Overladen door liefde en steun van mams en de baasjes van mams.

Suzan83
Berichten: 25
Lid geworden op: 27 sep 2006 19:11

Re: doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Ongelezen bericht door Suzan83 » 27 sep 2006 19:28

Mooi beschreven. Zonder helers geen stelers en dat geldt ook voor de malafide dierenfokkerij en -handel.

bitchy
Berichten: 695
Lid geworden op: 18 jan 2005 13:16

Re: doof en zeer zieke pup gekocht bij faunaland in medemblik

Ongelezen bericht door bitchy » 02 okt 2006 15:05

ratteke
Geplaatst op: 27 Sep 2006 09:39 Onderwerp: broodfokkers(Dit verhaal begint ongeveer 8 weken voor jij die dierenwinkel binnenstapte of via de puppiefabriek koopt.)
ik heb dit verhaal al zovaak gelezen & nog lopen de tranen over mijn wangen als ik het lees.

Gesloten