LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] frontline en andere anti vlooien middelen.

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
Vlierbloesem
Berichten: 17
Lid geworden op: 14 apr 2016 15:34

Re: frontline en andere anti vlooien middelen.

Ongelezen bericht door Vlierbloesem »

Fipronil is kortgeleden ontdekt in een middel dat werd gebruikt voor luisbestrijding bij legkippen. Nu zijn er eieren getest en het blijkt niet veilig die eieren te eten. Daarom worden die uit de handel genomen. :cry:
Hier kun je zien welke eieren gevaarlijk zijn:

https://www.nvwa.nl/onderwerpen/biocide ... 1537557929

Fipronil is ook het werkzame bestanddeel van Frontline. Het is vanwege volksgezondheid en milieu verboden voor pluimvee. Waarom is een dergelijk gevaarlijk middel, dat niet eens helpt tegen kattenvlooien, nog steeds in de handel voor gebruik op huisdieren waarmee mensen intensief in contact komen? :?

Nessie2018
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 mei 2018 21:48

Re: frontline en andere anti vlooien middelen.

Ongelezen bericht door Nessie2018 »

Wij hebben op advies van de dierenarts de seresto band aangeschaft voor onze poes van 35 euro. Na twee weken ontstond een allergische reactie en werd een kale plek zichtbaar onder de band. De band hebben we meteen af gedaan en zijn voor consult naar de dierenarts geweest omdat de plek groter werd en ze veel jeuk had. Ze krabte haar hele huid open en de kale plek werd alleen maar groter. Nu 5-6 weken nadat de band is afgedaan lijkt de jeuk verdwenen, maar heeft ze enorme kale plekken om haar hals.

Gesloten